PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kapasitör hakkında

samet_61
29-01-2012, 08:15
arkdaslar duran aractaki kapasitör aküyü boşaltır mı?

Günkut
29-01-2012, 08:18
Sistem kapalı iken kapasitörde kapalı diye biliyorum yanlışta olabilir ama öyleyse eger boşaltmaz..

Başka yerde kaçak olabilir kontrol etmek lazım aküden...

samet_61
29-01-2012, 08:20
8 aylık aku her 3 gune bır arac calısmazsa akü kendini bosaltıor

bLackModeL
29-01-2012, 08:20
kapısıtorde bı akudur zatenn sıstem kapndımı bı sure acık kalır ıcındekı elektırıgı bosalttıgı zaman oda kapınır ... sasende bı sorun olabılırr yada bı yerde kacak vardırr ..

Calibra
29-01-2012, 08:33
Kapasitörleri sistemden ayırmadığın sürece sürekli olarak akü hattına paralel bağlı kalır. Çok düşük bi tüketim yaşatır fakat, 3 günde akü biterecek kadar değil.. Teyp ve anfininizin boşta çektiği akımları ölçtürmenizde fayda var..

dark
29-01-2012, 12:00
2 tane kablo ayırmaya bakar kapasitörden olucağını zannetmiyorum Aracı bırakacağınız zaman uçlarını ayırıp bir deneyin Ama anfiden olma ihtimali bence daha yüksek :)

multispace
29-01-2012, 17:37
teyp kapanınca kapasitör kapanmıyor mu

Calibra
29-01-2012, 17:48
teyp kapanınca kapasitör kapanmıyor mu

Kapasitör açılıp kapanan bir devre elemanı değil.. Akü hattına paralel bağlı çok hızlı şarj deşarj yapan 2nci bir akü gibi dünüşüne bilirsin en basiti.. Teyple bir kapanmaz.. ama akımda çektiği söylenemez..

0M42
29-01-2012, 19:27
Kapasitörde sorun olabilir.

multispace
29-01-2012, 20:05
Kapasitör açılıp kapanan bir devre elemanı değil.. Akü hattına paralel bağlı çok hızlı şarj deşarj yapan 2nci bir akü gibi dünüşüne bilirsin en basiti.. Teyple bir kapanmaz.. ama akımda çektiği söylenemez..

kapasitor normal şartlar da amfinin rem çıkışına bağlanır pratik olarak, teyp açılınca amfi açılır, doğal olarak kapasitor de açılır. Diğer dediklerinize katılıyorum... Bazı sistemlerde direk aküye bağlıyorlar . Kapasitor sürekli açık kalıyor.

dark
29-01-2012, 22:20
kapasitor normal şartlar da amfinin rem çıkışına bağlanır pratik olarak, teyp açılınca amfi açılır, doğal olarak kapasitor de açılır. Diğer dediklerinize katılıyorum... Bazı sistemlerde direk aküye bağlıyorlar . Kapasitor sürekli açık kalıyor.

Çoğu yeni sistem kapasitörde zaten koruma devresi var ani akım çekildiğinde açılıyor ve kendiliğinden gerek olmadığında kapanıyor.

bLackModeL
29-01-2012, 22:47
kapasitor rem le alakası yokkı ? dırek anfının + ve - baglıyosun benım bıldıgım o gereklı akıl gelınce kendı acılıyo zaten gereklı akım gıttıgı zaman kapanıyoo ?

RSBurak
29-01-2012, 23:00
yeni konu açmayım
geçen gün araç çalışırken bobin kablosunun çıktığını farkettim çıplak elle kabloyu takayım dedim bir yeri yırtılmış elektrik çarptı bu kaçak araca zarar verirmi 270 km yol gelmişim kablo yerinden çıkık vaziyette ama araç çok yığılıyordu ve aşırı titreme vardı.kabloyu değiştirmeme gerek varmı böyle bir sıkıntı yaratırmı ?

bLackModeL
29-01-2012, 23:05
herhangı bı lamba yanmadıysa gostergede sorun yok demektir .. ama yınde bı baktır akune urettıgı akıma felan ne olur ne olmaz

multispace
29-01-2012, 23:31
kapasitor rem le alakası yokkı ? dırek anfının + ve - baglıyosun benım bıldıgım o gereklı akıl gelınce kendı acılıyo zaten gereklı akım gıttıgı zaman kapanıyoo ?

benim söylediğim kapasitör türünü siz anladınız :) cogu kapasitör dediğim sekilde acılıp kapanmakta.. teşekkür ederim

bLackModeL
29-01-2012, 23:38
kapasitorun calısma seklı o sekılde dıger turlı bı faydası olmaz 3 tane kapasıtor kullandın 1,0 lık 1,5 lık ve 2,0 lık azcokta anlıyoruz bu iştenn

Maxi
30-01-2012, 07:31
kapasitörle ilgisi yok problemin
araçta kaçak var resmen

erhann
30-01-2012, 08:19
benmkide 3 gun yatinca calismiyor sifir aku tek anfili set mevcut ?

bLackModeL
30-01-2012, 08:52
aracta kacak vardır remde hata vardır teyp kapınınca anfı kapanmıyodurr onları konturol ettırın elektırıkcınıze

emretektas
30-01-2012, 09:29
8 aylık aku her 3 gune bır arac calısmazsa akü kendini bosaltıor

bende de aynı sıkıntı vardı 3 gün çalıştırmasam marş almıyordu (yiğit akü elektro) elektiriçi aracı kontrol etti kaçak olmadığını aküde sıkıntı olduğunu söyledi garantili olduğu için yiğit akü servisine gittim değiştirdiler elektirikçi birinden yardım alın

Calibra
30-01-2012, 09:56
Arkadaşlar kapasitör denilen şey, elektronikte kullandığımız kontansatördür.. Kendisi pasif bir devre elemanıdır.. açılıp kapanma durumu yoktur.. Müzik sistemleri için üretilen ürünlerde de durum böyledir.

Ama farklı markalar box olarak, içerisine rem ucuyla tetiklenen ilave role, kontaktör elektronik anahtarlama vs koymuş olabilir. Bana denk gelmedi ama doğrudur. Ona bişey diyemem.. Bunun bir faydası varmıdır derseniz.. Kondansatörü sistemden ayırıp devreye almanın hiç bir faydası yoktur.. Kendi başına kullanıldığında sistemde esktra tüketime sebeb vermez..

Bazı modeller voltaj göstergesi, ışıklandırma vs olabiliyor.. Bunlar tamamen aldığını ürünün görsel olarak ekstralarıdır, çalışmasına bi faydası olmaz. Ama bu ekstraların tüketimini engellemek için tetikleme ile devreye alınması mantıklı.

murat_ileri
04-02-2012, 09:40
arkadaşlar eğer aracınızda müzik sistemi varsa kontrol amaçlı olarak teybi açıp sesi 0 yapın sonra şase bağlantısını sökün anfinin çalıştığını göreceksiniz eğer anfi yeterli (-) elektrigi şaseden alamazsa anfi rca kablolarından almaya çalışır, buda akünün bitmesine sebep olur. aküsü biten arkadaşlar şase kablosunu ve (-) ile bağlı kabloları kontrol edip korozyon varsa temizlesinler sorunun çözüldüğünü göreceklerdir.

murat_ileri
04-02-2012, 09:42
Arkadaşlar kapasitör denilen şey, elektronikte kullandığımız kontansatördür.. Kendisi pasif bir devre elemanıdır.. açılıp kapanma durumu yoktur.. Müzik sistemleri için üretilen ürünlerde de durum böyledir.

Ama farklı markalar box olarak, içerisine rem ucuyla tetiklenen ilave role, kontaktör elektronik anahtarlama vs koymuş olabilir. Bana denk gelmedi ama doğrudur. Ona bişey diyemem.. Bunun bir faydası varmıdır derseniz.. Kondansatörü sistemden ayırıp devreye almanın hiç bir faydası yoktur.. Kendi başına kullanıldığında sistemde esktra tüketime sebeb vermez..

Bazı modeller voltaj göstergesi, ışıklandırma vs olabiliyor.. Bunlar tamamen aldığını ürünün görsel olarak ekstralarıdır, çalışmasına bi faydası olmaz. Ama bu ekstraların tüketimini engellemek için tetikleme ile devreye alınması mantıklı.

bahsetmiş olduğunuz rem ile açılıp kapama sadece capasitor üzerindeki display ekran için geçerlidir. arkadaşımız o ekran çalışıp kapandığı için yanılıyor olabilir.