PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2001 1.4 vvt-i corolla için headers yardım..

bad cat
04-02-2012, 13:09
arkadaşlar 2001 model e11 kasa 1.4 vvti corollama headers takmaya karar verdim. artıları, eksileri ve maliyeti hakkında arkadaşlarımdan yardım bekliyorum..

bad cat
19-06-2013, 14:41
HORT yeni konu açmaya gerek duymadım yardımlarınızı bekliyorum.

GTi
19-06-2013, 15:02
sıkıştırmayı seven bir araçmı bilgim yok fakat motor içi doldurulmadan headers geri düşürür diye biliyorum.

bad cat
19-06-2013, 15:54
şu anda aracımda filtre kiti, 48 mm düz boru ve sonda orjinal susturucu mevcut. bunlara yazılım yapılamıyormuş. çünkü vvti da araç stop ettiğinde beyin kendisini resetliyormuş. ancak vaktim olunca sitede ilanı olan arkadaşlarda ki box tan taktırmayı düşünüyorum. bu aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve daha başındayım. modifiye imkanı olan ama hiç bilinmeyen bir araçla yola çıktık. parça parça bişeyler yapacağım.

suprolla
19-06-2013, 19:39
2zzge ppe headers diye arat onu yaptırın yada ebay de obx in headersı olcaktı 200 dolar gibi bi paraya mal oluyo...
box falan çok sıkıntı olcak başınıza hiç girmeyin...ben 1 seneden fazla oldu piggyback çalıştırmaya çalışıyorum....elektronikte çok sıkıntılı bunlar en ufak şeyde korumaya alıyo :)
şuan için yapıcağın en fazla filtre headers egzoz olur...motor içine girmeden...eğer piggyback çalıştırabilirsem o zaman onuda öneririm...aynısının 1.6sıyla uğraşıyorum bende senelerdir...
bu arada motor içi içinde 1.4-1.6-1.8 blok aynı kol piston farklı...yani 1.8vvti pistonu kolu vs. senin aracınada uyar....

Can's
19-06-2013, 19:41
Oem 2zz ge motor headers uyuyorsa satarim fazla var

bad cat
19-06-2013, 20:45
blokların aynı olduğunu biliyorum ama celice headersı bize uyar mı acaba?

Can's
19-06-2013, 21:31
http://www.ddperformanceresearch.com/admin/pdf_files/ZZ_Exhaust_Manifold_Identification_guide.pdf
burda acıklamıs detaylı bakamadım telefondan gırdıgım ıcın suan

suprolla
19-06-2013, 21:45
2zzge kapak farkli...emme uymuyo egzozdan emin degilim...telefondan yaziyorum bende o yuzden linke bakamadim

İlbey Dinçer
20-06-2013, 00:55
emme kesin uymuyor eksozda uymuyor diye biliyorum

İlbey Dinçer
20-06-2013, 00:57
blokların aynı olduğunu biliyorum ama celice headersı bize uyar mı acaba?

celicalardada iki tip motor var 1zzfe ve 2zzge , 1zzfe için olan headerslar uyabilir emme manifoldları uyuyor çünkü

suprolla
20-06-2013, 08:16
1zzfe motorun hemen hemen tum parcasi isine yarar...2001 avensislerde var bu motor tr de...cikmasini bulabilirsin headersin....

YunusCan
20-06-2013, 13:11
2zzge ppe headers diye arat onu yaptırın yada ebay de obx in headersı olcaktı 200 dolar gibi bi paraya mal oluyo...
box falan çok sıkıntı olcak başınıza hiç girmeyin...ben 1 seneden fazla oldu piggyback çalıştırmaya çalışıyorum....elektronikte çok sıkıntılı bunlar en ufak şeyde korumaya alıyo :)
şuan için yapıcağın en fazla filtre headers egzoz olur...motor içine girmeden...eğer piggyback çalıştırabilirsem o zaman onuda öneririm...aynısının 1.6sıyla uğraşıyorum bende senelerdir...
bu arada motor içi içinde 1.4-1.6-1.8 blok aynı kol piston farklı...yani 1.8vvti pistonu kolu vs. senin aracınada uyar....

2zz-ge headers uyar ama boşaltır güç - ye düşer kullanıldı denendi.

4-1 kısa şekilde headers yaptırmalısın ve ayrıca orjinal boruların 32 lik 38 lik kullan header borularını adanada olsaydın yardımcı olurdum maliyetide 300-400 lira gibi birşey olurdu ama sadece headers la birşey olmaz komple yaptırman gerekir kat konvektor iptali 51 lik düz boru performans orta susturucu bide warex tadından yenmez. birde yerinde olsam imkanın varsa sat 1.6 vvt-i sini al beyin olarakta hiç bir şekilde müdahale edemessin. ayrıca ufukcum 200 dolara satılan headers tr ye adım attıgında neredeyse 3 katına çıkıyor

bad cat
20-06-2013, 13:59
Doğru diyorsun ama şu anda aracımdan çok memnunum. Levent blitz sc yazmıştı ama yorumlarını silmiş diğer forumdan bulursam bi mesaj atayım bari. Sc işi çok zevkli olur bence.

suprolla
20-06-2013, 14:39
2zz-ge headers uyar ama boşaltır güç - ye düşer kullanıldı denendi.

4-1 kısa şekilde headers yaptırmalısın ve ayrıca orjinal boruların 32 lik 38 lik kullan header borularını adanada olsaydın yardımcı olurdum maliyetide 300-400 lira gibi birşey olurdu ama sadece headers la birşey olmaz komple yaptırman gerekir kat konvektor iptali 51 lik düz boru performans orta susturucu bide warex tadından yenmez. birde yerinde olsam imkanın varsa sat 1.6 vvt-i sini al beyin olarakta hiç bir şekilde müdahale edemessin. ayrıca ufukcum 200 dolara satılan headers tr ye adım attıgında neredeyse 3 katına çıkıyor

2zz portlarini bi karsilastirsana tutuyo mu varsa resimleri ekle bizde gorelim...malzemnin toplam gelisi 200 dolar...ayrica hic bi malzeme dedigin gbi fiyatlara cikmiyo..amerikaya gidip elden aliyosan onu bilemem :)
Emu ile yuruyen cok vvti var ama kimse bisi paylasmiyo