Orijinalini görmek için tıklayınız : ** Alooo alooo 50 mesaj altı ilan veren arkadaşlar aloo **
arkadaşlar neden bitmiyor bu işkence ?
bu forumda 50 mesaj altı ilan vermek yasak ve cezası var
genelde yeni üyeler yapıyor bunu,
okumuyorlar ilan kurallarını ve boşu boşuna ceza alıyorlar
http://www.techturkey.com/forum/satiliklar/69198-yenilenen-ilan-kurallari-hakkinda-bilgilendirme.html
ne yapalım çözüm için, fikri olan yazsın lütfen ?
ilk fikir benden:
forum girişine 72 puntoluk kırmızı yanıp sönen neon yazılarla yazalım bunu :D
* 50 mesaj altı olup ilan açanların
* ilanına yaratık gibi büyük resim ekleyenlerin
* yada tam tersi resim koymayanların ve fiyat yazmayanların
* sadece sahibinden linki verenlerin
ilanları itina ile silinir + 10 ceza puanı hanelerine işler
.
İlk mesajda satılık ilanı koyan arkadaşlara hayret ediyorum bende.Her işin bir adabı vardır ya:)
Bazı forumlara görüyorum, belli bir mesaj sayısına ulaşmadan konu açamıyor.
Böyle bir yaptırım çözüm olur mu?
poseidon
30-01-2012, 13:54
Belli bir mesaj altı üyeler satılık konusunu komple göremesin.
Satamayacağı gibi alması da saçma bence.
Sorun kökten çözülmüş olur.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Bazı forumlara görüyorum, belli bir mesaj sayısına ulaşmadan konu açamıyor.
Böyle bir yaptırım çözüm olur mu?
bencede 50 mesaj atmadan konu açamamaları mantıklı olur böyle bir ayarlama yapılabılırse
50 mesaj altı mesaja sahip olup satılık konusu açıp banlananlar listesi
Diye konu açıp rezil edelim :D
arkadaşlar fazla geyiğe sarmadan kafanızdakileri yazın
artık olurmu-olmazmı ona OZ´ karar versin
satılıklar bolumunde ilan aç'a tıklandıgında kırmızı yazıyla 50 mesaj altı ılan veremez dıye uyarı yazısı olabılır bence.
tamam ama mesele bazı üyeler 2006 dan beri üye adam sadece okumayı seviyo sence onlarada haksızlık olmaz mı?
ygtkrmdnz
30-01-2012, 13:59
50 msj alti uyelerin konu acmamalari mantikli bence son care bu olabilir ancak
tamam ama mesele bazı üyeler 2006 dan beri üye adam sadece okumayı seviyo sence onlarada haksızlık olmaz mı?
:icon_tup:
komple görememe konusu bencede yanlıs bır uygulama.
50 mesajın altında mesaja sahip olan üyelere otomatik olarak sistem izin vermese satılıklar bölümünde konu açmaya. Bu en mantıklı çözüm olacaktır tabi forumun yazılımında böyle bir opsiyon varsa
50 mesajı olmayanlar konu açamasın.sadece üyelerimiz bölümüne kendini tanıtmak için açabilsin.zor birşey değil heralde bu birkaç forumda görmüştüm çünkü.
Bence kýsýtlama gelse otomatik olarak konu açmak isteyen otomatik uyarilsa çok güzel olur veya þu siteyi davetiyeli yapalým :D
darkmoon
30-01-2012, 14:03
üstat aslında bu kadar yorulduğunuza değmez panelden onun ayarını yapabilirsiniz 50 mesaj altındakiler satılık bölümünde konu açamaz o limiti panelde koyabiliyorsunuz vbulletinda..
Komple konu açmasını engellemek olmaz, adamın başka ihtiyaçlarıda olabilir sonuçta
bence satılık bölümüne konu açarken forum kurallarını okudum diye bir yeri işaretlesin ve 50 mesaj altı konu açan bir süreliğine uzaklaştırılsın. ben çoğu kişinin 50 mesaj kuralını bildğini düşünüyorum ama Türk milleti olarak "yerse" mantığıyla düşündüğümüz için bunlar oluyor.
SekoLive
30-01-2012, 14:05
abı 50msj yada 6aylık gbı uyelık suresı olsa daha ıyı olabılr. Bıkac adam 50 knu hortlatp masaalah cekp satlık acmstı, bence uyelık suresı eklenmelı makul sekılde bazlarının 50 msjı yok ama adam 2-3yıldr uye olanları goruyorm
bence 50 mesajdan ziyade üyelik yılı olmalı mesela 1 yılını dolduranlar açabilsin diğer türlü adama bakıyorsun 1 günde 50 tane boş mesajı var en azından bununda önüne geçilmiş olur
üstat aslında bu kadar yorulduğunuza değmez panelden onun ayarını yapabilirsiniz 50 mesaj altındakiler satılık bölümünde konu açamaz o limiti panelde koyabiliyorsunuz vbulletinda..
Bu mümkünse mantıklı gibi, ama 50. mesaja kadar saçma sapan mesajlarla post kasıp forumun kirlenmesi de ayrı bir durum bence..
Üye olduktan sonra 2-3 hafta (örnek veriyorum) ilan açamasa, daha mantıklı olmaz mı aslında ? Yani böyle birşey Vbulletin ile mümkün müdür bilemiyorum ama, post limitinden daha mantıklı geliyor bana..
Bende başka bir forumda moderatörlük yapıyorum satış&alış bölümünde, adam gelip ilk mesajını satış/takasa açıyo, e siliyosun haliyle.. Sıkıntılı bir durum bu satış bölümü, moderatörlere Allah kolaylık versin böyle büyük bir forumda özellikle :)
komple konu açması engellenmez tabikide; satılıklar bölümüne 50mesaj altı üye konu açamasın eklentisi mevcut o şekilde engellenebilir? yöneticilerde uğraşmamış olur..
arkadaslar taratip silebilirim de, acilmasini engellemek dert...
arkadaslar taratip silebilirim de, acilmasini engellemek dert...
Selayeti verin yırtarım bütün 50 mesaj altı konuları :D
darkmoon
30-01-2012, 14:28
Bu mümkünse mantıklı gibi, ama 50. mesaja kadar saçma sapan mesajlarla post kasıp forumun kirlenmesi de ayrı bir durum bence..
Üye olduktan sonra 2-3 hafta (örnek veriyorum) ilan açamasa, daha mantıklı olmaz mı aslında ? Yani böyle birşey Vbulletin ile mümkün müdür bilemiyorum ama, post limitinden daha mantıklı geliyor bana..
Bende başka bir forumda moderatörlük yapıyorum satış&alış bölümünde, adam gelip ilk mesajını satış/takasa açıyo, e siliyosun haliyle.. Sıkıntılı bir durum bu satış bölümü, moderatörlere Allah kolaylık versin böyle büyük bir forumda özellikle :)
aynen bazı film forumlarında mesela belli bir mesajın altında film indirme linklerini göremiyorsun milletde o mesaj sayısına ulaşabilmek için sağa sola saçma sapan şeyler yazıyor tamamen forum kirliliği yaratıyor..
bu forumda "eğer yanlışım yoksa"
öyle mesaj sayısını arttırmak için belli bölümlere yazılan
maşallah
hoşgeldin
beş gittin
gibi mesajlar mesaj sayınızı arttırmıyor
bu forumda "eğer yanlışım yoksa"
öyle mesaj sayısını arttırmak için belli bölümlere yazılan
maşallah
hoşgeldin
beş gittin
gibi mesajlar mesaj sayınızı arttırmıyor
Üyelerimizi tanıyalım bölümünde artmıyor, diğer bölümlerde prosedür nedir bilemiyorum..
ErenErdem
30-01-2012, 14:39
Yine belli bir mesaj sayısı yada üyelik zamanı ile sınırlandırılarak bu üyeler mümkün oluyorsa satılık bölümüne giremesinler (ne okumak ne de yazmak için :) yılanın başını keselim)
Forumun ana bolumlerine en az 100 msj yazmis olma ve.en az aktif 3 konu basligina sahip olma gibi bir ekleme olabilir bence 100 msj yazdiktan sonra en az 3 konu basligida olmali iyi kotu herkez otomobilleriniz bolumune 1 konu aciyor sohbete cokca aciyor guncel bir haber.bile paylasiabilir 3 aktif konu cok cok normal ve caydirici gibi nacizane fikir :)
bencede 50 msj yerine üyenin 5 ay 1 sene vb gibi bir vakti doldurması olabilir
poseidon
30-01-2012, 14:44
Doğrudur ben de 2007 den beri üyeyim.
Fazla konu açmam tek tük beğendiğim konulara yazarım ama yine de
mesaj sayım 400'ü geçti.
Onun dışında mesaj sayısı için flood yapanlar zaten kendini belli eder.
Hatta ben diyorum ki limit 50 değil 150 mesaj olsun.
Caner44'ün dediği de olabilir. Hem süre hem mesaj sayısı.
Ne bileyim en az 1 sene ve 100 mesaj gibi.
buna bi çözüm şöyle olamaz mı mesela ben bazı yabancı muzik forumlarına giriyorum dj sitelerine üye oluyorum belli bi paylaşım altı download yasak linklere tıklayamıyosunuz bile yada belli bi mesaj sayısına ulaşmadan konu felan açamıyosunuz böyle bi eklenti felan yok mu?
üye olan kişilere site kurallarını okuyun diye msj gdiyormu ?
ya burayada yazayımda aynı mesajdan 2 kere ceza puanı verdiniz bana ö.m atıyorum posta kutularınız dolu biri yardımcı olabilirmi?
aynen konu acmayı engelleyın en mantıklısı
ya burayada yazayımda aynı mesajdan 2 kere ceza puanı verdiniz bana ö.m atıyorum posta kutularınız dolu biri yardımcı olabilirmi?
konusu geçmişti bi yerde aynı msjdan 2 kere ceza verilmesine sistem izin vermiomş die biliyorum:beuj:
ProdriveSTI
30-01-2012, 15:07
Yeni üye olanların "yeni konu" butonu pasif halde olsun,50 mesajdan sonra aktif hale gelsin...Tabi sadece satılıklar bölümünde...
konusu geçmişti bi yerde aynı msjdan 2 kere ceza verilmesine sistem izin vermiomş die biliyorum:beuj:
aynı mesajdan 2 kere ceza geldi anlamadım gitti
şu fotoların alıntı yapılması bundan daha rahatsız edici bence buna da bir önlem düşünülmeli.
çünkü 2-3 mesajı olan adam bi satılık konusu açıyor.birisi girip üyelerimiz bölümünün linkini veriyor önce kendini tant diye sonrada satılık ilanı açma kurallarını yazıyor o kadar zararsızlar yani bence. gören mod da siliyor.he uğraşmak istemezseniz konuları silmekle, 50 mesajı olmadan satılıklar bölümüne konu açma yetkisini bir şekilde ellerinden almak lazım nasıl olur orasını yöneticiler daha iyi bilir.
50 mesaj bence az olur...Daha yüksek bir mesaj sayısı belirlemek daha iyi olur mesela 150 - 200 gibi adam bir ilan açmak için oturup 150-200 mesajı kasamaz zaten ohaa açmayayım uğraşamam der :) Ama 50 mesaj olunca 1 saat kasınca mesaj sayısı doluyor zaten direk ilanı yapıştırıyor....
Birde satılık bölümüne ilan açmak için yeni konu butonuna basar basmaz uyarı gelebilir bu bölümde konu açmak için en az 200 mesaj sahibi olmanız gereklidir diyerek ve sistem konu açmasını engelleyebilir...
bLackModeL
30-01-2012, 16:08
bencede en az 150 mesaj olsun ıyıbı kaynassınlar duyan gelıyo bısey satmaya :(
En mantıklısı bu gibi :icon_tup:
Mesaj sayısı yerine üyelik süresi bakımından kısıtlama olabilir atıyorum 6aydan yeni üyeler satılıklara konu açamaz gibi bişey olabilir benim fikrim
-150 mesaj
-3ay üyelik
mantıklı bence.Satılıklara konu aç butonu çalışmasın bu durum soz konusu olmayan üyelerde.Aklıma bu geldi..
50 mesajı olmayan satılıklar bölümüne konu açamasın ,ürün alacak ise satan kişiye pm yoluyla ulaşır zaten.
Ayırt etme kıstaslarını belirlemek çok zor. Nice insanlar var yıllardır bu işe gönül emek vermiş milletin gıptayla baktığı arabalara sahip olmuş yapmış etmiş ama adam yeni üye yada mesaj sayısı yok.
En mantıklı kıstas (bence) eğer imkan varsa misal ben ilan açıyorsam içeriği göstermeden üyelerin onayına düşsün. 5 üyeden onay almazsa aktif olmasın. Gerçi böyle birşey mümkün mü onuda bilmiyorum.
evelinkamenov
30-01-2012, 16:46
çok da sıkmaya gerek yok bence. 50 mesaj yerinde lakin bu uygulansa yeterli olur zaten.
Mesaj sayısından ziyade üyeliği 3 ayı doldurmayan satılıklara konu açamasın...
Mesaj sayısının bir şekilde çözümü olur ama üyelik tarihini 3 ay geriye almasının imkanı olmaz... :)
Ayırt etme kıstaslarını belirlemek çok zor. Nice insanlar var yıllardır bu işe gönül emek vermiş milletin gıptayla baktığı arabalara sahip olmuş yapmış etmiş ama adam yeni üye yada mesaj sayısı yok.
En mantıklı kıstas (bence) eğer imkan varsa misal ben ilan açıyorsam içeriği göstermeden üyelerin onayına düşsün. 5 üyeden onay almazsa aktif olmasın. Gerçi böyle birşey mümkün mü onuda bilmiyorum.
Aynen buda mantıklı ama üye onayından ziyade moderatör onayı daha iyi olur sitede zaten günün her saatinde mod arkadaşlar oluyor ilan açan kişinin konusu onların onayıda tabi tutulabilir hem böylece fotoğrafsız eksik içerikli ilanlar kurallara uymayan ilanlarda daha acılmadan ayıklanmış olur :)
150 mesaj iyidir 50 mesajda az foruma iyice alışssınlar sonra ticarete dönsünler.
bencede 50 msj. yerine 200 msj.
yada 3 aylık üyelik gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalı
bu zaman zarfında satılık-aranıyor vs.. bölüm kapalı
Aynen buda mantıklı ama üye onayından ziyade moderatör onayı daha iyi olur sitede zaten günün her saatinde mod arkadaşlar oluyor ilan açan kişinin konusu onların onayıda tabi tutulabilir hem böylece fotoğrafsız eksik içerikli ilanlar kurallara uymayan ilanlarda daha acılmadan ayıklanmış olur :)
Tabiki mantıklı olan mod onayı. Benim algıladığım mod arkadaşların şu ilan meselelerinden artık yaka silktiği. Yani onay uğraşana kadar silip ceza verir. Zaman gene gider gene gider.
Yanlış algıladıysam mod onayı en mantıklısı.
bide üyelikler referans ile alınabilinir.
sahte yada banlanmış nickler böylece üyelik alamaz.
ve 0 msj. lı üye de ciddi şekilde azalmış olur..
Pitbull...
30-01-2012, 17:03
50 msj'ı tamamlamayan arkadaşlar konu açamasın sadece cevap yazabilsin :))
Bilmiyorum sistem müsade edermi 50 mesaj sınırı kullanıcı profili üzerinden engelli olsun satılık başlık altındaki yere açamasınlar.
Yada kayır olunurken okudum kabul ediyorum bölümünden sonra bir uyarı sayfası daha açılsın :)
50 msj'ı tamamlamayan arkadaşlar konu açamasın sadece cevap yazabilsin :))
Adam kendini tanıtmak için konu açmak istese onuda yapamaz ama o zaman yada aracını tanıtmak istediğinde yada sorun yaşadı danışmak istedi diyelim.
HondatugraL
30-01-2012, 17:12
yazılım yapın bence 50 mesaj altı olan uyeler satılıklar konusuna gıremesın mesela yada gırsın ama konu açamasın gibi.
5o msj yapıp konu acar bu tam bı çözum degıldır ve bu konuda hıcbısey yapamayız
zaman bence daha mantıklı çözüm 3 ay satış işini göremesin ticaret amacı dışına forum çıkmış olur .
most_evil
30-01-2012, 19:16
2010 un 3 ncü ayından beri foruma üyeyim.o tarihten beri nerdeyse bütün konuları hatim etmişimdir ama mesaj sayım 7.şimdi konuları görememek bana haksızlık olmazmı?satılıklara konu açmak gibi bi derdim yok ticari bi faliyetimde yok ben okumayı seviyorum sadece bildiğim yada yardımcı olabileceğim konulara yazıyorum illa kabul görebilmem için boş konuşmam mı gerekiyor?
kadiR_41
30-01-2012, 19:19
bazı üyelerimiz mesajı dikkate alınmalı demiş ama bence yanlış tabi hemen üye olduktan sonra lak diye satılık ilanı açanlar var o daha da yanlış mesela ben üye olduğumdan beri hemen hergün siteye giriyorum ilk burayı açıyorum girmezsem rahat edemiorum :) ama mesaj sayım hala 60larda çünkü herşeye yorum yapmıyorum, Bu yüzden süre veya daha başka bir çözüm daha mantıklı
ben de 2011 ortasında üyelik alan ve mesaj sayısı 50nin altında olan bir üyeyim. şöyle birşey öneriyorum; yeni üyelerin ilan açabilmesi için belirli bir saat online olması gereksin. ama 50 mesaj olayı da önemli. okumaya herhangi bir sınırlandırma getirilmesinden yana değilim. geçtiğimiz günlerde satılıklarda konu açmış bir üyeden ürün alımı yaptım.
bence bütün satılık konuları Do it YourSelf (D.I.Y) deki gibi yönetici onaylı olsun,yönetim isterse konuyu aktif eder istemezse iptal
birde fotoğraf boyutları var..sitede fotoğraf boyutları belirtilmiş 800x600..inatla milyar piksel fotoğraf yükleniyor..
satılık alanında 50 den az mesajı olan başlık açamaz olur biter :) teknik olarak mümkün
ProdriveSTI
30-01-2012, 20:51
edit:..............
100 Mesaj yada min. 6 aylık üye olması bence adil olur.
Mesaj atmayıp konuları okuyan bir çok insan oluyor. Onlar içinde adil bir uygulama olucaktır.
birde fotoğraf boyutları var..sitede fotoğraf boyutları belirtilmiş 800x600..inatla milyar piksel fotoğraf yükleniyor..
Mobil cihazla baglanip forum takip eden bircok kisi biz ceza vermeden zaten kulak cinlatma teknigi ile o fotoyu koyana ulasiyorlar :D
doğru birde foto boyutları var
ısrarla koca koca fotoları koyup duruyorlar
bu insanların fotograf boyutlarından bir türlü anlayamadıkları şey nedir?
hayatlarında ilk defamı fotograf çekip foruma koyuyorlar acaba
coolvtec
30-01-2012, 20:57
teknik olarak yapılamıyor mu bu?
ProdriveSTI
30-01-2012, 20:57
Yeni üye olanların "yeni konu" butonu pasif halde olsun,50 mesajdan sonra aktif hale gelsin...Tabi sadece satılıklar bölümünde...
ya da diğer forum sitelerinde olduğu gibi VIP,Gold üyelik olmalı bu sitenin satılık bölümünde,yoksa çok uğraşılacağa benziyor.
Bone-crusheR
30-01-2012, 21:01
bencede yonetim onaylı olsun mesela ilan acan arkadas resim koymuyor malı görmeden bilen kişiler malı alıyor resim fiyat içerik onaylanmıs olur
1. 50 mesajı olmayan satılıklarda konu açamasın.
2. İlanlar yöneticiler tarafından kontrol edilsin.(resim boyutları, fiyat, doğru başlık altında açılmış mı gibi.)
3. Güncelleme mesajla değil bir düğme yardımıyla olsun. ilana yorum yapıldığında ilan üste çıkmasın. 24 saatte 1 kere ilan güncellensin. (forum.donanimhaber 2. konuları gibi)
bu kriterler sizleri cok rahatlatıcaktır. böylece flood yaparak ilanı yukarı çıkartamazlar, 50 mesaj diye bir gerilim olmaz, ve ilan altında herkes istediğini rahatça sorar .
aslında çözüm istediğim en önemli konu "güzel fiyat alabilir miyim?""son oluru nedir""dip fiyat" tarzı yorumlar. meraktan çatlıyorum acaba adama bana söylediğinden 10tl ucuzmu söyledi diye :D
Benim teklifim satiliklar bolumunu sahibinden gibi ucretli yapalim . Guncelleme de para ile olsun hepimiz bu dertlerden kurtuluruz kanimca :D
ProdriveSTI
30-01-2012, 21:12
Benim teklifim satiliklar bolumunu sahibinden gibi ucretli yapalim . Guncelleme de para ile olsun hepimiz bu dertlerden kurtuluruz kanimca :D
VIP haftalık 8 tl,aylık 25 tl çok güzel olur :D
ilk müşterinizim :p:D
İlanları yönetim onaylasın.
Çünkü yukarıdada yazmışlar arkadaşlar uzun süredir forumda olupta mesaj yazmayanlar var.
Ayrıca 50 mesaj yada 200 Mesajı yazmak ne kadar zaman alırki ???
Bazı örnekleri ileteyim.
Bi iki forumda yönetim onaylamadan ilanlar yayınlanmıyr
Bir sitede ise yeni üyeler vs konu açamıyor. Belli oranlarda istatikleri olan yada gerçekten o sitenin konusunda bilgili ilgili olanlar yönetici tarafından kıdem yükseltiliyor. Hoş burada üye sayısı ve sayfa gösterimleri had safhada buna yöneticiler ne yapsın..
VIP haftalık 8 tl,aylık 25 tl çok güzel olur :D
Parayı veren düdüğü çalar o zaman güncellllliz :D
ProdriveSTI
30-01-2012, 21:14
Parayı veren düdüğü çalar o zaman güncellllliz :D
aynen aynen :D siteyi tamamen ücretlide yapsalar gene gelirim valla :D
ücretli olunca pek kimsenin yanaşacağını sanmıyorum ilan vermeye ama yönetim onayından sonra yayınlanması en mantıklı gibi ama uğraşacak arkadaşlara yükünün büyük olacağı kesin baya bi vakit ayırması gerekir
BlackEmperor
30-01-2012, 21:15
satılıklar bolumunde ilan aç'a tıklandıgında kırmızı yazıyla 50 mesaj altı ılan veremez dıye uyarı yazısı olabılır bence.
budur 50 mesajı doldurmadan buraya giremesinler :) birde 3 ay üyelik lazım süresini eklersiniz olur biter
o zaman aracıda olmanız lazım. bi para havuzu oluşturup satılan malın, alıcı tarafından onayı gelince, parayı satıcıya aktarıcaksınız. sonra site yeni adına geçer "TechTurkeyden" güvenli alışveriş :D
VIP haftalık 5 tl,aylık 20 tl çok güzel olur :D
Vip mip yok sadece ilan ucretli okadar ornek olarak ilan acicaksin odeme yapicaksin o kodu girip ilan acabileceksin. yada guncelleme yapicaksin o kod sayesinde guncelleme yapacaksin ilanlara yorum yaplmasida yasak olucak miss ...
Bizim forumda para ile vip mip olunmaz burasi anadolnun bağri yiğido para iş yapmaz o konuda :D
Serkan06
30-01-2012, 21:17
yönetim onaylı olmalı yoksa mesaj sayısı üyelik yılı falan çözmez bu işi...
Low-Rider
30-01-2012, 21:18
50mesaj'ı olmayıpta ilan açan yada ilan bilgilerini eksik giren kişi konuyu açınca otomatiktan dedeler linkine yönlendirsek baya caydırıcı olur bence
ücretli olunca pek kimsenin yanaşacağını sanmıyorum ilan vermeye ama yönetim onayından sonra yayınlanması en mantıklı gibi ama uğraşacak arkadaşlara yükünün büyük olacağı kesin baya bi vakit ayırması gerekir
Bence gayet ii olur ilan verilmemesi .
verilmesi techturkey e hicbirsey katmiyor sadece uyelerin isi oruluyor bole dusunu....
50mesaj'ı olmayıpta ilan açan yada ilan bilgilerini eksik giren kişi konuyu açınca otomatiktan dedeler linkine yönlendirsek baya caydırıcı olur bence
Tuttum bunu ceza puani verdiklerimızede aciklama linki olarak dedeler gitmeli hatta :D
Low-Rider
30-01-2012, 21:20
yada hatalı ilan açan kişinin konu başlığı otomatikman "açmayın dedeler" olarak değişmeli:D
yada hatalı ilan açan kişinin konu başlığı otomatikman "açmayın dedeler" olarak değişmeli:D
Muzigide verdikkmi alttan uff on numero :D
evet siteye pek bi katkısı yok ama ben dahil bi çok kişi araçlarına parçayı burdan buluyo bi güven ortamı oluşmuş burda. olmamasıda kayıp gibi görünüyo. yöneticilerin onaylaması istenmeyen tüm durumları engeller yorum da yapılmamalı ayrıca ilan sahibi dışında pm ile tüm sorular cevaplanabilir.
sitede üye çok. Güvenilir bir iki kişi bu olayla görevlendirilebilir
soylendımı bılmıyorum ama o bolume 50 msj altı uyeler konu acınca uyarı verıcek bıseler olabılır
evet siteye pek bi katkısı yok ama ben dahil bi çok kişi araçlarına parçayı burdan buluyo bi güven ortamı oluşmuş burda. olmamasıda kayıp gibi görünüyo. yöneticilerin onaylaması istenmeyen tüm durumları engeller yorum da yapılmamalı ayrıca ilan sahibi dışında pm ile tüm sorular cevaplanabilir.
aynen burdaki alışverişlerin çoğu güven içinde ve gayette faydalı oluyor üyler bu durumdan memnun sadece bi düzenlemeyle daha sağlıklı olmalı.
Herşeye bir kulp bulabiliyoruz sınır 100 mesaj olsun dense savunma olarak yıllardır takip ediyordur mesaj yazmamıştır ona haksızlık olur diyebiliyoruz. Üyelik süresi konulsun diyoruz örneğin 6 ay bu sefer ben 3 aydır üyeyim ama çok aktifim bana haksızlık değilmi diyebiliyoruz. Sınır konmak isteniyorsa bence şu yapılabilir. Bir forumda görmüştüm üyenin profilinde çevirimiçi olduğu süre yazıyordu "Çevrimiçi Süre:2 Gün 23 Saat 59 Dakika 13 Saniye" gibi bu üyenin o sitede ne kadar zaman geçirdiğini gösteren bi eklenti sanırım. Bahsettiğim forumda vbulletin TT de aynı şekilde vbulletin. Satılık bölümünde bu çevirim içi süreyle alakalı bi sınır konulabilir. Üye konu açmaya yeltendiğinde "Sizin forumumuzda geçirdiğiniz süre bu bölümde konu açamayacak kadar az yada yetersiz" gibi bi mesajla engellenebilirse eğer çok mantıklı olur. Kolay gelsin.
ceratoniaorg
30-01-2012, 23:21
alınıklar satılıklar bölümünde yetki sınırlandırması yapılabilir üyeler ilan açamaz bir sürü mod arkadaş var ilanlar onların onaylaması ile açılabilir mesela
edit:zaten öneri yapılmışta bu bölüm için çok aktif olan güvenilir 2-3 mod alınabilir var olan modlara yük binmemesi için sadece bu bölümden sorumlu olabilirler
türker42
30-01-2012, 23:25
50 msjı doldurmak içi millet rastgele msj yazar o zaman ::D
uzun lafın kısası yeni üyelerin en azından bu başlığı görmeleri lazım
başlığı sabitlesemmi acaba
.
bangır bangır yazıyo ilanlar bölümünde ilan verme kuralları bu yazılanlarında dikkate alınacağını sanmıyorum
hakan abı satılık konusuna forum kurallarını okudum seçeneğini işaretledikten sonra konu açılabilsin. satılıklar konusundada forum cezaları daha katı olursa bu tarz konular daha azalır. Ve bir kaç kişi moderatörlerin onayı olmadan açılabilmesi olayı bence en mantıklısı
edit:
ilanın silinmesi +10 puan bence çok az daha caydırıcı cezalar olmalı
uzun lafın kısası yeni üyelerin en azından bu başlığı görmeleri lazım
başlığı sabitlesemmi acaba
.
Eline sağlık Hakan abi
yok arda kimse okumuyor yazı
hergün hergün ilan silmekten bıktık, sende biliyorsun
ayrıca mod onayı falan ciddi külfet
forumda günün her saati en az 400-500 kişi var
peki 50 post sayısını aşmamış kişilerin satılıklar bölümünde konu açmasını engellicek bi özellik yokmu ?
abi okumuyoda güzel bi ceza verirseniz millet birbirine söyler.
mesela 2 hafta uzaklaştırdınızmı bu problem çözülür diye düşünüyorum
leader_T
31-01-2012, 09:02
+78934657865
Bence bu çok mantıklı ve güzel bir fikir. Satamayan alamasında.
poseidon
31-01-2012, 09:17
Aslında radikal bir çözüm söyleyeyim mi?
Senelik 50 tl üyelik aidatı koyun. Adam gibi muhabbet etmek isteyene koymaz bu para.
Bunun üzerine bir de mesaj sayısı ve zaman limiti.
Ne kadar apaçi, satıcı, çoluk çocuk, çift üyelik forumdan silinir.
Adminin modun işi azalır. Üyelik sil-çıkar-ceza ver hamallığı ortadan kalkar.
Vatandaş mis gibi muhabbetini eder.
Bu parayı da üyelere tshirt polar şapka vs... yapımında kullanırsınız.
ya yok bu böyle olmayacak cidden bir çözüm bulmak lazım
daha biraz önce 6-7 tane ilan sildim
bundan sonra 1 gün banlıycam bu arkadaşları
Aslında radikal bir çözüm söyleyeyim mi?
Senelik 50 tl üyelik aidatı koyun. Adam gibi muhabbet etmek isteyene koymaz bu para.
Bunun üzerine bir de mesaj sayısı ve zaman limiti.
Ne kadar apaçi, satıcı, çoluk çocuk, çift üyelik forumdan silinir.
Adminin modun işi azalır. Üyelik sil-çıkar-ceza ver hamallığı ortadan kalkar.
Vatandaş mis gibi muhabbetini eder.
Bu parayı da üyelere tshirt polar şapka vs... yapımında kullanırsınız.
güzel fikir ama o zmn iş ticarete girer ve bununda farklı prosedürleri olabilir
50 alti msaji olanlarin satilik konularini otomatik silen birsey yazayim dicem de maymuna donucez sonunda..
kurallari okusak daha kolay olmaz mi
okunmuyor işte ozan
zaten millet olarak okuma özürlüyüz biliyorsun
en yakın örnek benim göstergeler
beraberinde 2 sayfalık montaj-bağlantı klavuzu veriyorum
adam beni arıyor bu kablo nereye takılacak diye
ahaha gülermisin ağlarmısın
artık sadece techturkeyı bılgı paylaşımından ziyade bişi alıp satmak sorgulatmak için kullanıyorlar başka forumlardan bile sahibinden.com gıbı teche gir bak orda satılık vardır oraya ilan aç cabuk satılır gıbısınden sadece bunun için üye oluyorlar
okunmuyor işte ozan
zaten millet olarak okuma özürlüyüz biliyorsun
en yakın örnek benim göstergeler
beraberinde 2 sayfalık montaj-bağlantı klavuzu veriyorum
adam beni arıyor bu kablo nereye takılacak diye
ahaha gülermisin ağlarmısın
böle bi konuyu satılık ilanlarında sabitleseniz uayrı olarak bence sorun çözülür..
ha pişkinlik yapıp açan olur onuda 2-3 hafta tatile yollarsınız bu dert biter bnce..
bizim insanlarımız altına imza attıkları dilekçeleri okumuyor kaldıki forum kurallarını okicak.. daa post-imperial age e geçemedik wood çok food yok :)
berkayGLRN
31-01-2012, 11:25
tunc abiye katılıyorum bencede böle dusunuyolar oyuzdende bole oluyor..
bu aralar çok demişsinizde hakan abi 2-3 gundur pek göremedim yada yakalayamıyorum:D
mechanic
09-02-2012, 09:38
50 mesaj altında ( belki de 100 felan olmalı)
satılık ilanı açmak isteyeni forum kurallarına yönlendirin.
3 kere yönlendirme alan o günlük girişi dursun.
ertesi gün yine deneyecektir yine yönlendirilir belki o zaman okur :D
yönlendirmeyi tavsiye ediyorum.
kolay gelsin.
Bence en mantıklısı 50 mesaj altı üyeler satılık alınık vb. ilan açmak için yetki sahibi olmasınlar. Kimse ilan kurallarını okumuyor dolayısıyla tek çözüm bu olabilir.
50 msj altı artık ilan açamıyormuş ztn arkadaşlar ranthor yazdı
bu aralar çok demişsinizde hakan abi 2-3 gundur pek göremedim yada yakalayamıyorum:D
işler kesat diyorsun :D
arkadaşlar bu ıslerı yapanlar bu topic i de okumayacak emin olun.
kac konuda yazdım sayısını hatırlamıyorum artık. Allah askına konuları okuyun sonra yorum yapın dıye
okumuyor mıllet bu net....
ayrıca burayı soylendıgı gıbı babasının cıftlıgı gorenler var
satılık ılanlarında sembolık bır ucret bıle olsa bence yeterlı olur
ve mutlaka satılık ılanı acmanın bedelı olması gerektıgını dusunuyorum
o zaman cıddı adamlar kullanır bu bolumu
100 mesaj veya 6 aylık uyelık konusu da cıddı cıddı dusunulmelı
modların ısını cok katlayacak ama satılık ılanları onay sonrası acılması dogru olur
yanı paralı+surelı+onaya tabı