PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Porya Değişimi veya Flanş

emresener
27-01-2012, 19:55
Aracım Vw Vento ve 4x100...

Ben araca şimdi mercedes jantı takmak istiyorum önümde iki yol var sanırım okuduğum konulardan yola çıkarak dogru anladıysam..

1.yol : Flans yapılcak 5x112ye cevrilmek için ancak 1 bijon eksik sıkılcak. Et değerlerine dikkat edicez ki o konuyu çözemedim tam olarak 2şey söylenmiş bu konuda hangısı dogru ?

a ) org. et değeri - aldığımız jantın et değeri = Flanşın kalınlığı bu olmalı
b ) org. et değeri + flansn kalınlığı = alıcağımız jantın ET değeri bu olmalı,

Flanşta yük bijonlardamı oluyor ? %50si sıkıntı yaşamamış %50si güvenilmez diyor ?

2.yol : proyalar + diskler + balatalar değişcek 5x112 olması için muhtemelen ya mercedes parçaları ile yada vwnın golf 4 golf 5 jetta 5 bora gibi aracının parçaları kullanılacak buda biraz maliyeti yüksek tutuyor..

Güvenilirmi sorun çıkarmı konusu hakkında da bilgi bulamadım fazla..

porya değişimi yapan arkadaşlardan yorum alabilirsem nasıl olur kimler yapabilir gibi konuları yazarlarsa sevinirim..

Ayrıca Flanş içinde referans'a ihtiyacım var....

teşekkürler şimdiden
Emre ŞENER

emresener
28-01-2012, 11:19
Güncelll??

kimse yazmadığına göre maceraya girmeyelim mi demek oluyor yani:D

dirk
28-01-2012, 11:23
ben 5x112 olan golf 5 aracımı flanşla 4x100 e cevirmiştim.. güzel oldu bi sıkıntıda yaşamadım ama yinede insanın aklında kalıyor bişey olur mu diye ?... bence jantın üzerinde işlem yapın eğer illa takacaksanız.

06 ANIL 38
28-01-2012, 11:42
flanşa içten poryaya dıştan janta oturacak fatura verirseniz yük bijonllara binmez...

Mr.K
28-01-2012, 12:04
flanşa içten poryaya dıştan janta oturacak fatura verirseniz yük bijonllara binmez...

zaten normalde de oyle olmuyo mu :S kafam karıstıda bıraz.

flans= mevcut delıklere bıjonlar saplanıyo
flans=flans uzerınden cıkan vidalara jant girip civata sıkılıyor?(ismi aklıma gelmedi civata yanlıs tabir olabilir)
http://www.explorer4x4.com/wheel_spacer.JPG
fatura dedıgınız ne oluyor ?

cabriolet
28-01-2012, 12:18
emre hazır spacerlar var h&r falan al onlardan kullan :)

06 ANIL 38
28-01-2012, 14:35
fatura dediğim koyduğun resimdeki mor flanşın tam ortasındaki çıkıntı.jantın göbeğinin oturduğu bölüm..aynısının tam terside iç tarfta ollur..
bazıları bu ayrıntıyı atlıyor ve tüm ağırlık bijonlarda kalıyor.sonuç ise tam bir ızdırap oluyor..

emresener
28-01-2012, 14:51
emre hazır spacerlar var h&r falan al onlardan kullan :)

alsana bana bro :)

Mr.K
28-01-2012, 14:54
fatura dediğim koyduğun resimdeki mor flanşın tam ortasındaki çıkıntı.jantın göbeğinin oturduğu bölüm..aynısının tam terside iç tarfta ollur..
bazıları bu ayrıntıyı atlıyor ve tüm ağırlık bijonlarda kalıyor.sonuç ise tam bir ızdırap oluyor..

sımdı o gobek kısmı dısa dogru(jant ıcıne gecıcek sekılde) mı ıyı yoksa poryaya dogru mu ? ben o kısmın hıc duz oldugunu gormedım :S Mantıklısı dısa dogru jant gobegıne gore yapılması cuk sekıldede oturması heralde dımı..

emresener
29-01-2012, 20:52
Bir guncel olsun ve bir farklı soru olsun içerikte..

alıcağım jantın bijon deliklerini değiştirme ekşını varmıdır. varsa nasıldır? kim yapar...

dark
30-01-2012, 00:24
Flanş takılınca jantın et değerinin düşüp dışarı çıkması gibi bir durumla karşılaşıcaksınız buda çok can sıkıcı olur jant bulma konusunda. Bunun yerine direk porya delinme olayını daha kolay olur bence. Ben olsam 5*130 a çevirip phorshe jantı takardım :) Bu ihtimalide bence değerlendirin. Hatta satılık ilanlarında golf 2 vardı bu işlem yapılmış ama nasıl yapıldı bilmiyorum ...

Mr.K
30-01-2012, 00:30
Bir guncel olsun ve bir farklı soru olsun içerikte..

alıcağım jantın bijon deliklerini değiştirme ekşını varmıdır. varsa nasıldır? kim yapar...

saglıksız olur bence emre o sekılde.homojenlıgı bozarsın gıbıme gelıyo aman dıyım sakata gelırsın mazallah.onun yerıne ıstedıgın jantı mumkun oldugu kadar yuksek et degerı ıle al,araya spacer kullanınca otomatıkman dısarı cıkıcagı ıcın jantın orjınal et degerınden dusersın mevcut et degerın cıkar ortaya :D

Schumi
30-01-2012, 00:32
En güzeli porya değiştirmek. Hem zaten kaç senelik araba. Porya bilyalarında eskimiştir. Porya değişirken porya bilyalarıda değişir. Ayrıca en sağlıklı yöntem bu. Oldum olası spacer sevemedim.