Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni motor işletme hakkında
Arkadaşlar selamlar,
Şimdi bir araç için sandık motor aldık, aracın eski motoruyla bire bir aynı. Bu motoru ruhsata işletmek için ne gibi işlemler gerekiyor?
Motorun faturası, gümrük çekim belgeleri vs. her bir şeyi tamam.
İşlemleri bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Motor-Şasi Değişimi
MOTOR VEYA ŞASİ DEĞİŞİMİ
Motor satış senedi, gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.
Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.
Teknik belge-Plan proje
İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1) EK-1) Belgesinin satışını İstanbul Şoförler Odası plaka satışı konusunda yetkili, İstanbul Taksiciler Odası ise evrak satışı konusunda yetkilidir.
Yeni tescil ve trafik belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
Eski trafik tescil ve trafik belgeleri,
Muayene istasyonunda tespit yaptırılır.
alıntıdır http://trftescil.iem.gov.tr/AracTescilislemleri.asp
umarım işine yarar
SekoLive
16-08-2013, 10:14
Aradan 1 sene geçmiş son zamanlarda motor işleten oldumu aramızda? varsa yeni bi değişiklik yada işin ince nontası paylasırlarsa sevinirim. İşletme işlemini kendim yapmak istiyorum cok zaman alıcı bir olaymıdır?.
darksideİmpreza
16-08-2013, 10:27
Makine mühendisleri odasından çizim ve proje gerekiyor. Aynı işlemi bende yaptırdım..trafik takipsiçisine verdim hepsini halletti. muayneye kendim gittim dükkandan kaçmak için sadece :)