PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rampada sensör sorunu

aliyo
02-01-2008, 17:31
slm arkdaşlar benim araçta acaip bişey var rampa yukarı çıkarken(özellikle dik rampalada) el freninin ışığı yanıyor düz yola geçtiğimde bu ışık sönüyor.. bu neden olabilir acaba.. el freninin söktüm ve soketini temizledim ama bişey değişmedi.. fren hidroliği azalmış olabilirmi:rolleyes:

grkm
02-01-2008, 17:38
muhtemelen hidrolik.. seviyesini bir kontrol ettirmenizde fayda var

Rockford
02-01-2008, 17:38
fren hidroligin azalmıs

M U R A T
02-01-2008, 18:59
arkadaşların dediği gibi hidrolik eklediğin zaman sorun çözülecektir.

VTEC®
02-01-2008, 21:18
yanlış arkadaşlar fren balataların zayıfladığı için hidrolik daha fazla olarak kaliperlere ve kampanalara giden borularda birikiyor bu nedenle rampalarda ışık yanar
hidrolik eklersen bir süreliğine sorunun çözülecektir ancak balatalarını değiştirirsen 1 damla bile koymana gerek kalmadan sorun ortadan kalkacaktır.
eğer bu haldeyken hidrolik ekleyip daha sonrasında balatalarını değiştirirsen bilgin olsun taşırma yapar hidrolik kutun ve komşu gereçlerin hidrolik olur ve temizlemesi zor bişiy bilgin olsun:)

aliyo
02-01-2008, 22:43
yanlış arkadaşlar fren balataların zayıfladığı için hidrolik daha fazla olarak kaliperlere ve kampanalara giden borularda birikiyor bu nedenle rampalarda ışık yanar
hidrolik eklersen bir süreliğine sorunun çözülecektir ancak balatalarını değiştirirsen 1 damla bile koymana gerek kalmadan sorun ortadan kalkacaktır.
eğer bu haldeyken hidrolik ekleyip daha sonrasında balatalarını değiştirirsen bilgin olsun taşırma yapar hidrolik kutun ve komşu gereçlerin hidrolik olur ve temizlemesi zor bişiy bilgin olsun:)

saolun arkdaşlar yarın bakayım hidroliğe..

VTEC® fren balatalarımı 4 ay önce değiştirdim.. ama hiç memnun değilim galiba bu bahaneyle onlarıda deiştircem..

Oz`
03-01-2008, 01:16
orjinal ön alırsan sertler memnun kalırsın lucas felan tavsiye etmiyorum

VTEC®
03-01-2008, 08:20
OZ un dediği gibi yan sanayi balata kullanıyorsan erken aşınır yumuşaktır onlar orjinalleri tercih et. mesela ben ortalama 13-14 bin km de ön balataları 30 bin civarında arka balataları değişirim erken ömürlü ford balataları mesela çok sık balata değiştirdiğimden dolayı tecrübe var ikaz lambasından dolayı

aliyo
03-01-2008, 15:52
ewt kesinlikle orjinqal alcam.. üzerindekiler fbk diye bi markaydı galiba aklınızda bulunsun sakın almayın