Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : enteresan bir durum.." 520 içerir"

mehmetRS
28-01-2012, 08:47
Arkadaşlar merhaba

90 model 520i otomobil.. Lpg düz sistem bağlanmış, ilk aldığımızda gaz yemiyordu arac, geldik bakımını yaptık, bujileri orjinal değilmiş, onları ruhsattaki şase numarasına göre satın aldıgımız altı bujiyle değiştirdik, yağ bakımını yaptırdık, benzin hava v.s. filtreler değişti, akışmetre temizlendi ve ayarlandı.. Şu an arac lpg de güzel gidiyor, yakış normal seviyelerde ( en azından bana göre rahatsız edici değil hatta tatmin edici )..

Fakat, Arabayı benzine aldıgımızda 4 bin deviri geçmiyor:) dip gaz yapsakta geçmiyor, hani gösterge sabit kalıp gaz yükseliyor gibi değil, motor sesi aynı seviyede kalıyor 4 bin devirde.. Yığılma tekleme yok.. aklımıza tek gelen enjektörler oldu fakat, bu gün öğleden sonra enjektörleri söktürmeden bir kezde sizlere sorup fikir alayım dedim. Aklınıza gelen başka durumlar varsa eğer benimle paylaşırsanız çok sevinirim gerçekten.

bu arada, araç 211.500 km de ve bir kere motor yapılmış komple. 1990 model 12 valf olan modeli

Teşekkürler.

mehmetRS
28-01-2012, 19:13
sorun halloldu, teşekkürler.

Germanian
28-01-2012, 19:25
nerdenmiş problem

Cliosportve
28-01-2012, 19:29
Mehmet nasıl çözdün sorunu bende merak ediyorum beraber aldık arabayı neticede :D

mehmetRS
28-01-2012, 19:31
Mehmet nasıl çözdün sorunu bende merak ediyorum beraber aldık arabayı neticede :D

Selcuk, lpg den dolayı hava filtresinin kazanına hava ceken bir boruya yapıstırılmıs yarısını kapatan bir koli bandı var :)) O bandı söktük, benzinde delirdi araba.. devir çevirme sıkıntısı kalmadı gibi.. tabi lpg de kullanım için o borunun yarısını tekrar kapatmak gerekiyor, yoksa araba lpg de sapıtıyor calısmıyor yada calıstımı bogulur gibi oluyor.. hiç enjektör v.s girmedik olaya. Manifoldun contasını yeniledik güzelcene temizledik taktık:) devam :)

bond777
28-01-2012, 20:00
mikserli sistemlerin klasik sorunudur

zaten w123-124 tum lpg li mercedeslerin degismez aksesuaridir hava filtresindeki koli bandi:)

BthnKrkt
28-01-2012, 20:04
Selcuk, lpg den dolayı hava filtresinin kazanına hava ceken bir boruya yapıstırılmıs yarısını kapatan bir koli bandı var :)) O bandı söktük, benzinde delirdi araba.. devir çevirme sıkıntısı kalmadı gibi.. tabi lpg de kullanım için o borunun yarısını tekrar kapatmak gerekiyor, yoksa araba lpg de sapıtıyor calısmıyor yada calıstımı bogulur gibi oluyor.. hiç enjektör v.s girmedik olaya. Manifoldun contasını yeniledik güzelcene temizledik taktık:) devam :)

Bizde 2.6 karbüratörlu pajero varken lpg sistemi sakaryada uygulanmıs ve alısmadıgımız bi şekilde yapılmıştı. Daha sonra ekipten birine aldıgımız pajeroda sizinki gibi bant kullanılmıstı. Bizim karburatorun iki kelebegın alt kısımlarına gelen yerlerden direk içeri verilmiş böylece hem yakıt diğer sisteme göre daha düşüktü hemde benzin-lpg ikisi birarada rahatlıkla kullanılıyordu.

mehmetRS
28-01-2012, 20:18
Bizde 2.6 karbüratörlu pajero varken lpg sistemi sakaryada uygulanmıs ve alısmadıgımız bi şekilde yapılmıştı. Daha sonra ekipten birine aldıgımız pajeroda sizinki gibi bant kullanılmıstı. Bizim karburatorun iki kelebegın alt kısımlarına gelen yerlerden direk içeri verilmiş böylece hem yakıt diğer sisteme göre daha düşüktü hemde benzin-lpg ikisi birarada rahatlıkla kullanılıyordu.

işte bu bmw de sıkıntı şu ki araç karbüratörlü değil, normal enjeksiyonlu arac ama düz sistem takmışlar zamanında ;)

BthnKrkt
28-01-2012, 20:32
işte bu bmw de sıkıntı şu ki araç karbüratörlü değil, normal enjeksiyonlu arac ama düz sistem takmışlar zamanında ;)

toyota corollalara takılmıs duz sistemler bantsız calısıyor araştırmak lazım bantsız da lpg verimli calısır bence

mehmetRS
28-01-2012, 20:39
toyota corollalara takılmıs duz sistemler bantsız calısıyor araştırmak lazım bantsız da lpg verimli calısır bence

Keşke batu hocam, keşke.. hafta içi götürecem lpg ciye, bakalım onlar ayarından felan anlarlar, bantsız şekilde düzgün calısacak şekilde ayar verilebilirse ne mutlu bana

BthnKrkt
28-01-2012, 20:48
Keşke batu hocam, keşke.. hafta içi götürecem lpg ciye, bakalım onlar ayarından felan anlarlar, bantsız şekilde düzgün calısacak şekilde ayar verilebilirse ne mutlu bana

İnş sorununuz hallolur. Bence önemli olan doğru usta seçimi:icon_tup:

mehmetRS
28-01-2012, 22:23
İnş sorununuz hallolur. Bence önemli olan doğru usta seçimi:icon_tup:

Varmı BMW ci ve LPG ci önerisi ? :)