Orijinalini görmek için tıklayınız : 110 bin dizel bakımında hangi parçalar değişmeli
darkmoon
04-02-2012, 23:15
hiç üstüme vazife olmayan bir araç üstüme yıkıldı 110 binde 1.9tdi passat .
trigeri zincirmi kayışmı bilmiyorum dayımın aracı arabayı bakıma sokucam ama nereleri kontrol ettirmeli nerelere baktırmalı ve hangi parçaları değiştirilmeli araba otomatik .. açıkcası trigerı kayışda olsa değiştirtmiycem bunların dışında neleri kontrol edilip bakılmalı
mazot yağ polen hava filtreleri kızıdırma bujisi yağ bunlar aklıma geldi başka varmıdır.. unuttuğum ince ayar şeyler.. bir arkadaşım devirdaimi ile gergi rulmanınıda değiştir dedi gerekirmi..
birde bu araba çok yakıyor neden çok yakar ortalaması 11 litre yani 10.9 gösteriyor :D bana çok fazla geldi hadi kış falan ama genede fazla neden yakar acaba nereleri kontrol ettiriyim..
mazot pompasını kontrol edin, triger kayışı önceden değişmediyse değiştirin bence o sırada devirdaim ve gergi bilyası da değişir. EGR valfini kontrol edin, enjektörleri kontrol edin işeme vs. yapan varsa temizletin keçe ve pullarını değiştirin. Turbosunun balansına baktırın. Katalik varsa ona da bakın tıkanmış olabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
darkmoon
04-02-2012, 23:31
sağolun not ettim :) kağıda yazıyorum unuturum ustaya gittim mi arkasını döndüğünde çakdırmadan okuycam :D :D kağıdı görmesin şimdi acemi sanır :D
dark ben geçenlerde sohbet kısmında dizel araç alım sonrası diye başlık açmıştım, yapılacakları sen sıralamıştın hatta senin sölediklerini not edip ustaya gitmiştim. :D şimdi sen burda sormuşsun..
işin özü ben manifoldu temizlettim
carbon clean yaptırdım
dizel yakıt katkısı kullandılar(2 kutu Belçika malı, markasını bilmiyorum kaliteli bir şey benziyordu)
bakım zamanı henüz gelmediği için hava filtresi değiştirttim.
... ve uzun yola çıktım, 1.3 cdti corsa ile 400 km.yi 60 TL'lik eurodizel yakıt ile tamamladım. :)
darkmoon
06-02-2012, 15:21
dark ben geçenlerde sohbet kısmında dizel araç alım sonrası diye başlık açmıştım, yapılacakları sen sıralamıştın hatta senin sölediklerini not edip ustaya gitmiştim. :D şimdi sen burda sormuşsun..
carbon clean yaptırdım
dizel yakıt katkısı kullandılar(2 kutu Belçika malı, markasını bilmiyorum kaliteli bir şey benziyordu)
... ve uzun yola çıktım, 1.3 cdti corsa ile 400 km.yi 60 TL'lik eurodizel yakıt ile tamamladım. :)
sana dediklerim kendi aracım içinde yapıcaklarım hatta hatırlarsan ben aracıma bunları yapıcam yazmışdım :) ama onlar kurum temizliği idi :)
bu passat dayımın buna sadece genel bir bakım yaptırıcam trigerede bulaşmadan ama unuttuğum bir şey olmasın istedim.. filtreler ıvır zıvır falan işde birde bu dizel passatların özel bakılması kontrol edilmesi gereken bir yerleri varmı konuyu esasen ondan açdım :)
bu arada bakım yaparak iyi yapmışsın araba çok az yakmış 400km 60 tl yakmışsa çok iyi bir rakam :)
carbon clean yaptırdım
3.8lt yaktı yani?
Passat kaclik kac model 130luksa yakiti normal.otomatik demssiniz sanzuman yagi degisebilir.triger kontrol edilmeli 4sene yada 120bin.
3.8lt yaktı yani?
aynen öyle, -/+ 5 tl olabilir çünkü depomda daha yakıt vardı. Bu arada araç 130.000 km.de. Hızım neredeyse hep 90 km sabit.
darkmoon
06-02-2012, 16:52
aynen öyle, -/+ 5 tl olabilir çünkü depomda daha yakıt vardı. Bu arada araç 130.000 km.de. Hızım neredeyse hep 90 km sabit.
maşallah senin araç bir şey yakmamış hani kontak açık ayıp olmasın biraz bir şeyler yakıyımda komşular alışverişde görsünler hesabı takılmış :D :D
mert_leon
06-02-2012, 16:54
Passat kaclik kac model 130luksa yakiti normal.otomatik demssiniz sanzuman yagi degisebilir.triger kontrol edilmeli 4sene yada 120bin.
Ozaman bu motorlar pek ekonomik değil ne böyle 11 litre filan :S otomatik olmasındanmı kaynaklanıyor bu olay?
darkmoon
06-02-2012, 17:08
2005 model 110 binde higline paket otomatik 130 luk evet..
d segmenti dolu ve otomatik araçlar genelde 9-10 arası yakar zaten arkadaşımda 2.0cdti insignia var oda 9 yakıyor ama 11 fazla geldi bana bir 9-10 olsa şaşırmazdım o kadar..
BthnKrkt
06-02-2012, 17:11
Hep 90 sabitle uzunyol için yakıt degeri normal. Ben 1.9 cdti la 120-140 cruise kontrol yola göre İstanbul ankara arası git gel yaptım ankara şehir içi 50 km yaptım ve hep sert kullanımla tum ortalamam 3.9 ltre idi:)
Bende manyel var ist sehir ici kisin7.8 yazin ne olur bilemiyorum.ekonomik tartisilir cunku 2.0 fsi alsan bunun kadar giden yakar 12 lt civari
triger değişse iyi aslında ama çok masraflı :)
http://www.resimyukle.com.tr/origview/6567/Foto�raf0154.jpg
Bu bizim arac 800 tl cik tabi ugrasi ortada