Orijinalini görmek için tıklayınız : polo gti esp kapatmak
Merhaba arkadaşlar sorunumun tam olarak teknik bilgi bölümüne uymadığı için buraya açmayı uygun gördüm yanlış düşünüyorsam yetkili arkadaşlar yardımcı olurlar..
Sıkıntı şurda aracım polo gti ve esp tuşu yok malesef.Yalnızca ASR tuşu var.ESP ile alakalı bir buton bulunmuyor. Bu mereti kapatmanın bi imkanı yokmu acaba?Veya kapatılıyorsa nasıl oluyor.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Muhtemelen Asr ye tek basışta patinaj kontrol , uzun basışta esp kapanıyor olabilir, birçok markada bu şekilde.
karda yanlamak için çareler aranıyor sanırım :D uzun basışta kapanması lazım. yoksa kapanmıyor heralde :)
karda yanlamak için çareler aranıyor sanırım :D uzun basışta kapanması lazım. yoksa kapanmıyor heralde :)
Sormayin efendim bi yanlayalim diyoruz kensi capimizda ondada rezil oluyoruz.
absnin sigortasını sök olsun bitsin :D
Ahmet Saraçoğlu
01-02-2012, 01:02
çok daha kasap bi öneriyle geliyorum ,,,sigorta şemasından sigortayı bulup çıkarsanız?:D
Editt , sunuldu teklif :D
Muhtemelen Asr ye tek basışta patinaj kontrol , uzun basışta esp kapanıyor olabilir, birçok markada bu şekilde.
Yok maalesef garanti olsun diye 45 saniye basili tuttum olmadi beyefendi.
Boost Up
01-02-2012, 01:02
uzun sure basınca kapanıyo olması lazımdı
absnin sigortasını sök olsun bitsin :D
Valla simdi elektronik bolumunde pek iyidegilim arabanin orasini burasini bozmak istemiyorum ayrica gerektigi yerdede acilmali onur esp yani bu kac milyar para aliyolar kullanmassak ayip olur:)
Cemat yokmu polo gti i olan koskoca techturkeyde tech degilimdir heralde?
Cemat yokmu polo gti i olan koskoca techturkeyde tech degilimdir heralde?
Google'da soyle bir cumle buldum :
They put ESP that you can't turn OFF, they put DSG gearbox in it, they take all joy of driving hothatch.
63owen63
01-02-2012, 01:12
Kapatamıyorsun bir tuş kullanarak diye biliyorum..
Forumda gt-r bile varken gti' yok mu komik olmuş :D biraz sabır gelir cevaplar:)
Kapatamıyorsun bir tuş kullanarak diye biliyorum..
Forumda gt-r bile varken gti' yok mu komik olmuş :D biraz sabır gelir cevaplar:)
Usta oyle deme be bizim makine 2.8 olmasa bile 6.9 da cikiyo yani o kadarindagozumuz yok zaten :D
63owen63
01-02-2012, 01:20
Usta oyle deme be bizim makine 2.8 olmasa bile 6.9 da cikiyo yani o kadarindagozumuz yok zaten :D
jetta'da da kapanmıyor, gti'da da öyle olması muhtemel.
Google'da soyle bir cumle buldum :
Valla pek iyi olmadi hocam a duz pololarda esp kapatma butonu armi veya siz becerebildinizmi usta simdi bizim bi tekerlek camura saplanirsa biz nasil cikarcaz boyle sacma sey olmazki? Teker ona fren uygulycak cikmiycak kesin bi cozumu varda biz bilmiyoruz su anlik beklemedeyiz
jetta'da da kapanmıyor, gti'da da öyle olması muhtemel.
Valla dedigim gibi ben bu durumu dsunuyorsam onlarda dusunmustur heralde youtubede denk geldim mercedes icin 3 defa km sifirlama tusuna basiyo direksiyondan tsa basiyo falan kapaniyo baslik su how to turn off esp on mercedes
Bi incele istersen
63owen63
01-02-2012, 01:26
benzer problem colt czt 'lerde de vardı, :)
Valla dedigim gibi ben bu durumu dsunuyorsam onlarda dusunmustur heralde youtubede denk geldim mercedes icin 3 defa km sifirlama tusuna basiyo direksiyondan tsa basiyo falan kapaniyo baslik su how to turn off esp on mercedes
Bi incele istersen
o dediginiz dyno mode, esp-abs ne var ne yok iptal oluyor :) her karda kista kullaniyorum guzel oluyor :D
GTi icin ingiliz forumlarina baktim yazilimli araclarda dugmeden kapatip kalkis falan yapiyorlarmis, belki yazilimla beyne mudahale ederken ESP tusunun fonksiyonu degistirilebiliyordur
Su abs soketini sokme olayini biliyorsan anlatabilirmisin eya bilen arkadas ve bunu yapmanin zarari varmi surekli kapali kullanmiycam tabi
o dediginiz dyno mode, esp-abs ne var ne yok iptal oluyor :) her karda kista kullaniyorum guzel oluyor :D
GTi icin ingiliz forumlarina baktim yazilimli araclarda dugmeden kapatip kalkis falan yapiyorlarmis, belki yazilimla beyne mudahale ederken ESP tusunun fonksiyonu degistirilebiliyordur
Aynen o lazim banada iste o dyno mode nasil aciliyor:) vw icinde varmi?
Aynen o lazim banada iste o dyno mode nasil aciliyor:) vw icinde varmi?
olsa youtube'ta coktan videosu olurdu sanirim :)
dragstar
01-02-2012, 01:39
sökülmeyen bşy yoktur, :D
ya sigortadan sökülür, ya modulü sökülür, abs sensörü sökülür,
bence en güvenli şekli sigortasını sökmek kitapçık mevcut ise sigorta'da yeri gösterilmiştir oradan bakarak sökebilirsiniz...
Boost Up
01-02-2012, 01:48
benim mitodada esp tuşu yok, insan koyar yaaa
slowmotion
01-02-2012, 01:55
Bende duz polo var espli. off tusu var ama esp sürekli devrede :( asr devre dışı kalıyor
gti ın esp kapanmıyor, anti pati kapanıyor sadece
ESP yi kapatabilmek için aşağıdaki linkteki butondan alıp,
Volkswagen Jetta VI Sedan GLI > Interior > Switches > ES#1833795 Electronic Stability Program Button - 5K0927117REH (http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Jetta_VI-Sedan-GLI/Interior/Switches/ES1833795/)
Bu linkteki pdf'e cok benzer bir şekilde bağlanması gerekiyor.
http://www.awe-tuning.com/resources/detail/awe-tuning-2012-vw-jetta-gli-traction-control-system-deactivation/
sigorta vs sökmek elektronik olarak zarar verebilir araca.
sökülmeyen bşy yoktur, :D
ya sigortadan sökülür, ya modulü sökülür, abs sensörü sökülür,
Bunun soketi nerdedir sigortasi nerdedir bunlari bilmiyorum iste :)
Volkswagen Jetta VI Sedan GLI > Interior > Switches > ES#1833795 Electronic Stability Program Button - 5K0927117REH (http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Jetta_VI-Sedan-GLI/Interior/Switches/ES1833795/)
http://www.awe-tuning.com/resources/detail/awe-tuning-2012-vw-jetta-gli-traction-control-system-deactivation/
Hocam yanliz araca boyle bi donanim ekleyerek motor ,elektrik aksama mudahale etmis olmazmiyiz 2 yil garantisi yanmasin aracin:D soketi cikarip takmayo anlayamazlarda bu is zor gibi gozukuyor bi sakincasi olabilirmi
Orda anlattigi sey sadece 1 kablo çekmek ve tüm islem retrofit. Emin ol sigorta, role sokmekten daha güvenli.
dragstar
01-02-2012, 12:00
Batu amarokda abs module ün sigortasını söktüm arıza yaktı sadece araba çok değişik oldu:D, ama önemli olan kontak kapalıyken hatta kutup başı sökük iken müdahale etmek gerekiyor
yeni vaglarda eski tip bobinli role pek yok düşük akım çeken yerlerde mosfet kullanılıyor, mosfetlerin içindede polyswitchler fln var :D
cuprada vag com dan bağlanarak komple abs-esp yi devre dışı bıraktım, menüden seçim olmuyor recoding yapmak gerekiyor ve vastan bağlanıp önce şifre öğrenmek gerekiyor ross-tech in lisanslı ürünüyle denedim oldu, clone copy ile yapamadım, vasdan yapmak daha kolay,
vasdan asr tuşunı esp tuşu olarak atayabiliyormuyum bakmam lazım :D
GT dede malesef 50 ye kadar kapatabiliyorum.. Rahmetli arif (czt) rud yada ruh a bir cozum bulmustu. Mesajda anlatmistida telfondan giriyorum kopyalayamiyorum suan aksam kopyalarim.
GT dede malesef 50 ye kadar kapatabiliyorum.. Rahmetli arif (czt) rud yada ruh a bir cozum bulmustu. Mesajda anlatmistida telfondan giriyorum kopyalayamiyorum suan aksam kopyalarim.
halledebilirseniz sevinirim.
izmirlicem
01-02-2012, 18:07
astra sedanlardada kapanmıyo easytroniclerde,15 km ye kadar girmiyo esp bende 15 le kaygan zeminlerde kayıyorum 16 oldumu esp giriyo,bende geçen sene sigortasını çıkarmıştım ama ozamanda çalışmıyo araba korumaya alıyo ne kadar uyuz ya
Bu konuya da bir güncel diyelim,
Yok mu başarabilen?
kaldırın ön tekerleri krikoda, viteste basınca iptal edebilir belki.
SerkanYazgan.
06-03-2013, 00:35
Mühendisler düşünmüşler bunu, çamurda kalırsanız ve araç bi süre patinajda kalırsa (arka tekerler durmak kaydıyla) tüm yardımcı sistemler devre dışı kalıyor. Kapatma tuşu yok bildiğim kadarıyla.
DIY bolumunde bu olayla ilgili bir konum var okuyun bi isterseniz
sizin yöntem denendi ama olmadı gti da (farklı modülde olabilir mi bilmiyorum bizim denediğimizde olmamıştı)
verdiğim link (http://www.jettaturkiye.com/showthread.php?1761-ESP-XDS-DSR-ASR-Brake-Assist-Hill-Hold-Control-Vag-Com)teki yöntem ile çözülemiyor mu acaba?
bu arada gti da abs beyniyle oynarken çok çok dikkat edin beyin kendini sıfırlayabiliyo, bu da benden bir uyarı olsun :D
Gokhan43
06-03-2013, 00:51
ESP kendini otomatik olarak tekrar açıyor bu kodlama ile Levent 30 kmh hızı geçince.
Utkunun yöntemi 2011 model ve üstü rocco ve golflerde oluyor.
ben çok denedim, hala da bakınıyorum kendim için. aracım 2010 model olduğu için utkunun verdiği linki yapamadım. xds de açılmıyo bende :D
ESP kapanması için tuş yok sadece ASR için var her ne kadar tuşun üzerinde ESP yazsa da :D
1. ESP'yi kapatabildim, ancak 2 gün boyunca ışık yanık dolaştım. Hill hold vs hiçbirşey çalışmadı. Işıkları kapatmak için function testi tamamlamam gerekti ASLA tavsiye ETMİYORUM.
ABS brakes modülünde, basic setting'den ESP Function Test Active i seçerseniz ESP'niz kapanır, ama geri active etmek için fuction testi tamamlamanız gerekir. test tamamlanmazsa ışık sönmez. Ben 2 gün kapatmaya çalıştım servise gidiyodum son kez deniyim dedim şansa kapandı.
ESP System Function Test - Ross-Tech Wiki (http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/ESP_System_Function_Test)
2. 91 channel'da böyle birşey var sanırım ama bilmiyorum ben kurcalarken ASR'yi hıza göre ayarladım. 100'ün üzerine çıkınca ASR açılıyor tekrar :D ESP için pek birşey yapamıyorum yakın zamanda tekrar bakınırım zaten :)
Polo GTI'da daha önce yazılmış metodlar ile kapatamadım. Bilginize :)
Arkadaşlar durum nedir? Var mı gelişme?
Ecufast ya da başka bir tunerin çalışması yok mu?
hort... :(
beyler kar geldi hadi kapatmaliyiz sunu :( ben araştiriyorum bi kaç bişey buldum aticam simdi
ontheair
12-12-2013, 00:48
Volkswagen Polo GTI'da bildiğiniz üzere elektronik diferansiyel kilidi bulunuyor. XDS adı verilen bu sistemin çalışma şekli ise patinajda kalan tekerleğe fren yaptırmak. Bunun içinde ESP'Yi vedolayısı ile ABS'yi de kullanıyor.
Bu nedenle Polo GTI, Seat Ibza Cupra/Bocanegra ve Skoda Fabia RS'de ESP kapatılamıyor.
opel de bellli bi süre pati çekerse beyni korumak amacıyla kendi esp yi devreden çıkarıyor sonra yana devam benzer bir durum olabilir.
evet o oluyo çok zorlarsan esp açıkken esp abs fail tarzında bişey veriyo. roccoda oldu en azindan
i-vtec07
12-12-2013, 08:51
2012 caddy de de asr tuşunu kapatıyorum ama esp kapanmıyo :(
dün yine denedim avm otoparkında çok az yanlamama izin verdi sonra direk müdahale ediyo :(
onursoytam
12-12-2013, 09:03
madem bu kadar çok yanlamak isteyen var arabayı lift e kaldırın disklarin arkasındaki fişi çıkartın olsun bitsin :) abs esp asr ebd hepsi iptal ;)
hemen deneyin sonucu bekliyoruz :D
abs de iptal bilginize saorumluluk kabul edilmez.
kıriko yardımı ilede olur
63owen63
12-12-2013, 09:23
arkadaş patlarsınız bir yere Allah korusun, az dölek durun.. Kapatmayın ne abs ne esp :)
Passattada ESP kapanmıyor ama çekiş kontrolü kapatınca esp biraz geç devreye giriyor diye hissediyorum..Ayrıca kaç kez de ESP iyi ki kapatılamıyor dediğimde olmuştur:D
izmirlicem
12-12-2013, 23:29
bunun çözümü vardı hatta deniyolardı, 3 şekilde oluyomuş diye bulup atayım buraya işinize yarar glb. Bende astra h var easytronic ondada ne traction ne esp kapanıyodu sport tuşu olmasına rağmen, yaptım kapanıyo artık devreyede girmiyo sen esp yi on yapana kadar :) http://www.jettaturkiye.com/jetta/3205-electronic-stabilization-program-off-kapama-asr-off-kapama-ilgili-bilgi-d%FCzeltme.html
http://www.youtube.com/watch?v=YErnzvT1e_8#t=267 bunlar işinize yarar belki konuyu bulursam onuda koyarım
http://forum.sciroccom.com/index.php?topic=7961.0 bide bu var bakın
Bu tür araçlarda esp bir noktaya kadar kapanabiliyor.
Verilen linklerdeki metodlar Polo için değil.
Polo'da ya da Ibiza'da esp'yi kapatabilen ne yazık ki yok.
CooLeqenD
13-12-2013, 07:21
Bizim, Jetta Exclusive Pakette de allahtan ESP yok ASR var onuda basınca kapanıyor ama işte döt yemiyor çıkıp yanlamaya :D
Ama kötü ya, ESP' i kapatmaya izin vermemeleri..
Benim Aveo da da el freninin orda tuş var 1 basışta asr 10-20 sn uzun basışta esp kapanıyor kitapçıkta yazıyordu baktım buldum. Polo için bilgim yok ama görünen o ki yazılımsız veya müdahalesiz kapanmayacak. Dün antepde kar vardı fena yanladık ama tehlikeli tabi :D
Polo için bilgim yok ama görünen o ki yazılımsız veya müdahalesiz kapanmayacak.
Yazılım yapanlardan da ESP kapama ile ilgili bi müdahale göremedik henüz :)
vag com yardımı ile kademeli seçenek sağlanabiliyor...
benim leon da şuan bu durumda; ilk basmada sadece asr 5 saniye kadar basılı tutmada ise esp devre dışı kalıyor...
yönlendirmesini bulabileceğiniz linkte aşağıda...
MK6 Golf R ESP/ESC Defeat (http://www.goapr.com/support/esp-defeat.html)
Eski kodu bir kenara yazmayı unutmayın, zira tekrar orjinal haline dönmek isterseniz ihtiyacınız olacaktır.
bu arada bütün wv grubu için geçerlidir
aracınızın üretim tarihini biliyormusunuz ay ve yıl olarak ?
bide kullandığınız kablonun versiyonu kaç?
Daha önce kaç kere yazdım acaba... :)
Bahsi geçen metod Polo ya da Ibiza'da işe yaramıyor.
O metod Golf Mk6/Scirocco için geçerli.
Polo/Ibiza'nın ABS beyinleri farklı olduğu için verilen linkteki kodlarla kodlanamıyor.
aracım 2012 12. ay çıkışlı 1.4 tsi fr
kablo olarak da 10.6 ile gerçekleştirdim işlemi...
@ukku daha önce yazmış olabilirsin ama senin işine yaramasada güncel olarak yazıp belki birinin işine yarar diye paylaşmak istedim...
Başlık Polo GTI ESP Kapatma, hatırlatırım.
O kadar paylaşımcıysanız "VAG grubu ESP kapatma" diye bir konu açıp paylaşabilirsiniz, burda 3 sayfadır aynı link dönüyor.