Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kar paleti hakkıdna

Ahmet Saraçoğlu
27-01-2012, 23:02
Arkadaşlar yazlık lastikle ankaraya geldim , iki gündür büyük sıkıntı yaşıyorum.Hele de bugün yarıms aat 45 dakika bi yokuşu çıkmaya çalıştım.2. viteste it gibi sardım , ABS ESP ,bilimum elektronik aksam hata verdi , kutubu çıkarmama ramen düzelmedi.Faln filan derken nefret ettim.

Kışlık alıcam almasına ama hem yazlıkları saklamak dert (ankarada olduğum için) , hemde kışlıkların 17 si takım olarak bayaa kasıcak şimdi durduk yere.Zincir aldım o da eksik parçalı çıktı , taktık ama attı vss lanet ettim , kafam rahat olarak ankarada olduğum sürece gezebileceğim , sök tak yapmayacağım bi alternetif arıyorum.

Şu 5-6 kollu ; bijon göbeğine ek takılarak uygulanan paletler fiyat olarak pahalı ve düz yolda çıkarmak gerekiyor.Onun için bi nevi lastik zincir diyebileceğimiz şu tip ürünler aklıma yatıyor.Çivili lastik gibi bişey oluyo nerdeyse.
http://img221.imageshack.us/img221/4299/titreimsizkauukdt1.jpg

Fiyatı 150 200 arası geziyor.
Böyle bişey alsam taksam ; ankarada olduğum süreçte çıkarmadan gezebilirmiyim?
Tavsiye edermisiniz?

driftboy
27-01-2012, 23:05
Şu kar çorabı mıdır nedir öyle bişey var, geçen bende connect'le kar lastikleri oldugu halde bi rampada kaldım, yanımdan corollanın teki patır patır savurmadan çıktı.

Resmide bu

http://images.gittigidiyor.com/5116/KAR-CORABI-ZINCIRE-SON-DEVRIM-YARATAN-YENILIK__51166252_0.jpg

Ahmet Saraçoğlu
27-01-2012, 23:07
Kar çorabı düz yolda çabuk deforme oluyor deniyor.Ben sök tak çok uğraşmayayım , bunu alıp takayım , havalar düzelene kadar yada istanbula dönene kadar sökmeyeyim diyorum.

driftboy
27-01-2012, 23:12
valla abi deforme olurmu sıkıntı cıkarır mı bilmiyorum ama hani o rampada 4 araba kaldık, bide bende kar lastikleri vardı hiç zorlanmadan yerler kuruymuş gibi çıktı corolla.. Çok zor degildir sanırsam söküp takması ?

aron76
27-01-2012, 23:18
ankara da yollar genelde açık. gerçi belediyenin elinde geçen çarşamba tuz bitmişti ama. zincir, kar paleti bunlar sıkıntı olur diye düşünüyorum. yollar sürekli kar buz olsa anlarım.ana arterler açıktır. en güzeli kar lastiği. altarnatifi yok. ben kar lastikli albea ile girmediğim sokak yol kalmadı. milletin çekinerek indiği, düşünerek çıktığı yollarda keçi gibi gidiyordum. p.tesi yine oradayım. kar lastikleri ile.rahat gezeyim diyorsan al kar lastiklerini, yazlıkları ver kargoya. yoksa başka çaresi yok.

Ahmet Saraçoğlu
27-01-2012, 23:28
ankara da yollar genelde açık. gerçi belediyenin elinde geçen çarşamba tuz bitmişti ama. zincir, kar paleti bunlar sıkıntı olur diye düşünüyorum. yollar sürekli kar buz olsa anlarım.ana arterler açıktır. en güzeli kar lastiği. altarnatifi yok. ben kar lastikli albea ile girmediğim sokak yol kalmadı. milletin çekinerek indiği, düşünerek çıktığı yollarda keçi gibi gidiyordum. p.tesi yine oradayım. kar lastikleri ile.rahat gezeyim diyorsan al kar lastiklerini, yazlıkları ver kargoya. yoksa başka çaresi yok.

İstanbulda belediye karı havada tutup eritiyo , ankarada kar tutup arabalar kaydıktan saatler sonra geliyo.İki akşamdır 4-5 gibi bi başlıyo , eskişehir yolu , yaşamkent felç ,,, neenhatundan dırmanmaya korkoyorum.Bi yavaşlasam bırak tırmanmayı ; durma lüksüm bile yok :D ,,, gün içinde heryer açık ama karın ilk yağdığı saatler ölüm.Şu lastik zincirler iş görür bişeyse alayım diyorum.Deneyen memnun olan varmı?

RSBurak
27-01-2012, 23:35
ben bugün aldım ne olur ne olmaz diye 50 liraydı kar paleti

gökberk
27-01-2012, 23:41
Şehir merkezinden uzakta mı oturuyorsun ?
Adapazarı doğru dürüst kar görmez de. Yani kar paleti alacak bir durum görmedim ben.

RSBurak
27-01-2012, 23:46
Şehir merkezinden uzakta mı oturuyorsun ?
Adapazarı doğru dürüst kar görmez de. Yani kar paleti alacak bir durum görmedim ben.

bursadaydım 1 hafta.. dönüş yolu çok karlıydı izmitten geldim iznik tarafına cesaret edemedim.yine ne olur ne olmaz diye aldım.

gökberk
27-01-2012, 23:48
Anladım. Bu kar paleti dediğin konunun ilk mesajında yer alan fotoğraftaki gibi mi ?

RSBurak
27-01-2012, 23:50
http://image5.sahibinden.com/photos/50/48/91/44504891nnm.jpg
hiç takmadım ama bu ürünün aynısı çivileri var plastik

gökberk
27-01-2012, 23:51
İyimiş .. :)

Ahmet Saraçoğlu
28-01-2012, 00:27
yarın bi bakıcam , uyguna bulursam alıcam 200 e kadar.Fakat merak ettiğim , her yol koşulunda kullanılabiliyormu?İlla zincir gibi betonu gördümü sapıtırmı?yoksa çivili lastik gibi mi sürüşü?

aron76
28-01-2012, 00:28
kar paleti kullanmadım. ama zincir karda faydalı. buz da maalesef çok sağlıklı olmuyor. 20-30 la gider takırtıyı çekerim derseniz eyvallah. unutulmamalı ki 40 ve üzeri gittiğinizde zincirin kırılma ihtimali çok yüksek. kırılırsa mecbur çıkacak yoksa araca hasar verir.
yanlış anlaşılmasın . zincire karşı değilim. sök tak, sök tak insanı bezdirir. hele bu takmatiklerin lastik içine gelen kilidi takması ölüm. bir süre sonra parmaklar hissetmiyor. illahlah dedirtiyor.
sürekli kny-ank gittiğimden kar lastiklerini aldım, sorunu çözdüm. hiç değilse sök tak derdi yok
sürekli yol yapıyorsan kar lastiğini al, zinciri bagaja koy derim

edit
zincir değil asfaltı gördüğünde buzda bile sapıtır. çivili lastikler daha iyi. oda asfalt üzerinde çok kullanıldığında çiviler düşüyor. hatta geçen sene ön camıma yapışmıştı bir tanesi

darkmoon
28-01-2012, 00:43
zincir benim bildiğim avrupada bazı ülkelerde yasaklandı nedeni asfaltada zararı var aracada
kendi aracımdan bir örnek veriyim vectrama takmışdım bir sene çamurluk iç kısımlarına taş buz v.b sıçratmakdan minik minik boya atmaları olmuşdu canımı çok sıkmışdı.. ayrıca zincirin buzda bir faydası yok..

Mr.K
28-01-2012, 00:44
ahmet 200liraya istersen bizimkilere soylerım kargolarlar ankaraya.ydısındayım ben lastıkler turkıyede 4adet 205-60*16 olması lazım 4tane teneke alırsın bakarsın rahatına.(jantsız sadece lastık) sava marka 2010 uretımı dıye hatırlıyorum 2009da olabılır ama ıyı durumdalar genel olarak.Aklında bulunsun pm atarsın..

ALPER-VNS
28-01-2012, 01:15
bence bu palete o kadar para vermektense git herkoya yarın çıkma kışlık lastik arıyorum de ayarlarlar aynı paraya.. ben öyle aldım 520dekileri mesela 3 senedir kullanıyorum sıkıntım yok.. iyi lastikler olabiliyo ellerinde yani 350 400 öyle bişeydi fiyatı da sen 2 tane alsan yeter..

onurun lastikler de baya uygun buarada 200 lira :S o da değerlendirilebilr..

Mr.K
28-01-2012, 01:38
bence bu palete o kadar para vermektense git herkoya yarın çıkma kışlık lastik arıyorum de ayarlarlar aynı paraya.. ben öyle aldım 520dekileri mesela 3 senedir kullanıyorum sıkıntım yok.. iyi lastikler olabiliyo ellerinde yani 350 400 öyle bişeydi fiyatı da sen 2 tane alsan yeter..

onurun lastikler de baya uygun buarada 200 lira :S o da değerlendirilebilr..

yanlıs bısey dusunmeyın evın balkonunda yatıyo lastıkler :D takcak araba yok 2arabaya da sıfır takım aldık buda bosa cıktı :D balkonda yatıp curumesındense :)

Ahmet Saraçoğlu
28-01-2012, 08:45
abiler 45 17 lastiklerim malesef. hem çamurluğa sürter yanaktan dolayı , hemde bu sefer bunlara teneke bul, 17 leri lastikleriyle burda saklama alternatifleri ara vss vss derken astari yuzunden pahali gelicek malesef.onun icin bakiyorum paletlere

cemtu
28-01-2012, 09:57
arabiler 45 17 lastiklerim malesef. hem çamurluğa sürter yanaktan dolayı , hemde bu sefer bunlara teneke bul, 17 leri lastikleriyle burda saklama alternatifleri ara vss vss derken astari yuzunden pahali gelicek malesef.onun icin bakiyorum paletlere

bende aynı dertten yanıyorum uludaga gıdıcem haftaya hepsiburada.com dan kar paletlerı var bızım janta gore 130 tl ben onlardan alıcam sanada tafsıye ederım..

Orda olculerı yazıyor bır cok ebat lastıgede uyuyor takılıp cıkarmasıda rahat..

CahitArsal

Ahmet Saraçoğlu
28-01-2012, 10:19
ankarada önümüzdeki hafta ortasına kadar kar yok ama -15 20 lere kadar gece sıcaklığı olacak.Buzda en azından kendi lastiklerimden daha çok işe yarayacağına emin olursam gidip alıcam şuan direkt.

Ahmet Saraçoğlu
28-01-2012, 16:24
aradım bulamadım 17 ye göre palet.Şimdilik diğer araçta kullandığımız ve sağlamlığından emin olduğum zincirden alıp taktım.Karda tek çözüm , gayet güzel ama asfaltta sıkıntılı.80 lik biyol yaptım ana arterlerde.Bugünden sorna mahalle arası gezeceğim için problem kalmadı.Sökmeden zincirle gezicem gidene kadar.Olurda zincire bieşey olursa detaylı araştırıcam paleti.

dirk
29-01-2012, 11:54
Ahmet abi kurtarıcıya verirsin 50 liradan 4 defa ceket seni ;)) saka biyana bende alsam iyi olacak canlı bomba gibiyim ;))

G_TT_I
31-01-2012, 09:34
Şu kar çorabı mıdır nedir öyle bişey var, geçen bende connect'le kar lastikleri oldugu halde bi rampada kaldım, yanımdan corollanın teki patır patır savurmadan çıktı.

Resmide bu

http://images.gittigidiyor.com/5116/KAR-CORABI-ZINCIRE-SON-DEVRIM-YARATAN-YENILIK__51166252_0.jpg

Anadolu yakasında bununs atıldığı biryer gördünüz mü?
Özellikle bahause, metro, bostancı sanayi????????

ChtArdARSL
31-01-2012, 10:26
aradım bulamadım 17 ye göre palet.Şimdilik diğer araçta kullandığımız ve sağlamlığından emin olduğum zincirden alıp taktım.Karda tek çözüm , gayet güzel ama asfaltta sıkıntılı.80 lik biyol yaptım ana arterlerde.Bugünden sorna mahalle arası gezeceğim için problem kalmadı.Sökmeden zincirle gezicem gidene kadar.Olurda zincire bieşey olursa detaylı araştırıcam paleti.

ben aldım palet yrn gelıyor kısmetse.. 205-45-17 lastıgım

XoR
31-01-2012, 10:27
işin sonu :D

Stac Likit Zincir,Patinaj Önleyici Sprey 090175 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/stac-likit-zincirpatinaj-onleyici-sprey-090175/productDetails.aspx?productId=otm090175&categoryId=20024791)

imprezaWRC
31-01-2012, 10:46
Anadolu yakasında bununs atıldığı biryer gördünüz mü?
Özellikle bahause, metro, bostancı sanayi????????

Kozyatağı Bauhaus'da gördümdüydü ama fiyatı Autosock'a göre fazlaydı.