Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs 172 dinlendirmeden stop ettim
herkeze merhabalar Clio Rs 172 kullanısıyım çukura düştüm baya gittikten sonra durucakken stop etti çalıştırdım marş aldı sonra tekrar stop etti çalıştırmak istedim marş çevirmiyo arza ne olabilir ???
yardımcı olursanız sevinirim...
Cliosportve
04-02-2012, 23:51
Manyetik kaptörün sokedi çıkmış olabilir
Marş çeviriyor ama çalışmıyor mu
SEÇKİN172
04-02-2012, 23:52
herkeze merhabalar Clio Rs 172 kullanısıyım çukura düştüm baya gittikten sonra durucakken stop etti çalıştırdım marş aldı sonra tekrar stop etti çalıştırmak istedim marş çevirmiyo arza ne olabilir ???
yardımcı olursanız sevinirim...
bir ççok sebebi olabilir marşmotoru arızalanımış olabilir benzinde kesilmiş olabilir kaptu kaldır kardeşim kırmızı bi tuş var ona bi bas öyle dene tekrar..:icon_tup:
denedim kırmızı düğmeyi olmadı soketini taktım çıkardım gene olmadı kutup başını söktüm bekledim olmadı marşa basıyorum tık diyo kesiyo almıyo döndürmüyo marşı aküde yeni anlamadım bi türlü mekanik bi bilgimde yok fazla
Cliosportve
05-02-2012, 00:04
Marş motoru hiç çevirmeyip tık diyorsa şu sebepler olabilir
1-Marş otomatiği (Marş taş.ağı) denilen parça bozuktur
2-Marş motoru kablolarının birisi temassızlık yapıyordur
3-Marş motoru içi dağılmıştır
4-Sigorta kutusundan bir problemdir
Önemlilik sırasına göre yazdım
SEÇKİN172
05-02-2012, 00:05
denedim kırmızı düğmeyi olmadı soketini taktım çıkardım gene olmadı kutup başını söktüm bekledim olmadı marşa basıyorum tık diyo kesiyo almıyo döndürmüyo marşı aküde yeni anlamadım bi türlü mekanik bi bilgimde yok fazla
marşda yeni diosunuz en iyi yarın bi ustaya gösterin:icon_tup:
berkay_aydin
05-02-2012, 00:07
Sigortaları kontrol ettiniz mi ?
SEÇKİN172
05-02-2012, 00:07
benimde aynı başıma gelmişti ama sabah marşa bastım çalıştı belkide sizinkide çalışır çukura düşürdünüz die sinirlenmiş olabilir... :)
:):) kızdı heralde afacan :)inş dediğiniz gibi olur valla ilginize teşekkür ederim yarın sabah ilgilenicem dedikerinize bakıcam olmadı ege tuninge çekicem aracı mustafa abiye inş büyük bi sorun yoktur gece gece canımı sıktı :(
Cliosportve
05-02-2012, 00:19
En fazla marş motoruna 150 TL sıkışmıştır
inş öyle olsun abi:) benzin lambasıda yanıyodu onla bi alakası varmıdır peki çok soru sordum ama kusura bakmayın..
arabayı 3. vitese alıp ittirmeye çalışabilirmisin ? en azından motor kitlemesi olup olmadığını anlarsın..
yarın sabah deneyim bi eğerki varsa ne olmuştur peki ??
benimki olabilecek en zor ihtimallerden biri..motordan kötü bir ses gelmedi dimi ?
Cliosportve
05-02-2012, 00:41
inş öyle olsun abi:) benzin lambasıda yanıyodu onla bi alakası varmıdır peki çok soru sordum ama kusura bakmayın..
Marş motorunun tık diyip kalmasıylan benzin olmayışının ışık yanmasının hiç bir alakası yoktur
aküden bence
akü yeni olabilir ama içi dolu olmayabilir
kaput altındaki kırmızı düğmeden çıt sesi geldimi bastıgında,basamamış olabilirsin
speed_emre
05-02-2012, 09:58
kac kez bastık ona altındakı sokete kadar soktuk acaba soketmı calısmıyor dedık sankı bır ara marsı yıcekmıs gıbı oldu ama gene eskısı gıbı tık dıodu kalıyodu bugun bakılcaktı ıste araba :)
bencede marş motoru olabilir ..
bu arada 1 hafta önce bi rs görmüştüm otogarın otoparkında sizinkiydi sanırım siyah kaput vardı
mehmetRS
05-02-2012, 10:05
darbe sensörü olabilir, o kaput altındaki kırmızı düğme, cukura düştüğünüzde devreye girmiş olabilir fakat tekrar çözülmesi konusunda çalışmasında bir sıkıntı varsa ondan da calısmıyor olabilir
speed_emre
05-02-2012, 10:37
sıyah kaput var tavadan sıyah olabılır :)
benim eski aracımdada aynı sorun olmuştu sorun aküden çıktı sert çukura düşünde akü içinde kopmamı ney öyle bişey olmuştu aküyü değiştirdik sorun düzeldi
speed_emre
05-02-2012, 10:56
akude yenıymıs valla soyledıgıne gore yesıl ısık yanıyordu akude! hatta kutup baslarını soktuk taktık kendısını resetlesın dıye banamasın demedı :)
Tam durucakken araba kendi stop etti demişsiniz,bu sekilde olduysa aküyü eleyin,sonuçta araba çalıştıktan sonra aküyü soksende gider,durup dururken kendi kendine durması Mars motoru olma ihtimalinide azaltıyor gibi..merak ettim açıkcası...
bence de elektriksel bi problem var. arkadaşlarında dediği gibi bence düşmenin etkisiyle sensör lerden yada kablolardan birinde temassızlık oldu. endişe etmeyin o kadar.
speed_emre
05-02-2012, 11:15
cok sagolun arkadaslar bakalım bugun anlasılcak hersey kendısıde yazar :)
evet bendim :) çıkıcam şimdi dediklerinizi denicem olmassa ustanın ellerinden öper :) problemde neyse çözünce yazarım arkadaşlar ama bencede kırmızı düğmeden kaynaklanıyo basıp basılmadığı anlaşılmıyo herhangi bi ses gelmiyor swich ten
marş motoruna çekiçle bi iki kez vur ama kırma sadece sarsılsın bıraz.
Tam durucakken araba kendi stop etti demişsiniz,bu sekilde olduysa aküyü eleyin,sonuçta araba çalıştıktan sonra aküyü soksende gider,durup dururken kendi kendine durması Mars motoru olma ihtimalinide azaltıyor gibi..merak ettim açıkcası...
emre nın yazdıklarıda mantıklı ama marsı bozuk olan araba vurdurunca calısması lazım kadrandaki ışıklarda cansız yanıosa aküdendir ama canlı yanıosa arabayı vurdurup çalıştırmayı dene çalışmıosa sorun başka şeydendir.
pert sierra
06-02-2012, 17:35
sierrada buna benzer bi sorunla karşılaştım çukura girdim benzin pompasının üzerinde tükenmez kalem mekanizması gibi bişey var o çukurda kendini korumaya almış yakıt akışını kesmiş bendede marş almadı benzinde vardı akü ışıklarıda tamdı soluğu çekicinin üzerinde göztepe sanayide aldım umarım en ufak masrafla çıkarsın işin içinden geçmiş olsun