Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardımmmm
ProdriveSTI
31-01-2012, 21:25
Arkadaşlar üzerimde şuan 2 tane araç var meggy coupe ve clio rs yarın Allah'ın izniyle jetta almayı düşünüyorum onuda üzerime aldığım zaman mtv,kasko normalinden daha mı ucuz oluyor ?
Öyle bişey söylemişti biri saçma gelmişti birde sizlere danışayım dedim.Öyle şeymi olur diye dalgaya almayın çok acil yardımınıza ihtiyacım var.
Osman Bahadır
31-01-2012, 21:28
MTV veya kasko farketmez. Ama maliye peşine düşebilir. Hele bir de bu 3 aracı aynı yıl içinde satmaya kalkarsan takibe düşebilirsin.
Eğer diğer araçlarından hasarsızlık indirimin varsa belki bazı şirketlerde bir nebze kasko için faydası olabilir.
Benim tavsiyem varsa aileden birinin üzerine almandır.
MTV veya kasko farketmez. Ama maliye peşine düşebilir. Hele bir de bu 3 aracı aynı yıl içinde satmaya kalkarsan takibe düşebilirsin.
Eğer diğer araçlarından hasarsızlık indirimin varsa belki bazı şirketlerde bir nebze kasko için faydası olabilir.
dediğiniz maliye takibi 1 sene içinde 1 şahıs max 5 araç satışı için geçerli. 5 in üstüne defter tutma zornluluğu koyuyor maliye
Osman Bahadır
31-01-2012, 21:33
dediğiniz maliye takibi 1 sene içinde 1 şahıs max 5 araç satışı için geçerli. 5 in üstüne defter tutma zornluluğu koyuyor maliye
Yönetmelikte "bir yıl içinde birden fazla araç alım satımı yapanlar" diye geçiyor. 5 sayısı tamamen uydurma. Kaldı ki 2 araçla takibe takılan da var, 10 araçla takılmayan da...
Alicanrs
31-01-2012, 21:34
birşey olmaz alabilirsin :D ben 1 ayda 3 araç aldım sıkıntıda yaşamadım
ProdriveSTI
31-01-2012, 21:41
yanlış anladınız maliye peşime düşerse düşsün sorun değil ben şunu demek istedim...
üzerimde 3 veya daha fazla araç olduğunda yıllık vergi ve kasko'yu normalinden biraz daha mı az ödüyorum onu sormuştum,aklımı bulandırdılar saçma geldi öyle şey olmaz dedim sizlere sorayım dedim.
Osman Bahadır
31-01-2012, 21:42
yanlış anladınız maliye peşime düşerse düşsün sorun değil ben şunu demek istedim...
üzerimde 3 veya daha fazla araç olduğunda yıllık vergi ve kasko'yu normalinden biraz daha mı az ödüyorum onu sormuştum,aklımı bulandırdılar saçma geldi öyle şey olmaz dedim sizlere sorayım dedim.
Yukarıda cevabı yazdık zaten;
MTV'de de, kaskoda da hiçbirşey farketmez.
Yönetmelikte "bir yıl içinde birden fazla araç alım satımı yapanlar" diye geçiyor. 5 sayısı tamamen uydurma. Kaldı ki 2 araçla takibe takılan da var, 10 araçla takılmayan da...
doğru söylyorsun o yüzden galeri olmadan defter tutmadan araç satan kişiler 20-30 farklı kişiden vekalet alıyorlar aile bireyleri üzerinden. biz bilmiyoruz.
Osman Bahadır
31-01-2012, 21:47
doğru söylyorsun o yüzden galeri olmadan defter tutmadan araç satan kişiler 20-30 farklı kişiden vekalet alıyorlar aile bireyleri üzerinden. biz bilmiyoruz.
Bilmemek ayıp değil arkadaşım. Öğrenmemek ayıp. Kanunda, yönetmelikte böyle geçer. Bana göre 5, sana göre 10 olmaz. Rakam nettir. Ha adam 100 tane araç alır satar ona denk gelmez, diğeri 2 tane alır satar ona denk gelir. Bu tamamen denetimle alakalıdır. Ki denk geldi de forumdan bir arkadaşımıza. Hem de çok cüzi değerdeki 3 araç için neredeyse araçların değeri kadar vergi borcu çıkartıldı.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/101508-arac-alim-satim-isi-tespiti-yazisi-geldi.html
Yılda birden fazla taşıt alıp satmak ticari faaliyettir ve vergi ödemeyi gerektirir (http://vergivekanunlar.blogspot.com/2011/10/ylda-birden-fazla-tast-alp-satmak.html)
m.milliyet.com.tr (http://ekonomi.milliyet.com.tr/bu-listede-isminiz-olabilir/ekonomi/ekonomidetay/16.07.2011/1415198/default.htm)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/89786-otomobil-satan-arkadaslar-dikkat.html
ben başımıza gelmiş bir olayı söyledim milliyetti hürriyetti bilmem. birçok sefer bu dediğim sınırlarda çağırıldı bu işi yapan yakınlarımız. sabit bir rakam yoksa bize bu denk gelmiştir. bilgilendirme maksatlı yazdım isteyen uygular istemeyen uygulamaz. ;) konunun dışına çıkmayalım
TolgaEsentepe
31-01-2012, 21:53
linkteki başlık ne kadar düşündürücü;
'' Birden fazla konut veya otomobil alıp satanlar; evini yüksek fiyattan satanlar, konut kredisi kullananlar, mirasa konanlar, kira geliri elde edenler. '' ...
Hikmet Gönül
31-01-2012, 23:59
o sekılde hesaplanmıyor..her aracın mtv sı ve ksko bedelı neyse ona gore tahsılat yapılıyo..benım ustume 4 arac var ese dosta soruyoz bızde onlar ne oduyosa bende onu oduyorum yanı..
Ferhat_V
01-02-2012, 00:01
kaskoda belki araç fazlalığından ve hasarsızlıktan indirim alırsın ama mtv de devlet indirim yaparmı sence 3 kuruş fazlasını halkını s. k varken:D