PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorun Nedir ?

RSBurak
04-02-2012, 21:00
sesin olduğu video son mesajda

RSBurak
08-02-2012, 00:50
MvWbSYElJcQ

ses buna benziyor.

ibooo
08-02-2012, 01:05
Ayağını gazdan çektiğinde değilde boşa alınca kesiliyomu ses?

RSBurak
08-02-2012, 09:33
Ayağını gazdan çektiğinde değilde boşa alınca kesiliyomu ses?

evet kesiliyor.debriyaja bastığımdada kesiliyor boşa attığımdada arabaya yük binince tekrar gelmeye başlıyor

gökan
08-02-2012, 09:35
şanzıman yagına baktınızmı

RSBurak
08-02-2012, 09:41
şanzıman yagına baktınızmı

bende ondan şüphelendim 2 hafta önce 80w90 ile değiştirdim ses yine devam ediyor.

Osman Bahadır
08-02-2012, 09:53
Vidyoda adam teşhisi koymuş zaten ön diferansiyel diye... Gerçi bilya sesine de benziyor. Ama bilya olsa gazdan çekince kesilmezdi.

ibooo
08-02-2012, 09:56
Şanzuman bilyası olabilir

RSBurak
08-02-2012, 09:58
Vidyoda adam teşhisi koymuş zaten ön diferansiyel diye... Gerçi bilya sesine de benziyor. Ama bilya olsa gazdan çekince kesilmezdi.

ben aks lalelerinden şüpheleniyorum yaparmı bu sesi çünkü gaza dokunduğum an başlıyor.ve sağa sola dönerken takır takır aks kafalarından ses geliyor.bi diğer ihtmalde ayna mahruti ama İnşallah bu değildir 800 lira+kdv sadece parça fiyatı :eek:

Osman Bahadır
08-02-2012, 10:02
ben aks lalelerinden şüpheleniyorum yaparmı bu sesi çünkü gaza dokunduğum an başlıyor.ve sağa sola dönerken takır takır aks kafalarından ses geliyor.bi diğer ihtmalde ayna mahruti ama İnşallah bu değildir 800 lira+kdv sadece parça fiyatı :eek:

Dönerken sesi aks kafası yapar, lale, yani içe gelen kısmı dönerken ses yapmaz. Senin aks kafaların bozuk. Ama aks kafaları veya laleler(iç aks kafası) düz giderken pek ses yapmaz. Veya durum o kadar ilerledi ki düz giderken bile ses yapıymaya başlamış :)

Benim görüşüm daha çok diff ve şanzıman kaynaklı, içeriden bilya, dişli veya ayna mahruti sesi olduğu.

RSBurak
08-02-2012, 10:06
Dönerken sesi aks kafası yapar, lale, yani içe gelen kısmı dönerken ses yapmaz. Senin aks kafaların bozuk. Ama aks kafaları veya laleler(iç aks kafası) düz giderken pek ses yapmaz. Veya durum o kadar ilerledi ki düz giderken bile ses yapıymaya başlamış :)

Benim görüşüm daha çok diff ve şanzıman kaynaklı, içeriden bilya, dişli veya ayna mahruti sesi olduğu.

teşekkür ederim :) bilyalar yeni değişti sayılır serviste ona ihtimal vermiyorum onun sesii çok farklıydı.ayna mahruti gibi duruyor gc8'de aynı sorunu yaşayan arkadaşın konusna baktım benim soruna benziyor.ben parça araştırmalarına bakayım o zaman 800+kdv ne ya araba o kadar zaten :D

RSBurak
13-02-2012, 21:32
bugün 110-120km/h arası arabanın motor sesini geçen bir uğultu oldu..geri viteste ses yok 1de yavaş gittiğim için ses yok 50-60km/h gibi başlıyor sürekli devam ediyor..bir kere seyir halindeyken iç aks körüğü yırtıldı ve bütün yağ boşaldı 130 km öyle geldim sonrada sanayide hemen sökmeden gres yağı sürülüp körük takıldı..gaza bastığımda düz yolda takır takır ses ve titreme ve uğultu var..yarın ustaya gideceğim ama alternatifleri öğrenmek istiyorum neden yapar böyle bu uğultuyu ? şanzıman kaynaklı olsa belli bi viteste geçmezmiydi 5.vitese atayım 50-60la gideyim yine aynı şiddette ses. :confused:

edit:ayrıca şanzıman olsa viteste olduğu süre boyunca ses yapmazmıydı gaza en ufak dokunayım hemen uğultu başlıyor İnşallah aks bilyalarıdır :(

RSBurak
14-02-2012, 13:03
27Cu5Kf84Gc
bugün çektim bu videoyu ses çok net duyuluyor.