PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo Afr değeri ???

krscan
03-02-2012, 22:08
Merhaba arkadaşlar biraz önce bir konu okudum afr değeri hakkında kafama takıldı sizlere sormak danışmak istedim. Aracım evo VIII

İlk olarak aracımın speclerinden bahsedeyim.

9 krank
CP forged piston
K1 technologies forged kol
Cosworth yatak
HKS silindir kapak contası
HKS egzantirik derecesini tam emin değilim 272 olması lazım
HKS ayarlı kasnak
ARP saplamalar
Titanyum yay şapka
Tomei M7960 turbo
komple HKS eksoz
Aem water/methanol kit

Şuan 1.1 bar'da yürüyorum.

Kısaca bunlar. Şimdi sorum aracımın üzerinde 2 farklı harita var. Şuan kullandığım harita'da turbo doldurmaya başladıkdan sonra afr 5000 devirlere kadar 11-11.5 değerlerde 5000 devirden sonra 10.3-10.5 civarlarında

Aracın map'i eski sahibi attırmış ben herhangi bir oynama yapmadım. Acaba değerler normal mi. Bildiğim kadarıyla 10 afr değeri zengin karışım, benim değerler acaba motorda herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

Antalya'da olduğumuz için yazılım biraz sıkıntı. Gelen olursa re-flash attırmayı düşünüyorum ama şu değerlerde acaba sorun olur mu diye kafama takılmıo değil.

Yorumlarınızı bekliorum artık +'sı -'si belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Edit: 3 değil 2 farklı harita varmış düzeltildi.

BlackEmperor
03-02-2012, 22:37
üst devirlerde zengine yaklaşması daha iyi diye biliyorum

GokhanE.
03-02-2012, 22:50
Afr kontrolü yaparken 3 yada 4 üncü viteste,turbo tam devreye girdikten sonraki değeri göz önüne alın,turbo dolarken gördüğünüz değerler çok fazla bir önem arz etmemekteler.

Afr değerine gelirsek Evo lar birazcık zengin severler,turbo geldiği yerde 10 un altına inmedikçe,12 nin üzerine çıkmadıkça bir sıkıntı olmaz.Normalden zengin olması sadece biraz daha fazla benzin tüketmesine yol açar.Yine de iyi bir tunera yazılımınızı kontrol ettirmekte fayda var.İyi günlerde kullanın ;)

alperx
03-02-2012, 22:50
bi sıkıntı yaratmaz ama

güç daha az olur, fazla benzin yakarsın, bujilerde kararma olur, silindirlerde kurum oluşur, vs vs..

krscan
03-02-2012, 23:00
üst devirlerde zengine yaklaşması daha iyi diye biliyorum

Bende öle biliodum ama bi konuyu okuyunca dedim acaba sıkıntı olur mu :) Danışmakda fayda vardır die konuyu acmak istedim. :)

Afr kontrolü yaparken 3 yada 4 üncü viteste,turbo tam devreye girdikten sonraki değeri göz önüne alın,turbo dolarken gördüğünüz değerler çok fazla bir önem arz etmemekteler.

Afr değerine gelirsek Evo lar birazcık zengin severler,turbo geldiği yerde 10 un altına inmedikçe,12 nin üzerine çıkmadıkça bir sıkıntı olmaz.Normalden zengin olması sadece biraz daha fazla benzin tüketmesine yol açar.Yine de iyi bir tunera yazılımınızı kontrol ettirmekte fayda var.İyi günlerde kullanın ;)

3. ve 4. vitesde 10 -10.2 civarlarında özellikle kesiciye gelmeye yakınken. Yakıt sorun deil yaksında biz max gücü alalım. Re-flash yaptırıcam ama Antalya'ya şu aralar gelen giden yok malesef :(

Yorumunuz içinde teşekkür ederim. Teşekkürler sizde iyi günlerde kullanın aracınızı :)

bi sıkıntı yaratmaz ama

güç daha az olur, fazla benzin yakarsın, bujilerde kararma olur, silindirlerde kurum oluşur, vs vs..

Ewt şuan yakıt biraz fazla ama yakıt haricinde bi zararı olmadığı sürece sorun yok :)
Teşekkürler bu arada..

GokhanE.
03-02-2012, 23:06
3. ve 4. vitesde 10 -10.2 civarlarında özellikle kesiciye gelmeye yakınken. Yakıt sorun deil yaksında biz max gücü alalım. Re-flash yaptırıcam ama Antalya'ya şu aralar gelen giden yok malesef :(

kesici civarını es geç gözlem yaparken,hem kesicinin zengin olması ses ve alev açısından biraz iyidir :icon_tup: eğer turbo geldikten sonra 10.5-10.8 civarı gidiyorsa kafana çok takacağın bişey yok :)

Oz`
03-02-2012, 23:11
KArdeşim slm 10 afr sıkıntı yaratmaz kim diyorsa yalandır piston eteklerine zarar verir bazı seyler saka değil ,

11.7 11.5 olması senin için ideal safe
senin arabanda nasıl 3 tane yazılım var acaba kim söyledi bunu sana :D?

krscan
03-02-2012, 23:13
kesici civarını es geç gözlem yaparken,hem kesicinin zengin olması ses ve alev açısından biraz iyidir :icon_tup: eğer turbo geldikten sonra 10.5-10.8 civarı gidiyorsa kafana çok takacağın bişey yok :)

eyw :) kesici işine dicek bişiy yokda alev yokmus bende :( nedendir anlamadım yazılımdan kaynaklıdr sanırım diyorum :confused:

Turbo geldigi zaman o civarlarda seyrediyor eyw cok saol :icon_tup:

krscan
03-02-2012, 23:17
KArdeşim slm 10 afr sıkıntı yaratmaz kim diyorsa yalandır piston eteklerine zarar verir bazı seyler saka değil ,

İşin açıgı gelirsen Antalya'ya seninle tanışmak aracımı kurcalatmak istiorum sana :)

Eski sahibi ayarlamış göstergedeki bi ışıkdan farklı moda geçiyor ve avans değerleri değişiyor anti-lag devreye giriyor. Nasıldır bilmiorum ama bariz hissettiriyor değişimi

tolga900
04-02-2012, 00:07

oz bushurn map değiştiren bir sistemi vardı swtichli ondan bahsediyor olmasınn

https://secure.buschurracing.com/catalog/product_info.php?products_id=1420&osCsid=f13cf97f8d3d14921ce2a487888adcb

CanberkD
04-02-2012, 00:22
oz bushurn map değiştiren bir sistemi vardı swtichli ondan bahsediyor olmasınn

https://secure.buschurracing.com/catalog/product_info.php?products_id=1420&osCsid=f13cf97f8d3d14921ce2a487888adcb

Bu sistem oldugunu sanmiyorum, olsa bile 2 map yapabilir 3 degil :)

krscan
05-02-2012, 22:03
Ben ne soruyorum siz neyin gırgını yapiosunuz... Adminler konuyu silebilirseniz sevinirim...

CanberkD
05-02-2012, 22:21
Ben ne soruyorum siz neyin gırgını yapiosunuz... Adminler konuyu silebilirseniz sevinirim...

gırgır yapılan birsey yok Özgün abi sormuş nasıl 3 farklı avans vb. değeri oluyor arabada diye, Tolga abinin verdiği linkteki kablo tephramod ile kullanılıyor ve onda bile 2 farklı map yapabiliyorsunuz.

3 farklı map nasıl oluyor ben de merak ettim açıkcası.

Amaç bilgi paylaşımı ?

Oz`
09-02-2012, 00:28

kimse dalga geçmiyor ikisininde ewo9 u var ikside kendine göre yorum yetirmiş sen takılma bunlara 3 değil 2 dir Mert belki Low mapleride söylemiş olabilir sana sen sorudn ben cevapladım yukarda istediğin soruyu ipstediğin şekilde sorabilrsin sıkıntı yok bu konuda çekingen olmaq istediğini sor bilmemek değil sormamak ayıp :)

Relax ol

krscan
09-02-2012, 07:36
gırgır yapılan birsey yok Özgün abi sormuş nasıl 3 farklı avans vb. değeri oluyor arabada diye, Tolga abinin verdiği linkteki kablo tephramod ile kullanılıyor ve onda bile 2 farklı map yapabiliyorsunuz.

3 farklı map nasıl oluyor ben de merak ettim açıkcası.

Amaç bilgi paylaşımı ?

Aynen amaç bilgi paylaşımı bunun için açtım konuyu zaten eksik kısımları tamamlamak için. Aracı aldığım kişi bana 3 map oldugunu söyledi bende onu yazdım sistem nasıldır nasıl işler bilmiorum. Zaten aracıma suan re-flash lazım bar kısık biniorum nolur nolmaz afr değerinide sormak bilmek istedim.

krscan
09-02-2012, 07:39
kimse dalga geçmiyor ikisininde ewo9 u var ikside kendine göre yorum yetirmiş sen takılma bunlara 3 değil 2 dir Mert belki Low mapleride söylemiş olabilir sana sen sorudn ben cevapladım yukarda istediğin soruyu ipstediğin şekilde sorabilrsin sıkıntı yok bu konuda çekingen olmaq istediğini sor bilmemek değil sormamak ayıp :)

Relax ol

Biliorum araçlarını ikisininde maşallahı var benden çok daha bilgililerdir ama 3 map olmayacagını daha farklı şekilde belirtilseler kırıcı deil yapıcı olunabilirdi. Nese saolsunlar yinede 3 deil 2miş bunuda ögrenmiş oldum.