Orijinalini görmek için tıklayınız : İmza ile oyuna giriyor
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/01/23/fft99_mf1938761.Jpeg
Jet Fadıl 'İmza' ile oyuna giriyor
Gündemin ilk sıralarına oturan yerli otomobil tartışmalarına geçmişten tanıdık bir isim de katıldı.
Bundan 12 yıl önce, Cenevre Otomobil Fuarı sıradışı bir tanıtıma sahne oldu. Aylar öncesinden tartışmaları başlayan, üzerinde çok yazılıp konuşulan, ismi için yarışmalar düzenlenen 'Türk Malı' otomobil İmza, fuarda görkemli bir gösteriyle tanıtıldı. Astronomik yayın bedelleri ödenen ulusal televizyon kanalları, Cenevre'den canlı bağlantıyla saatlerce tanıtımı yayınladı.
Akşam'da yer alan haberde İmza, daha yola bile çıkmamasına rağmen Devrim'den sonra en çok konuşulan otomobil projesi oldu. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak tanınan, Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, geçtiğimiz günlerde İmza projesinden hiç vazgeçmediğini, Siirt'te yarım kalan fabrikayı tamamlayıp, İmza'yı en geç 2015 yılında yollara çıkartacağını açıkladı.
Son zamanlarda gündeme oturan Türk malı otomobil, yerli otomobil tartışmalarına da katılan Akgündüz; 'Önümü kesmeselerdi, bugün tartışılan Türk malı otomobil hayata geçmiş, 12 yıl boyunca önemli bir yol almış olacaktı' dedi.
ŞİMDİ ORTAM YERLİ OTO İÇİN ÇOK DAHA UYGUN
Yerli otomobil tartışmalarında, daha kendisinin 12 yıl önce başlattığı aşamaya bile gelinemediğini savunan Akgündüz şu açıklamaları yaptı; 'Tartışmaları ilgiyle izliyorum. Üretime hazır prototipim, tasarımım, markanın ismi ve hepsinden önemlisi müşterilerim hazır. İmza'yı üretmekten bir an bile vazgeçmedim. Siirt'te yarım kalan fabrikayı tamamlayacağım, en geç 2015 yılında İmza yollarda olacak. Türkiye'nin koşulları 2000'li yıllara kıyasla artık yerli otomobil için çok daha uygun.' İmza için, tasarım, geliştirme ve tanıtım olarak yaklaşık 200 milyon dolar para harcadığını iddia eden Akgündüz; 'O yıllarda yerli otomobil üretimi çok iddialı bir söylemdi. Çin'in dünyanın en büyük otomobil pazarı olacağı, Hintlilerin otomotivde bu kadar gelişeceğini kimse beklemiyordu. İmza için ben 200 milyon dolar harcarken, Türkiye'de 50 milyon dolara otomobil montaj fabrikası kuruluyordu. Sadece 400-500 milyon dolar daha yatırıp, fabrikayı tamamlayabilirdim' dedi.
MARKAM DA HAZIR MÜŞTERİLERİM DE
Otomotivde en önemli konunun marka ve müşteri olduğunu savunan Akgündüz; 'Eğer kendine ait bir markan ve pazarlayabileceğin müşterilerin varsa, geri kalan konu teferruattır. Bu gün dünyanın en büyük markalarından Mercedes, bazı motorlarını Nissan'a yaptırıyor, BMW, Fransız Peugeot'dan motor satın alıyor. Tümüyle Bursa'da üretilen araçlar, Opel, Citroen, Peugeot markasıyla satılıyor. Kimse aracı kimin ürettiğine, parçalarının, motorunun nereden geldiğine bakmıyor. Marka kendininse dünyanın en iyi tasarım, mühendislik büroları emrinde. En büyük avantajım müşterilerim hazır. İmza'yı sadece Türkiye değil, İslam dünyası da merakla bekliyor' açıklamasını yaptı.
VERGİ HARİÇ 6 BİN EURODAN SATACAĞIM
SİİRT'teki fabrikanın bütün izinleri ÇED raporları tamam diyen Akgündüz; 'Yarım kalan inşaatı, Caprice Gold'dan sağlanacak öz kaynaklar sayesinde rahatlıkla tamamlayacağım. İlk etapta 200-300 milyon euroluk yatırım öngörüyorum. Bu rakam bir fabrika için fazlasıyla yeterli. Bir otomobilin neredeyse yüzde 70'lik kısmı yan sanayi tarafından üretilen parçalardan oluşuyor. İrtibatta olduğumuz yan sanayiciler, fabrikanın yakınında depo alanları kurmaya hazır. Bir kısmıysa, yer verin orada da üretime hazırız diyorlar. 2015'te ilk çıkan İmza'yı, vergiler ve nakliye hariç 6 bin euro fiyatla satmayı planlıyorum. Jetpa tekrar faaliyete geçecek. Araçların pazarlamasını bu kanalla yapıp, maliyetleri en aza indireceğiz. Yılda 150 bin adetten başlayan satışlar İmza için hayal değil' açıklaması yaptı.
milliyet
inşallah yapar bizde alır bineriz :)
Yine ucuz değil ki , bir de Jet Fadıl...
20000 tl verip de bu arabaya binilir mi :)
meLaNchoLic
28-01-2012, 00:17
ciğerli bişey olsada bağri zevkini çıkarabilsek :D
berkay_aydin
28-01-2012, 00:18
Milletin başı ağrımasın da..
Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.
Albert Einstein
yap doğan slx 2012 peynir ekmek gibi gitsin :D
kifanhom
28-01-2012, 00:19
lacivert olsun yalnız :)
bi s.ktir git ya :D
Bir gün üretilirse o yüzündeki ifadeyi çok merak ediyorum :)
en çok antalya da satılır..6 ay içinde bir çoğu sağ arka çamurluktan hasar alır :D
ProdriveSTI
28-01-2012, 00:23
Bu tiple cikmaz ins,demode oldu nerdeyse...degisiklik sart
meLaNchoLic
en çok antalya da satılır..6 ay içinde bir çoğu sağ arka çamurluktan hasar alır :D
katılıyorum :D 2012 doğan slx headers lı yerle bir tesisatlı kilitli dif. li pazarlıksız 30bin :D
vtec piyasası ölür yemin ederim :D
berkay_aydin
Birebir şahin üretilirse, alınır yani yedek parça ucuz modlama imkanı da var :D :D Dizel olursa daha iyi olur..
kifanhom
28-01-2012, 00:24
doğru tespit ;)
yerli olsun 5kuruş fazla olsun! inşallah yaparlar
Bu tiple cikmaz ins,demode oldu nerdeyse...degisiklik sart
panpa iyiyim sen nasılsın ? tam cevap yazıyordum konu uçtu yahu k.bakma :D
vergiler hariç 6 bin vergilerle vırrık cırrık biner 14 15 bin ero olur ve kimse almaz
İmza mı çıkarsa ? Çıktıgında showroonlarda yerini aldıgında yüz ifademi belirtirim. ;)
+
bence ne olursa olsun böyle bir olaya girişim bile ülke şartlarında ciddi derecede güven, özveri, tecrübe üçlüsünün baş harflerini birlikte aynı sıralı olarak ve de bu kelimeleri anlamlarıyla gerektirir.
ahmetbaha-drs
28-01-2012, 00:29
Zamanında engellenmeseydi eğer şimdiye dediği gibi 12 senelik bir Türk markası olacaktı araç,ve en azından 2-3 farklı modelide olurdu bence. Ki bu tasarım o zamanlar için baya iyi ve farklı. Twingo-Atos v.s çok mu güzeldi Imza'dan?:) Umarım gerçekleşir proje ve üretime başlarlar.
Mercedes hangi motorlarını Nissan'a yaptırıyordu ? Bir muhabbet vardı Mercedes US tesislerinde 4 silindirli Renault-Nissan için motor üretecek diye ama?
Ahmet Saraçoğlu
28-01-2012, 00:38
ne olursa olsun , prototip olmuş olsa bile ;; yıllarca montaj bantı rolü üstlenmiş yurdum sanayisinden daha kıymetli benim gözümde.Hatta şuan yapılmaya çalışılan yerli malı adı altındaki saçmalıktanda değerli...Zamanında otosan , tofaş adı altında az para kazanılmadı sırtımızdan yıllar öncenin avrupa teknolojileri ile.Hiçdeğilse türk malı deriz.
ProdriveSTI
28-01-2012, 00:46
panpa iyiyim sen nasılsın ? tam cevap yazıyordum konu uçtu yahu k.bakma :D
Ne onemi var :) iiidir sen nasilsin. :D
olaya bir de bu açıdan bakmak lazım, bence bu markanın kaderi jantın et değerine bağlı
http://img862.imageshack.us/img862/9886/imza188414.jpg
initial-D
28-01-2012, 00:57
6bin euro araba
6bin euro vergi
gene 25-30 bin tl
bu adam fabrikayı kurucam diye Siirt lilerin parasını hiç eden ve hapis yatan değilmiydi,yanlış mı hatırlıyorum?
olaya bir de bu açıdan bakmak lazım, bence bu markanın kaderi jantın et değerine bağlı
Hic fena degil valla :icon_tup:
BBS li imza kullanırım abi birde şu far karartmasını yapın :D
berkay_aydin
28-01-2012, 01:10
Tamponlar gövde rengi olsa nasıl olur acaba :D
darkmoon
28-01-2012, 01:22
bizim millet çok unutkan fadıl akgündüzün bir geçmişine bakmanızı öneririm zor değil google girin aratın jet fadıl yada fadıl akgündüz yazın..
bizim millet çok unutkan fadıl akgündüzün bir geçmişine bakmanızı öneririm zor değil google girin aratın jet fadıl yada fadıl akgündüz yazın..
bu adam fabrikayı kurucam diye Siirt lilerin parasını hiç eden ve hapis yatan değilmiydi,yanlış mı hatırlıyorum?
katılmamak elde değil yapılan yorumlara bakınca :icon_tup:
Siirt otomobil fabrikası kurmak için mantıklımı ? Buradan zaten ofsayt. Fabrika dediğin tedarikçilere ve limana azami yakın olmalıdır.
gideri var mı ne
http://img191.imageshack.us/img191/7716/imza188414copycopy.jpg
berkay_aydin
28-01-2012, 01:58
vay be :)
Emir_b16a
28-01-2012, 02:03
siirtten araba yapıp dünyaya mı pazarlıcaz :)
siirtir git :D
araba çıksa yedek parçası çıkmaz
her kamyona yolda 1 rpg çakarlar sonra askeriye suçlu olur ...
emre.ates
28-01-2012, 02:04
ön panşura H amblemı koyduk mu alsana honda jazz
Otomobil üretmek nedir? Alırsın bir taban ve uygun motoru büyük üreticiden, bir karoser tasarlarsın, güzel bir iç dizayn. İster spor bir tasarım yap ister gündelik için bir binek... Bu mu? değil tabiki...
İki üretici 1970 lerin teknolojisini bu ülkenin insanına Hidrolik direksiyon ve elektrikli cam koyup, bazısınada klima ekleyip sattılar, çokta ucuz satmadılar. Airbagsiz, ABS'siz hatta Euro ncup gibi bir crash testi bile olmayan araçları sattılar. Bahsettiklerimi donanım olarak bile sunmadılar.
Vatandaşına değer vermeli yerli üretici, buna çok para veren olmaz, hiçbirşey koymayalım zihniyeti ile otomobil üretilmez. Bu zamanın tüketicisi bunu yemez. Eskiden böyle geniş ürün gamı yoktu, şimdi araba alacağım diyen adamın başına ağrılar giriyor acaba hangisi diye.
Motor üretmek lazım, bunun argesini yapmak lazım, şase ve hatta yürüyen aksam tasarlamak sonra üretmek lazım...
Bunları yapsak otomobilin fiyatı ithal otomobillerin fiyatına çok yakın olur.
Zaten otomobil ülkemiz insanı için statü belgesidir, kim yerli arabaya para verecek? Sanmıyorumki hiçbir yabancı üreticiden aksam kullanmadan ne performans nede konfor olarak muazzam bir ürün üretebileceğimizi. Çünkü ucuz araba üretmek peşindeyiz biz. En cuz 25.000 liraya satılsa vergisi vs dahil oda muhtemelen ölçü olarak Smart kadar birşey olur. Nasıl pazarlanacak bu pazarda?
Açılımları birbirine benzeyen iki üretici... (SEAT'ta kısaltmadır) İspanya'da SEAT, Türkiye'de TOFAŞ zaten tabanı ve motoru alıp üzerine araba yapabiliyor. Hatta ana markanın montaj tesisi olarakta kullanılıyorlar. Ne varki teknoloji üretemedikten sonra sadece logo koymakla olmuyor bu işler. Seat aldığınızda VW kazanıyor çünkü teknolojisi sunan VW...
Ben çok isterim haysiyetli bir Markası olsun, haysiyetli motorları olsun bu memleketin...
Hintli TATA gibi teknolojiyi üretemiyorsanız, üreten markayı alırsınız, anlat bakalım hacı, nasıl oluyor bu işler dersiniz. Hem onu ihya edersiniz hemde kendinizi geliştirirsiniz.
Yerli montaj olmasın... Gırtlak yerli olsun... Bunu yapabilecek beyinler var, sermaye var, materyal var, iyisini yapmak lazım fakat çok geç kalındı. Bu saatten sonra son kullanıcıyı etkileyecek muazzam birşeyler yaratılmassa tutunmak çok zor olur.
İmza falan, 10 sene önce tasarladın ettin, bu ülkenin insanı herşeyin en iyisine binmeli, "dandik olsun ucuz olsun, nasılsa satarım" ...eskidendi. yemezler... yada yememeli artık...
darkmoon
28-01-2012, 02:16
protonu biliyorsunuz zaten onu getirtende zamanında fadıl akgündüzdü.. benim fikrim odurki protonun türkiye versiyonunu niye yapmıyım diye düşündü..
proton neydi malezyada eski mitsubishi teknolojisi üstüne kurulu ama malezya malı görünümlü bir araçdı..
Halbuki motoru yürüyeni yani arabayı araba yapan tüm meteryalleri mitsubishi idi sadece tasarım yani dış kabı proton yapmışdı o kadar..
imzada buna benzer bir şeydir.. zaten hatırladığım tasarımı ingilterede yapılmışdı..
http://d1201.hizliresim.com/t/w/25nt5.jpg
Gövde rengi de hoş duruyormuş photoshopdan pek anlamam ama gideri var bence
cabrioleter
28-01-2012, 02:44
oha ya adam hangi yüzle çıkıp konuşmuş televizyonlara bir de buna inananlar var ya işte orası sözün bittiği yer.
hala adama dolandırıcı diyenler var şaşmamak elde değil. adamın serveti zaten sülalesine fazlasıyla yeter ama adam bişeyler başarmak bu ülke için bişeyler yapmak istedikçe bilen bilmeyen herkes çıkıp dolandırıcı diyor. dolandırmış olsa niye hala dünya kadar proje yapsın. paraya mı doymadı ? siz güvendiğiniz avrupa ve asya markalarına paranızı harcamaya devam edin. koçda yerli araç yapıyormuş zaten ohh miss. malezya arabası kullanıyorum. tarihini biliyorum. fadıl aynı senaryoyu türkiyeye yapmaya çalıştı ama bazıları türkiyedeki inanan kesimi bildiği için engelledi. AKP nin aldığı oyu düşünün birde bunların otomobil tercihlerinin fadılın arabaları olduğunu düşünün. kısa sürede öyle bir ilerler ki yabancılar türkiyede butik araç gibi kalırlar.
Bu ülkeyi geriye götürmekten başka bişey yapmamış adamları alkışlamaya devam edin.
imzaymış...
http://www.itusozluk.com/image/anlat-panpa-dinliyom-ben-seni_264643.jpg
Low-Rider
28-01-2012, 09:25
buülkede dolandırıcı olucan hacı anca öyle adam yerine koyarlar,hala bu adama inanan tapanlar var cehalet-eşşeklik baki ilişkisi:D
dragon07
28-01-2012, 09:34
106gti motoru felan koysunlar almazsamm :D
Aslında düzgün bi adam olsa güzel iş çıkarırda neyse herif bildiğin çakal
Yiğit G.
28-01-2012, 10:27
bu adam allah bir dese inanmam öyle bir adam.Yeşil sermayenin önde giden yalancılarından düzenbazlarından.Hala nasıl bu adama destek verenler cıkabiliyor hayret ? Milleti soydu sogana cevirdi , hüküm giydi (4 yıl 2 ay) , interpol tarafından bültenlerle arandı öyle şerefsiz dolandırıcı bir herif.
Araba güzelde işin arkasındaki adam falso :)
BBS lerle harbi cok ii olmus :D
Fadıl neyse Koç ve Uzanlarda ondan azı değil benim gözümde. Bu nedenle resimlerdeki gibi birşey olurda, fiyatıda muadilleri olan Kore arabalarından iyiyse ben alırım arkadaş.
Yiğit G.
28-01-2012, 11:19
Fadıl neyse Koç ve Uzanlarda ondan azı değil benim gözümde. ş.
Koçla fadılı nasıl bir tutuyorsun yaw yapma.. Koç dediğin Ford , Arçelik , Beko , Aygaz Opet , Yapı Kredi Bankası , Tüpraş vs vs + 100.000 çalışan... 100.000 kişiye ekmek veriyorlar yaw.. 60 milyar türk lirası para döndüryor herifler :D Şu an kapattık deseler ülke kaosa sürüklenir :D
Adam albeaya çizgi atıp bizlerin önüne sürüklemicek ya bence tutulur yanı bu sadece türk tasarım türk fabrika fiatın beslemesi olmayız :)
Tasarımda güzme hoş geldi 12 yıl öncesini düşünürsek :D
H22Power
28-01-2012, 11:43
İçkisiz otel olur mu dediler yaptı ;)
Türk malı araba olur mu dediler yaptı ;) (hemde fabrikasız)
Fabrika kurulsun o zaman seyredin bunu yapmaya ancak bir Siirtli nin cesareti yeter ;)
Bu arada konuya saçma salak yazılar ve resimler koyucağınıza destekçi olun derim Türksünüz ama bindiğiniz araçlar alman japon fransız
Fransızların %90 başka marka arabaya binmiyor ;) Bir Türk otomobil yapmaya niyet ediyor biraz daha saygılı olun bence ;)
İçkisiz otel olur mu dediler yaptı ;)
Türk malı araba olur mu dediler yaptı ;) (hemde fabrikasız)
Fabrika kurulsun o zaman seyredin bu yapmaya ancak bir Siirtli nin cesareti yeter ;)
Adam yapacak tek başına bu işi ya 12 senedir yılmamış helal olsun adamı eleştirmeyelim burada yapacağı icraatlara bakın siirtede fabrikayı kurarsa güzel istihdam olur biraz iyi yönlerini elle tutun;)
BlackEmperor
28-01-2012, 11:46
fayda/maliyet oranı iyiyse alırım.
fayda/maliyet oranı iyiyse alırım.
İlk seferde mercedes kalitesi yakalanmaz tabiki biraz doğru kaliteyi bulma dönemi olur ama memleketimiz için önemli ve faydalı bir adım olur tutmasa bile hatalar görülmüş olur ders alınır.
H22Power
28-01-2012, 11:52
Adam yapacak tek başına bu işi ya 12 senedir yılmamış helal olsun adamı eleştirmeyelim burada yapacağı icraatlara bakın siirtede fabrikayı kurarsa güzel istihdam olur biraz iyi yönlerini elle tutun;)
Aynen..
Doğuda işsizlik kol geziyor adam İstanbul un göbeğine fabrika mı kursun ?
Onca yoksul insana ekmek kapısı onca işsize iş verse adam doğuda ya yoksulluktan
ya cehaletten dağa çıkmasa insanımız fena mı olur? Yabancı ülkeler Türk malı arabaya binse hiç mi gurur duymazsınız? Adamın söyledikleride ortada çoğu araç çoğu malzemelerini Türkiye yapıyor bunu bilmeyeniniz yoktur madem öyle Türkiye kendi arabasını niye yapmasın?
Beceriksiz mi?
Cesaretsiz mi?
Parasız mı?
Adamı Koç la ahmetle mehmetle kıyaslayan yok ki..
Fakat onlarda projeye destekçi olsa fena mı olur?
Blackbird
28-01-2012, 11:54
Adı çıkmış 9 a inmez 8 e, bu saatten sonra kimse ciddiye bile almaz Jet Fadılı.
Koçtan ciddi bir adım beklemiyorum eskiden yaptığı gibi Turkiyede montaj yapar sonrada o araçları bize montaj yapar.
Bu işi milliyetçi duygularla yapmadıktan sonra büyük bir atak kimseden beklenmez çünkü yatırımın geri dönüşü çok uzun vaadeli ve çok karlı olmayabilir.
bence aslolan türkiye için birşeyler yapılması ilk etepta benim ülkemde üretilen arabayı yabancı almış almamış çokta umrumda degil, kendi ülkem için hayat standartlarını tehlikeye sokmayacak şekilde kaliteli bir araç motor üretmek olmalı ki sermayayemiz ilk etapda bize kazandırsın.
Yiğit G.
28-01-2012, 12:00
Adı çıkmış 9 a inmez 8 e, bu saatten sonra kimse ciddiye bile almaz Jet Fadılı.
dolandırıcılıktan hukum giymiş , interpol tarafından bülten aranmış bir adama sen ciddiye alırmısın ? Yine bulur ama dolandırıcak birilerini..
Aynen..
Doğuda işsizlik kol geziyor adam İstanbul un göbeğine fabrika mı kursun ?
Onca yoksul insana ekmek kapısı onca işsize iş verse adam doğuda ya yoksulluktan
ya cehaletten dağa çıkmasa insanımız fena mı olur? Yabancı ülkeler Türk malı arabaya binse hiç mi gurur duymazsınız? Adamın söyledikleride ortada çoğu araç çoğu malzemelerini Türkiye yapıyor bunu bilmeyeniniz yoktur madem öyle Türkiye kendi arabasını niye yapmasın?
Beceriksiz mi?
Cesaretsiz mi?
Parasız mı?
Adamı Koç la ahmetle mehmetle kıyaslayan yok ki..
Fakat onlarda projeye destekçi olsa fena mı olur?
Aynen memleket düzlüğe çıksa doğudan istanbula gelmek yerine siirte yerşleşseler siirt kalkınsa memleket bir adım ileri gitse koç madem yerli otomobil niyetine girdi imzaya bi omu verip oda destek olsa tamamen yerli olsa kötümü olur bu memlekette bazı şeyler artık omuz omuza yapılmalı.
dolandırıcılıktan hukum giymiş , interpol tarafından bülten aranmış bir adama sen ciddiye alırmısın ? Yine bulur ama dolandırıcak birilerini..
Memleketim için birşeyler yapıcaksa ben ciddiye alırım yeter artık yani elin yabancısı dolandırmasın ben fransıza para gömüceğime türke gömerim helal hoş olsun derim.
olum imzanı yeni gördüm ak o ne lan ben öyle bişiy demedim nerden uydurdun
ahmetbaha-drs
28-01-2012, 12:24
Aynen memleket düzlüğe çıksa doğudan istanbula gelmek yerine siirte yerşleşseler siirt kalkınsa memleket bir adım ileri gitse koç madem yerli otomobil niyetine girdi imzaya bi omu verip oda destek olsa tamamen yerli olsa kötümü olur bu memlekette bazı şeyler artık omuz omuza yapılmalı.
12 sene evvel Kuş Serisi için engelleyenler şimdimi destek olacak üretilmesine?:)
Shadow_Dancer
28-01-2012, 12:25
insanlar artık atmosferik 1.6 motorlara dahi burun kıvırıyor bu ülkede.. gelecegin teknolojisi tsi gibi düşük hacimden yüksek güç çıkarmaya endeksli... Motoru bi yerden dizaynı bi yerden alarak bu iş olmaz.
Otomobil üretmek ciddi bir ar-ge işidir. İranlının Şamand'ı gibi ya da tata gibi bir otomobili üretecek kapasitemiz var. Ama nerede farklılık?.
12 sene evvel Kuş Serisi için engelleyenler şimdimi destek olacak üretilmesine?:)
olmazlar işte ancak böyle taşlanır adam sonra albeayı kitlerler bize ohh yerli araba der bineriz yedek parçayıda fiat kitler mis olur ;)
Blackbird
28-01-2012, 12:29
Cem uzan gibi bir dolandırıcı bu ülkede %7,25 oy almıştır, eğitim şart.
Her dolandırıcı neden Interpol tarafından aranmadı ?
Cem Uzan vs. türevleri az mı hortumladı bu ülkeyi, bundan az mı dolandırmıştı ?
Birileri önüne taş koydu, Interpol'de aradı durdu işte.
Koç vs. türevlerine ayar oluyorum.
Türkiye'ye benden başka kimse araba satamaz, yapamaz mantığı.
Bir aralar Gaziantep'e birileri Çin Araçları için yedek parça mı ne öyle bir Fabrika kuracaktı.
Zenginin biri yapılacaksa ben yaparım, param var çok şükür.
Kimseye gerek yok diye izin verdirmedi.
Bu dolandirici hala niye konusuyor ki..
Verin marklari buna, size ucak bile yapar, insanciklarin parasini topladi evler yapcakti, evler 10 senede bitmedi insanciklar telef oldu. Sorsan en musluman o, neyse...
Bu konu da ucar heralde...
Yiğit G.
28-01-2012, 12:45
Verin marklari buna, size ucak bile yapar, insanciklarin parasini topladi evler yapcakti, evler 10 senede bitmedi insanciklar telef oldu. Sorsan en musluman o, neyse...
Fatih Altaylı zamanında çok güzel söylemiş , görüyorumki halada geçerli lafı..
"
FADIL Akgündüz'e kızıyordum milleti dolandırıyor diye.
Fadıl milleti dolandırmıyormuş.
Millet kendini Fadıl'a dolandırtıyor. "
Cem uzan gibi bir dolandırıcı bu ülkede %7,25 oy almıştır, eğitim şart.
Onlarda çalışan ve akrabaları olması lazım :icon_tup:
at kafası 20 yaşındaki modeli
20 sene sonra mı üretecek
ördek uzvu
bi bitmediler ...
Blackbird
28-01-2012, 13:07
Onlarda çalışan ve akrabaları olması lazım :icon_tup:
Genel seçimde %7,25 az bir rakam değil MHP aynı seçimde %8,35 almış.
okadar fazla çalışan ve akrabası olduğunu sanmıyorum ama kandırılmak isteyen, hayal dünyasında yaşayan, muhakeme yeteneği olmayan insanlar diyebiliriz.
evet evler bitmedi çünkü bu ülkede o kadar çok yahudi varki adamı bi rahat bırakmadılar. meyve veren ağaç taşlanır başkada bişey değil.
o değilde forumdakilerde Mehmet Ali Birand izliyor hatta onun gibi düşünüyor. trt yi dolandırmadı zaten Mehmet Ali Birand. Ama nerde Allah lafzı ağza alınsa hemen bir kurp takıp gerici demeyide biliyor. bu adamı destekleyen tipler varken zaten sefere gerek yok yakın gemileri gitsin. Milliyetçilikmiş kime ne anlatıyon. İlk fırsatta bunlar satar memleketi.
Başkası yapsa tamamda bu adama güvenip arabasına para bağlanılmaz protonlar ne alemde servisi yok bişeyi yok çürüdükce tükenicekler
zamanında bi didimdeki oteline dokunamadılar kardeşinin adına yapmış diye...
Görücez fiat bandından inen yerliyide merak etmeyin tasarım yerli diye ayakta alkışlarız gerçi o da tam yerli olurmu bilemem.
Başkası yapsa tamamda bu adama güvenip arabasına para bağlanılmaz protonlar ne alemde servisi yok bişeyi yok çürüdükce tükenicekler
zamanında bi didimdeki oteline dokunamadılar kardeşinin adına yapmış diye...
Proton'larının durumu sandığınız gibi değil ama... :)
evet evler bitmedi çünkü bu ülkede o kadar çok yahudi varki adamı bi rahat bırakmadılar. meyve veren ağaç taşlanır başkada bişey değil.
o değilde forumdakilerde Mehmet Ali Birand izliyor hatta onun gibi düşünüyor. trt yi dolandırmadı zaten Mehmet Ali Birand. Ama nerde Allah lafzı ağza alınsa hemen bir kurp takıp gerici demeyide biliyor. bu adamı destekleyen tipler varken zaten sefere gerek yok yakın gemileri gitsin. Milliyetçilikmiş kime ne anlatıyon. İlk fırsatta bunlar satar memleketi.
Vikipedia:
Hakkında tutuklama kararı çıkınca yurt dışına kaçmış ve 2002 seçimlerinde bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'e geldiğinde tutuklanmıştır.
HRRYETM (http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/01/14/171953.asp)
Bu adam mi mi rahat birakmadilar ?
otomobil piyasasında şuanki tasarımları gördükçe imza bile hoşuma gider oldu ya
Şahin 1.3 multijet powa fena gider aslında 2012 model
Vikipedia:
Hakkında tutuklama kararı çıkınca yurt dışına kaçmış ve 2002 seçimlerinde bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'e geldiğinde tutuklanmıştır.
HRRYETM (http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/01/14/171953.asp)
Bu adam mi mi rahat birakmadilar ?
bu kadar dolandırıcı bir adam nasıl delil yetersizliğinden salındı ? zamanında dolandırıcı diye üstüne bütün basın yayın saldırmadı mı ? bu kadar açık seçik dolandırdı ama delil yok, bak sen şu işe. tamam siz haklısınız ne diyeyim başka
darkmoon
29-01-2012, 00:54
bu kadar dolandırıcı bir adam nasıl delil yetersizliğinden salındı ? zamanında dolandırıcı diye üstüne bütün basın yayın saldırmadı mı ? bu kadar açık seçik dolandırdı ama delil yok, bak sen şu işe. tamam siz haklısınız ne diyeyim başka
arkadaşım kraldan çok kralcı olma..
yahudilere laf ediyorsun ona buna laf ediyorsun bu ülkede süryaniside var yahudiside var yezidiside var sünniside var şii side var aleviside var rumuda var ermeniside var..
inanlar inançlı insanlar deyipde kutuplaştırmaya gerek yok yanlış..
bu ülkede pek çok inanan inançlı insanlar çok yüksek yerlerde sana sayarımda sonu gelmez bu insanlar nasıl o noktalara geliyorlarda kimse engellemiyorda bu fadılı engellediler..
bu gün türkiyedeki en büyük firmalar muhafazakar inançlı kesime ait firmalardır senin deyiminle bir araştır bakalım gıda sektörü beyaz eşya mobilya v.b
bu yahudilerin işi gücü yok fadılamı takdılar kafayı..
biraz vicdanlı ol ben o jetkentin önünde çadır kurmuş fadılı protesto eden insanları hatırlıyorum yıllar önce karda kışda orda evlerimizi istiyoruz diye pankartlar açmışlardı.. bu adam başladığı hangi işi bitirdi..
şimdi ismail ağa tarikatına girdi hayırlısı olsun ondan böyle önü açıldı inşallah ordakilere bir yamuk yapmaz..
isterse o.ç nun dik alası olsun bana ne :) adam dolandırıcıda olsa yıllar önce kimsenin dötü yemezken otomobil üretmeyi koydu kafasına yaptıda bişiler ;)
şimdi gidip koç gibi fiattan albeayı alıp alın size yerli araba demek bu adamın yaptığından daha mı mantıklı
eğer ki bu adam kendi özgün tasarımını üretip satmaya başlarsa helal olsun der elini öperim adam ne s.kim olursa olsun farketmez
gmalzays
29-01-2012, 01:42
http://d1201.hizliresim.com/t/x/26mtt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Türk Malının bundan öteye gitmediğini tüşünüyorum.Oyuncak bebek bile yapmaya aciz bir milletiz hammadde makina ıvır zıvır vergi..çaynadan almak daha az maliyetli elbette...ama onemli olan maliyete bakmamaktı Türk Malı diyebileceğimiz ürünler yapmaktı.İstisnalar var fakat onlarda yeterli değil...
Emir_b16a
29-01-2012, 01:43
bu devlet hırsıza soyguncuya dolandırıcıya iş yaptırır
bizim insanımızda haram parayla üretilmiş arabaya biner :)
sonra bütün islam alemi bekler arabayı peh :)
kısaca siirttir git
ilkay325i
29-01-2012, 02:42
Eğerki Bu Sefer Gerçekleşecek ise çok isterim yapmasını !
arkadaşım kraldan çok kralcı olma..
yahudilere laf ediyorsun ona buna laf ediyorsun bu ülkede süryaniside var yahudiside var yezidiside var sünniside var şii side var aleviside var rumuda var ermeniside var..
inanlar inançlı insanlar deyipde kutuplaştırmaya gerek yok yanlış..
bu ülkede pek çok inanan inançlı insanlar çok yüksek yerlerde sana sayarımda sonu gelmez bu insanlar nasıl o noktalara geliyorlarda kimse engellemiyorda bu fadılı engellediler..
bu gün türkiyedeki en büyük firmalar muhafazakar inançlı kesime ait firmalardır senin deyiminle bir araştır bakalım gıda sektörü beyaz eşya mobilya v.b
bu yahudilerin işi gücü yok fadılamı takdılar kafayı..
biraz vicdanlı ol ben o jetkentin önünde çadır kurmuş fadılı protesto eden insanları hatırlıyorum yıllar önce karda kışda orda evlerimizi istiyoruz diye pankartlar açmışlardı.. bu adam başladığı hangi işi bitirdi..
şimdi ismail ağa tarikatına girdi hayırlısı olsun ondan böyle önü açıldı inşallah ordakilere bir yamuk yapmaz..
niye mi göze battı ? tabiki otomotiv sektöründe önlerine çıktığı için ? niye bu ülke kendi arabasını üretmek için düğmeye bastı ? tüm para yurtdışına gidiyor cari açık büyüyor diye. dünyada bir sürü işgal oldu son 12yıl içerisinde ne için yapıldı ? otomotiv sektörünün yakıtı petrol için. otomotiv ne kadar önemli farkındasın sanırım. pasta bölünsün ister misin ? benden bu kadar.
Dolandırıcı diyosanız almassınız yerli malını gider fransıza bayılırsınız mutlu mesut kullanırsınız işte zihniyet bu kadar türk malı diyip sahip çıkılcağına taşlayın bakalım bu yüzden olmadı bu işler bu zamana kadar.
Bizim milletimiz bu kafayla giderse altına lastik don bile üretemez hale gelir.
Elalemin ürettiği gelly tata chery bu ülkede peynir ekmek gibi satılıyorsa kendimizin üreteceği arabalar da iş yapar.
Adam ister kara para aklasın ister milleti dolandırsın ama bir adım atıp cesaret gösterip şu arabaları asfalt üzerine bir koysun önce ondan sonra atara geçin.
Üretilen arabalar tabiki volkswagen honda vs. kalitesinde olmayacak ama hiç olmazsa kendimiz bir şeyler üretmeye başlayacağız.
Zamanla gelişecek ilerleyecek işler bunlar.
Sanki altınızdaki tayyyarlar gti'lar rs'leri elalem 1965 yılında üretti?
sonuç olarak ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demişler. Adam önce yapsın sonra isterseniz çöp tenekesi yapın arabayı.
darkmoon
29-01-2012, 06:11
arkadaşlar burda sorun araba üretilmesi değil üretilsin tabiki yerli araba kim istemez burda sorun arabayı üreten kişi ve geçmişi sorun bu..
tekrar ediyorum arabayı üreten kişi değil onun geçmişi.. kimse yerli araba üretilmesin demiyor.. ama olaki araba üretildi 5 sene sonra fadıl akgündüz dediki ben para kazanamıyorum yada götüremiyorum bu işi fabrikayı kapatıcam yada sorgusuz sualsiz kapatıp gene çekip gitti yapmadığı şey değil o arabayı alan insanlar ne hale geliceğini düşündünüzmü..
burda üçüncü kez yazıyorum sorun araç üretilmesi değil aracı üreticek insana güven olmaması..
yerli otomobil herkesin hayali bize ait bi marka olsa istihdam olsa rahat rahat alıp kullansak. ama jet fadıl gibi adamlar bulaşmasın yine bu işlere aklı selim adam gibi birileri uğraşsın şu işlerle. bu millet artık dolandırılmaktan kandırılmaktan heveslerinin ellerinde patlamasından bunaldı kendine güvenini kaybetti kimse yeni bişeyler için uğraşmıyo riske girmeden bişeylerin kopyasıyla yan sanayisiyle uğraşıyor hep.
Artık 12 yıl öncesine göre ortam farklı, yakıt teknolojileri dünyadaki akaryakıt rezervi vs vs vs..
Bu saatten sonra üreticekse elektrikli üretilsin mis gibi gündelik araç niyetine binelim.
mirafiori
29-01-2012, 10:08
Dolandırıcılık nedir öncelikle bir onu soruyorum?
Birine bişey vaad edersin karşılığında bir bedel alırsın.vaad ettiğin şeyi gerçekleştirmez kaçar gidersin dolandırıcılık budur.
Bu adam vaad ettiği şeylerin zamanı gelmeden linç edildi.Fırsat verilmediki adam gerçekleştirsin haliyle kaçtı gitti zamanında.Koç v.s linç ettirdi.herkeze pay verirmi koç.
Ayrıca bazı arkdaşlar gırtlak yerli araç üretmekten bahsetmiş bu başlangıçta imkansız ama ilerde neden olmasın.Protona bakın marka olarak jetpa olarak değil.malezya devlet markası olarak mitsubishi ortaklığı ile yola çıkıyor. ve 2012 lotusun sahibi teknolojisini üretebiliyor artık.yani bu işler zamanla olur.
jet fadıl önü kesilmeseydi üretirdi bence aracı.
Bu arada aracı üretmek için para v.s toplamıyor görünürde otel projelerinden elde ettiği gelirle üretecekmiş.6 ülkeden mühendisleri toplamış yeni imza tasarımı v.s için.ilk prototipi üretilmeyecenini belirtmiş jet fadıl.
yıllardır Trnin enbüyük dolandırııcılarının ürettiği ürünleri kullanıyoruz.dolandırdığı yüzde yüz kanıtlanmamış bir dolandırıcı en azından bir marka oluştursun üretsin.koç sabancı gibi büyük tefeci ve dolandırıcılardan iyidir.
Maxiboost
29-01-2012, 10:22
Bulent ersoyunda onunu kesmeselerdi dubyaca unlu bi sanatci olucakti demis mustafa topaloglu :) yok zamani gelmeden linc edildi falan. Hersey kurallarina uygun olsa bu iddalar tutuklanmalar nasil olucak fadil icin? O zamanlarda keyfi tutuklamalarda yoktu :D herseye dolu tarafindan bakmaya calisiyorsunuzda bi yandan ad bir tane prototiple isi goturdu? Fadil gibi Adamlarin boyle bir isi yapabilecegini sanmiyorum.
2006 - HABER: stanbul'un Vergi Borlular... - Listenin lk Srasnda 242,2 Milyon Ytl Borla mar Bankas (http://www.haberler.com/istanbul-un-vergi-borclulari-listenin-ilk-haberi/)
2007 - HABER: Vergi Yzszlerinde lk 50 (3) haberi (http://www.haberler.com/vergi-yuzsuzlerinde-ilk-50-3-haberi/)
2008 - HABER: stanbul'un Vergi Borlular Belli Oldu haberi (http://www.haberler.com/istanbul-un-vergi-borclulari-belli-oldu-haberi/)
2009 - HABER: Mahkeme Almanya'da Toplanan Parann zini Srd Jet Fadl'a detecek haberi (http://www.haberler.com/mahkeme-almanya-da-toplanan-paranin-izini-surdu-haberi/)
gelde güven maşallahı var mazisi çok temiz
mirafiori
29-01-2012, 10:29
bekleyip görmek lazım :) dolandıracağı kimsede yok. satsın otel odalarını.otelde bitmiş belki satışta bi dolandırırsa milleti dolandırır gene yalan olur imza :D
temennim üretilmesinden yana :)
bir arazinin etrafını telle çevirdi fabrika olacak diye. 2 tane motorsuz prototip yaptırdı ingiliz firmaya parayı aldı gitti ? Diyorsunuz ki yok önünü kapattı kaçtı? Yok devlet tutukladı? Tamam oldu madem namuslu adam bu sebeplerle yapamadı neden parayı emekçi halka iade etmedi ama ?
serkanokan
29-01-2012, 11:03
Ankara yenikentte Yizlerce blok,binlerce daire temeli atip kacan adamdir kendisi..
Madem simdi elinde imkan var neden once madur ettigi insanlari insan yerine koyup evleri bitirmiyor? Anli şanli dolandiriciliktir bu iste..
Sahibi Jet Fadil olan bir arabaya binecegime farkli bir markanin ikinci elini almayi yeglerim.
kelalper
29-01-2012, 11:55
devlet tutukladi ama aynende disari cikardi. sizce kendisi istemedi mi iceri girmeyi. borcundan dolayi iceri attilar tayyibi getirdiler bunu da disari cikardilar borclar resetlendi. kicinda ampul yanmaya devam ettigi surece imza da atar jette yapar.
darkmoon
29-01-2012, 13:54
interpol hakkında tutuklama kararı çıkarttı ötesi varmı.. interpol diyorum bırakın türkiyeyi falanı filanı.. türkiye kimler için interpolden tutuklama kararı istedide interpol çıkartmadı..
demek nasıl avrupada büyük bir suç işlemişse interpol hemen tutuklama kararı çıkarttı..
kelalper
29-01-2012, 15:52
attigi kazik ve borclar yuzunden iste dediler seni yatiralim borclarin silinsin sonra cikaririz devam edersin dediler. yatti cikti borclar reset aynen devam
geçmişi çok kirli onca insanın hakkının vermeli...şimdi çıkıpta ben yerli araç yapıcam demesi sinir bozucu...:mad:
geçmişi kirli adamın birisi bu devlete başbakan olduysa, kimse kusura bakmasın bu herif general motors'u tokatlar (;
o jantı nineye taksan yine efsane durur.. Amaç güzelleştirmekten ziyade artık pazara sunulsun fiyatıda önemli değil ilk defa yapılacak bir araç için illaki kar marjı yüksek tutulacak önemli olan üretim ve pazara sunulması bu sayede rant artar kalite artar rekabet gelir.. Çok geç kalındı..
ya adam 10 sene önce nissan note un honda jazz ın 2011 modelini yapmış resmen neyi tartışıyonuz :)
Low-Rider
29-01-2012, 22:31
muştuda sakal bıraktı bırakalı bi değişti:D
freelife
29-01-2012, 22:39
imzanın tasarımcısı erich bitter ,isterseniz bir araştırın....
nesi var adamın baya baya tasarlamış :)
freelife
29-01-2012, 22:44
koleksiyon araçları yapıor almanyada iyi bir tasarımcı en son insigniayı değiştirdi ...bizde iç döşemlerini yaptık onun ..( biz derken kardeşimin şirketi )
ya adam 10 sene önce nissan note un honda jazz ın 2011 modelini yapmış resmen neyi tartışıyonuz :)
bencede öyle abi geleceği görüyor adam :)
Emir_b16a
30-01-2012, 00:56
imzanın tasarımcısı erich bitter ,isterseniz bir araştırın....
yemin ederim otosanayide çok daha iyi tamponlar yapıyolar
Bitter Presents New Model Based on Opel Insignia - ALL CARS TOYOTA (http://allcarstoyota.blogspot.com/2011/10/erich-bitter-founder-of-bitter-cars-is.html)
bu ne dir arkadaş yahu :D
abi otomobil tasarlamak sorun değil verin bna yeterli bütçe bnde size tasarılim 1 tane ariel atom 1 tane lotus elis clio symbol vs 1 ekip kurmaya bakar :)
2 aya maketi çıkarır 3 aya prototip yaparım
he ama sizin onu üretcek fabrikanız varmı onu sorarım :)
ayrıca bu ülkedeki hammadde fiyatları ve enerji fiyatlarıyla ucuz araç üretimi hayal :)
custom işi bile sıkıntılı yasalarımız saolsun :)
Yiğit G.
30-01-2012, 01:40
ne yaptı abi adam ? İngiltereki özel üreticilere bana araç üretin dedi gönderdi parasını , Çizimini ingiliz CMAK şirketi yaptı , 2 adet ürettiler lotusun fabrikasında yolladılar... Bumu araç yapmak ? ? Gönder sende sanada yapsınlar..
darkmoon
30-01-2012, 01:58
hayırlısı olsun alan alır almayan almaz.. her kez neyin ne olduğunu biliyor idrak edebilicek yaşlarda ve yapıda fadıl akgündüzde neticede üretmesi gerekirse fabrikayı bitirmek zorunda makineleri getirtip hammadde için gerekli bağlantıları kurup üretime geçmeli ..
ben bu projenin çok alanında fadıl akgündüz ismi olsada geçmişinden ötürü soğuk baksamda inşallah hepimizin bizim gibi eleştirenlerin yüzünü yere baktırır çok güzel işler başarır neticede bu memleket kazansın hepimiz bu memleketin evladıyız..
benim bu projede olumlu yaklaşıcağım tek nokta fabrikanın siirtte kurulmasıdır bu çok başarılı çok doğru bir adım olucakdır sanılanın aksine denize limana kıyısı olmasına gerek yok amerikada çölün ortasında bile araba üretim tesisleri var. keza avrupadada.. illa denize kıyısı olması gerekmez avrupada amerikada sadece arabada değil pek çok üretim yapan fabrikaların içlerine kadar tren yolları vardır trenler girer içeri o trenlere yüklenir yada alınır gerekli ne varsa.. o trenlerde büyük şehirlere limanlara kadar gider hem çok ekonomikdir hemde 10 tırın yapıcağı işi bir tren yapar.. eğer siirtteki tesisde bu tür bir çalışma yapılırsa o zaman bu doğuda iş kurmak isteyenler diğerlerinede çözüm yol olur..
Emir_b16a
30-01-2012, 02:12
hayırlısı olsun alan alır almayan almaz.. her kez neyin ne olduğunu biliyor idrak edebilicek yaşlarda ve yapıda fadıl akgündüzde neticede üretmesi gerekirse fabrikayı bitirmek zorunda makineleri getirtip hammadde için gerekli bağlantıları kurup üretime geçmeli ..
ben bu projenin çok alanında fadıl akgündüz ismi olsada geçmişinden ötürü soğuk baksamda inşallah hepimizin bizim gibi eleştirenlerin yüzünü yere baktırır çok güzel işler başarır neticede bu memleket kazansın hepimiz bu memleketin evladıyız..
benim bu projede olumlu yaklaşıcağım tek nokta fabrikanın siirtte kurulmasıdır bu çok başarılı çok doğru bir adım olucakdır sanılanın aksine denize limana kıyısı olmasına gerek yok amerikada çölün ortasında bile araba üretim tesisleri var. keza avrupadada.. illa denize kıyısı olması gerekmez avrupada amerikada sadece arabada değil pek çok üretim yapan fabrikaların içlerine kadar tren yolları vardır trenler girer içeri o trenlere yüklenir yada alınır gerekli ne varsa.. o trenlerde büyük şehirlere limanlara kadar gider hem çok ekonomikdir hemde 10 tırın yapıcağı işi bir tren yapar.. eğer siirtteki tesisde bu tür bir çalışma yapılırsa o zaman bu doğuda iş kurmak isteyenler diğerlerinede çözüm yol olur..
tamamiyle haklısın ama siirttr tren yolu varmı ? yada varsa yeterlimi bunu gerçekten bilmiyorum bilen varsa söyleyebilirmi gerçi nakliye kısmı işin önemli kısımarından çünkü hammadde de nakliye yoluyla gelicek :)
türkiyenin arabadan önce halletmesi gereken büyük problemleri var arkadaşlar :)
onlar hallolmadan yani sırtınız sağlam olmadan ürettiğiniz her marka ya el değiştirir yada batar
arifozcelik
31-01-2012, 02:34
her mesajı okudum
tren yolunu oraya kurmak jet fadılın işi değil devlet nasıl doğuda istihtam oluşturun diyorsa orayada gerekli yatırımı yani yoksa eğer gerekli demir yolunu kurmak zorunda
proton'nun servisi yok diyen arkadaşlar var, google proton türkiye yazmaları yeterli, eğer onu yapmak zor geliyorsa linki aşağıda tamam bir fiat kadar yaygın olmaya bilir ama sonuçta yetkili servisi var
PROTON SERVİS (http://www.protontr.com/Corporate/proton-servis.html)
bir kia'yı hyundai'yı düşününn seat'ı düşünün yılda 1990 civarı olsun yani bu markaların ülkemize ilk giriş yılları, o yıllarda o markalara para veren insanlar için acaba neler söyleniyordu ve şuanki bu markaların pazardaki payını düşünün
bmw,mercedes,honda,ford v.s. markaların kurucularının geçmişini hangimiz biliyoruz acaba onlar nekadar şerefliydi ve şuanki varisleri v.s. v.s.
Fırtına_siR
31-01-2012, 03:10
Mesajların Çoğunluğunu Okudum Benim Düşüncemde Mustu Abi Gibi Adam kim Olursa Olsun Beni İlgilendirmez Gidip Alman Arabasının İkinci Eline 80 90 milyar vericeğimize gidip imza gibi isterse s.k gibi tasarımı olsun yerli Üretim Arabayı alırım hiç değilse ülke ekonomisine bi faydası dokunur ülkede Yüzlerce Binlerce Mühendis Var Ve ben inanıyorumki Ülkemizdeki Mühendisler Yurtdışındaki Otomobil firmalarındaki mühendisleri solda sıfır bırakır ve Eğer Bu proje gerçekleşirse Ben Bu 12 yıllık kaybın yarı yarıya hızlanıcanı düşünüyorum. Benim Şahsi Düşüncem Bu.
darkmoon
31-01-2012, 05:22
her mesajı okudum
tren yolunu oraya kurmak jet fadılın işi değil devlet nasıl doğuda istihtam oluşturun diyorsa orayada gerekli yatırımı yani yoksa eğer gerekli demir yolunu kurmak zorunda
proton'nun servisi yok diyen arkadaşlar var, google proton türkiye yazmaları yeterli, eğer onu yapmak zor geliyorsa linki aşağıda tamam bir fiat kadar yaygın olmaya bilir ama sonuçta yetkili servisi var
PROTON SERVİS (http://www.protontr.com/Corporate/proton-servis.html)
bir kia'yı hyundai'yı düşününn seat'ı düşünün yılda 1990 civarı olsun yani bu markaların ülkemize ilk giriş yılları, o yıllarda o markalara para veren insanlar için acaba neler söyleniyordu ve şuanki bu markaların pazardaki payını düşünün
bmw,mercedes,honda,ford v.s. markaların kurucularının geçmişini hangimiz biliyoruz acaba onlar nekadar şerefliydi ve şuanki varisleri v.s. v.s.
yazdıklarınıza bir şey diyememde düzeltme yapıyım proton şu anda yeni modelleri ile hala gelmekde ama bunun fadıl akgündüz ile bir alakası yok ulu motor getirtiyor ve yasalar gereği bir marka getirtiyorsanız bu yasa bilhassa bir ara önüne gelen manav bakkal tüpçü çinden motorsiklet getirtiyor diye çıkartıldı her bölgede en az bir yada iki servisiniz olmak zorunda zaten.. ve yedek parça tedariği tabiki.. yani bu yasaya göre nerden baksan protonun zaten 10-15 servisi olmak zorunda türkiyede..
ikincisi bu tür şeylerde insanlar nedense hyundai markasını ön plana çıkarmayı seviyor devamlı ama yanlış bilgi veriyorlar hyundai 1990 lı yıllarda bile milyar dolarlık cirosu olan bir şirketti
öyle ufak tefek proton gibi malezya hükümetinin desteğiyle zar zor ayakda durabilen bir şirket değil kaldıki protonun ilk araç üretimi hyundainin ilk ulusal anlamda binek araç üretimiyle aynı zamanlardadır 1985 (ondan önce 75 yılından beri ponyleri üretiyor hyundai ama esas ulusal anlamda dünyaya 85 yılında açılıyorlar) yani yola protonla aynı zamanda çıkıyorlar. 1985 den beri ikiside üretim yapıyorlar ikisininde geldikleri nokta ortada..
biri bünyesinde 3 marka bulunduran artık amerikalısını almanını bile kıskandırarak baktıran çok güzel modeller üreten bir firma haline gelmiş diğeri ise bir dere boyu mesafe alamamış durumdadır..
hyundainin 90 lılardan bu yana geldiği noktaya bakın teknolojiye bakın alman tomobil üreticileri bile imrenerek bakıyor bunlar bunları nasıl yapıyor diyor en basitinden vw ceo su.. bunlada kalmıyor adamlar genesis adında premium marka kuruyor kia olarak alternatif marka oluşturuyor.. dünyanın en büyük ilk üç markasından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor..
proton hyundaiden aynı vakitler yola çıkmasına rağmen geldiği şu andaki nokta ortada bundan pek ileri gidebiliceğini sanmıyorum öyle geniş bir vizyonu yok protonun bizdeki tofaş gibi bir şey.. bizde tofaşları mısıra satar dünyaya ihraç ediyoruz diye böbürlenirdikya sanki almanya ingiltereye amerika japonyaya satıyoruz onlarda aynı hesap bize satıyorlar protonları. :)
hyundai dediğimiz şirket zaten esas işi araba üretmek değil adamlar ağır vasıta kepçe transport gemi üretimi lcd üretimi elektronik gibi bir çok sektördeler zaten yıllardır varlar araba sadece aktif oldukları sektörlerden bir tanesi yani hyundai 90 lı yıllarda arabalarlarıyla girdiğinde en azından insanların hyundaiye o zamana kadar zaten kepçelerden paletlilerden gemi sektöründen elektronikden bir kulak aşinalığı vardı yadırgamadılar o kadar çok kaldıki 90 lı yıllarda excellerin satışı türkiyede çok iyiydi..
en basitinden 90 lı yıllarda 89 falanda olabilir bizim yazahanede kocaman elektrikle çalışan hesap makinesi vardı markası hyundai idi.. 93 yılında benim 386 pc min monitörü hyundai idi.. tahtakalede pazar olurdu elektronik pazarı oralarda hyundainin teypleri ev telefonları falan olurdu yani hyundai o zamanlarda marka olarak kulağa aşina bir markaydı.. hyundai iyi örnek vermek heleki o zamanlarda bile protonla yada imzayla kıyaslamak çok yanlış olur..
kaldıki bu imza içinde geçerli bazı arkadaşlar imzayıda hyundainin başlangıcı ile kıyaslamış bu konuda işde hyundaide böyle başladı falan diye yapmayın arkadaşlar hyundai motor company 1967 de kuruldu adamlar o zaman bile pek çok sanayi alanında dünya deviydiler forda ham madde falan tedarik ediyorlardı.. gemicilik sektöründelerdi kamyon paletli kepçe v.b sektöründelerdi kaldıki ağır vasıta üretmek binek araç üretmekden çok daha zordur adamlar zordan başladılar işe ..
sadece bir düzeltme yapmak istedim..
arifozcelik
01-02-2012, 05:28
yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum, benim hyundai ve diğer markalar o an aklıma gelen ve artık ilerliyen markalardı, sizin kadarda olmasa hyundai bir geçmişi olduğunu biliyorum birilri arkasında durursa bu jet fadıl'da yamuk yapmazsa niye bu imza markasıda yıllar sonra bir hyundai gibi dünya markası olmasın gönül isterdiki 1961'de devrim'in üretime geçmiş olmasını yarım asırlık bir otomobil markamızın olmasını, gönül isterdiki anadol modern projesinin petrol krizinden dolyı rafa kaldırılmamış olmasını
imza gti imza vts imza tsi olsa fena olmazzz :)))))
vala ben ufaktım bu imza ilk cıktıgında ama o zaman bu cizgilerde araba yoktu o donemde. adamda para var cenevreye soktu o bunu ve dunyaya duyurdu adam Türkiye de araba yapılcak diye. sonra ne olduysa oldu takla.
Şimdi bi kısım dolandırdı diyor bi kısım engellendi diyor. Ateş olmadan duman çıkmaz. bence bu adam ikisinide yaşadı. hem önü kesildi hem dolandırıdı.
Mesela Sabancılar neden bu otomotiv konusunda bu kadar sesiz kalıyor. Bence tamamen it itin kuyruğuna basmaz olayı. Koç Sabancının iş alanlarında fazla zıplamıyor. Sabancıda koçun işlerine zıplamıyor.
Araba üreticem diyen koç sanki jet fadıldan dahamı az dolandırıyo?
2 kişinin yorumu çok güzel.
Araç üreten fabrika sahiplerinin geçmişini ne kadar biliyoruz ?
Dolandırma konusunda adama güvenmiyoruz diyosunuzda ismi lazım degil bir yerin ismi lazım değil bi başkanı sahte bilet basmaktan infazı var kesinleşmiş.. ama şuan dokunulmazlığı var. sebep bilmemnerenin başbakanı kendisi ;) siz şimdi bu adama güveniyosunuzda araba yapcam diyen jetfadılamı güvenmiyosunuz ??
Bu arada...
Abi o resimler nedir ya Doğmamış Çocuğa yay jant lastik body yapıldı :D:D
Ben bu arabayı hep YRV Turboya benzettim. keşke öylede bir motoru filan olsa.
Hyundai'e tek lafım kısa sürede fiyatları neredeyse 2 ye katlamaları(g.t kalkması) ve bu araçların o paralara göre daha kaliteli olması lazım geldiği.Tek sözüm budur başka bişey söylemiyorum.
Taksim Levent metrosundaki vagonlarda Hyundai' dır bu arada.
arifozcelik
17-11-2014, 05:30
http://www.gazetecileronline.com/newsdetails/15518-/GazetecilerOnline/jet-fadila-yargi-kiskaci-jetpa-holding-iflas-etti
fadıl yine ıçmış, meydan yine koçun, şu işe el atacak adam yokmu acaba bu ülkede
Çok takdir ediyorum bu adamı..
Din, iman diye diye donuna kadar soyuyor kerizleri. 1 soyuyor, yetmiyor 5 sene sonra bir daha soyuyor.. Umarım 4-5 sene sonra bir daha ortaya çıkar, bu sefer aya saray yaptırıcam diyerek bir kez daha soyar enayileri..
Bu adam gerçekten hiç güven vermiyor umarım yapar bi başkangıç olur.
adam forum istanbulun yanına dikti eşek kadar caprice goldu valla. tam vurkaç hatta vurup vurup kaç takdir etmek lazm bukadar çok gerizekalı var sömürdürüyor kendni
ersandeniz
17-11-2014, 08:10
Hahahaha yazılanları okudum helal olsun bizim millete.. adami yatağında görse yok canım öyle birşey yapmaz yatağı benim icin ısınmaya girmiştir der
bence ders olarak okutulması gereken bi adam "din satarak keriz nasıl s*kilir" konulu konferans verse katılırım
sonuçta adam işini hakkını vererek yapıyor iyi dolandırıyor
bu ülkeye en az 4-5 tane daha akfadıl lazım
Emre Ekrem
17-11-2014, 08:26
İnsanın yaptıkları, yapacaklarının teminatı olur derler, umarım bu sefer yanıltır.
deveni diken insanı s***** yaranırmış ...
zerre acıyorsam o salaklara insan değilim...
Fadıl bunu çinde yaptırır demedi demeyin uğraşmaz
O değil de hala bu adama guvenen var. :) bayrampaşa da yapmadan mıllete itelediği devre mülkleri bitirsin de ondan sonra araba işine soyunsun. Parası çok aklı kıt olanlar alsın. Ha yapamayagına adım gıbı emınım :)