Orijinalini görmek için tıklayınız : Flanş Hakkında En Dogru Bilgi
arkadaşlar bu flanş yada gavurcası spacer işi ile alakalı yüzlerce şey yazıldı çizildi. fakat en dogru bilgiye bir türlü ulaşılamadı. şimdi jantları dışarıya taşımak için olan flanşlar uzun bijon vs ile kullanıldıgı zaman sıkıntı yaratmıyor orası tamam.
peki bijon aralıgı farklı jantı takmak için yapılan flanşlar ne kadar saglıklı ? yani sonuçta bu işlem yapıldıgı zaman yeni bijonları sadece flanşlar tutuyor. görsellik amacı olan cok hızlı olmayan araçlar için bu durum cokta sakıncalı degil tamam da hızlı bir araca bu işlemi yapsak sıkıntısı ne düzeyse olur bize ?
dertsiz başa dert almak istemiyoruz aslında ama cok hoşumuza gidipte aracımıza uyacak bijon aralıgında olmayan jantlar var. bunları takabilmek için alınacak riskin boyutu ne düzeyde acaba.. ?
Osman Bahadır
01-02-2012, 18:07
Farklı bijon ölçüsü için flanş kullanmak, zevk için göze alınmayacak kadar tehlikelidir bence. Can güvenliğiniz doğrudan kullanılacak malzemenin dayanımına bağlanır.
dogru ölçülerde sağlıklı malzeme ile yapıldıgında en ufak sakıncası yok , ben kendi aracım için yaptıgım speacerlar ıle 240 km hıza cıktım , arabamda ıkı yavrumu taşıdım onuda geçtim drıft ile uğraşan nıssancı arkadaşlar bu ürünleri drıft gıbı aracın tekerlerının lımıtlerını zorlayan bır işte kullanıyor ve kopmuyorsa dogru malzeme ve ölçüde yapılan speacer ın en ufak tehlıkesı olmadıgını görürsünüz
ancaaak bu iş normal bıldıgınız alımınyum malzeme ıle yapılmaz 7000 serısı malzeme kullanılmalı (7075) ve bu malzemede bıle kullanılacak ölçü mın. 15mm olmalıdır , bu ölçünün altındakı speacerlar çelikten yapılmalıdır
onursumer
01-02-2012, 19:52
doğru olcu ve malzemeden yapıldığı surece sorun olucak bir durumu yok
birkan01
01-02-2012, 19:57
spacer bende kullanıyorum aracımda yüksek hızlarada çıktım bugüne kadar çok şükür hiç bir sıkıntısını görmedim arkadaşlarında dediği gibi doğru ölçü doğru malzeme çok önemli bu işlemde.
4 x 100 aracımı 5 x 114.3 e çewirip 4 sene kullandım hiç bir sknti yasamadım.
Ama yapmamak en saglami %1 de olsa riski var sonuçta...
bijon aralıgı deiştirmeden yapılan flanştan korkum yok zaten. korkum bijon aralıgını deiştirmek. emre teşekkür ederim bilgi için.
akbaba78
02-02-2012, 06:58
ben kullaniyorum 1 senedir bi sikinti yok kardesim yeterki duzgun ve kaliteli malzemeden yapilsin;)
yavuz364
02-02-2012, 12:36
Önemli olan, malzeme ve mühendislik...
oguzhan999
02-02-2012, 12:41
Hiçbir sıkıntısı yok , ben kendi aracımda hem bijon ölçüsünü değiştirmek hemde mevcut jantlarımı dışarı çıkartmak için kullanıyorum halen , önler 3.5cm arkalar 11 cm , hiçbir sıkıntı yaşamadım ama usta önemli ,
alperkirman
02-02-2012, 14:23
hiç aklım takılmasın diyorsan markalı bir ürün tercih ediceksin h&r gibi... ama onun maliyetide bayağı bi tuzlu oluyor.