Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Karında Subaru Farkı :)
Subaru_STI
26-01-2012, 18:39
Uzun zamandır çekmeyi düşündüğüm birkaç videoyu, bugün bastıran kar sayesinde gerçekleştirdim
Aracım Impreza 2.0 R modeli. Manuel vites, sürekli 4x4 S-AWD, 160 hp. Geçen seneki Sti'ın yanında sönük kalıyor ama onun güzel videolarını çekemedim
Kamera Nokia N8 bu arada.
Gelelim Videolara. 1. video, turbosuz bir imprezadan çıkan egzoz sesini içeriyor. Boxer motor sesi gerçekten sıradışı.
2. ve 3. videolarım bu forumda uzunca tartışılmış olan 4 çeker sistemlerine birer örnek teşkil ediyor. Eğimi bayağı fazla olan, yürürken bile insanı zorlayan bir yokuş var evimizin yakınında. O yokuşta herkes kayarken, S-AWD'nin gücünü test etmek için yokuşun ortasında duruyorum ve aracı kaldırıyorum. Bu gece kar yağmadan önce yokuş tamamen buz kaplıydı, üzerine de iyice kar yağınca tam kıvamına gelmiş oldu tırmanmak için
Lastiklerim yeni ancak çok iyi bir şey olmadığından ufak patinajlar görebilirsiniz. Ama benim de altımda 2000 liralık setler olsaydı emin olun 1 milim geri kaymazdım
Herşey ortada, yorumlarınızı , varsa sizin videolarınızı bekliyorum
Burak-Akın
26-01-2012, 18:46
subaru olsun çamurdan olsun. Güzel video ellerinize saglık
Neresi burası?......bende geleyim :-):-):-)
lnd_samet
26-01-2012, 19:21
bende yanlamalı filan sanmıştım.
Bende eglenceli kaydırmalı bişeyler bekledim
Mikrop_Ali
26-01-2012, 19:27
subaru kar yağınca yokuş çıkar bunun videosumu bunlar:D
WarmongeR
26-01-2012, 21:10
bizim burada öyle kar yağacak ohoo, tüm mahalleliye subaru gösterisi yapardım. (:
Bazilari her zaman 4 ceker ;)
Subaru_STI
27-01-2012, 02:13
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar :) Bu kadar subaru sahibinin-hayranının beğenisini almak sevindirdi açıkcası :)
ProdriveSTI
27-01-2012, 02:15
çok iyi yaaa Maşallah :(
Subaru_STI
27-01-2012, 02:20
bugün 22B sti ile senin spec c'yi nasıl geçtim :P
ProdriveSTI
27-01-2012, 02:21
bugün 22B sti ile senin spec c'yi nasıl geçtim :P
aynen yahu şaştım kaldım valla...hiç deneme yaptın mı peki onunla 0-100,0-400,top speed nedir ?
HondatugraL
noldu la senın yokmu bak adam yardırdı :D:D
ProdriveSTI
noldu la senın yokmu bak adam yardırdı :D:D
al işte damardan neden giriyosun :(:(
Muharrem C.80
27-01-2012, 02:25
STI'dan inip R'a binilirmi :china:
STIında canına okumuşun buarada:D
Subaru_STI
27-01-2012, 02:27
valla hiç denemedim aracın değerlerini ama 22b gerçekten efsaneymiş, gerçek hayatta da oyunda da :)
Subaru_STI
27-01-2012, 02:30
Umarım sizde bir gün bir STI sahibi olursunuz, gerçeğin ötesinde bir araç...
ProdriveSTI
27-01-2012, 02:32
Valli STI'ın motorunu 2 kere yatak sardırdım :D 10.000 liraya yakın masraf yapınca bana satmak zorunda kaldım , istanbula yolladım :D 350 hp civarındaydı.
Sonradan öğrendim ki alırken büyük oyuna gelmişim, aracı yarışlarda falan kullanıyorlarmıştı , çok zorluyorlarmıştı, yağ kaçırıyormuştu motoru falan , bütün masraf bana bindi tabi. çok şahane bir araçtı hala özlüyorum o torku - gücü. 2.0R tatmin etmiyor , umarım bir gün yine bütçem elverir de temizinden bir STI alabilirim.
geçmiş olsun ne diyelim inş. bize de nasip olur...
Subaru_STI
27-01-2012, 02:34
inşallah kardeşim gönlünce olsun hayallerin :)
ProdriveSTI
27-01-2012, 02:35
inşallah kardeşim gönlünce olsun hayallerin :)
Amiiiiiiiiinnnnnnnn cümlemize nasip eder umarım Yüce Rabbim.
Subaru_STI
27-01-2012, 02:39
bende bu aralar karşı koyamadığım bir şekilde golf r sevdası çıktı ama elime o derece bir para geçerse bir yerden bir şekilde acaba STI mı Golf R mı diye tereddütte kalırmıydım hep onu düşünüyorum şu sıralar :)
Valli STI'ın motorunu 2 kere yatak sardırdım :D 10.000 liraya yakın masraf yapınca bana satmak zorunda kaldım , istanbula yolladım :D 350 hp civarındaydı.
Sonradan öğrendim ki alırken büyük oyuna gelmişim, aracı yarışlarda falan kullanıyorlarmıştı , çok zorluyorlarmıştı, yağ kaçırıyormuştu motoru falan , bütün masraf bana bindi tabi. çok şahane bir araçtı hala özlüyorum o torku - gücü. 2.0R tatmin etmiyor , umarım bir gün yine bütçem elverir de temizinden bir STI alabilirim.
KA9113'dü değil mi araç?
bu işte muştunun parmağı olmasına hiç şaşırmadım.:eek:
STI değilde GC8 ler çok daha çekici bana göre
çok güzel videolar
2. 3. videoda kullandığınız lastikler nedir acaba?
Ara hızlanma ve top speed de neye dikkat edecegiz anlayamadım.
fatihcakin
27-01-2012, 11:39
Abi STI'nin canını almışsın hakkatten :D
imprezaWRC
27-01-2012, 11:47
Ah be bende eğlenceli videolar beklemiştim, neyse sağlık olsun.
bu aralar 04 model wrx lere sarmış durumdayım her an wrx alabilirim :)
ProdriveSTI
27-01-2012, 15:16
Ara hızlanma ve top speed de neye dikkat edecegiz anlayamadım.
:) abicim oyunla ilgili o bana dedi onu.
Subaru_STI
27-01-2012, 15:24
düzeltme yapıldı
Erdem K.
27-01-2012, 15:38
maşalah keyifli olmuştur şüphesiz :)
wrx lerde şahane ama tamamen 2 farklı araç diye duydum sti ile wrx leri.
kesinlikle sti çok daha farklı ama sti ye gücüm yetmez.
wrx çok ciddi bir şekilde düşünüyorum.Parçaları pahalı mıdır bunlar hakkında bilgi topluyorum bütçeme uyarsa wrx alacağım
cenk type r ı satmayı dusunuorsan haberım olsun :)
cenk type r ı satmayı dusunuorsan haberım olsun :)
kanka wrx araştırıyorum eğer aklıma yatarsa satacağım, haber veririm :)
Subaru_STI
27-01-2012, 21:56
kesinlikle sti çok daha farklı ama sti ye gücüm yetmez.
wrx çok ciddi bir şekilde düşünüyorum.Parçaları pahalı mıdır bunlar hakkında bilgi topluyorum bütçeme uyarsa wrx alacağım
umarım alırsın ancak ne yaparsan yap temizinden al aracı. Ankarada Subaru'dan anlayan 3-4 yer var hepsine de tek tek götürüp ellerine para sıkıştırarak baktırt. Sonradan problem çıkabiliyor bu araçların 2. ellerinde.
evet, ne oldu ki :confused:
Sen aracı alırken servise getirdiğinde ben oradaydım. Hatta sana hayırlı olsun demiştim.
Sen araca ilk motoru yaptırken de ben aracıma bakım yaptırıyordum.
Sen ikinci kez motor yaptırırken de ben oradaydım... :D
Aracınla tanışmış olduk ancak senle tanışmadık... :D
Sen aracı alırken servise getirdiğinde ben oradaydım. Hatta sana hayırlı olsun demiştim.
Sen araca ilk motoru yaptırken de ben aracıma bakım yaptırıyordum.
Sen ikinci kez motor yaptırırken de ben oradaydım... :D
Aracınla tanışmış olduk ancak senle tanışmadık... :D
bahsedilen yer neresi merak ettim yetkili servis mi? ben bu arabayi hic tanimiyorum ya ankarda tanimadigim bir sti nasil oldu sasirdim?
JapanVsGermany
28-01-2012, 00:39
kanka wrx araştırıyorum eğer aklıma yatarsa satacağım, haber veririm :)
Metin Alan'a boncuk gibi wrx sattık daha taze taze :)
ille de alacam diyorsan inan önce iyice bir analiz et wrx ile sti arasındaki farkları, zira kağıt üzerinde 40 küsür hp gibi görünse de inan çok farklı arabalar. 2si de gayet iyi ama amaçları çok farklı...
Kaldi ki sen basan adam değilsin wrx yeter sana hacım :D
@khan: taşınma işlenleri ne zaman bitiyor, bir hayırlı olsuna gelmesek mi? :D
Subaru_STI
28-01-2012, 00:56
serviste Argos Subaru'yu kullandım.
Yalnız şaştım kaldım ya arabamla bu kadar çok karşılaşmana :D sende forester mı vardı o zaman hatırlayamadım şu an :)
Şu arabanın tadını çıkartmak adına Ankaraya taşınıcam başka çaresi kalmadı :D
Bizdeki maximum kar budur :D
http://b1201.hizliresim.com/t/w/25mjk.jpg
WarmongeR
28-01-2012, 01:59
yeşilköyde çiroz halısaha tesisleri var onun otoparkında istediğin gibi keyif çatabilirsin. maç çıkışı arkadaşın araba kaldı bense keyfini çıkarta çıkarta çıktım. daha 15 gün oldu ancak sırf bunun için bile iyiki subaru almışım diyorum.
bahsedilen yer neresi merak ettim yetkili servis mi? ben bu arabayi hic tanimiyorum ya ankarda tanimadigim bir sti nasil oldu sasirdim?
Korhan dostum, bu araç önceleri 34 plakaydı ve fiyati o zaman için oldukça uygundu WRX'ler ile aynıydı nerdeyse (zaman 2010'nun sonu 2011'in başı idi.) Sonra Ankara'ya geldi. Ankara'da satan adam alacak karşılığı aldım felan diyordu ilanda. Sonrasında da Barış arkadaşımız almış.
Benim WRX'in yağını değiştirmeye gitmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Barış arkadaşımızda aracını getirmişti. Şaseleri vs. düzgün olan bir araçtı dendi ancak mesela karteri felan delip basınc sensorlerini vs. takmışlardı (bana göre pek özenli yapılmamış gibiydi neyse) . komple eksoz, headers vs vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam Argos'taki arkadaşlar aracın yağının az olduğunu eklenmesi gerektiğini söylemişlerdi.
Barış'a hayırlı olsun dedim
İlginç bir impreza idi fiyatı insanın aklını çelmiyor değildi yani.
serviste Argos Subaru'yu kullandım.
Yalnız şaştım kaldım ya arabamla bu kadar çok karşılaşmana :D sende forester mı vardı o zaman hatırlayamadım şu an :)
Ben de siyah WRX vardı.
Subaru_STI
28-01-2012, 17:29
çok güzel bir araçtı arkadaşlar
ozkanfaruk
28-01-2012, 17:48
Maşallah subaruya bizim Rav4 ' de fena karda yokuşda :D Karda 4 çeker drift ayrı bir zevk ;)
Valla herşeyi kelimesi kelimesine hatırlıyorsun ama adımı yanlış hatırlamışssın :) Adım Gökhan :) Ben seni hala çıkaramadım yani o an sanırım araca hayran hayran bakmaktan başka hiç bir işle uğraşmıyordum :)
Aracı 41.000 Liraya almıştım o gün. Evet bir STI için çılgın bir rakam, o zamanda ilanlar arasındaki en ucuz araçtı. Alacak karşılığı falan aldım satıyorum diyordu ama yalanmış tabi.
İstanbuldan Ankaraya getirildiğini bilmiyordum aracın, ben ankara aracı olarak biliyordum. benim draglara falan izlemeye giden akrabalarım var, onlar hep görüyormuştu aracı donut vs çizerken o alanda. Yıpratmışlar bayağı. Tabi benim aceleciliğime geldi aracı satın almak. Bu tür araçları iyice soruşturmak araştırmak lazım sonra almak lazım. Ben cuma günü sabahı 2008 model b8 kasa Audi a4'ü sattım, öğleden sonra akşama doğru da bu STI'ı aldım sadece argos'a göstererek. devam eden günlerde aracın yıpratıldığını arkaşlardan öğrendiğimde iş işten geçmişti zaten :)
Aslında aracı aldıktan sonra o karter olayına müdahale etseydik hiç bir sorunu kalmayacaktı ama benim finaller vardı o ara. okula gidip gelmem gerekiyordu. 10-15 gün geçtikten sonra getiririm yaptırırım diyordum ama 14. günde yağsız kalmaktan motoru yemişiz.
motor yapıldıktan sonra rodaj süreci 1000 km verildi. 900 km akıllı uslu kullandım, son 100 km kalmıştı. istanbul yolu üzerinde e30'cunun tekinin gazına gelip gazladım bu seferde çapak-parça alışması sorunu yüzünden yine zarar verdik motora. yine para aldılar benden. Tabi kim ne derse desin, bu sorun bence yaptırdğım yerin işçiliğinden kaynaklanıyordu. Söyledim ama kabul etmediler. saçmalığa bakın yani 900 km boyunca sakin kullanmışım son 100 km daha sakin kullanınca mı motor kendine gelmiş olacaktı. bırakın allah aşkına.
Neyse totalde 10.000 liraya yakın masraf yaptım araca bu sorunlar yüzünden. Rodajını tamamladım ve sattım. 43'e geri satmıştım. zarar yaptım tabi. bir yandan temizini almadığıma üzülüyorum, bir yandan aracı özlüyorum, keşkeler içerisindeyim yani.
Bu olaydan çıkardığım sonuç " Bir işi asla aceleye getirme " oldu. gerçekten de öyle...
Her şey tecrübe Gökhan biraz masraflı tecrube olmuş ancak olmuş başka zamana aynu yanılgılara düşmessin. Benim aklımda istanbul diye kalmış belki de Ankara'lıdır hep ancak Ankaralı olsa plakası KA olmaz çünkü o dönemde her aracın plakası ilçesine göre olacak uygulaması vardı. Neyse boşver ne olduysa artık. İnşallah gönlüne göre bir tane bulursun ancak STI az var ve çok el değiştiriyor. Her el değiştirmesi de ayrı bir yıpartıyor araçları.
Subaru_STI
28-01-2012, 19:23
senin aracı merak ettim, bu aralar bir wrx alma şansım var bilgi alışverişi yapalım :)
bu arada isim nedir madem o kadar konuştuk tanışalım :)
facebook.com/banshee8831
banshee8831@hotmail.com üzerinden iletişimde bulunalım.
senin aracı merak ettim, bu aralar bir wrx alma şansım var bilgi alışverişi yapalım :)
öm attım Gökhan.