PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C2 VTR, Yardım Lütfen.

Emre12
29-01-2012, 17:44
Merhaba.
Citroen C2 VTR alma niyetindeyim. Bi süredir hem techturkey'de hemde başka forumlarda araştırıyorum ama genelde C2'nin dizel modelinden bahsedilmiş o yüzden yeni bir konu açtım.

- Yakıt konusunda şehir içi kullanımda nasıldır?
- Şanzumanın ve beyinin problemli olduğundan söz ediliyor genelde doğru mudur?
- Konfor olarak Peugeot 106'ya kıyasla nasıldır?
- Kilometresi düşük mü aramalıyım?

Benim VTR tercih etmemin sebebi ablamla birlikte kullanacağımdan otomatik oluşudur yoksa bende dizeli varken benzinli tercih etmezdim ama maalesef otomatik gerekiyor.
Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

mad_max1978
29-01-2012, 20:30
bence alma eger vtr alacaksan

oğuz
29-01-2012, 21:16
vites geçişleri yavaş deniyordu daha önce açılan konuda.bide pek tutulmadı ne kadar al-sat ta sıkıntı olur oda var.

Emre12
30-01-2012, 14:05
vites geçişleri yavaş deniyordu daha önce açılan konuda.bide pek tutulmadı ne kadar al-sat ta sıkıntı olur oda var.

Aslında bi süre astranın easytronic vitesini kullandım, otomatikte biraz yavaştı o da buda muhtemelen onun gibidir ama çok sorun değil bu benim için.
Yokmu başka yardımcı olabilecek?

oğuz
30-01-2012, 14:24
http://www.techturkey.com/forum/members/5496-ahmet-saracoglu.html

yanlış hatırlamıyorsam ahmet abide vardı ondan detaylı bilgi alabilirsin

Ogedov
30-01-2012, 15:13
bazılarının direksiyon kutuları bazılarının şanzumanları sıkıntılı olabiliyor alırken iyi baktır. 9-10 ltre yakar şehir içi

Emre12
30-01-2012, 20:06
Teşekkür ederim ilginize. İyi baktırıp alındıktan sonra çok fazla sıkıntısını yaşamam herhalde.
Birde acaba satarken sıkıntı yaşar mıyım?

Emre12
30-01-2012, 20:08
http://www.techturkey.com/forum/members/5496-ahmet-saracoglu.html

yanlış hatırlamıyorsam ahmet abide vardı ondan detaylı bilgi alabilirsin

Teşekkür ederim, o zaman Ahmet abiyle bi tanışıp sorayım.

Ertekin
30-01-2012, 20:13
Ya bayanlar otomatikten başka kullanamıyormu?yani bayanların manuel kullanması neden imkansız gibi?Ben şaşırıyorum bazı şeyler inanılmaz garip geliyor bana yav:D
Vtr tavsiye etmem yakıtı az değil konforu çok değil:) gidişide tatmin etmez şanzıman problemleri can sıkar cep yakar..

tolgasena
30-01-2012, 20:24
Peugeot 207 triptonic şanzumanıyla aynı olduğunu biliyorum..
VTR kullanmadım ama 2 tane 207'm oldu o zaman ona göre yorum yapıyorum..
Onlar tam otomatik değil.. Manuel'in otomatiğe çevrilmiş hali.. Yani bildiğin debriyaj seti var.. Sadece silecek motorunun aynısını kullanarak otomatikleştirilmiş.. Vites geçişinde de 1 saniye kadar boşluk var..

Emre12
30-01-2012, 20:35
Ya bayanlar otomatikten başka kullanamıyormu?yani bayanların manuel kullanması neden imkansız gibi?Ben şaşırıyorum bazı şeyler inanılmaz garip geliyor bana yav:D
Vtr tavsiye etmem yakıtı az değil konforu çok değil:) gidişide tatmin etmez şanzıman problemleri can sıkar cep yakar..

İstanbul trafiğinde düz vites topuklu ayakkabıyla vesaire zor oluyo diyo abi. 106 var bi tane her yere ben bırakıyorum üşeniyo kullanmaya o yüzden otomatik arıyorum mecbur.
aslında 1 depoya şehir içi 650-700km arası yapsa benim için süper olur. Şanzıman problemlerinin bi yazılımla çözüldüğünden bahsedilmiş aslında farklı konularda ama :beuj:

Emre12
30-01-2012, 20:37
Peugeot 207 triptonic şanzumanıyla aynı olduğunu biliyorum..
VTR kullanmadım ama 2 tane 207'm oldu o zaman ona göre yorum yapıyorum..
Onlar tam otomatik değil.. Manuel'in otomatiğe çevrilmiş hali.. Yani bildiğin debriyaj seti var.. Sadece silecek motorunun aynısını kullanarak otomatikleştirilmiş.. Vites geçişinde de 1 saniye kadar boşluk var..

Vites geçişindeki boşluk aslında pek önemli değil benim için çünkü ben zaten triptonicte kullanırım ablamda o 1 saniyelik kaybı eminim kafsına takmaz :)
Ama bu durum cebimizi rahatsız edecekse devamlı olarak işte asıl o sıkıntı

AEAlmas
30-01-2012, 21:10
Dizel bi otomatik bakmanız hayrınıza olur hem maddi hem kullanım yedek parca vs bakımından

Emre12
31-01-2012, 12:56
Dizel bi otomatik bakmanız hayrınıza olur hem maddi hem kullanım yedek parca vs bakımından

Bütçem 15.000TL olduğu için hem dize hem otomatik biraz zor :)
ama tavsiyelere açığım

Ahmet Saraçoğlu
31-01-2012, 13:15
ismim geçmiş , özelden konuştuk emre ile , aynısını burayada kopyalayım dedim , 6 aylık kullanımım esnasında edindiğim izlenimlerin faydası dokunur belki başka arkadaşlarada.

kardeşim net olarak söyliym , bidaha alacak olsam yaklaşmam başka arabalara bakarım...Neden , en büyük handikapı ; otomatik diye başta tercih sebebi gibi gelen şanzumanı...
Tipi güzel , yol tutuşu frenleri , donanımı , fiyatı , iç ferahlığı vss herşeyi çok iyi.Motoru da fena değil , tüketim aşırı değil ve öyle böyle gidiyo araba , kötü değil yani.Ama şanzuman gerçekten baltalıyor arabayı...Nasıl baltalıyor?Bikere normal otomatik bi arabanın konforu kesinlikle yok.Gaza basmazsan kıpırdamıyor , yokuştaysan boştaymış gibi geri kaçıyor.Kalkışlarda ,, helede yokuş kalkışlarda araba yarım debriyaj yapmaktan helak oluyor.Trafiğin yoğun olduğu akşam saatleri ve yokuş kalkışlar gerçekten büyük eziyet.(yani otomatik vitesin keyif vermesi , kolaylık sağlaması gereken en önemli iki nokta)Onun harici vites aralarında aşırı süre kaybı var ve 1 den R ye R den 1 e almak astronomik uzun sürelere mal oluyor..(Vites anında geçiyor ama debriyaj hazır değil ,,, öyle ki debriyaj hazır değil diye gaza basmanıza bile izin yok.Siz 1 den r ye alırken dip gaza basın , gaz rolantinin bir devir bile yukarısına çıkmıyor saniyelerce) Bunlar kulağa ilk başta çok rahatsız edici gelmesede kullandıkça lanet ediyor insan.Yani 'noolcak sakin giderim ben , bişey olmaz' la bertaraf edilecek problemler değil.

Ben sattım c4 dizel manuel aldım.Otomatik keyfi malesef hiç yok vtr da , ben tavsiye etmem özette..
Benden size tavsiye ;bu bütçelere otomatik alıcam diyorsanız mutlak surette vites yolu üzerinde P R N D yazan ; geleneksel otomatik yapıda bi araç tercih edin.Sürüş açısından her şekil daha rahat eder ve dua edersiniz bana.

Emre12
31-01-2012, 14:20
Evet Ahmet abiylede görüştük. Gerçekten kafamdaki biçok belirsizliği yok etti teşekkür ederim ona. VTR gerçekten çok hoşuma gidiyo ve bütçemede uygun ancak aldıktan sonra beni zorlayacak gibi duruyo.