Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir mi kar paleti mi?
punto_multijet
25-01-2012, 09:03
Bir İzmirli olarak ***** anlamam kar buz işlerinden. Deneyimli arkadaslar hangisini tavsiye edersiniz? Neden?
Montaj kolaylığı?
Kullanım konforu?
Kullanım ömrü?
Kısaca fiyat/performans?
İzmir'de ihtiyaç oluyor mu?
punto_multijet
25-01-2012, 09:11
İzmir'de ihtiyaç oluyor mu?
İzmir/Bozdağa kayak merkezine giderken ihtiyaç oluyor
JapanVsGermany
25-01-2012, 09:14
aslında bildiğim kadarı ile yasak satışı ama en iyisi çivili lastik, kar lastiklerinin bazılarında çivi yok ama yerleri hazır, çivi takan lastikçiler de war, kayak merkezine giderken tak 2 tane çivi 2 de kar lastiği, düz duwara tırmanırsın :)
Peki :)
Zincir ön takımı yoran bir donanımdır. Mecbur kalmadıkça kullanılmamalıdır.
Maddiyat el verdiğince palet tercih edilmelidir. Fakat Gideceğiniz yer 10-15km lik bir mesafe ise zincir takılır, yola devam edilir.
Biz daha kayat sezonunu açamadık. İyi eğlenceler...
Ahmet Saraçoğlu
25-01-2012, 09:18
zincir aldım dün , defalarca denedim beceremedim , lanet ettim attım bagaja yazlıklarla dolaştım.
punto_multijet
25-01-2012, 09:20
zincir takılması gereken kısım asagı yukarı 20km civarında ***** oncesinde gerek yok öncesi İzmir klasiği
al zincir hem ucuz hemde izmirde gerek yok zaten çok fazla sonuçta 1 kayak merkezine çıkarken takıcaksın
JapanVsGermany
25-01-2012, 09:22
zincir aldım dün , defalarca denedim beceremedim , lanet ettim attım bagaja yazlıklarla dolaştım.
Hala ankaradasın sanırım :D
Dikkatimi çerken bir nokta oldu dün gece, halı sahadan çıktık, her yer sokaklar ana cadde ws. kar altında, buna rağmen arabalar yine olması gerektiğince yollarda ama bu sene henüz ZİNCİR ile dolaşan bir ankaralıya rastlamadım başkentte :)
punto_multijet
25-01-2012, 09:26
al zincir hem ucuz hemde izmirde gerek yok zaten çok fazla sonuçta 1 kayak merkezine çıkarken takıcaksın
orası oyle haklısında gecenlerde cıkarken zincirle resmen hayatımız kaydı ondan actım konuyu onu takması ugrasması deger mi acaba diye? cunku netten baktıgım kadarıyla palet cabuk takılıyor zincir daha zor. buarada dedim sorayım tecrubeliler ne dicek. genel kullanımla ilgili olarak
aracın 4 lastıgınıde 6-8 tane bunlardan cırtlıyosun karda kışta her yere gıdıyosun :D
http://otoerdoganshop.com/pictures/CIRT%20KELEP%C3%87E.jpg
punto_multijet
25-01-2012, 09:27
aracın 4 lastıgınıde 6-8 tane bunlardan cırtlıyosun karda kışta her yere gıdıyosun :D
gecende vardı sanki bu muhabbet dalga geciyosun demi? buna guvenip rezil olmayalım oralarda :D
yooo neden dalga geceyım bız uludaga cıkıyoruz böyle
punto_multijet
25-01-2012, 09:29
yooo neden dalga geceyım bız uludaga cıkıyoruz böyle
tecrube o zmn diyim enteresan geldi bana ondan dedim denicem bunuda saolasın
en geniş olanlarından alırsan daha ıyı olur , bır nevi kar paleti görevı görüyor zaten karda gittigin içinde parcalanma falan söz konusu değil
denenmiş onaylanmış bir yntem :D
Kar çorapları var arkadaşın golfte denedik baya başarılı tavsiye ederim..Zincir falan yazık arabaya.
Erdem K.
25-01-2012, 09:38
seçenekler arasındaki zincir hem daha pratik hem daha ucuz olur...
edit: kar çorabı da iyi fikir olabilir
kar çorabı var onu dene zincir zor oluyor dersen ama asfalta geldimi yırtılma olasılığı çok büyükmüş çorabın. fiyatıda makul denenebilir bence
kar çorabı sadece tamamen karlı yollarda kullanışlı, onun haricinde asfaltta veya başka bir zeminde çok fazla parçalanma eğilimi gösteriyor. çok kullanışlı diyemem o yüzden. paranıza yazık.
diğer taraftan zincir ise ucuz olmasına karşın güvenli değil ve kullanışlı hiç değil. takması çıkarması zordur çile çekersiniz. hele bi de parçalanırsa arabanın boyasını falan da söküp atıyor iğrenç bir görüntü oluşturuyor.
kar paleti ise hem kullanışlıdır, hem söküp takması zahmetsizdir. jantın göbeğine yerleştirilen siyah parçaya takılıyor, düzgün zemine geldiğinizde hemen çıkarabilir karlı yollarda tekrar geri takabilirsiniz. zincirde bunu yapmazsınız çünkü çok fazla zahmetlidir, üşenirsiniz. üşenirseniz de parçalanabilir sonuçta 25-30 tl verip aldığınız zincir, tasarruf ettiğinizi zannederken bir de boya masrafı çıkartır. kar paleti benim tavsiyemdir.
diğer taraftan da benim tercihim kar lastiği yönünde. baharın sonuna doğru yaz lastiklerini takıp, kışa yaklaştığımız zaman da kar lastiklerimi takıyorum, dağ bayır çatır çatır çıkıyoruz. eskiden çivili lastikler vardı, hala var mı bilmiyorum ama karda çok harika iş çıkarıyorlardı fakat asfalt zeminde çivili oldukları için araba neredeyse durmuyordu fren yapınca. michelin'in kar lastikleri çok iyi iş yapar. 4 mevsim lastiklerinin de güzeldir kar performansı. ama izmirli olduğunuz için buna ihtiyaç duymamanız normal o yüzden size tavsiyem kar paletidir.
kar corabı gercekten mantıklı , zincirin derdi tasasından sa geçiriyosun çorabı arada bi cıkıyormu die kontrol ettikten snra hiç sıkıntı olmuyor.
Yiğit G.
25-01-2012, 10:22
Çivili lastik bu sanırsam ? Çivi çakılabiliyor demişsiniz mesela gidip 2 adet ucuz lastik alsam , sonra kim takıyorsa bunu ona gotursem o lastiği böyle çiviliyorlarmı ?
http://www.artvinticaret.net/Haber/upload/resimler/haber/civili_lastik.jpg
evet çivili lastik budur. normal lastiğe çivi takılmaz ama. çivili lastiklerin çivi takılabilmesi için dişleri üzerinde özel yuvaları bulunur. hala satılıyorsa, lastiği alıp çivi takan bir lastikçide veya sanayide yaptırabilirsiniz evet.
Ahmet Saraçoğlu
25-01-2012, 10:38
Hala ankaradasın sanırım :D
Dikkatimi çerken bir nokta oldu dün gece, halı sahadan çıktık, her yer sokaklar ana cadde ws. kar altında, buna rağmen arabalar yine olması gerektiğince yollarda ama bu sene henüz ZİNCİR ile dolaşan bir ankaralıya rastlamadım başkentte :)
aynen ankaradayım hala , bu gidişle de bi iki hafta daha burdayım gibi gözüküyor :D
Dün gece benimde dikkatime çekti , kimse zincir kullanmıyor taksiler dahil , ben takmaya çalılırken bi amca geldi yanıma ; ''işte kış lastiği takınca hiç bunlara gerek kalmıyor'' dedi , sanki ben bilmiyorum :D , ama büyük eziyet zincir , 4-5 kere denedim , sonuncuda jantın iç kısmına diske falan kaçacak gibi oldu , başımıza iş almayalım dedim çıkardım attım bagaja
yanlız bu çok mantıklı geldi bana.Takması lastik başı 30 40 sn aynca tutar , sökmesi bi yan keskiye bakar , 4 lastiğede takılır.Nasıl sonuç verir , işe yararmı bilmiyorum ama sizler deneyip olumlu yorum yapıyorsanız yarıyodur illaki işe.Bu akşam çıktığımda edinicem bi paket en genişinden.
Çivili lastik
ama sürek li kullanamıyorsun kuru havada kafa bırakmıyor
ulasoztas1
25-01-2012, 11:06
kar çorapları karda işer yarıyor ama kullanım ömürleri kısa diye biliyorum.
istanbula kar yağarsa cırt olayını denicem
biz palet aldık uludaga cıkarken zincir gibi oda zor yatman gerekiyor arabanın altına falan gerçi bende yay var ondan da zor olabilir .
punto_multijet
25-01-2012, 14:29
biz palet aldık uludaga cıkarken zincir gibi oda zor yatman gerekiyor arabanın altına falan gerçi bende yay var ondan da zor olabilir .
Berkay yaysız standart Punto Evo hayatımız kaydı zinciri takana kadar oyle boyle değil ve 3 kere cıktı zincir, baglantı yeri sıkıntılıymıs sıfır zincirin. sadece davlumbazı kırarak sıyırdık fazla zarardan.
225 45 17 Ye göre palet var bende abi lancia ile cıkcaksan dene bi bakalım .
punto_multijet
25-01-2012, 16:41
eyw saolasın 205/55 R 16 std lastikler var bende
konuyu hortlatayım hemen yılbaşı istanbul a kar gelecek diyorlar internette satılan ucuz kar çorapları işimizi görür mü, şu plastik çırtlar da aklımda yani :)
coastguard
27-12-2014, 21:29
Bu gerçekten yararlı oluyor mu yoksa şehir efsanesi mi ?
Valla zincir takicak arkadaşlar dikkat etsin ben bi defa zincir takayim dedim. Bi baklayi tam takamamisim,camurlugumu çizik için de bırakmıştım. Kar çorabı is görüyor ama tek kullanımlık onlar da. Asvalta çıktığında paramparça oluyor.
Biz birkere yolda kalmıştık araba tutunsa ilerleyeceğiz derin değil batmıyoruz yani sadece traction kaybımız var.
Bagajda kendir ip var bir sürü.Doladık ön 2 lastiğe ipleri.Neredeyse lastiğin tüm tabanını doladık(jantın içinden arkaya doğru yani lastiğin enine).
Havasınıda indirdik lastiğin. Kar lastiği kadar iyi çıktı neredeyse yokuşu.
Acil durumdaysanız kendir ip iş görüyor yada başka bir kumaş ip. Dolayın lastiğe aralıkları dar olacak şekilde.
Bn yenı aldm satabılırm sıfır snowwolf
Ben de karabükteyim henüz kar falan yok ancak akşam çevirmede polis çıkma kış lastiği olmadan yazarım 519 u diye uyardı. Max 1 ay daha buradayım. Bu havalarda gerek olmuyor sırf ceza yememek için bir takım lastik alacak durum da yok başka yolu var mıdır ceza yememenin?
Snowwolf'u bi arastırın derim baya olumlu yorumlar duydum
Ben bu cırt olayını 3-4 sene once denemistim 2 metre gitmeden hepsi koptu :)