Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes CLK 200- w209 Hakkında
Yakın bir arkadaşım 2004-2005 model, w209 kasa kodlu bir Mercede CLK 200 coupe almayı düşünüyor. Bu araç hakkında çok detaylı bilgiye sahip değiliz, çevremizde kullanan birisinin de olmadığını varsayarsak, markasının Mercedes olmasının etken olduğu bir model diyebiliriz. Sizlerden öğrenmek istediğim bu araç nedir, ne değildir, kronikleri, alırken, kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyler, kısacası söyleyebileceğiniz herşeye ihtiyacımız var araç hakkında. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi eksik etmezseniz sevinirim.
türkiye giren 14. clk sahibi olarak
kronik sorun yoktur. performans harici gidişi tatminkardır.
araba 100.bin km geçmiş ise kompressor ses yapabilir (yetkili servis bakımlı tercih edilmeli)
donanım olarak hemen hemen aynılar. (baz seviyede bile koltuk ısıtma & sensör mevcut)
kullanım olarak otomatik oldugundan ilk haraket ederken hızlı gitmemek lazım zaten ekranda uyarı ışıgı yanar.
parcaları pahalıdır en basitinden öndeki tek krom cıta 90tl ve almanyadan geliyor.
şuan ben 123.bin km.yaptım cabrio olmasına ragmen ne ses nede sorun yaşadım.
her türlü sornu cevaplarım.
araba 100.bin km geçmiş ise kompressor ses yapabilir (yetkili servis bakımlı tercih edilmeli)
donanım olarak hemen hemen aynılar. (baz seviyede bile koltuk ısıtma & sensör mevcut)
kullanım olarak otomatik oldugundan ilk haraket ederken hızlı gitmemek lazım zaten ekranda uyarı ışıgı yanar.
parcaları pahalıdır en basitinden öndeki tek krom cıta 90tl ve almanyadan geliyor.
Teşekkür ederim cevap için, peki alırken nelere dikkat etmemiz gerekir, özellikle nerelerine baktırmalıyız?
kaporta olarak zaten bilinen şeyler dışında ekstra olarak sensörlerin oldugu yerlere bakın.cizik olmamasına dikkat edin.
iç kısımda koltuk kenarları deri bakımları yapılmamışşsa yırtılma sonucu ucuz yöntemlerle dikilmiş olabiliyor. dikişleri takip edin birbiriyle uyumlu ise sorun yoktur.
becker audi 10 sahip olma olası yüksek oldugundan mp3 doldurup cdye takın.ilk takışta calışmaş ise 2-3kez cd dügmesine basın calmaya başlıyorsa kolumanda temizletin. (sıfırı 450 euro)
arac ilk kontagı acıp koltuk ısıtmayı maksimumda (iki kırmızı ışık) calıştırın 5dakka sonra tek kırmızı olmazsa ısıtmada sorun var demektir.
blue. tlf kiti var ise direksiyondan kumanda edin. baglantı kesiliyorsa kablolarda sorun vardır.
nokia 6310i mevcut degil ise cin malı almayın calışmaz.
stepne olmadı icin tamir kitini kontorl edin bagajda kendi yerinde kompresor kıtıyle varmı diye.
aklıma gelen bunlar.
turbo&quattro
01-02-2012, 19:30
Birkac hafta once ayni soruyu sormustum baya bilgi paylasilmisti. Cepten link veremiyorum actigim konulara bakin.
Bilgiler için teşekkür ederim,
Birkac hafta once ayni soruyu sormustum baya bilgi paylasilmisti. Cepten link veremiyorum actigim konulara bakin.
Arama yaptım ama denk gelmedi, bakıyorum konularınıza hemen...
bende eski 1.8 Komp CLK coupe sahibi olarak biraz paylaşaym..
Kullanımı ve dizayn'ı benim acayip hoşuma gidiyordu. Hatta biraz daha iddaalı konusucam hiçte gocunmam. 3 coupe'den de A5'tende 10 kat daha kullanımı keyifli ve görüş açısı daha güzel :)
ilk olarak 2004 2005'lerde 4 silindirli olan araçlarında silindir sıkıntısı vardı. Benim aracımda bir kere garantiden olmak suretiyle 2 kere 3. silindiri ve 4. silindiri değiştirdik. Kaza bela sıkıntım hiç olmadı. 1 kerede xenon'um patladı :) başka bir sıkıntı yaşamadım. Yine bulsam temiz olmak şartıyla yine alırım fakat 6 veya 8 silindirli olan modelini.. Her ne olursa olsun kaçmayacak araba ve tarzına göre çok uygun fiyatlara satılıyor...
Cabrio düşünürseniz pek tavsiye etmem, neden diye sormayın :) pek hoşuma gitmiyor 4 koltuklu arabada cabrio :)
Xenon, katlanır ayna, telefon ekran olursa tadından yenmeyen bir arac. Koltuk ısıtma ve sogutmada keyifli oluyor :) Hic utandırmaz hic can sıkmaz. Almadan evvel mutlaka kontrol ettirin.
Yetkili servis istersen Birollar Oto, normal servis istersen şu anki C kasamıda götürdüğüm ve 20 senedir tanıdığım Bostancı sanayide YILDIZ Mercedes var. Hakan usta.. Onların onayını almadan hiç bir arabayı almadım Mercedeste sizede tavsiye ederim.
Şimdiden hayırlı olsun :)
+1
kronik sorun dışında katılıyorum. Bazı şanslı arkadaslarımız oldu sizin gibi kronik sıkıntı yaşamayan.. :)
3 tane CLK sattık 2 tane 2004 ve 2005 model olmak üzere 2004'lerde sıkıntı yaşadık. Bazı arkadaslarımda yaşadılar aynı sıkıntıyı ama sonradan düzeltildi..
konuyu hortlatıcam ama bende şuan biraz bakıyorum bu araca. hangi modeller 4 hangi modelleri 6 silindir onu mrk ettim
onursumer
15-02-2014, 20:08
bildiğim kadarıyla
240 320 ve 350 olanları 6 sonrasında 430 ve yukarısı 8 silindir geliyor
diğer 230kompresor e kadar olanlar 4 silindir