PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrikli hidrolik direksiyon pompası

palamut
24-01-2012, 22:48
Elektrikli hidrolik direksiyon pompaları hakkında bilgisi olan biri varmı aramızda ben kremayere geçeli çok zaman geçti ama artık park vs gibi manevralarda biraz rahatlık istediğimden elimdeki hidrolik kutuya astra g deki renault kangoodaki gibi elektrikli bir pompa takmayı düşünüyorum merak ettiğim nokta ise haliyle direksiyon açı sensörü vs gibi elektronik kısımları bağlamıycam direkt olarak kontaktan aldığım elektriği vericem sürekli çalışması herhangi bir probleme yol açarmı? haliyle çok kısa bir boru hattı çekmeyi düşünüyorum ısınma soğutma vs gibi ihtiyaçlar doğurabilirmi? yoksa bir switch ile kullanıp sadece park vs gibi manevralarda mı açsam? daha önce böyle bir uygulama yapan varmı

se®k@n
25-01-2012, 00:36
Çok yakın bi arkadasımın 94 Corsa Gsi ında aldığımızda vardı. Biz hiç merak edip, nasıl yapmışlar felan diye incelememiştik. Ama inanılmaz hafif ve güzeldi direksiyon. Normal hidrolik direksiyonlu arabalardan daha rahattı direksiyonu döndürmesi. Nasıl ve neler takıldığı hakkında bi bilgim yok; ama yaparsan pişman olmazsın.

sülüman
25-01-2012, 08:11
direkt kontakatan aldıgın elektrikle çalıştıramassın onu araba çalışır vaziyetteyken çalışması lazım.

elektrik akımı zayıf olacaktır aracında ya dinamonun amperini yükseleceksin yada dha daha büyük bir akü koyacksın...

palamut
25-01-2012, 10:27
direkt kontakatan aldıgın elektrikle çalıştıramassın onu araba çalışır vaziyetteyken çalışması lazım.

elektrik akımı zayıf olacaktır aracında ya dinamonun amperini yükseleceksin yada dha daha büyük bir akü koyacksın...

araba çalışırken çalışıcak zaten o röleyle hallederim de. alternatörüm orjinalinden 80 amper daha yüksek kaç amper tüketiyor ki?

kafamı kurcalayan bunun sürekli çalışması doğru bişey mi yoksa direksiyonu sağa sola çevirince mi çalışması lazım? mantık olarak bakınca mekanik kasnaklı powerlar sürekli eşit basınçta çalışıyor bunda bu sürekli çalışma probleme yol açarmı? soğutma ihtiyacım olurmu?

citroen saxonunkini kullanmış ingilterede bir arkadaş sürekli çalışitırıyor onun üzerinde yanılmıyorsam 2 artı eksi dışında kablo yok. ama daha güncel araçlarınkine bakınca astra g peugeot 307 gibi modellerde 7-8 pinli konnektörler birde ana artı eksi konnektörü oluyor bunların fonksiyonu hızlandıkça sertleşmeyle falanmı alakalı anlayamadım.

kanashibari
25-01-2012, 10:45
Bu konuyu incelemeni öneririm kafan takılan tüm bilgiler burda var.

EHPS Redone - Honda-Tech (http://honda-tech.com/showthread.php?t=2528249)

Osman Bahadır
25-01-2012, 10:48
EPS'lerin hepsinde açı ve hız sensörleri yok. Yalnızca motoru elektrikli, gerisi karadüzen olanlar var. Onlar baz alınabilinir.

Ama bence uğraşmaya bile değmez. Millet olanı söküyor...

palamut
25-01-2012, 10:59
EPS'lerin hepsinde açı ve hız sensörleri yok. Yalnızca motoru elektrikli, gerisi karadüzen olanlar var. Onlar baz alınabilinir.

Ama bence uğraşmaya bile değmez. Millet olanı söküyor...

mecbur ya kremayer var şu an da 225 taban lastikle bayaa sert kalıyor hidrolik kutusunu pompasız da kullanmıştım bir süre onunla kremayer arasında sertlik farkı yok bile. sadece park sokak arasında u dönüş gibi durumlarda kullanmak için istiyorum hareket halinde trafikte hiç problem yok.

Cliosportve
25-01-2012, 11:03
Kango veya Dacialardaki elektrikli pompayı Aküye direk bağlayıp swict tuşu yaparak kullanabilirsin Sorun olmaz

mmustu
15-08-2012, 14:52
evet güncel vakti gelmiş mk1 in direksiyon tam anlamıyla bedford gibi :D acil çözüm önerileri lazımmmmmmm

civelek
15-08-2012, 15:08
mk2de bende bedforddanda bed benimki takipteyim

palamut
15-08-2012, 15:10
ben hidrolik kutuya mekanik pompa yerine elektrikli pompa uyguladım 106 gti elektrikli pompayı 2 tane rekor bastırıp hidrolik vectra A kutusuna bağladım kontaktan da bir röleyle 12 v besliyorum ötme falan yok yumuşaklık orjinal kasnak pompalı hidrolik gibi 7-8 ay olmuştur herhangi bir sorun çıkartmadı henüz.

burda toyota starlet direksiyon kutusu monte ederek çözmüşler
The Mk1 Golf Owners Club: You have been blocked (http://www.vwgolfmk1.org.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=98170)

My Mk1 Power Steering Conversion - VAGdrivers - sponsored by Alloy-Wheels.ie (http://vagdrivers.net/forums/index.php?showtopic=20511)

yavuz364
15-08-2012, 15:13
Elektrikli pompayı kaç paraya almıştınız ?? çok değişik fiyatlar çıkıyor çünkü karşıma..

Ben şunlardan brini almayı düşünüyorum, 300tl lik olan golf e yeterli olur sanırım :)
PEOGEUT 407 ELEKTRİKLİ DİREKSİYON POMPASI - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 87627134 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peogeut-407-elektrikli-direksiyon-pompasi-87627134/detay)
RENAULT CLİO ELEKTRİKLİ DİREKSİYON POMPASI - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 40625059 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-renault-clio-elektrikli-direksiyon-pompasi-40625059/detay)
OPEL ASTRA G ELEKTRİKLİ DİREKSİYON POMPASIDIR - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 40623576 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-opel-astra-g-elektrikli-direksiyon-pompasidir-40623576/detay)

palamut
15-08-2012, 15:17
Elektrikli pompayı kaç paraya almıştınız ?? çok değişik fiyatlar çıkıyor çünkü karşıma..

ben 200 tl ye aldım bidonu ayağı vs ile muayyer. ama 3üncüsü anca sağlam çıktı :) sanırım kolay bozuluyo

mmustu
15-08-2012, 15:17
bunların özeti ve tercümesi lazım bana :D

mmustu
15-08-2012, 15:18
yavuz bu işi sen çözersin kanku :D bu pompayla iş bitmiyoki :D neler lazım bana yaw :D

palamut
15-08-2012, 15:21
neler lazım bana yaw :D

starlet direksiyon kutusu lazım en başta. burdaki sağdan direksiyon soldan direksiyonu bunun gibi denk gelmeyebilir direksiyon kolon mafsalına.
muhtemelen karosere bağlanacak ayaklar bi direksiyon pompası elektriği için bir röle basınç ve geri dönüş için rekorlar yeterli olacaktır

yavuz364
15-08-2012, 16:06
Abi ilk önce bu işi yapabilecek bi usta lazım sana :) çünkü direksiyon kutusunun değişmesi lazım..
Bu işi kim yapacaksa eski direksiyon kutusunu söküp yada şekline şemaline bakıp, gidip ona uygun olabilecek bi direksiyon sistemi alması gerekli ..
Yada hurdacıya gidip ufak bi arabanın direksiyon kutusunu uyguna flan bulursan.. Mesela pejolardan, citroenlerden flan çıkma olursa büyük ihtimal olur..
Onu monte ettikten sonrası kolay zaten.. 2 tane boru bağlantısı var, elektrikli pompada da 2 tane bağlantı var, birbirine bağlıyorsun :)

yavuz bu işi sen çözersin kanku :D bu pompayla iş bitmiyoki :D neler lazım bana yaw :D

0M42
15-08-2012, 18:07
Zamanında kadett in direksiyon kutusu arıza vermişti bende tofaşın düz kutusunu uydurmuştum bir sürü işlem yapmıştım.Şimdi çok pişmanım neden hidrolikli bir kutu uydurmadım ki sanki.Bu konu iyi oldu takipteyim ne olur ne olmaz :)