PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus Egzoz ve Hava Filtresi İçin Tavsiye

alicanoztan
01-02-2012, 02:00
2000 model ford focus st 2.0 araç sahibiyim. kısa bir süre içinde istediğim birkaç parçayı toplamayı başardım. OBX 4-2-1 egzoz manifoldu ve magnaflow freefloating orta susturucum hazır durumda. akldımda manifolddan orta susturucuya kadar düz (2.25 inç 60 a tekabül ediyor sanırsam) orta susturucudan sonra da standart son susturucuya kadar aynı şekilde düz boru düşünüyorum.
Asıl kafamı karıştıran konu hava filtresi. Aklımda birkaç farklı kombinasyon var , bunlardan biri herhangi bir açık filtreyi kutu içine alıp kutunun hortumunu aşağıya veya öne uzatmak mı , yoksa akü ile filtre kutusunun yerini değiştirdikten sonra direk açık filtreyi öne uzatmak mı daha mantıklı olur diye düşünmekteyim. Kafamı karıştıran hangisinin daha fazla soğuk hava alabileceği. Kutu içinde durması boruyu istediğim yere uzatabilme imkanından dolayı mantıklı görünüyor. Açık filtreyi öne almaksa direk karşıdan gelen soğuk havayı almasıyla beraber yanıbaşında duran egzoz yüzünden acaba diğer seçeneğe nazaran daha mı fazla sıcak hava emer bilemedim.

şimdiden ilginize teşekkürler , saygılar.

KIVANÇ
01-02-2012, 05:03
Egzoz konusunu zaten halletmisiniz 60 lik düz boru cektirip son susturucuyu orjinal takarsanız zirildili güzel bir ses olur bende sporttrend varken öyle kullanıyordum hem rahatsız edici bir seste olmaz filitre konusunda ben simota intake kit kullanıyordum sasmazda özen ticarete sorarsan yardımcı olurlar ellerinde kaldıysa intake kullanmiyacaksan sakın sadece açık filitre takma sadece sıcak hava çekiyor simotanin kıti filitreyi baya bı asaya indiriyor ancak yağmurda biraz sıkıntı olabiliyor

flexamin
01-02-2012, 09:01
bende s121 varken hurdacıdan orjinal filtre kutusunu aldım kesip biçim içerisine filtreyi yerleştirdim daha sonra orjinalinde alttan giren boruyu alt ızgaraya port ile bağladım. filtre kutusunun yan tarafını yuvarlak bir biçimde kesip orayada bir boru uydurdup onuda alt ızgaraya port ile bağladım. boruları headers sargısı ile sardım. ayrıca filtre kutusu ile motor arasına da ısı geçirmez levha kestirip montajladım.

alicanoztan
01-02-2012, 23:08
orjinal kutuyu kesip biçmeyi ben de düşündüm heralde en sağlıklısı onun içine herhangi bir kaliteli açık filtre uydurarak olacak

alicanoztan
07-02-2012, 18:11
Yok mu arttiran :)

alicanoztan
13-02-2012, 16:33
yardım yok mu sayın uyeler

Ertug_T.
14-02-2012, 20:14
Volant kit candir kanka :D

akıncı
14-02-2012, 20:36
k20 swap yap :) (genelde boyle konulara oyle yazan aynştaynlar var ordan aklıma geldı bırden ) şaka bır yana guzel bır cai sıstemı işini gorur kaliteli bir filtreyle