Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü tavsiyesi ?
2005 model Ep2 aracımın fabrikadan gelen aküsü halen duruyor. Geçen ölçtüreyim dedim. Adam bu akü bitmek üzere. Şu aküyü sök başka arabaya tak çalıştırmaz. Honda motorları bu konuda iyi. Sana yeni akü lazım dedi. Tabi ne kadar doğru bilemiyorum ama 7 inci yaşına giren bi araba için yeni akü şart gibi.
Akü seçimi konusunda yardımlarınızı bekliyorum. 45 amper mi yoksa 60 amper mi alayım ? aracımda hafiften müzik tesisatı var.
Yanıtlayan arkadaşlara teşekkürler.
45 amper çok düşük kalır, 60 amper en az kullanın. Hafiften tesisat da var demişsiniz, bence 72 amper ideal olur.
Marka ne önerirsiniz ? adam ısrarla inci akü al dedi. Fiyatıda 120 TL gibi bi rakam söyledi
Bende değiştireceğim heralde.. Varta için iyi diyorlar ama fiyatlar yerlilere göre yukarda. kararsızım..
Tesisat varsa 72 lik iyidir.. uzun zaman sıkıntısız kullanırsın
mad_max1978
24-01-2012, 22:41
ac delco derim.3 yılda garantisi var
Marka olarak detaylı bir tecrübem olmadığı için, kısa bir bilgi vereyim, mutlu akü kullanıyordum arada bir saf su eklemek gerekiyordu, daha sonra akü bitti, varta tavsiye etti servisim, varta biraz pahalıydı emsallerinden ama bakım istemiyor yani su haznesi filan yok takıp arkanıza bakmıyorsunuz. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum 60 Amper, gayet memnunum.
yaw arkadaşlar benim akü'de 2 güne bir sarj ediyorum kafayı yiycem.
Araçta 6 senedir tesisat war zaten. onda bi sıkıntı yokda Mayıs 2011'de mutlu akü aldım 60A, çin malı alarm var o mu yiyor aküyü geçen yolda kaldım 2 güne bi sarja takıorum.
akülü araba gibi oldu :S
Araçta 6 senedir tesisat war zaten. onda bi sıkıntı yokda Mayıs 2011'de mutlu akü aldım 60A, çin malı alarm var o mu yiyor aküyü geçen yolda kaldım 2 güne bi sarja takıorum.
Elektrik tesisatında bir sıkıntı vardır 6 aylık akü bitmiş olamaz. Alarm ve müzik tesisatınızı kontrol edin.
Alternatör kayışı kopmadığı sürece :):)
Bendekide bir senelik ama üsküdar avcılar arası akü ile gelince bir daha kendine gelemedi yavrucak :D:D
akü başa bela. lastik gibi değilki bakıpta durumuna karar verelim. bittimi yolda bırakıyor. perişanlık
Serkan06
24-01-2012, 22:58
kıvo aynı durum bendede var mutlu 60a silver iki yılda bir pert akü. garanti bitiyo akü bitiyo. :D
kıvo aynı durum bendede var mutlu 60a silver iki yılda bir pert akü. garanti bitiyo akü bitiyo. :D
Hay canını yiyimm Serkan abi. Aynı melet Mutlu akü Silver mı? 6 ay oldu hava eksilere düşünce canımı okuyor yaw :S
Mutlu'dan mı diyosun?
3 senelik AC Delco aküm gecen kıs -25leri gördü tek seferde aldı. bu mutlu 6 aylık daha -5 te zıctı :)
inici akü tavsiye ederim kalite olarak güzel ama en önemlisi müsteriye verdikleri önem ve aküde fabrikasyon bir hata olduğunda sorgusuz sualsiz yeni akü vermeleri , müşteriyi rezil kepaze etmemeleri , aküyü aldıktan sonra arayıp memnuniyetinizi sormaları
ben inci akü aldım aracıma 1.5 yıl sonra arabayı sattım aradan 2 yada 3 ay geçti akünüzden mennunmusunuz diye aradılar
kullandığım süre içerisindede hiçbir problem olmadı ilk günki gibi çalıştı
Serkan06
24-01-2012, 23:09
Hay canını yiyimm Serkan abi. Aynı melet Mutlu akü Silver mı? 6 ay oldu hava eksilere düşünce canımı okuyor yaw :S
Mutlu'dan mı diyosun?
3 senelik AC Delco aküm gecen kıs -25leri gördü tek seferde aldı. bu mutlu 6 aylık daha -5 te zıctı :)
evet mutlu silver 60a dan bahsediyorum, bir daha almam zaten, gerçi bu araba o kadar kalmıcak gibi ama, varta ilgimi çekiyo benimde.
Bir daha mutlu akü almıycam. Garanti bitmeden bozuluyo. Götürüyorsun. Size bayat akü satmışlar. Bu kasadaki akünün en son üretimi 3 sene önceydi. Zaten aldığınızda eskiymiş. Ulan ben akü modasını ve kasa tiplerini mi takip edicem.
berkay_aydin
24-01-2012, 23:18
Benimde orjinal akü var üzerinde 2003 model :D
Serkan06
24-01-2012, 23:19
Bir daha mutlu akü almıycam. Garanti bitmeden bozuluyo. Götürüyorsun. Size bayat akü satmışlar. Bu kasadaki akünün en son üretimi 3 sene önceydi. Zaten aldığınızda eskiymiş. Ulan ben akü modasını ve kasa tiplerini mi takip edicem.
bende ankara servisine götürdüm önce akünün tarihine baktı, bu zaten iki yılı geçmiş dedi, ama ben alalı o kadar olmadı dedim, ilginçler...
En başta Bosch olmasın araba 3 gün yatsın 4. gün kimse yok, soğukta kalsa gene marş yok,
2 arabadan bosch'u söküp vartaya geçtim, 120 tl 60 amp şuanda menunum 1 hafta yattı sıkıntı yok birde bosch ile turbo timer'ın volt göstergesi 14 görmemişti vartada hiçbirşey açık değilse 14'e çakılı kalıyor.
multispace
24-01-2012, 23:44
3 tane mutlu akü eskittik tık demedi :S
ama imkan varsa kesinlikle varta alın . taş gibi akü vallahi
bilginiz olsun diye söylüyorum eski akünüzü aldıklarında
Mutlu - İnci fiyatları ortalama
72Ah için 160tl
60Ah için 120tl gibiydi en son
ben Delphi Mutlu İnci tavsiye ediyorum bu üç markada pek sorun yaşayacağınızı sanmam
kendi aracımızda mutlu takılı, Kütahya'da -25leri gördük bu yıl tek marşta aldı şükür bi sorunla karşılaşmadık
HondatugraL
25-01-2012, 01:04
delphi aküyü tek geçerim ben :)
Burak-Akın
25-01-2012, 01:04
tesisat konu olunca ister istemez elim 60 amp. e varıyor. ben bosch marka kullanıyorum bi sıkıntım olmadı
dragstar
25-01-2012, 09:44
kuru tip jel akü olabilir ama fiyatları biraz pahalıdır
akü dedimi optima akü tek geçerim.
Erdem K.
25-01-2012, 10:53
bence sorunuzu 60 amper mi 72 amper mi alayım şeklinde değiştirmelisiniz :) ortanın üstü bir müzik tesisatınız varsa 72 amp veya hafiften bir tesisat varsa da 60 amp yeterli olur kanısındayım...
Yiğit aküde iyidir güzeldir.
FiReWaLL
25-01-2012, 11:20
60 ah dar kutu alacaksın istanbudaki fiyatı 100 tl dir özel kutu olduğu için , ama ankarada 120-130 dan aşağı olduğunu sanmıyorum
3 gün önce aküyü değiştirdim.
mutlu akü 45ah 110TL
3 gün önce aküyü değiştirdim.
mutlu akü 45ah 110TL
eski akünüzü bıraktınız mı?
ağustosta mutlu 60Ah taktırdım bende kendi aracıma
eski aküm + 115tl verdim
eski akünüzü bıraktınız mı?
ağustosta mutlu 60Ah taktırdım bende kendi aracıma
eski aküm + 115tl verdim
evet eski aküyü bırakıncaki fiyatı oymuş zaten
KA®ANLIK
25-01-2012, 15:24
1 numara Varta
2 numara delphi
mutlu silver 60 amper kullanıyorum 2 senedir bi sorunla karşılaşmadımözellikle tarihine dikkat et.aküdeki en önemli unsur bence üretim tarihi...
evet eski aküyü bırakıncaki fiyatı oymuş zaten
mevsim kış, sabahları basmayan araç sayısı çoğalınca zamı çakmışlardır abi muhtemelen
60amper aktepe mutlu akuden alnir:D
2 sende binin üzerinde inci akü sattım 2 tane aküde sıkıntı çıktı hemen degiştiriyorlar. ondan önce mutlu satıyordum nalet olsun giden akü gelmiyordu ıvır zıvır bahneler çıkarıyorlardı.
tavsiyem incidir incininde 3 çeşit aküsü vardır supra- formula -nano gold en iysis nanodur 3 yıl garantilidir.
akü tarihine gelince üzerinde 5 haneli rakam vardır çrnegin 35611 son 2 sayı yılı digerleri günü söyler yani 2011 in 356. günü üretilmiştir buda 2011 aralık ayına geliyor...
Power Upgrades
26-01-2012, 00:01
http://www.techturkey.com/forum/power-upgrades/105652-optima-akuler.html
bora1311
26-01-2012, 00:04
yigit akuyu tavsiye ederim...
ers10weys91
12-03-2012, 13:21
saxo vts için
hangi model daha iyidir
varta ve incinin
haftada 1 yada 2 kere kullanıyorum aracımı üzerinde hangi akü var bilmiyorum ama sürekli bitiyor. sanırım 45 amper,
güncel tavsiyeleri alabilir miyim
ben de aracımı çok sık kullanmıyorum, varta blue dynamic akü aldım rahatladım. Tavsiye ederim.
benımde bugun bitti takviye yaptık calıstırdık banada lazım aku
varta fiyatları biraz yüksek gibi
varta fiyatları biraz yüksek gibi
internet fiyatları yüksek gelmişti bana da ama michelin lastik satan bir bayiden almıştım. 20-25 tl gibi daha düşük diye hatırlıyorum.
İlk tercih inci, olmadı varta :)
Burak E.
03-07-2012, 08:53
varta en güzeli
Astra H aracımın orjinal aküsü 12 V 60 Ah (3 yıllık Varta-GM) bu sene bitti değiştirmek istiyorum.
Mutlu Akü Silver Serisi Alıcam fakat 60 Ah mü 72 Ah mi almalıyım kararsız kaldım?
Araç 2010 Model 1.3 CDTI (Dizel) Astra H Sedan.
MehmetOrkun
08-03-2017, 10:55
Yeni konu açmak istemedim buradan soruyorum. 14.12.2013 tarihinde sıfır mutlu akü aldım 07.03.2017 - 3 yıl 3 ay sonra akü şarj tutmuyor araba çalışmadı. Mutlu aküyü kaliteli bilirdim ama değilmiş. Yerli malı dedik ama kazığı yedik :).
Şimdi farklı markalara bakınırken aslında yerli olup hem de mutlu kadar kazık olmayan aküler gördüm onları da listeye ekledim. Aklımda Varta var ama diğer yerli aküler de aşağı yukarı vartaya yakın derseniz uygun olanı alabilirim.
Fiyat aralığım max 200-210
Varta silver gerçekten çok fazla iyi derseniz zorlar 230 TL veririm :).
1. Varta Aku 12 Volt 63 Amper Silver Dynamic 610CCA D15 (http://www.akumontaj.com/varta-aku-12-volt-63-amper-silver-dynamic-aku-fiyatlari-D15?mfp=path%5Botomotiv%5D%2Cmanufacturers%5Bvarta-aku%5D&sort=p.price&order=ASC)
İki adet blue varta var ama kodları farklı bu kodlar nedir ? Hangisi daha iyi
2. Varta Aku 12 Volt 60 Amper Blue Dynamic Alcak Tip 540CCA D59 (http://www.akumontaj.com/varta-aku-12-volt-60-amper-blue-dynamic-alcak-tip-aku-fiyatlari-d59?mfp=path%5Botomotiv%5D%2C8o-amper%5B60-ah%5D&sort=p.price&order=ASC&page=2)
3. Varta D24 60ah 12v Blue Dynamic Aku GittiGidiyor'da 253441582 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/varta-d24-60ah-12v-blue-dynamic-aku-253441582)
Vartanın ürünüymüş
4. Aku 12v 60ah 540am , Autopower ( Varta Urunu ) - n11.com (http://urun.n11.com/aku/aku-12v-60ah-540am-autopower-varta-urunu-P149941346)
Mutlu ve inci akü eş değer dediler. İnci akü mutluya göre kazık değil.
5. İnci Aku 12v 60ah Formul A Aku Kargo Bedava - n11.com (http://urun.n11.com/aku/inci-aku-12v-60ah-formul-a-aku-kargo-bedava-P136350898)
Fiyatı gayet uygun. İnci kadar kaliteli derseniz bunu da alabirim çok para vermeye gerek yok ise.
6. http://urun.n11.com/aku/yigit-aku-12v-60-ah-aku-kargo-bedava-P142680506
Bosch markasından dolayı listeye aldım ne kadar iyi bilmiyorum.
7. http://urun.n11.com/aku/bosch-aku-s4-12-v-60-amper-duz-P123436415
Aynısı mı acaba ?
8.https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-pil-sarj-cihazi-60-amp-bosh-aku-406204304/detay
Birde izmir de bir satıcı buldum gerçekten fiyatları çok uygun fakat kargolama yokmuş. Ama size yardımcı olabilir diye linkini ekliyorum.
http://www.ucuzakuizmir.com/60-amper-aku
süleymann
08-03-2017, 11:13
inci akünün yetkili servisligini yapıyorum.
3yıl 3ay çok güzel bir ömür akü için.
Bence mutlu yada inciden şaşmayın,vartada kötü degildir ama cogu adapazarı üretim.
Asıl akünün kralı exide dır bulabilirseniz ondan alın.
Birde tavsiyem ne kadar yüksek kapasite alırsanız o kadar uzun ömürlü olur ve alacagınız aküler starter grubuna girer sadece start yapmaya yarar araç çalışmadıgı takdirde aküden kullanırsanız aşırı şarja maruz kalır ve içindeki seperatörler yanar. Mutluyu bilmiyorum ama ini alırsanız şayet üretim tarihine dikkat edin ve taktırmadan önce yüzey voltajının 12.80 altında olmasın.
http://i.hizliresim.com/QaloZj.jpg (http://hizliresim.com/QaloZj)
orada 3266 üretim tarihidir 326 günü 6 ise üretim yılını gösterir bu akü. yani bu akü 2016 10. ayda üretilmiştir.
MehmetOrkun
08-03-2017, 11:21
Süleyman bey teşekkür ederim. Bu En değerleri ne kadar yüksek o kadar iyi diyorlar. Bu inci akü 60ah sanırım 540en oluyor. Sizdeki fiyatı nedir ?.
Birde 3 yıl iyi bir süre demişsiniz. Daha önceki akülerimize baktığım da 6-7 yıl kadar kullanabiliyorduk hatta hali hazırda 5 yıllık akümüz var mutlu :) yalnız yeni seriler mi artık kaliteli değil bilemedim.
Elektrik tesisatı eski, hatrı sayılır bir ses sistemli araçta 5+ senedir Varta kullanıyorum.
Bir kere yanlışlıkla komple boşalıp sarj ettirmeden kullanmaya devam etmiştim.
Kullandığım en uzun ömürlü ve problemsiz akü.
Bu saatten sonra Varta'nın alternatifi yok benim gözümde.
sekizsilindir
08-03-2017, 11:36
Bulunursa "Yuasa" güzel aküdür kendileri, Safkan Japon.. :)
MehmetOrkun
08-03-2017, 11:43
Gökberk varta şuan ilk sırada benim için de :).
Yuasanın fiyatlarına baktım da çok pahalı :D
süleymann
08-03-2017, 11:47
Süleyman bey teşekkür ederim. Bu En değerleri ne kadar yüksek o kadar iyi diyorlar. Bu inci akü 60ah sanırım 540en oluyor. Sizdeki fiyatı nedir ?.
Birde 3 yıl iyi bir süre demişsiniz. Daha önceki akülerimize baktığım da 6-7 yıl kadar kullanabiliyorduk hatta hali hazırda 5 yıllık akümüz var mutlu :) yalnız yeni seriler mi artık kaliteli değil bilemedim.
aracın eskiligi,şarj dinamosunun tam şarj etmemesi,ses sistemleri v.s uzar gider bu liste. yeni opellerin orjinal aküsü dahil (insignia astra j) 2 yıldan fazla kullananına rastlamadım özellikle elektrikli el fren araçlarda. Bu yüxden 2016 dan sonrakileri bagaja koydular. Kıstas tamamen aynı araç ve donanımla yapılabilir. Fiyatı da ö.m atıyorum.
Bulunursa "Yuasa" güzel aküdür kendileri, Safkan Japon.. :)
Gecen aylarda yuasa inci akünün yüzde 50 sini satın aldı ve yeni bir fabrika kurdular manisada.Yuasanın üretim bantları gelecek. Önüzdeki ayda gidecgim hatta manisaya.
sekizsilindir
08-03-2017, 12:10
Gecen aylarda yuasa inci akünün yüzde 50 sini satın aldı ve yeni bir fabrika kurdular manisada.Yuasanın üretim bantları gelecek. Önüzdeki ayda gidecgim hatta manisaya.
Bu ortaklık haberi güzel :)
Kalite değişmez umarım..
MehmetOrkun
08-03-2017, 12:36
Yiğit Gel Aku 60ah (http://akudunyasi.com.tr/yigit-gel-aku-60ah.html)
Yiğit akünün jel aküsü var acaba daha iyi mi ? 10 yıl ömür veriyorlar ?
süleymann
08-03-2017, 12:47
Yiğit Gel Aku 60ah (http://akudunyasi.com.tr/yigit-gel-aku-60ah.html)
Yiğit akünün jel aküsü var acaba daha iyi mi ? 10 yıl ömür veriyorlar ?
motor içine koyarsan en fazla altı ay kullanabilirsin.
MehmetOrkun
08-03-2017, 12:57
motor içine koyarsan en fazla altı ay kullanabilirsin.
:D O zaman hemen vazgeçtim. Vartanın yan ürünü autopower nasıl acaba biliyor musunuz ?. Birde varta da silver ve blue var çok fark var mı arada acaba ?
süleymann
08-03-2017, 13:08
kullanmadım hiç bilmiyorum.
Kesinlikle Varta veya inci. Mutlu alacağınıza yiğit alın, en az 2 kat fazla dayanmazsa ben de bişe bilmiyom arkadaş :D
MehmetOrkun
08-03-2017, 13:29
kullanmadım hiç bilmiyorum.
teşekkürler:)
Kesinlikle Varta veya inci. Mutlu alacağınıza yiğit alın, en az 2 kat fazla dayanmazsa ben de bişe bilmiyom arkadaş :D
Mutlu artık benim için bitmiştir. Yiğit akü nasıl iyi mi? 150 TL 60ah var :D. Ama varta ön planda bende.
6.seneye yaklaştı Varta 74ah kullanıyorum aracımda.son 2 senedir haftada bir belki kullanırım sürekli yatar kapalıda.birkere tık etmedi maşallah.İnci kesinlikle tavsiye etmem.Varta iyidir:)
MehmetOrkun
08-03-2017, 13:36
6.seneye yaklaştı Varta 74ah kullanıyorum aracımda.son 2 senedir haftada bir belki kullanırım sürekli yatar kapalıda.birkere tık etmedi maşallah.İnci kesinlikle tavsiye etmem.Varta iyidir:)
Bende aracı 4 aydır yatırıyorum. Kutup başını da söküyorum. Yatınca akü gitti bitti :D. Varta yatınca sorun olmadığını çoğu kişiden duydum sizden de duyunca kararım kesinleşiyor. Uygun fiyata bulmam lazım :).
İnci neden tavsiye etmiyorsunuz ?
kendim yedek parçacıyım.inci akü sattık sürekli sorunlarla karşılaştık.garanti aşamalarında sorunlar yaşadık, doğal olarak müşterilerimizle sorun yaşadık.bahsettiğim konu 2 sene önceydi kendilerini geliştirdilerse günahlarına girmek istemem.ama ben soğudum inciden:) Şuan Varta ve bosch satıyorum giden birdaha geri gelmiyor:)
made ın JAPAN
08-03-2017, 20:17
doblomda varta kullandım gayet güzeldi şimdi ae101 corollamda mutlu var 5 yıllık haftada 1 gun kullanıyorum tık demiyor :D
inci akünün yetkili servisligini yapıyorum.
3yıl 3ay çok güzel bir ömür akü için.
Bence mutlu yada inciden şaşmayın,vartada kötü degildir ama cogu adapazarı üretim.
Adapazarı üretim derken, kendi fabrikası mı var yoksa başka firma onun adına mı üretim yapıyor?
MehmetOrkun
09-03-2017, 09:32
doblomda varta kullandım gayet güzeldi şimdi ae101 corollamda mutlu var 5 yıllık haftada 1 gun kullanıyorum tık demiyor :D
Bende ae101 de kullandım ama 3 yılda bitti gitti akü. Mutlu bence artık kaliteli değil sanırım.
Bende ae101 de kullandım ama 3 yılda bitti gitti akü. Mutlu bence artık kaliteli değil sanırım.
Mutlu satışta bir numara olabilir ama kesinlikle kalitede değil. Çok satmasının nedeni de bizim insanımız önyargılıdır. Sağdan soldan kulaktan dolma bilgiler yayılır ve herkes çok bildiğinden istediği yorumu yapar. O yüzden mutlu çok satar ama saç baş yoldurur.
ERkut 205
09-03-2017, 21:31
ac delco veya varta gayet başarılı ürünler. Al sat iş yapmıyorsanız ve yakın zamanda da arabayı satmayacaksanız bu iki markadan birisini alın.
En önemlisi beklemiş akü almayın.
darkmoon
09-03-2017, 22:00
çok detaylı prof bir akü aramıyorsanız mutlu yada inci alın geçin derim.. aküden 2-3 kez başımız yandı çok kaliteli markalar diye aldığımız markalarda olabilir tabiki kul yapısı ona kızmadımda her defasında bir muhattap bulamadık akü gitti 1-2 ay uğraşdık o sıra gittik başka akü aldık .. v.b ..
inci mutluda en azından her yerde muhattap var teknik destek var..
varta da kullandım mutlu da . şuanki aracımda mutlu kullanıyorum. sanayiden falan almadım yetkili servisinden 20 25 tl fazla vererek almıştım. 2 sene oldu belki birazda yeni olmasından mütevellit hiç sıkıntısı yok. muhattap destek servis güzel. ilgi alakalı sadece akü alıp çıkacağımız halde güzeldi. yine alacak yine mutlu alırım diyebiliyorum şuan
Akünün ucuzu ile pahalısı arasındaki fark çok olmuyor zaten. o nedenle ben varta kullanıyorum daha iyisini üretirlerse onuda alırım. Benim e46 Bmwdeki akü 12 yaşındaydı ne olur ne olmaz diye değiştirdim yoksa hiç sorunsuz çalışıyordu araba yikarken falan 2-3 saat teyp dinliyordum yinede tek marşla çalışıyordu. Bmw kime urettiriyor bulamadım bilsem o markadan alirim ancak ben alman olmasindan yola cikarak varta veya bosch a ürettirmiş olabileceğini düşünmüstüm bilen varsa paylaşır sa sevinirim
MehmetOrkun
11-03-2017, 07:46
Varta diye gittim satıcıya bana Energizer® Plus akü sattı :). Almamın sebebi ise garanti belgesinde aynı varta gibi johnson control amblemi var bende o yüzden tercih ettim. Fiyatı da uygun 150 TL+ eski akü :).
Mutlu akü 3 yıl gittiğinden dolayı artık yeni akülere güvenim kalmadı o yüzden zaten 2-3 sene gidecek niye fazla para vereyim dedim ve energizer aldım yine alman malı. Bakalım iyi mi ettik kötü mü ettik ileride göreceğiz :).