Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 kalorifer sorunu

d3Li
05-02-2012, 19:23
arkadaşlar bugun sabah çalısan kaloriferim bi yere girdim çıktım tekrar marşa bastım çalısmadı. dijital panel aktif hatta kilma yada baska tusa bastıgımda içerden normalde gelen sesler geliyor ama üfleme yapmıyor kalorifer sorun nedendir acaba ?

sorun çözuldu: fan motorı takılmıs elle hareket ettırılınce çalasmaya dewam etti.

LeKLeK
05-02-2012, 20:13
motor yanmıs olabılır yada komurlerı bıtmıs olabılır benzer bı sorunu ben su radyator fanında yasamıstım fan donmez olmustu 3 tane elektrıkcı yanmıs dedı ama ıcını actıgımda sıkıstıgını gordum sende fana baktır ama yanmıs derlerse hemen degıstırme ıyı bı ustaya ıcını actır fabrıka baskısı acılmaz bu derler sana ama acılıyo ben actım yaotım kapattım bosuna para verme fana baktır

LeKLeK
05-02-2012, 20:15
olcu aletın varsa fana gelen + ve - uclarını olc dc voltajda 13.25 volt gelmesı gerekıyo

d3Li
05-02-2012, 20:30
her şey çalısıor ama sadece üfleme yok gibi duruyor KALORİFER REZİSTANSI dan dolayı olabılır mı

LeKLeK
05-02-2012, 20:36
ya ıste senın rezıstans nerde bılmıyorum ama olcu aletın olması lazım rezıstansa gıren voltajı olcecen gırmıyosa sıgorta falandır gırıyosa cıkısı olcecen cıkıstakı voltaj varsa motora bakacan yoksa rezıstansa bakacan demektır ama sana bı olcu aletı lazım

d3Li
05-02-2012, 20:39
direksiyonun alt tarafındaymıs interneten okuduğuma göre musluk bozulma ıhtimali var mı çunku hıc uflemıo ses cıkmıo yani ama dıjıtal gosterge aktif tuslara basınca içerden bazı seslerde gelıo ama ufleme yok hiç :?

LeKLeK
05-02-2012, 20:45
kalorıferı actıgında tuslara bastıgında kapaklar yer degıstırıyo olabılır kalorıferı ılk actıgında motordan herhangı bı ses gelıyo mu zoranma gıbı bı seye carpma gıbı fln onlara bak tık yoksa dedıgım gıbı adım adım cozmen lazım kalorıferı acacaksın rezıstansa gıren voltajı olcecen var mı yok mu varsa cıkıs voltajına bakacan var mı yok mu bunlara bakman lazım kı yonlendıreyım senı sımdı karambole ıs yapıoruz

d3Li
05-02-2012, 20:46
kalorıferı açtıgımda ses gelıyor kılamaya basıyorum gene ses gelıo sirkilasyona basıyorum gene ses geliyor tıkır tıkır ama ufleme yapmıor fan motoru çalısmıor gibi yani

LeKLeK
05-02-2012, 20:48
o zaman dedıklerımı yapman lazım sırasıyla voltajları olcmen lazım mantık uzerı ıs yapacaksın yanı yada elıne bı ampul al sınyal ampulu falan artı eksıyı degdır ampulun yanıp yanmadıgına bak

d3Li
06-02-2012, 20:50
sorun çözuldu: fan motorı takılmıs elle hareket ettırılınce çalasmaya dewam etti.

ermesut
24-02-2012, 12:54
arkadaşlar bugun sabah çalısan kaloriferim bi yere girdim çıktım tekrar marşa bastım çalısmadı. dijital panel aktif hatta kilma yada baska tusa bastıgımda içerden normalde gelen sesler geliyor ama üfleme yapmıyor kalorifer sorun nedendir acaba ?

bilader bu fan motoruna nerden ulaştın :confused: galiba benimde sorunum o olsa gerek 1-2ve 3. kademede hiç tık yok 4 kademede gönlü olursa çalışıyo :ofk: hatta geçen sigortayıda attırdı sanırım bi zorlanma var bu motora ulaşmak için nereleri söküyüm yardımcı olursanız sevinirim :o

ermesut
24-02-2012, 13:06
motor yanmıs olabılır yada komurlerı bıtmıs olabılır benzer bı sorunu ben su radyator fanında yasamıstım fan donmez olmustu 3 tane elektrıkcı yanmıs dedı ama ıcını actıgımda sıkıstıgını gordum sende fana baktır ama yanmıs derlerse hemen degıstırme ıyı bı ustaya ıcını actır fabrıka baskısı acılmaz bu derler sana ama acılıyo ben actım yaotım kapattım bosuna para verme fana baktır

kardeş sanırım sen bu işten anlıyosun benim kalorifer de sorun çıkardı 2 haftadır 1-2 ve 3. kademelerinde tık yok sadece 4. kademe çalışıyodu bi zorlanma sesi geldi pat kesildi baktım sigorta atmış 30 A değiştirdim fakat tık yok zorluyo ama çalışmıyo bende sigorta atmasın diye zorlamadım gecen gün tekrar baktım 4. kademe yeniden çalıştı sence sorun ne olabilir fan motoruysa ona ulaşmak için nereleri sökmem gerekir?
Araç 95 model e36 316i çift bölge sanırım analog klima!!!

LeKLeK
24-02-2012, 14:22
kardes sımdı benım kendı kalorıferıı yaptım ordan bıraz deneyımım var senınkınde motor nerde tam olarak bılmıyorum netten bakıp bulacan yerını sankı fan motoruna bısey sıkısmıs gıbıme geldı benım yada komurlerı bıtmıs gıbı olabılır 1 2 3. kademedeyken fazla guclu donmedıgınden donmuyodur sıkısıyodur ama 4. kademe tam guc oldugundan zorlayarakta olsa donuyodur sıgortayıda o attırmıstır bana kalırsa ya motorunu sıkan bısey var yada motorun komurlerı bıtmıs her sekılde motoru sokup bakman lazım

ermesut
26-02-2012, 22:08
kardes sımdı benım kendı kalorıferıı yaptım ordan bıraz deneyımım var senınkınde motor nerde tam olarak bılmıyorum netten bakıp bulacan yerını sankı fan motoruna bısey sıkısmıs gıbıme geldı benım yada komurlerı bıtmıs gıbı olabılır 1 2 3. kademedeyken fazla guclu donmedıgınden donmuyodur sıkısıyodur ama 4. kademe tam guc oldugundan zorlayarakta olsa donuyodur sıgortayıda o attırmıstır bana kalırsa ya motorunu sıkan bısey var yada motorun komurlerı bıtmıs her sekılde motoru sokup bakman lazım

işte motorun nerde olduğunu nette bulamadım demek biraz daha araştırmak gerek aracı yeni aldım burda götürebileceğim bi ustada yok bide göğüs inecek derlerse yandık söktürmem kalır valla neyse biraz daha araştırayım ben motor nerdeyse yinede saol kardeş yanıt verdiğin için