Orijinalini görmek için tıklayınız : bravo hgt hakkında.. yardımzzz
kafamı ufaktan kurcaladı sürekli görüyorum.. bu hgt ler 2000 mtr. 150 hp 180 nm tork felan yazıyor ortalıkta çok az var nedir bu araçların.. olayı modifiyeye cvp mı vermiyor talebi neden az.. yani kısaca bu araç nasıl gidiyor yani 150 hp den bahseden bir araç.. neden tutulmadı ..
punto_multijet
31-01-2012, 17:20
motorundan anlayan ustası serviste bile yok gibi bişey,
motor kısmında iğne atsan yere düşmez işçiliği pahalı,
sensorler falan acayip hassas arızalanır (mesela MAF) ve kolay kolay arıza vermez bilgisayara baglandıgında
ancak kullananlarında %99 sensor arızası oldugunu bilmez ses var diye arabası gidiyo zanneder ancak aslında gitmiyordur
bu sensorler yuzunden piyasadaki aracların %99u 130hp anca verir
ancak bakımları aksatılmazsa ve sensorler kontrol edilirse falan gayet tatminkar gider Bknz. Benim HGT :D ve Görkem'in HGT,
Motor yapısı asırı beslemeyi cok sever, aşırı besleme yapılanlar cok can yakar Bknz. genelde Brezilya
Ses cıksın diye millet gider komple duz 60lık egzos yapar snra araba en az 2 boy kaybeder.
Bu saydıgım olumsuzluklardan dolayı adı Homurdayıp Gitmeyen Taşıta çıkmıştır ancak bilen kişilerin elerinde oldukça zevkli makinadır.
kelalper
31-01-2012, 17:25
2 lt 20V olan modeller kaliteli bir motora sahip. Kasa olması gerekenden ağır, vitesler kemikli ve yakıt tüketimi yüksek. Aktarma üzerinde de çok fazla kaybı var. O nedenle motor tam olarak performansını yansıtamıyor. Motor turbolandığı zaman gerçekten başarılı bir motor.
Atmosferik olarak sesi güzel ama yakıtı ve performansı çok iyi değil mağlesef. 150 hp verecek kadar sağlıklı olanlarda bile yakıt ve verdiği performans hissi çok etkileyici. Ancak üflemeyi çok sever. Brezilya ve Arjantin'lilerde üfleyen Marea Bravo hatta Station 500-600 hp araçlar oldukça fazla. 5 silindir 20v makinası flow değerleri çok iyi. Büyük turboları diğer 2.0 makinalara göre daha alt devirlerde dolduruyor.
mstfcn28
31-01-2012, 17:53
HGT ye bir filtre yap sesi dinle başka bişi demiyorum:)
Ertug_T.
31-01-2012, 18:50
Hgt asktir ya :) gorkem in araba stockta nasi gittigine ornektir..ama sevmek ugrasmak lazim biraz..
ilker belamı arıyon olm :D 206dan eksisi var artısı yokdur takma kafana devam et:D
ilker belamı arıyon olm :D 206dan eksisi var artısı yokdur takma kafana devam et:D
:D yok bea ilgimi çekti bu ara ümraniye tünel de bitane denk geldi saplayı verdimde şimdi dikkat edince çevrede var sora özelliklerine baktım iyi gibi geldi ama neden piyasa yapmadı anlamadım.. o yüzden sordum kardeşim yok sa tofaşın avrupa görmüşü der geçerim ama 150 hp 190 tork tabana atılcak güç değik atmo bir araç için.. merak sadece.. kullanan arkadaşlar yorum yapar dedim aslında güzelde duruyor ama ... silik kalmış araç garip fiat tofaş grubu tr de sevilir . aslında
motorundan anlayan ustası serviste bile yok gibi bişey,
motor kısmında iğne atsan yere düşmez işçiliği pahalı,
sensorler falan acayip hassas arızalanır (mesela MAF) ve kolay kolay arıza vermez bilgisayara baglandıgında
ancak kullananlarında %99 sensor arızası oldugunu bilmez ses var diye arabası gidiyo zanneder ancak aslında gitmiyordur
bu sensorler yuzunden piyasadaki aracların %99u 130hp anca verir
ancak bakımları aksatılmazsa ve sensorler kontrol edilirse falan gayet tatminkar gider Bknz. Benim HGT :D ve Görkem'in HGT,
Motor yapısı asırı beslemeyi cok sever, aşırı besleme yapılanlar cok can yakar Bknz. genelde Brezilya
Ses cıksın diye millet gider komple duz 60lık egzos yapar snra araba en az 2 boy kaybeder.
Bu saydıgım olumsuzluklardan dolayı adı Homurdayıp Gitmeyen Taşıta çıkmıştır ancak bilen kişilerin elerinde oldukça zevkli makinadır.
Hgt asktir ya :) gorkem in araba stockta nasi gittigine ornektir..ama sevmek ugrasmak lazim biraz..
Kaana sonuna kadar katılıyorum hemde teşekkür ediyorum ,,,yazılması gerekenleride yazmış,,geçenlerde yine böle bi konu sayfalarca sürmüştü,,orada son kez hgt ye ne yapılır ne yapılmaz yada nedir hgt diye uzun bi mesaj yazdım ve dahada herhangibi konuda savunmıcağımı ve anlatmıcağımı sölemiştim zaten :)
Ertuğ kardeşimede çok teşekkürler,,,çok güzel bir cümle ile giriş yapmış zaten onunda üstüne bişi sölemeye gerek yok ;)
:heyoo: ..........................
bu konuyu baya tartışmıştık bu konunun sonlarına doğru okuyabilirsiniz arkadaş uzunca mod listesi vermiş bana fakat fiyatları hakkında ve yaptıracağı ustalar hakkında detaylı araştırmamış sanırım ben hgt kullandım cokta temızdı aracım hıc memnunda degıldım sırf masraf bır arac benım gozumde tek keyfı uzun yolu yakıtı sıkıntıları vs'sı hıc bıtmedı yetkılı servıs bakımlı olmasına ragmen konu burda takıp etmek ısteyen arkadaslar varsa
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/101951-marea-20-20v-hlx-hakkinda.html
bu konuyu baya tartışmıştık bu konunun sonlarına doğru okuyabilirsiniz arkadaş uzunca mod listesi vermiş bana fakat fiyatları hakkında ve yaptıracağı ustalar hakkında detaylı araştırmamış sanırım ben hgt kullandım cokta temızdı aracım hıc memnunda degıldım sırf masraf bır arac benım gozumde tek keyfı uzun yolu yakıtı sıkıntıları vs'sı hıc bıtmedı yetkılı servıs bakımlı olmasına ragmen konu burda takıp etmek ısteyen arkadaslar varsa
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/101951-marea-20-20v-hlx-hakkinda.html
evet İlker sen bu konuda şanssız olanlardansın bence daha öncede sölediğim gibi,,,
bu arada sölediğim mesaj o konuda değil yanlış olmasın konu budur
http://www.techturkey.com/forum/genel/61823-fiat-bravo-hgt.html
direk mesajın linkide budur ;)
http://www.techturkey.com/forum/2853523-post21.html
evet İlker sen bu konuda şanssız olanlardansın bence daha öncede sölediğim gibi,,,
bu arada sölediğim mesaj o konuda değil yanlış olmasın konu budur
http://www.techturkey.com/forum/genel/61823-fiat-bravo-hgt.html
direk mesajın linkide budur ;)
http://www.techturkey.com/forum/2853523-post21.html
neyse :D ısrarla hala nefret edıyorum hgt den aklıma geldıkce o noterdekı gune lanet edıyorum :)
bu arada alıcaksan hgt elımde 5 adet piston var krank var trıger setı var lazım olursa cok ucuza verırım :D
neyse :D ısrarla hala nefret edıyorum hgt den aklıma geldıkce hala o noterdekı gune lanet edıyorum :D
bi kere olmuş böle bişi haklısın tabi ne desen,,,Allah bi daha öle günler göstermesin,,,her zaman ağız tadıyla kullanıcağın gönlüne göre araçlar nasip etsin bundan sonra ;) ama bence her araçta özelliklede belli bi yaşın üstüne çıkmış performans tipi araçların bir çoğu zaten çeşitli süprizler barındırır :),,,şansta önemli bi faktördür diyelim .
bi kere olmuş böle bişi haklısın tabi ne desen,,,Allah bi daha öle günler göstermesin,,,her zaman ağız tadıyla kullanıcağın gönlüne göre araçlar nasip etsin bundan sonra ;) ama bence her araçta özelliklede belli bi yaşın üstüne çıkmış performans tipi araçların bir çoğu zaten çeşitli süprizler barındırır :),,,şansta önemli bi faktördür diyelim .
kesinlikle katılıyorum bak ben hgt'yi bıraktım o beni hala bırakmadı krankı pistonu trigeriyle uğraşıyorum hala satamadım evde duruyo sehpa yapıcam 0 parcalardan yakında :D
benimde filtreli sesi gerçekten hoşuma gidiyor ama yakıt konusundan şikayet edenleri duymaktayım