Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : vti parça temini+montaj ?

R21TURBO 41
30-01-2012, 09:28
99 model fitenk imi , biraz daha keyifli bir hale getirmeyi planlıyorum.. Egzantrikleri stage1 istememdeki sebeb kapağı açmadan , yay şapka ihtiyacı olmadan montajının yapılabilmesi.Henüz 150000km deki problemsiz arabanın kapağını bloğundan ayırmak istemiyorum.Açmadan ne yapabilirsem yapıcam.. Gaz kelebeğinin çapı ile ilgili tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.Emme büyük ihtimalle siyah skunk2 olacak.. Üstadlar Edelbrock daha iyi olur derse onu alırız.. Headers 4-2-1 hytech , spoon , toda en son ihtimal megane olabilir.. Beyin olarak işimi görebilecek standalone güzel birşey olabilir..

skunk2 stage1 egzantrik.
skunk2 gaz kelebeği
skunk2 emme manifoltu
headers ( Hytech , toda , spoon )
beyin. ?

Parçaları ayrı ayrı temin edip , montajını bir yerde yaptırıp, ayarı için başka bir yere
gitmek istemiyorum.. Parçaların temini , montajı , ayarı yapılıp anahtar teslim bir iş istiyorum.. Daha önce buna benzer bir uygulama yaptırmış , yapmış arkadaşların yönlendirmesine ihtiyacım var...

Mart ayına kadar ya bu şekilde daha keyifli bir hale gelecek, yada satıp hazır yapılmış bir şey alıcam..

Şimdiden teşekkür ederim..

bLackModeL
30-01-2012, 09:30
kolay gelsinn abi sitede cok yardım edecek var satılıklar bolumune bakarsan ıhtıyacın olan hersey orda var...

ibooo
30-01-2012, 09:35
Beyin olarak s300 işinizi görecektir

R21TURBO 41
30-01-2012, 09:37
kolay gelsinn abi sitede cok yardım edecek var satılıklar bolumune bakarsan ıhtıyacın olan hersey orda var...

Satılıklarda benim istediklerimden birkaçı var ama dediğim gibi , parçaları ayrı ayrı toparlamaya çalışıp , montajı için ayrı uğraşıp , ayar yaptırmak istemiyorum. İlk terciğim tüm parçaların sıfır olması.

R21TURBO 41
30-01-2012, 09:38
Beyin olarak s300 işinizi görecektir

S300 + P28 önerisi oldukça fazla , sanırım bu şekilde olacak..

tunceR
30-01-2012, 09:54
bu setupla 180-185 hp civarında güç alırsın. bence sadece p28 yeterli olur. toda,spoon headers gereksiz olur bu setup için ama ilerde komple motorada gircem dersen alabilirsin. megan, hytech yeterli veya b18c headers kullanabilirsin 2,5inç, oem iyidir. skunk2 emme kullanabilirsin.

R21TURBO 41
30-01-2012, 10:11
bu setupla 180-185 hp civarında güç alırsın. bence sadece p28 yeterli olur. toda,spoon headers gereksiz olur bu setup için ama ilerde komple motorada gircem dersen alabilirsin. megan, hytech yeterli veya b18c headers kullanabilirsin 2,5inç, oem iyidir. skunk2 emme kullanabilirsin.

Teşekkürler...
Durup dururken motor açmayı düşünmüyorum , ileride tabiki olabilir.. Zaten keyifli olan arabayı daha da zevkli bir hale getirmek yeterli şimdilik. :)

trgy
30-01-2012, 10:15
Site sponsorlarindan custom garage bu konuda yardimci olabilir,parca teminide var biliyorum.tum islemlerinizi yapabilir.

tunceR
30-01-2012, 10:17
4,785 veya 4,40 ta koyarsan çok daha zevkli olur.

R21TURBO 41
30-01-2012, 10:33
4,785 veya 4,40 ta koyarsan çok daha zevkli olur.

Günlük kullanımda şu anki oranının kısalığı bile beni deli ediyor , şehirler arası yollarda 6.vites 2500-3000rpm de Megane RS ile 120-130km gibi gidebilirken , vti aynı devirde 80-90 km ile gidiyor.. Daha agresif bir egzantrik ile +8500 redline olduğunda 4,78 daha mantıklı gibi geliyor bana..

fsunnetci
30-01-2012, 11:56
Bu parçalar yaklaşık 4500-5000TL arası tutar aradıklarının hepsi mevcut ama emme manifoldu siyah değil..Honda Radar Florya Beşyol Sanayi..

miniks
30-01-2012, 12:18
150 binde hiç kapagı açılmamış bir aracın

kapagını açmamak için ugraşmak nedir ?

Bari bilgi edinmek adına sorun bukadar sabit fikirli olmak çok dogru değil

1 kere yay şapka koymadan skunk2 stage 1 koyamassınız

arp saplama koymassanız devir cevirmekten daha fazla ısınacak 150 bindeki saplamalarınız uzamaya başlıcak sıfır conta bile koysanız zamanla yanıcaktır

oem sıkıştırma ile yine koyucagınız skunk2 stage 1 egzantrikler size keyif vermicektir en azınan kapagı açmışken birde ince conta koymanızı tavsiye ederim

hali hazırda 150 binde hiç açılmamış motora bu şekilde bir girişimde bulunuluyorsa alttan yatakları kontrol eder birde yag pompası triger kayışı ve gergisini yenilerim

Bu setupa asla ve asla P28 kullanmam kesinlikle standalone bir ecu alırım

p28 ile 170 hp cıkarsa
standalone ecu ile 180 hp çıkar aracın gücü

Skunk2 emme manifoldu ve gaz kelebegi almam fuzuli paradan başka bişi değil sizin oem kelebek ve manifoldunuz bu sıkıştırmanıza ve oem subaplarınza hayli hayli yeter

chare
30-01-2012, 12:48
ufak bi değerlendirme yapayım.

skunk2 stage1 egzantrik. ( kesinlikle yay şapka takmak gerekli) b16b yada b18c5 eksantriğinde yay şapka şart değil, olsa iyi olur ama.
skunk2 gaz kelebeği (yada blox gaz kelebeği olabilir)
skunk2 emme manifoltu (edelbrock çok daha iyi)
headers ( Hytech , toda , spoon ) (hytech güzel seçim)
beyin. ? (p28+s300+harness, yada p28+neptune+harness, sadece p28 ile çok iyi sonuçlar alamazsınız.)

chare
30-01-2012, 12:57
birde şunu söylemek istiyorum, skunk2 stage 1 eksantrik tuner serisi olsun yada pro serisi olsun yay şapkasız kullanmak tamamen saçmalık olur. agresif eksantriklerdir.. her an subap yakalaması an meselesi olabilir. devir dönmeden zaten eksantrikleri takmanın bi anlamı kalmaz, bu eksantrikler devir dönmeyi sever, asıl gücü devir dönerek verirler..

R21TURBO 41
30-01-2012, 13:44
150 binde hiç kapagı açılmamış bir aracın

kapagını açmamak için ugraşmak nedir ?

Bari bilgi edinmek adına sorun bukadar sabit fikirli olmak çok dogru değil

1 kere yay şapka koymadan skunk2 stage 1 koyamassınız

arp saplama koymassanız devir cevirmekten daha fazla ısınacak 150 bindeki saplamalarınız uzamaya başlıcak sıfır conta bile koysanız zamanla yanıcaktır

oem sıkıştırma ile yine koyucagınız skunk2 stage 1 egzantrikler size keyif vermicektir en azınan kapagı açmışken birde ince conta koymanızı tavsiye ederim

hali hazırda 150 binde hiç açılmamış motora bu şekilde bir girişimde bulunuluyorsa alttan yatakları kontrol eder birde yag pompası triger kayışı ve gergisini yenilerim

Bu setupa asla ve asla P28 kullanmam kesinlikle standalone bir ecu alırım

p28 ile 170 hp cıkarsa
standalone ecu ile 180 hp çıkar aracın gücü

Skunk2 emme manifoldu ve gaz kelebegi almam fuzuli paradan başka bişi değil sizin oem kelebek ve manifoldunuz bu sıkıştırmanıza ve oem subaplarınza hayli hayli yeter

Hilmi , bir kere açtınmı o işin sonu gelmez be abi. Seninde dediğin gibi , açmışken onu yapalım , açmışken bunuda yapalım , madem açtık kapakla bloğun yüzeyinden toz aldıralım , hadi bide piston koyalım , yatak yorgan değişelim bari , yağ pompasını şunu koyalımda evladiyelik olsun , kapağı portpolish yapalım , uzar gider , hatta atmosferik 7-8bin lira harcayıp max 200 küsür hp alacağına , daha fazla harca, aşırı besleme yap a kadar gider..
Açmadan ne yapılabilirse onu yapmak istiyorum , amaç iddalı bir araba yapmak , geçmek değil abi sadece kendim kullanırken daha keyifli bir vti olması...

Triger set , gergi , tüm kayışlar vs.vs yetkili serviste yenilendi..
Simota short ram , düz boru + 60 lık son susturucu + exedy stage1 debriyaj var.

Bunlara ilave , motoru açmadan uğraşmaya değmez diyosan eyvallah.. :icon_tup:
Olacak bir şeyse ,egzantrik seçeneğini değişelim daha soft birşey olsun , beyin standalone olacak , emme alalım , gaz kelebeği oem olsun vs.vs..
Konunun başında da belirttim , azıcık daha keyifli olsun bana yeter.. İddalı birşeye binmek için uğraşmaya gerek yok zaten abi. Arabayı sat , üzerini tamamla , Bilal in ekk20 sini al , paşa paşa yürü...

R21TURBO 41
30-01-2012, 13:49
birde şunu söylemek istiyorum, skunk2 stage 1 eksantrik tuner serisi olsun yada pro serisi olsun yay şapkasız kullanmak tamamen saçmalık olur. agresif eksantriklerdir.. her an subap yakalaması an meselesi olabilir. devir dönmeden zaten eksantrikleri takmanın bi anlamı kalmaz, bu eksantrikler devir dönmeyi sever, asıl gücü devir dönerek verirler..

Teşekkürler...

Egzantrik Skunk2 stage1 olmayacak o zaman , B16B yada B18C5 olacak. :icon_tup:
Beyin de hem fikiriz , standalone olacak.:icon_tup:
Emme edelbrock olabilir.:icon_tup:
Gaz kelebeği :soru:

Erol
30-01-2012, 15:49
ıtr egzantirik -kasnak

skunk 2 pro yada edelbrock performans x emme

alırsan hem ilerisi için 62mm.-65mm. gaz kelebegi

güzel bir headrs 4-1

4.785

güzel bir filtre v2 yada simota big tube

neptune - ectune yada s300 bir ecu

ve güzel bir ayar ile 185 hp leri yakalayabilirsin..

masraf: 4000-4500tl.

ama bunlar yapılırken bence yatakları-yag pompasını bir kontrol gerekirse degiştirme yapılmalıdır.

bunların hepsini yaptıracagın yerler:

team paşaoglu

custom garage

savaş motorsport

SAYGIN
30-01-2012, 16:03
Skunk s1 ler icin conta,yay,sapka koymadan pek bi anlam olmuyor bencede.+ olarak 4.785 kisa da koyarsan guzel olur.

Talih.b16
30-01-2012, 16:29
bende miniks gibi acıldımı tam olsun zihniyetindeyim ama fazla bişi istemiyorsan malzemede alma egz dışında emmeni kelebeğini portpolish yaptır itr egz kasnak headersıda itr alırsan oem olmuş olur motorun bunada p28 power fc hatta vafc bile yeter zannedersem ne kadar müdahale oluyor bilmiyorum ama bu stupa uyar gibi.

EREN34
30-01-2012, 16:49
Yazılım hariç Honda konusunda İzmit'te Hikmet kardeşimi tek geçerim. Zaten İzmit'te ne kadar vti varsa hemen hemen hepsi onun elinden geçiyor. Kendiside vti sahibi ve vit lara gönül vermiş biri. Telefonunu pm den atıyorum. Yaptırmasan bile gidip çayını içmiş tanışmış olursun. Dostluğuyla esnaflığıyla örnektir kendisi:)

OmeR-FE
30-01-2012, 17:04
Yazılım hariç Honda konusunda İzmit'te Hikmet kardeşimi tek geçerim. Zaten İzmit'te ne kadar vti varsa hemen hemen hepsi onun elinden geçiyor. Kendiside vti sahibi ve vit lara gönül vermiş biri. Telefonunu pm den atıyorum. Yaptırmasan bile gidip çayını içmiş tanışmış olursun. Dostluğuyla esnaflığıyla örnektir kendisi:)

Ulan Eren.. :D
Olm zaten Hikmet ile İlker abi haftada 2-3 akşam oturup muhabbet ediyorlar.
Bu akşam buluşucaz mesela :D

R21TURBO 41
01-02-2012, 21:29
BrianCrower stage2 egzantrik..
BrianCrower yay şapka..
BrianCrower ayarlı kasnak..
ARP saplama..
S300+P28+Harness
Bunlar tamam desek ,

Headers ? ( Megane , hytech , vs.vs.vs. )
Gaz kelebeği ?
Emme Manifoltu ?
İnce conta ?

da ilave etsek , alttan açıp yağ pompası upgrade , yatak kontrolü vs.vs. + ihtiyaçlar neler olur ?

JDM VTİ
01-02-2012, 21:43
bi vtecim olsa yapıcağım setup bellidir şahsen.

megan 2.25'' 4-1 headers veya hytech headers,
oem emme,oem gaz kelebeği port polish,
üst kapak port polish,
spoon ince conta,
mugen fan müşürü ve termostat,
60lık egzos sistemi,
filtre için de oda yaparım ve farı delerim,
4.40 veya 4.785 kısa,
hondata s300+p28,

EREN34
01-02-2012, 23:24
Ulan Eren.. :D
Olm zaten Hikmet ile İlker abi haftada 2-3 akşam oturup muhabbet ediyorlar.
Bu akşam buluşucaz mesela :D

İlker abiyi bire bir tanimayinca bu gibi durumlar olabiliyor:)

ibratice
01-02-2012, 23:47
BrianCrower stage2 egzantrik..
BrianCrower yay şapka..
BrianCrower ayarlı kasnak..
ARP saplama..
S300+P28+Harness
Bunlar tamam desek ,

Headers ? ( Megane , hytech , vs.vs.vs. )
Gaz kelebeği ?
Emme Manifoltu ?
İnce conta ?

da ilave etsek , alttan açıp yağ pompası upgrade , yatak kontrolü vs.vs. + ihtiyaçlar neler olur ?

oldu olucak bide piston :icon_tup:

OmeR-FE
02-02-2012, 00:48
abi stage 2 egz. Girmeyi dusunmeye basladiysan, pistonuda o listeye sok kesinlikle.

R21TURBO 41
02-02-2012, 10:39
Noktayı koyacak adam belli , şu an egzantrik , yay , şapka , saplama , headers , beyin , ince conta , yağ pompası upgrate olayına sıcak bakıyorum.Ama sonunda olacakları az çok tahmin ediyorum.. Piston , portpolish , emme , gaz kelebeği de ilave ederiz , olmuşken bunlarda olsun diyip üç beş ilave daha yaparız.. N/A yapılabilecek hemen hemen herşeyi yaparız , strocer da yapsammı acaba :)

KMR2-GT
02-02-2012, 10:48
taktıgın egzantrııgın verımını tam almak ıstıyorsan pıston bu yuzden şart.

ben typera pıston koymadan taktım egz. aklımdakı perf ı yakalayamadım mesela

R21TURBO 41
02-02-2012, 11:01
taktıgın egzantrııgın verımını tam almak ıstıyorsan pıston bu yuzden şart.

ben typera pıston koymadan taktım egz. aklımdakı perf ı yakalayamadım mesela

Beklentim yüksek değil, sadece bana az biraz daha keyif versin yeter,ama zincirleme reaksiyon gibi ilerliyor malesef.. Bu olacaksa bununda olması gerekiyor , bunu koyduktan sonra şunu koymazsan randımanını tam alamazsın , şunları kontrol etmen gerekli gibi.. Zaman ne gösterecek bakalım hayırlısı..

JDM VTİ
02-02-2012, 12:47
bu kadar dert etmeye gerek yok ki abi ya onu koyduktan sonra bunu da koymalıyım mevzusu sadece egzantrik-piston-ayarlı kasnak 3lüsünde var bana göre.

sıkıştırma için ince conta, kapak- oem emme- oem gaz kelebeği port polish,headers,beyin,kısa.

bunlar senin için bana göre çok çok yeterli olucaktır. ki zaten çok geçerli bi gidişi olur aracın.

R21TURBO 41
02-02-2012, 13:41
bu kadar dert etmeye gerek yok ki abi ya onu koyduktan sonra bunu da koymalıyım mevzusu sadece egzantrik-piston-ayarlı kasnak 3lüsünde var bana göre.

sıkıştırma için ince conta, kapak- oem emme- oem gaz kelebeği port polish,headers,beyin,kısa.

bunlar senin için bana göre çok çok yeterli olucaktır. ki zaten çok geçerli bi gidişi olur aracın.

Bana en mantıklı gelen uygulama budur...
:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:

sword
08-02-2012, 01:08
kapak acmıcaksan kaşıntı yoksa en ucuzu söliim:)

b16b egzantrik
4-1 header
vafc yakıt ayarla dist den avans ac
oem emme ve kelebek polısh

180hp civarı temiz

arabayı bıldıgım ıcın söluyorum yukardakı lısteyle yatak yorgan kontrolsuz dıledığınce gazla:)

rollde kısa pek ıse yaramaz alt devrde kımse denemez senle cunku:)