PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutlu Akü Rezaleti

kv661
01-02-2012, 21:10
Aramızda mutlu akü'de çalışan var ise lütfen bunu üstlerine iletsin ya da distribütörü tanıyan.

Mayıs 2011'de Mutlu akü aldım aracıma. Tesisat var ama kapasitörde var. bundan önceki aküm AC Delco idi. ve 5 senelikti. Kıştan evvel değiştireyim demiştim.

Hava ilk -1'e düştü ve cortttt. Akü bitti. Dün aracımı satana kadar Ekim ayından beri cep telefonu gibi her akşam aracı sarja koydum.

Babam'da gitmiş bana sormadan dün kendi aracına Mutlu akü almış. Sabah onu aracıda calısmadı.

Her yere şikayet edicem 300TL akü'den 1 sene olmadan mutlu bana giydirdi, bende o parayı almazsam.

İşin özü arkadaşlar Mutlu Akü almayın.

SekoLive
01-02-2012, 21:12
mutlu aküden bizde sikayetciyiz sıfır akü boş cıkdı gönderdikleri servis biz doldurup verelim dedi ,

bnları nereye sikayet etmeliyiz? varmı sorun yaşayıp çözen

Serkan06
01-02-2012, 21:14
iki gündür vurdurmadan çalışmıyooooo mutlu aküüü

Falmor
01-02-2012, 21:15
Mutlu Silver bakıyodum iyi oldu bunları duyduğum.

dragon
Aramızda mutlu akü'de çalışan var ise lütfen bunu üstlerine iletsin ya da distribütörü tanıyan.

Her yere şikayet edicem 300TL akü'den 1 sene olmadan mutlu bana giydirdi, bende o parayı almazsam.

Siz görüştünüz mü herhangi bir yetkiliyle?

Low-Rider
Ekim ayından beri hergün şarja koymak yerine garantiden değiştirmeyi denemedin mi?

EREN34
01-02-2012, 21:16
Bir arkadasin kenarda duran kacinci el oldugu belli olmayan mutlu aku zamaninda 1 kere sarj ettik sonra 1 yildir her kosulda devam:)

kv661
Siz görüştünüz mü herhangi bir yetkiliyle?

Hangi yetkili biri Ünlü Oto'dan alınma siz sökün verin teste göndeririz diyorlar.

Öbürüde Bauhaus

Mr.K
sahtesı fln varsa pıyasada sahte olmasın ?

Serkan06
Mutlu Silver bakıyodum iyi oldu bunları duyduğum.

benimkide silver...

bLackModeL
01-02-2012, 21:17
satıcının kafasına atsaydınız bence bu kadar sıkılıp bozulacagınızaa :(

dragon
01-02-2012, 21:20
Hangi yetkili biri Ünlü Oto'dan alınma siz sökün verin teste göndeririz diyorlar.

Öbürüde Bauhaus

Ama işleyiş böyle maalesef! Teste gidecek. Hatalı ürünse ( ki %90 kullanıcı hatası diyecekler ) yenisini verirler. Yoksa üşenmeyin,kim uğraşacak demeyin tüketici heyetleri var..

TolgaEsentepe
benimkinde markasını bilmediğim zayıf bir akü var. 8. gün karın altında ayaz da duruyordu bi çalıştırayım dedim tek marşta aldı :D

Emre İlbi
ben 6.5 sene Mutlu akü kullandım,
geçenlerde değiştirdim, Aldığım yer tanıdıktı,
İnci var, Mutlu var aynı para dedi,
Allah biliyor ben gene Mutlu alacaktım ancak Arkadaş İnci al dedi,
iyi dedim, İnci aldım, demek şikayet çok, o yüzden İnciyi tavsiye etti :)

Birde AKÜde iş şansa bakar dedi, İnciyi takarım 2 yıl gider,
Mutluyu takarım gene 5-6 sene kullanırsın dedi,
Akü işi Lades gibi sanırım :D

Umarım maduriyetinizi en kısa zamanda giderirsiniz :)

FiReWaLL
01-02-2012, 21:26
0216 304 15 90 Akın bey var fabrikada direk görüş , yada istersen beni ara seri numarasını okutiyim sana sonra bi elektrikçiye git voltmete ve bomemetre ile ölçtürüp değerlerini telden söyle bana çöziyim işini bu kadar sıkıntı yapma ;)

0532 270 77 14 Hasan ben yarın ulaş istersen bana ;)

SekoLive
01-02-2012, 21:28
hasan bizede yardımcı olacakmısın peki

FiReWaLL
01-02-2012, 21:28
6 sene istanbul ana bayiliği yaptım son 5 aydır İnci akü ana bayisiyim , bi çok kez yaşadığımız sorunlardı bunlar Mutlu nun arıza konusunda , eğer arızalı değil isede memnuniyet kapsamında bi çözüm ürettirmeye çalışırım

kv661
01-02-2012, 21:31
0216 304 15 90 Akın bey var fabrikada direk görüş , yada istersen beni ara seri numarasını okutiyim sana sonra bi elektrikçiye git voltmete ve bomemetre ile ölçtürüp değerlerini telden söyle bana çöziyim işini bu kadar sıkıntı yapma ;)

0532 270 77 14 Hasan ben yarın ulaş istersen bana ;)

Yarın arayacağım.

Bu arada 8 ay içinde 2 tane mutlu akü silver aldık. 2side cort kusura bakmasın Mutlu Akü ama malzeme böyle üretilmez.

2 sabahtır işe geçikiyoruz. İhmalkarlıktan olsa bişi demicemde yuh artık!

FiReWaLL
01-02-2012, 21:31
hasan bizede yardımcı olacakmısın peki

Telefonumu yazdım İstanbulda olanlar direk yanıma gelirse ben kontrolünü yapar durumuna bakıp değişebilecek en ufak bile bi ihitmal varsa değiştiririm , istanbul dışındaki arkadaşlar ise dediğim gibi ölçümü yapılırken ararlarsa beni değerlerini öğrenip arızayı çözüp onlarınkileride çözmeye çalışırım , İnci ve Mutlu olarak sıkıntı yaşayan çevremdeki Türkiye nin neresinde olursa olsun kimseyi mağdur etmem ;)

kv661
01-02-2012, 21:32
Ama işleyiş böyle maalesef! Teste gidecek. Hatalı ürünse ( ki %90 kullanıcı hatası diyecekler ) yenisini verirler. Yoksa üşenmeyin,kim uğraşacak demeyin tüketici heyetleri var..

Hocam teste gönderiyimde Recep İvedik gibi olmasın sonra. Akülü araba muhabbeti :)

FiReWaLL
01-02-2012, 21:33
Yarın arayacağım.

Bu arada 8 ay içinde 2 tane mutlu akü silver aldık. 2side cort kusura bakmasın Mutlu Akü ama malzeme böyle üretilmez.

2 sabahtır işe geçikiyoruz. İhmalkarlıktan olsa bişi demicemde yuh artık!

eğer stokta beklemiş akü almışsanda bu sorunu yaşayabilirsin , akünün stokta bekleme ömrü 6 ile 8 ay arasıdır saklanma koşulları ve stokdaki durumuna göre

dragon
01-02-2012, 21:36
Hocam teste gönderiyimde Recep İvedik gibi olmasın sonra. Akülü araba muhabbeti :)

Büyük ihtimalle öyle olacak zaten :D

FiReWaLL
01-02-2012, 21:42
Teste gönderme die bişe yok yetkili serviste kontrolü yapılır eğer arızalı ise değişir değilse redresör sarjı için servise alınır , aracada servis aküsü takılır , yalnız deşarj müşteri hatası die geçer , Aslında fabrikanın %10 luk bi müşteri memnuniyeti payı vardır yani fabrikaya 10 adet arızalı gönderdiniz 9 u arızalı 1 i değilse onu arada kaynatırlar , işin özü iş biraz da serviste bitiyor ...

Ayrıca Günde kesin 1-2 kişi çıkıyo mahkemeye vericem falan diyen verende oluyo fabrikayı ama hiç bi sonuç alamıyosunuz çünkü akü gerçekten arızalı olmuyo .

Birde akü değiştirmek servisin işine gelir bilginiz olsun , her değiştirdiği arızalı akünün , sıfırının pirimsiz hali ile %10 servis pirimi alır buda 60 ah bazında heesaplarsan 10 tl gibi bi rakam yapıyor , buda zaten sattığı sıfır akünün karı neredeyse

fangio
01-02-2012, 23:28
yaw bende daha 2 hafat önce aldım 72A silver. şimdi içime kurt düştü iyi mi? araba zaten yerinden oynayacak gibi değil :(

crazydog
01-02-2012, 23:29
Garantiden yaptırsaydın bende satıyorum mutlu bu tarz problemlerde gayet ilgileniyoruz bence aldığın yerde iş bitiyor ;)

HarunToprak
01-02-2012, 23:32
2 aracımda kullandım hiç sorun yaşamadım,şaşırdım bu duruma inş çözersiniz.

Parsia
01-02-2012, 23:43
açıkcası arabalarımda genellikle mutlu akü kullandım bu zamana kadar, hiç bi sorunla karşılaşmadım. garanti olayı da iyidir mutlunun, arızalı çıkan aküyü aldığınız yere götürdüğünüz zaman ya servis aküsü takılıyor ya da hemen yenisi veriliyor. ben memnunum, tavsiye ettiğim herkes de memnun (sorunlarla karşılaşanlar bile). ürünlerde arıza çıkabilir gayet normal, neticede kalabalık bir forumuz, bu tür sorunlarla karşılaşan 1den fazla insan da olması normaldir ama bu mutlu aküyü kötü bir marka yapmaz. ben mutlu akü kullanmaya devam ederim şahsen.

ruudvan
01-02-2012, 23:45
bnm mutlu akü 3ncü senesine giricek hemen marş basıo sıkıntı yok suan istanbul şartlarında.

cıvıc_power
02-02-2012, 08:29
aynı sıkıntıyı inci aküde de yaşıyorum şuan :(

Orhan
02-02-2012, 08:30
Benim corsada inci var hiç memnun değilim onda da sıkıntı var
Ama subaruda Bosch akü var çok memnunum

Ertekin
02-02-2012, 08:38
Her arabamda varta kullandım hiç akü sorunu yaşamadım.Hakkınızı aramanız güzel umarım sonuç verir.

F3Power
02-02-2012, 08:47
2. mutlu akü mü aldım bu sene ve arkadaşıma'da aldırttım kırmızı olan tam kapalı modeli...
arkadaşımın bir şikayeti yok benim aracım pert olduğu için artık şikayet konumumda kalmadı zaten :)
ama şöyle bir şey söyleyebilirim kazada aküm patladı içindeki suyu'da boşalttı ona rağmen 1 buçuk ay kazalı halde yatan arabada marş yaptı bence kaliteden yana sıkıntı yok her şeyde olduğu için şans meselesi herhalde.

erhann
02-02-2012, 08:48
benmkide mutlu daha yeni aku 4 gun yatnca nanay oluyor kacakmi vardr die gitmiyorum servisine aku basligini sokup deneyecegim bakalim bitecekmi

10 ur
02-02-2012, 08:49
bende 1 seneden fazladır 72 a lik kullanıyorum daha herhangi bir sıkıntı çıkartmadı çok memnunum

http://img851.imageshack.us/img851/1421/urun2096.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/851/urun2096.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

eser
02-02-2012, 08:53
2006 senesinde arabama alınana mutlu akü hala sorunsuz tek marşta alıyor ve o zaman dan beri hep tesisat vardı arabada dün arabanın yanına indim hiç zorlamadı tek marşta çalıştı
edit:60 amper

overblack
02-02-2012, 08:56
mutlu aküde bende bir kez aynı sıkıntıyı yaşadım aldığım akü üretim hatalıymış değiştirdiler.şimdi tüm arabalarımda yuasa kullanıyorum memnunum

erayakar
02-02-2012, 09:05
arkadaşlar 20 yıldır akü satıyorum ..daha mutlunun üzerine akü zor diyorum....mutlunun garanti şartları tüm akülerden üstündür..ayriyetten insanların karıştırdığı bişe var ..arkadaşlar akü satıcıları servis hizmeti vermezler veremezler ..tüm aküler için geçerli..adam çamaşır makinası aldığı zaman ne yapıyor ..makinayı satıcıdan serviside yetkili servisten alıyor..malesef insanımız cahil ..aslında garanti kağıdını okusalar anlarla satıcı firmalarında ellerinden fazla bişe gelmicanı ama malesef okuma adedimiz yok..gerekli tüm bilgiler garanti kağıdında yazar..garantide yazıpta benim akümü değişmediler ..bana yardımcı olmadılar diye bişe olmaz..tekrar soyluyorum satıcı firmaların ellerinde fazla bişe gelmez..garanti acıkca belirtir sevvis hizmetini ve değişimleri yetkili servisle yapar..bu çamaşır mak.nasında nasılsa ..buzdolabınasılsa tv de nasılsa aküdede aynıdır.tşk

makif84
02-02-2012, 09:08
Bence olay yetkili serivs ve satıcıda bitiyor.Astram varken önceki sahibi Batıkent carfourdan akü almış.Ben aldıktan sonra araba aküden dolayı sabahları çalışmıyodu garanti kağıdıyla gittim,yok şuraya gitceksiniz,yok şöle yok böyle kıvırdılar.Bende sinirlenip yanındaki speedy den akü almıştım durumu anlattım adamlar aracın şarz edip etmediğini ve kaçak olup olmadığını kontrol ettiler ve yeni aküyü vermeden önce en az 2 saat yeni aküyü şarz etmeyi teklif ettiler.(Durmaktan boşalabilir mağdur olamayım diye)vaktim olmadığından yeni aküyü taktırıp hemen yola çıktım aradan 3 ay geçti aküde sorunla karşılaştım gittim ve direk yenisiyle değiştirdiler ve belli bi süre geçtikten sonra müşteri hizmetleri beni aradı hizmetimizden memnun kaldınızmı diye.Yani işin özü olay işini doğru yapan esnaf müşterisini yarıda bırakmıyo

darkmoon
02-02-2012, 09:11
o yüzden hem servis hemde satış hizmeti veren bir yerden satın alın akünüzü

YavuzNaz
02-02-2012, 09:22
uzun süre rafta kalmış aküleri almayın mümkünse özellikle yapı marketlerde satılan nekadar süredir rafta kaldığı belli olmayan aküleri.

utkuselamoglu
02-02-2012, 09:24
garantiden değiştirmediniz mi?

Utku
02-02-2012, 10:05
İnci iyidir...Arar sorarlar memnunmusunuz sıkıntı varmı diye.Son dönemlerde şikayeti artan yüssüzlüğü digitürk gibi edepsiz seviyeye gelen firmanın malını almiycaksın...

onursumer
02-02-2012, 10:25
hazır aku konusunu bulmuşken

akunun amperinin düştüğünü nasıl anlarız ?

mesela arabanın marşa bastığınızda biraz zor çalışması bir belirtimidir ?

akuden şupheleniyorum ciddi ciddi :D

Tuncay
02-02-2012, 10:26
Sıfır akü alıcaktım seçimimi inciden yana kullanıcaam

cıvıc_power
02-02-2012, 10:28
Sıfır akü alıcaktım seçimimi inciden yana kullanıcaam

bence yuasa al. ben inci aldım pişmanım

kurpat
02-02-2012, 10:37
valla ben tofaş tipo üzerinde ankara'da 7 kış geçirdim mutlu aküyle .... aracı satarken de hiçbir sıkıntısı yoktu şu ne durumda bilmiyorum, 6.sene idi sanırım akü ışığı yandı, gittim elektrikçiye akü yenilemek için elektrikçi akü kaya gibi alternatörün revize olması lazım dedi, revize edip devam ettim :)

markadan ziyade şans işi demekki... ya da mutlu kaliteyi bozdu...

darkmoon
02-02-2012, 10:37
ben yıllardır mutlu alırım henüz böyle bir şey ile karşılaşmadım mutludan hiç sıkıntıda çekmedim.. sanayilerde mutlu akü bayileri olur büyük oralardan almaya özen gösterin oraların sirkülasyonu çok olur servislere ustalarada satış yapdıkları için sadece vatandaşa satmazlar o yüzden ellerinde fazla eski kalmış akü olmaz..

Motorsiklettede vazgeçilmezim yuasadır..

Aranel Ciryatan
02-02-2012, 11:09
soğuklarla beraber benim aküde cortladı. bende mutlu almayı düşünüyordum. önerebileceğiniz bir akü varmı acaba arkadaşlar 75amper falan almayı düşünüyorum arabada tesisatta var çünkü

FiReWaLL
02-02-2012, 11:15
bence yuasa al. ben inci aldım pişmanım

Ankaradasın galiba istersen seni hemen yönlendiriyim ana bayiye sorununu çözsünler ;)

FiReWaLL
02-02-2012, 11:15
uzun süre rafta kalmış aküleri almayın mümkünse özellikle yapı marketlerde satılan nekadar süredir rafta kaldığı belli olmayan aküleri.

Ana bayilerden almanın mantığı Arıza servisliğini kendi yaptığı için önemlidir tabi servislik yetkilisi olmayan birinden aldığın zaman seni yine ana bayi yada yetkiliş servise göndericek çünkü kendi akü değiştirme yetkisi yoktur .
, birde en önemli unsur işi bilen adam olması lazım , artık markette bakkalda bile akü satılır oldu , bilende bilmeyende satıyor ...

İstanbuldan bahsedecek olursak anadolu ve avrupa yakası için , Mutlu aküde 14 ana bayi 10 kadar da yetkili servis var , incide ise 9 ana bayi 15 adet yetkili servis var , bunlar haricinde bi elektrikçi lastikçi yada mareketin bakkalın değişim yapması yasaktır .

Ama yetkili bayi olmayıp kendi insiyatifinde kendine güvenen bu kesin arızalıdır diyen değiştirmiyormu ? değiştiriyor !!!

Ahmet.S
02-02-2012, 11:31
mutlu akü senelerdir kullanırız sıkın tı çıkarmadı bugune kadar.

mert_leon
02-02-2012, 11:37
anladığım kadarıyla bu akü şans işi. benim araçta da 3 senedir mutlu silver şuanki istanbul kışında tık diye çalışıyor.

Asimos
02-02-2012, 11:41
Bence çok dert etmeyin eğer kullanıcı hatası derlerse size werdikleri belge ile bölge kaymakamlığındaki tüketici heyetine başwurun onlar herşeyi hallediyolar.Kesinlikle mağdur olmuyosunuz...

F3Power
02-02-2012, 11:44
soğuklarla beraber benim aküde cortladı. bende mutlu almayı düşünüyordum. önerebileceğiniz bir akü varmı acaba arkadaşlar 75amper falan almayı düşünüyorum arabada tesisatta var çünkü

Mutlu 70AH Tam Kapalı Modeli "kırmızı" İşinizi Görecektir Sanırım.
ses sistemi olan aracımızda sorunsuz kullanmaktayız.

messi
02-02-2012, 12:36
kesinlikle bosch. ;)

oguzhan999
02-02-2012, 12:37
mutludan bende sikayetciyim , 3-4 ay olmadı alalı akü pert

Tunç
02-02-2012, 12:43
bende hıç sorun yaşamadım bayadır kullanıyorum

golfcu0101
02-02-2012, 12:53
vallaha mutluyu bilmemde esnaf olarak hertürlüsü için geçerli temiz,dürüst,işinin ehli,aldığı parayı hak eden gerçekden az insan varya.mal satarken dünyanın güzel sözünü sayarlar en ufak sorunda bahaneler diz boyu.geçmiş olsun dostum

senna
02-02-2012, 13:09
hep mutlu kullanırız şu ana kadar hiç kullanmadığımız dediğimiz akü 7 sene gitti arabada sorun yok değil mi şarj etmesi falan nasıldı?

Thracian
02-02-2012, 13:15
Aşırı soğuklar,
gecelerin araçların muhafaza edilmeyişi
akünün üretim arızası
yeterli şarjın olmaması

gibi çok etken olunca akülerdede sorun yaşanması normal, sonuçta techte binlerce kişi var onlarca şikayet % sel olarak mümkündür.

wekoo
02-02-2012, 13:17
demekki mutlu akü kullananlar mutlu degil...:)

cıvıc_power
02-02-2012, 13:20
Ankaradasın galiba istersen seni hemen yönlendiriyim ana bayiye sorununu çözsünler ;)

PM attım. :)

FiReWaLL
02-02-2012, 13:55
PM attım. :)

cevapladım ;)

dediğim gibi bi sıkıntı olursa tekrardan yine paslaşalım

Chatin
02-02-2012, 14:37
varta dan şaşmayın canlar...

Bi1ReD
02-02-2012, 16:56
cevapladım ;)

dediğim gibi bi sıkıntı olursa tekrardan yine paslaşalım

Banada yardımcı olursaniz çok sevinirim. Yaklasik 1 ay once tam havalar sogumadan inci akü aldım iyisi olsun dedim üzerinde ışıklar olan (mavi mor kırmızı) bir model. Araca taktım sonra jarj dinamosunu falan ölçtürdüm sıkıntı yok dediler. 1 hafta bindim arabaya sonra ekzosdan bağlandı o arada tam havalar soğudu kar yağdı falan. Aracı hiç çalıştırmadım.

Gecen hafta bir marşa basıyım dedim aracın kapıları bile açılmadı. Takviyeyle çalıştırıp yaklaşık 15 km yol yaptim. Araci istop ettim tekrar denedim kontagi zor actı ne yapmalıyım?

Oznsrl
02-02-2012, 18:08
ben gayet memnunum mutlu aküden aracım arızalı olduğu için sürekli yatıyo 3-4 günde bir çalıştırıyorum hep tek seferde çalışıyo

FiReWaLL
02-02-2012, 18:23
Banada yardımcı olursaniz çok sevinirim. Yaklasik 1 ay once tam havalar sogumadan inci akü aldım iyisi olsun dedim üzerinde ışıklar olan (mavi mor kırmızı) bir model. Araca taktım sonra jarj dinamosunu falan ölçtürdüm sıkıntı yok dediler. 1 hafta bindim arabaya sonra ekzosdan bağlandı o arada tam havalar soğudu kar yağdı falan. Aracı hiç çalıştırmadım.

Gecen hafta bir marşa basıyım dedim aracın kapıları bile açılmadı. Takviyeyle çalıştırıp yaklaşık 15 km yol yaptim. Araci istop ettim tekrar denedim kontagi zor actı ne yapmalıyım?

Aracın yatması akünün üzerindeki voltajı düşürmüş , aküye ilk marş yapıldıktan sonra ömrü başlar , araç yattığında zannetmeyinki hiç bi işlem görmüyo ?

En basiti araçtaki saat 7/24 aküden besleniyor , çok büyük bi gücü yok miliamperlerle ölçülecek bi değer olsada zamana vurduğunuz zaman gerçekten büyük değerler eder , tabi sadece saat değil ilave yapmış olduğunuz şeylerde olabilir , yada en büyük sorun araçtaki kaçak ve şarj dinamosunun yetersiz kalması .

herhangi bi sorun var yada yok demek şu havada yanlış olur ben bile 4 gün oldu daha akümü değişeli tık dedimi basıyodu normalde bu sabah 2-3 saniye zorladı ;)

ancak sizin ki kapıları bile açmadıysa araçta kaçak kontrolü ve şarj dinamosu kontrolünü yaptır derim , birde akün şuan deşarj olmuş , nasılsa marş basıyo diyip böyle kullanmaya dewam edersen 3-5 ay sonra akünün kutusunun şekil değiştirmeye başladığını göreceksin ...

yapacağın şey gidip akünü şarja bağlatıcan , daha sonra akün tam şarjlı olarak takıldımı hemen anında kaçak kontrolü ve şarj dinamosunun kontrolü için sağlam bi elektirikçiye ;)

Yalnız akünü şarj edecek kişiye söyle kesinlikle 3 Amper üzerinde bağlamasın şarja 1 gün geç olsun sağlam olsun

Bi1ReD
02-02-2012, 18:31
Akumu ilk bağlattığım zaman ölçtürmüştüm jarj dinamosunda sorun yok dediler. Ozaman tek secenek kalıyor kaca var. Peki bu kaçağı nasıl bulucaz ? Aracta tesisat yok ama amfi bas kabloloları çekili hazır durumda.

Birde jarj ettirdikten sonra akuyu araca bağlamayıp evde petegin yanına koysam bir sıkıntı olurmu?

İlgin için teşekkürler.

FiReWaLL
02-02-2012, 18:36
evde peterğin yanında ne yapcan aküyü , akünün yeri kaput altı :D

ayrıca akü sıcağı seğmez bilgin olsun ;)

kaçağı bulacak kişi elektrikçidir , ama akü üzerindeki çekilen kabloları da iyice bi kontrol ettir , ayrıca şarj dinamosuna bir daha baktır derim ben ;)

YEY®
02-02-2012, 18:39
Valla bende akuden yolda kaldigimi hatirlamam ama 1 yillik mutlu aku olan aracimda 1 kere yolda beklerken kaldim bi kerede arac servis edilirken 2 saatte yarim kontakta bitti..

darkred
02-02-2012, 18:46
Akumu ilk bağlattığım zaman ölçtürmüştüm jarj dinamosunda sorun yok dediler. Ozaman tek secenek kalıyor kaca var. Peki bu kaçağı nasıl bulucaz ? Aracta tesisat yok ama amfi bas kabloloları çekili hazır durumda.

Birde jarj ettirdikten sonra akuyu araca bağlamayıp evde petegin yanına koysam bir sıkıntı olurmu?

İlgin için teşekkürler.

Jarj nedir olm şarj yazsana :D

Senin teybin kapalı konumda olsa bile elektirik çekiyor olabilir daha önce başka arabada başımıza geldi onada bir bakmak gerekli bazı teypler standby moduna geçiyor ve akım çekmeye devam ediyor seninkide öyle olabilir belki...

Benim aracımda 4 senedir mutlu akü var 15-20 gün çalıştırmadım geçtiğimiz ay içinde alarm sürekli olarak aktifti ve eksi 20 dereceleri gördü eskişehir buna rağmen 20 gün sonra marşa bastığımda tek seferde çalıştı mutlunun yeni aküleri nasıldır bilmiyorum ama ben suan aracımın üzerinde olan eski modelinden aşırı derecede memnunum...

Geçmiş olsun sizede inşallah probleminizi istediğiniz yönde çözersiniz...

Bi1ReD
02-02-2012, 18:53
evde peterğin yanında ne yapcan aküyü , akünün yeri kaput altı :D

ayrıca akü sıcağı seğmez bilgin olsun ;)

kaçağı bulacak kişi elektrikçidir , ama akü üzerindeki çekilen kabloları da iyice bi kontrol ettir , ayrıca şarj dinamosuna bir daha baktır derim ben ;)

Petekten kastım sıcakta dursun yani oda sıcaklığında nası olsa binmiyorum :D

Havalar biraz düzelene kadar binmicem nasi olsa sora takar sanayie giderim.

Evrencim edit için teşekkür ediyorum bu arada :D

Ramiz
02-02-2012, 18:59
Aracımı 2005 aldığımda fabrika mutlu takmıştı 2007 de öldü bende yuasa aldım ve halen kullanmaktayım şiddetle tavsiye ederim

FiReWaLL
02-02-2012, 20:50
Petekten kastım sıcakta dursun yani oda sıcaklığında nası olsa binmiyorum :D

Havalar biraz düzelene kadar binmicem nasi olsa sora takar sanayie giderim.

Evrencim edit için teşekkür ediyorum bu arada :D

arabada alarm varsa eğer , başka sorun arama 1 hafta hiç marşa basma %15-20 oranında kapasiteyi direk boşaltır ;)

odada tutmana gerek yok , araçta kalsın kutup başını çıkarman yeterli ;)

cance
03-02-2012, 02:15
Mutlu Akü'de ki mühendisleri tebrik etmek istiyorum, 2 kere mutlu aküm 2 seneyi doldurdaktan sonraki hafta içinde öldü. 1 hafta önce bozulsalar garantiye girerlerdi belki. Nasıl ayarlıyorlar bilmiyorum ama çevremden de gördüğüm 2 sene oldu mu mutlu aküde kelle koltukta. Ben alırken babam mutlu akü iyi gidiyor benim arabada ki 6. senesini doldurcak nerdeyse dedi ve babam arabasını ayda 1 anca kullanan birisi. Ama nedense bana hep 2 senelikleri denk geldi. Geçen sene İnci aldım bakalım bu sefer o da mı 2 sene gidicek :D

HondatugraL
03-02-2012, 02:50
bizim araca takıldı mutlu akü aralık ortası gibi hiçbi sıkıntı yok şuanda bak kıllandım şimdi. Babama delphi taktıralım dediydimde ilk bulduğunu takdırdı

Tuning055
03-02-2012, 03:15
Bizim partnerde 60 a mutlu akü var. Çok soğuk zamanlarda biraz zorlasada çalıştırmadını görmedim aracı akü 2 senelik.. Araç 1.9 dizel.

Not:Ben eger araç 1 hafta ve üzeri yatacağı zaman kutup başlarınıda çıkarıp bırakıyorum herangi bir kaçakda boşalmasın diye..

Kadyr
03-02-2012, 06:45
Bugun bir hafta sonra karlar altindaki aracimi bir senelik mutlu akuyle calistirdim normal zMana gore azcik gec alsada normaldir -2 derece cunku

Jehuty
03-02-2012, 07:15
varta dan şaşmayın canlar...

Varta 5 ay dayanmadı !! Hangi vartadan bahsediyorsun ..

Mr.K
03-02-2012, 07:23
Varta 5 ay dayanmadı !! Hangi vartadan bahsediyorsun ..

kankacım o zmn bosch veya energizer alcaksın kafan rahat edicek :) -25derecelerden saygılar sevgiler :D

Low-Rider
03-02-2012, 07:27
arabayı aldığımın ikinci günü akü cortlayınca bosch almıştım kalite canım:D

Mr.K
03-02-2012, 07:27
aferim evlat çabuk ögreniyosun :p

Day Walker
03-02-2012, 07:51
aferim evlat çabuk ögreniyosun :p

mr. kabasakal avatarınıza bayıldım :D

Ae86
03-02-2012, 19:29
4-5 yıldır yuasa kullanıyorum banamısın demedi.

Burak-Akın
03-02-2012, 20:54
aracımı alalı 1 sene oldu lakin akü epey eskiymiş. Bu sene sogukdan bitti ve mutlu almak üzereydim :D Bilgilendirdiginiz için teşekkürler

leuprechaun
05-02-2012, 09:55
Malesef aynı maduriyet bendede söz konusu 3-4 ay oldu. Bende almayacaktim arkadaş çok iyidir dedi aldım keşke almasaydım bir akşam binmiyorum ikinci akşam arabaya binince ilk marşta aldı aldı almadı iki kişi takviyeli vurdurma tekniği :) Hasan bey sanırım ilk önce akın beyi arayacağım iki günde biten aküyü ne yaparlar biliyonuz mu ? müşteriyi memnun edemeyen müşteri temsilcisinin yüzüne akü asidi dökerler :) xD

UmutRıza
05-02-2012, 11:17
bosch da çok farklı değil kapalı otoparkta duran aracımı dün 10 günden sonra bi çalıştırıp gazlayayım dedim vurdurmak zorunda kaldım akü 2 aylık :)