Orijinalini görmek için tıklayınız : Iskender usta egzoz hakkında bildikleriniz
]evet arkadaşlar herkez çok iyi diyor
daha önce yaptıranlar yazarsa sevinirim
kaç gün sürüyor yapılması
randevu alınıyormus
birde fiyat hakkında bilgilendirirseniz sevinirim ......:)
Maxiboost
05-02-2012, 21:10
sürekli bold ve rengarenk yazmak yasak forumda.
Ayrıca bu soruları iskender ustaya sorman lazım.
Evet çok iyidir. Yaptığı ürünün hakkını ister.
yapılacak uygulamaya, yoğunluk durumuna göre değişir ne kadar süreceği e tabi fiyatıda.
Bir dergide fiyat aralığı için 400-* yazıyordu, ama işinin hakkını verdiği kesin.. :icon_tup:
tartışmasız aldığı paranın hakkını veriyor ve yaptığı işin arkasında durur..bence 1 lira pahalı olsun iskender olsun..
Nakış gibi kaynak yapiyor isteyince muhteşem işler çıkarıyor daha önce civic için komple egsoz wg borusu dp falan yaptımıştım her seferinde konuşturdu ustalığını, fiyat olarak ilk başta soyledigi rakam size fazla gelebilir ama sunu hesaplayın, baska yerde yaptırıp begenmeyince yine ona gideceksiniz bosuna para vermis olacaksınız :D
Yaptıgı işin aldıgı paranın kesinlikle hakını veriyor
Super kaynak ıscılıgı ve el emegı harcıyor
kesınlıkle cok guzel ısle cıkartıyor
tek sorun Ankara ya uzak olması :)
eksozda iskender usta tek geçilir :)
mami_makinen
05-02-2012, 23:22
aldıgı paranın hakkını verır ..bence hıc dusunme ...
çok iyi ustadır türkiyede bu işin öncüsüdür yaptığı işi kalitesini araştırmana gerek yok
1. sınıf işçilik doğru iş yapar
Ali Özdoğan
06-02-2012, 01:28
daha önce siteden bir arkadaş 206 gti için yaptırmak istemiş 2000TL fiyat vermiş
GokhanRS
06-02-2012, 01:31
çok iyi ustadır türkiyede bu işin öncüsüdür yaptığı işi kalitesini araştırmana gerek yok
1. sınıf işçilik doğru iş yapar
kanka sizinde hiç farkınız yok. birebir aynı işçilik sizde de var benim gördüğüm. iskender ustada zaten iyidir ona yorum yapmama gerek yok.
Fazıl T.
06-02-2012, 01:59
işçiliği 10 numaradır hakkaten emek verir yaptığı işe aldığı parayıda sonuna kadar hakeder iskender usta
mehmetRS
06-02-2012, 10:24
daha önce siteden bir arkadaş 206 gti için yaptırmak istemiş 2000TL fiyat vermiş
gectiğimiz sene clio rs için komple düz boru sona egzost istemiştim, 850 lira fiyat vermişti, aracı sattıgım için gidememiştim tabi, ama bence fiyatları makul yapılan işe göre.. gti için orta kat v.s. varsa yine normal fiyat iskenderin işine göre
Bu egzos işinde kaynak düzgün olunca dahamı performanslı oluyor araç.. tamam işçilik önemlide egzos arabanın altında kimse görmüyor :D görevini yapsın yeter.. çekilen düz bir boru .. Kaynakçıların bir aylık maaşı 2000 bin lira değil .. Bana çok geldi fiyat ..
Bu egzos işinde kaynak düzgün olunca dahamı performanslı oluyor araç.. tamam işçilik önemlide egzos arabanın altında kimse görmüyor :D görevini yapsın yeter.. çekilen düz bir boru .. Kaynakçıların bir aylık maaşı 2000 bin lira değil .. Bana çok geldi fiyat ..
paslanmaz boru ve dirseklerin kullanılan malzemenin fiyatlarından haberin varmı. oksijen kaynagı ile değil tik kaynak ile yapılıyor. bunlar hep para. ona görede fiyatların böyle olması normal. kaç kişi yapıyor bu işi düzgün 1 elin parmagını geçmez..
Valla benim Type'r da otturmustu borusunu sen inu uzmezsen o seni hic uzmez birincisi cok miz miz olmiycaksin kendi haline birakacaksin ve emegine saygi duyup mahmutpasa pazarligina girmiyceksin o zmaan gercek isciligini agzi acik seyreder bir cok kisi :)
mavivtec
06-02-2012, 11:01
hiç kötü işçiligini görmedim..
Iskender abi adamın hammaddesi.. Birde Achmed var İskender abinin beraber çalıştığı abimiz. Hele o dünyadaki ilk adam :D
Git görüş yüz yüze, randevunu al, arabayı bırak arkana bile bakmadan git :)
ne istiyorsan kaçlık istiyorsan her türlüsünü sana anlatır izah eder, aldığı parayıda sonuna kadar hakeder hatta araç gecikmesin diye sabahlara kadar çalışır ;)
İskender Abiyi egzost işi dışında ailece tanırız karakteri insanlığı ile işçiliği orantılıdır dürüst ve işini hakkıyla yapan az esnaflardanır hatta sanatkardır kaynağı işçiliği gerçekten tartışılmamalıdır bile başlı başına bir markadar arabayı satarken bile herkez göğsünü gere gere iskender egzost yazar mesela :D ben cooper S ime headrs egzost yaptım ben hiç bir firmada bole bir egzost ve headrs görmedim aldığı para yaptığı iş ile orantılıdır iskender ustada iskender usta ile çalışan ahmet abide işinin ehlidir NOT: dün gece ilk defa aracımı headrs egzosttan sonra denedim gözle görülür muazzam bir hızlanma söz konusu hiç düşünme gözün kapalı git yaptır zaman ile alkalı bastırma kendini haline bırak sıkboğaz etme :D
paslanmaz boru olmasıda çok önemli !! allah korusun kırılır bi yerimize batarsa tetanoz olabiliriz öyle deme :D
eksisozluk.COM'dan bir alıntı.
Arama kısmına İskender Usta yazıyorsunuz ; çıkan sonuç
1.soyadı boyle midir bilinmez, ama butun modifiye camiasında "iskender usta" diye gecen bu zat, egzoz'dan adam yapabilme becerisine sahip muhtis bir insandir. :)
iskender abi bana gore dunyanın sayılı ustalarından bnm m3 e son susturucu yaptırdım nerdeyse 15 saat fılan surdu ama ıstedıgım sesı cıkardı. aldıgı parada bana gore hıc bısey yaptıgı ustalıgın yanında resmen boruları bırbırıne dıkıyo :D kısacası adma gıbı adam
Maxiboost
06-02-2012, 13:49
paslanmaz boru olmasıda çok önemli !! allah korusun kırılır bi yerimize batarsa tetanoz olabiliriz öyle deme :D
Adamin sorusuna verecek yararli bi cevabin yoksa sus.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma derler. Atilan kaynagin ve kullanilan borunun onemi vardir. Isini yapsin yeter derseniz gider yaptirirsiniz. Iyi yapilmis bir kaynak guzel gorunur zaten. Kullanilan kaynak turu ve isciligi guzel olursa yarin oburgun kaynaklanan kisimlardan catlama, kirilma vs gibi seyler yasamazsiniz. Adam gibi flans yapmazsa conta ile urasirsiniz, kaliteli paslanmaz boru kullanilirsa yuksek isida deformasyon az olur yine kaynaklanan kisimlarda soryn yasamazsjniz ayrica paslanip curumez egsozunuz. Headersta bu saydiklarim cok daha onem kazanir cunku sicaklik cok daha yuksektir. Gokhanoluk un anlamak istedigi bu. Barzo egsoza gidersin catlar patlar contadan gina gelir iskendere gidersin :) 206 nin egsozunu herkes yapar asiri sicaklik olusmuyor bazi asiri beslemeli araclar gibi ama kalitelisini almak varken neden riske gireyim ki?
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma derler. Atilan kaynagin ve kullanilan borunun onemi vardir. Isini yapsin yeter derseniz gider yaptirirsiniz. Iyi yapilmis bir kaynak guzel gorunur zaten. Kullanilan kaynak turu ve isciligi guzel olursa yarin oburgun kaynaklanan kisimlardan catlama, kirilma vs gibi seyler yasamazsiniz. Adam gibi flans yapmazsa conta ile urasirsiniz, kaliteli paslanmaz boru kullanilirsa yuksek isida deformasyon az olur yine kaynaklanan kisimlarda soryn yasamazsjniz ayrica paslanip curumez egsozunuz. Headersta bu saydiklarim cok daha onem kazanir cunku sicaklik cok daha yuksektir. Gokhanoluk un anlamak istedigi bu. Barzo egsoza gidersin catlar patlar contadan gina gelir iskendere gidersin 206 nin egsozunu herkes yapar asiri sicaklik olusmuyor bazi asiri beslemeli araclar gibi ama kalitelisini almak varken neden riske gireyim ki?
haklısınızda ben boru önemli değil demedim yada kesinlikle bu işi yapanlara bir lafım yoktur emektir uğraştır çünkü ama her arabaya chrome boru şart değil demek istediğim bu paran vardır gider chrome da yaptırırsın ve ayrıca her yapılan normal borudan egzozda yarın öbürgün çatlıcak patlıyacak diye birşeyde yok burada dediğiniz şey işcilikle alakalı birşey ve o kadar kolay çürüyecek bir malzeme değil bu fabrikanın orjinalindede bu boru kullanılıyor(tamam şimdi maliyeti düşünerek kullanıyor diyeceksiniz) eyvallah ama chrome boru çıkmadan evvelde normal boru kullanılıyordu eger sorun sadece çatlama patlamaysa iş yapılırken başında durup doğru düzgün bir ustaya yaptırırsanız bu sorunda çözülür bence ve her arabada chrome kullanılacak diye bir kaide yok çıkan ısıya göre değişir atmosferik arabanın egsoz sıcaklığıyla turbo arabanın egzoz sıcaklığıda aynı olamaz bence önce gerekliyse yapılmalı..! her arabaya chrome boru yapmak israftan başka birşey değildir para kazanmak zor zanaat... son birşey yazıcam yanlış anlamayın ilk yazdıgınız cümle ''Adamin sorusuna verecek yararli bi cevabin yoksa sus.'' daha güzel bi yaklaşım olabilirdi zira ben size böyle birşey yazsam moderatör olduğunuz için banlardınız beni
Yaptığı headers ve egzos sayesinde atmosferik aracımda +21 hp güç ve mükemmel bir ses elde ettim.
İşçiliği de çok üstün kalitede, kaynak noktalarında kesinlikle potluk vb. göremezsin.
Bu işi çok ucuza kapatayım, kaliteyi boşver demiyorsan kesinlikle tercih edilecek ilk isim İskender usta.
egzos konusunda catback sistemler, iskender usta ve custom garaj.
Ahmet_28
06-02-2012, 15:58
bende czt ye egsoz yaptırtığım sıra tanıştım kendisiyle.kişilik olarakta düzgün bi insan işçiliğine gelince yaptığı bütün araçlar referansıdır zaten.evet biraz pahalıdır ama nakış gibi işliyor.
kısacası iyi işçilik,iyi malzeme :iyi fiyat :)
Maxiboost
06-02-2012, 16:24
haklısınızda ben boru önemli değil demedim yada kesinlikle bu işi yapanlara bir lafım yoktur emektir uğraştır çünkü ama her arabaya chrome boru şart değil demek istediğim bu paran vardır gider chrome da yaptırırsın ve ayrıca her yapılan normal borudan egzozda yarın öbürgün çatlıcak patlıyacak diye birşeyde yok burada dediğiniz şey işcilikle alakalı birşey ve o kadar kolay çürüyecek bir malzeme değil bu fabrikanın orjinalindede bu boru kullanılıyor(tamam şimdi maliyeti düşünerek kullanıyor diyeceksiniz) eyvallah ama chrome boru çıkmadan evvelde normal boru kullanılıyordu eger sorun sadece çatlama patlamaysa iş yapılırken başında durup doğru düzgün bir ustaya yaptırırsanız bu sorunda çözülür bence ve her arabada chrome kullanılacak diye bir kaide yok çıkan ısıya göre değişir atmosferik arabanın egsoz sıcaklığıyla turbo arabanın egzoz sıcaklığıda aynı olamaz bence önce gerekliyse yapılmalı..! her arabaya chrome boru yapmak israftan başka birşey değildir para kazanmak zor zanaat... son birşey yazıcam yanlış anlamayın ilk yazdıgınız cümle ''Adamin sorusuna verecek yararli bi cevabin yoksa sus.'' daha güzel bi yaklaşım olabilirdi zira ben size böyle birşey yazsam moderatör olduğunuz için banlardınız beni
Ayni seyleri yazip durmussun. Kimse sana burda hangisini yapsam iyi diye sormadi. Iskender ustaya is yaptirmis olanlardan bilgi istenmis. Malzemeylede ilgili aman tetanoz olmayalim fln diye yazmissin. Insanlar orda birseyi anlatmaya calismis gevsek gevsek yorum yapiyosun. Parasi olanda ztn parasina gore tercih eder. Bak bakalim fabrikasyon egsozlarda ne materyal kullaniliyor. Dedigin gibi olsa cart diye paslanirdi. Galvanizli diye hatirliyorum.
Tepkime gelirsek sen ust uste cezalar alip hala boyle yazarsan aynen boyle tepki gosteririm senin yazdiklarini ben temizliyorum. Ayrica bana boyle tepki vermeni gerektirecek birsey yapmam aramizdaki fark bu..
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma derler. Atilan kaynagin ve kullanilan borunun onemi vardir. Isini yapsin yeter derseniz gider yaptirirsiniz. Iyi yapilmis bir kaynak guzel gorunur zaten. Kullanilan kaynak turu ve isciligi guzel olursa yarin oburgun kaynaklanan kisimlardan catlama, kirilma vs gibi seyler yasamazsiniz. Adam gibi flans yapmazsa conta ile urasirsiniz, kaliteli paslanmaz boru kullanilirsa yuksek isida deformasyon az olur yine kaynaklanan kisimlarda soryn yasamazsjniz ayrica paslanip curumez egsozunuz. Headersta bu saydiklarim cok daha onem kazanir cunku sicaklik cok daha yuksektir. Gokhanoluk un anlamak istedigi bu. Barzo egsoza gidersin catlar patlar contadan gina gelir iskendere gidersin :) 206 nin egsozunu herkes yapar asiri sicaklik olusmuyor bazi asiri beslemeli araclar gibi ama kalitelisini almak varken neden riske gireyim ki?
1.600 110hp 206'nın egt'si hiç inmiyor çoğu hızlı turbo arabadan çok daha fazladır.
Maxiboost
06-02-2012, 17:12
1.600 110hp 206'nın egt'si hiç inmiyor çoğu hızlı turbo arabadan çok daha fazladır.
Nerelerde geziyor misal? Peki ya borudan gece gaz miktari? O da turbo araclardan fazla mi?
Teşekkürler arkadaşlar birde bunu yaptıranlara soracağım
ortalama kaç hp güç katar araca ?
Ayni seyleri yazip durmussun. Kimse sana burda hangisini yapsam iyi diye sormadi. Iskender ustaya is yaptirmis olanlardan bilgi istenmis. Malzemeylede ilgili aman tetanoz olmayalim fln diye yazmissin. Insanlar orda birseyi anlatmaya calismis gevsek gevsek yorum yapiyosun. Parasi olanda ztn parasina gore tercih eder. Bak bakalim fabrikasyon egsozlarda ne materyal kullaniliyor. Dedigin gibi olsa cart diye paslanirdi. Galvanizli diye hatirliyorum.
Tepkime gelirsek sen ust uste cezalar alip hala boyle yazarsan aynen boyle tepki gosteririm senin yazdiklarini ben temizliyorum. Ayrica bana boyle tepki vermeni gerektirecek birsey yapmam aramizdaki fark bu..
haklısın..
Teşekkürler arkadaşlar birde bunu yaptıranlara soracağım
ortalama kaç hp güç katar araca ?
Kusursuz bir headrs egzost %8 verir ki iskender abiden %8 net cikar
Kusursuz bir headrs egzost %8 verir ki iskender abiden %8 net cikar
kesin cıkar kesin bu arada senn arabanın sesıde on numara olmus ya gecen evın onunden gectınde o zaman duydum
kesin cıkar kesin bu arada senn arabanın sesıde on numara olmus ya gecen evın onunden gectınde o zaman duydum
Ewet kanka gece otimden yukari cikiyoduk ses gercekten cok iyi oldu iskender abi yapiyo sadece sesi anlattim nerde tok rolantide nasil bu arada onemli not: iskender usta susturuculari kendisi elde yapiyo gercekten bambaska iscilik
Ewet kanka gece otimden yukari cikiyoduk ses gercekten cok iyi oldu iskender abi yapiyo sadece sesi anlattim nerde tok rolantide nasil bu arada onemli not: iskender usta susturuculari kendisi elde yapiyo gercekten bambaska iscilik
kanka asıl sen gectıkten sonra bende yaprısammı dıye dusunuyorum. guzel bı ses ıstıyorum bende artık bakım gıdıp konusucam
anti 21 hp güç mükemmel okadar verirmiki gercekten ?
anti 21 hp güç mükemmel okadar verirmiki gercekten ?
Parçaları taktırıp yaklaşık 1 hafta kullandıktan ve güçteki artışın tadına vardıktan :D sonra teşekkür etmek için İskender ustayı aradım.
Bu sistemin aynısını sadece cold air intake'i olan stock bir FN2'ye uyguladığını, daha sonra çıkardıkları dyno'da aracın OEM headers ve egzozlu haline oranla +21 hp ve buna yakın tork artışı ölçtüklerini belirtti. Yani %10 performans artışı demek oluyor ki şaka gibi.
RafetAraç
11-02-2012, 11:46
2000 lira fiyat bir egzoz için aşırı derece pahalı. altın kaplatsan egzozu yine pahalı yani..
2000 lira fiyat bir egzoz için aşırı derece pahalı. altın kaplatsan egzozu yine pahalı yani..
Yaptığı işin hakkını veriyorki bunca insan gidiyor, ne güzel emeğinin karşılığını alıyor, 3 liralık işe&işçiliğe 5 lira istemiyor ;)
İşçiliği 10 numaradir yalnız modifiye deil klasik araba ve fordun ralli arabalarınıda yapar referansları çok sağlam insanlığıda 10 numaradir
RafetAraç
11-02-2012, 16:57
Yaptığı işin hakkını veriyorki bunca insan gidiyor, ne güzel emeğinin karşılığını alıyor, 3 liralık işe&işçiliğe 5 lira istemiyor ;)
hocam tamam işçiliğine ve insanlığına , emeğine diyecek hiç bişeyim yok doğrudur. fakat 2000tl çok ama çok pahalı. hadi 800-900 tamamda 2000 gerçekten çok. bende bu işi yapıyorum. meğersem biz bedava yapıyomuşuz.
hocam tamam işçiliğine ve insanlığına , emeğine diyecek hiç bişeyim yok doğrudur. fakat 2000tl çok ama çok pahalı. hadi 800-900 tamamda 2000 gerçekten çok. bende bu işi yapıyorum. meğersem biz bedava yapıyomuşuz.
iskender ustanın yaptığı gibi işler mi yapıyorsun? yaptığın işlerden bi kaç örnek foto koyarmısın?
bi projem var fiyat almak isterim..
gerçekten bende merak ettim arkadaşın çalışmalarını kullandığın malzeme nedir kaynak olarak ne kullanıyorsun ?
iskender usta işi bilen kişidir
2000 TL nispeten yuksek bir meblag olabilir, ancak 2.0lt 200hp atmosferik bir motorda yalnizca egzoz manifoldu ve komple egzos sistemiyle 20 hp artış goruyorsam ustaya helali hoş olsun derim, verdigim paraya da uzulmem.
Millet %10 beygir artisi icin emme manifoldu, conta, kelebek degisimi vs vs daha bir suru islem yapip tonla para harciyor atmosferik araclarda. Bunlari goz onunde bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.
Nerelerde geziyor misal? Peki ya borudan gece gaz miktari? O da turbo araclardan fazla mi?
Surekli 800 derecelerde, istersen egt göstergeni alıp bakabilirsin.
Gecen gaz miktarını ne ölçtün???
Emre Akçay
11-02-2012, 19:39
2.000 TL her araç için aynı değildir herade. Ama gerçekten yüksek bir rakam. İşçiliği güzeldir ama her araç için o paranın değeceğini düşünmüyorum.
850 tl fiyat alan var 2000 tl alan var . acaba bu uçurum niye arkadailar ? şimdi araçtan araca fark var diyeceksinizde atmosferik sanırım ikiside . bu arada 1.8 n/A passata bende komple egzoz yaptırmak istiyorum . sizce headers yaptırılmalımı ? etkisi nekadar olur ? orta boru olarak 60 lık idealmi yoksa backpres. için daha dar çap mı seçilmeli ?
Eskiden komşuyduk sağolsun bizi maslak sanayi sitesinde hiç yanlız bırakmadı sürekli müşteri yolardı kendide arada sırada gelir çayımızı içerdi en fazla 5 dakka dururdu o ayrı :)
YG 615 106 aracımız için çok rica ettik 1 ayda yaptı sağolsun ama öyle bir ses ve performans hiçbir egzozcudan almadım,yanındaki ahmet ustamızıda burdan saygı ve sevgilerimi yolluyorum.
Ücret için hiç düşünme yaptığı işçiliğininin fazlasını hak ediyor ...
Maxiboost
13-02-2012, 20:57
Surekli 800 derecelerde, istersen egt göstergeni alıp bakabilirsin.
Gecen gaz miktarını ne ölçtün???
sürekli 800 derce mi iimiş :) gazlayınca ne civarlara çıkıyor? aradakı miktar farkını anlamak için geçen miktarı ölçmeye gerek duymayacak bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum.
audilover
13-02-2012, 21:17
Ben isciligi ile ilgili tek kelime soyleyemem gayet iyidir ama fazlasiyla abartildigini dusunuyorum yani yaptigi iscilik guzel fiyatlari yuksek ve abartili bekleme sureleri (bunun bir satis pazarlama stratejisi oldugunu dusunuyorum)
Kendi adima maslak sanayide en az iskender usta kadar usta savas ustayi tercih ediyorum..
2000 TL nispeten yuksek bir meblag olabilir, ancak 2.0lt 200hp atmosferik bir motorda yalnizca egzoz manifoldu ve komple egzos sistemiyle 20 hp artış goruyorsam ustaya helali hoş olsun derim, verdigim paraya da uzulmem.
Millet %10 beygir artisi icin emme manifoldu, conta, kelebek degisimi vs vs daha bir suru islem yapip tonla para harciyor atmosferik araclarda. Bunlari goz onunde bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.
3-4 yerde yazmışsın o yüzden yazmak istedim o senin aracındaki k20 motorun güzelliği her 2000cc den o güç çıkmaz egsoz işi araca göre değişir kimi araç 20 verir kimisi hiç vermez
iskender usta işçiliği ile referansları ile zaten kendini kanıtlamış birisi sorgulanacak bir durumu yok kendisinin..
ama herkez beğenecek diye birşeyde yok fiyata fazla diyenleri taşa tutuyorsunuz bırakın herkez fikrini açıkça beyan etsin iskender ustanın savunulmaya zaten ihtiyacı yok isteyen gider yaptırır isteyen yaptırmaz yaptığı işçilik ortada
çok para çooook .. tig kaynak makineleri 986 ile 2880 € arası değişiyor.. ilk mesajımdada söyledim altı üstü düz boru.. paslanmaz boru fiyatı vs.. hepsi hikaye.. malzeme fiyatı kaç lira tutacak 1500 liramı ? mühendislik çalışması yapılmıyor.. işin içine headers girse bile bana göre fazla fiyat..
egzoz işini iskender değilde her egzoz cu yapabılır aman aman bi kaynak yok. ustalık custom headersta çıkıyor bence
4-2-1 custom headers aşşağı yukar nekadar olur fiyat olarak ?
arkadaslar parasi olan gitsin, cok para falan degil olurda kendi egsozunuzu yaptirmaya karar verirsiniz, gidin izleyin iscilik gorun..
araba ayiran, adam kayiran birisi degil Iskender abi. gider baska yerde yaptirirsiniz memnun kalmaz pisman olur yine solugu iskenderde alirsiniz. buna 50 tane ornek veririm :)
Headers dediginiz is alttarafi boru deildir. Downpipela karistirmayin. Headers icin o kadar zaman olduruyorki, bu paralari cekmesi gayet normal. Biri de desinki ben manifold catlattim :D
hee illaki vardir tek tuk diyorsaniz adam omur boyu garanti veriyor.
Gidin gorun konusun tanisin esnafligini insanligini en onemliside isciligini gorun sonra yorum yapin.. Burda cogu kisi yaptigi isi gormeden pahali odur budur yorum yapiyor. Kimse bos konusmasin.
en basit ornek : Eisenmann egsozum var kendi aracimda, dunya para verip aldim fabrikasyon marka egsoz diye.. Hayatimda bu kadar kotu bir kaynak gormedim. Adam sanatkar :D
Fanatiklik olarak algilamasin kimse dogruya dogrudur bu dediklerim.
baska bir ornek daha, daha da agritmayacagim basinizi :) yarin obur gun x marka custom bir egsoz manifold falan sattiginizda, iskenderin egsozunun yarisina bile satamazsiniz bununda ornekleri cok.. :)
Gidin gorun konusun tanisin esnafligini insanligini en onemliside isciligini gorun sonra yorum yapin.. Burda cogu kisi yaptigi isi gormeden pahali odur budur yorum yapiyor. Kimse bos konusmasin.
işçiliğine insanlığına birşey diyen yok zaten.. ne kadar güzel kaynak çekilse de bir işte malzeme fiyatı neyse üstüne bir okadarda işçilik konur en fazla.. ben inanmıyorum 2000 liralık egzos için 1000 lira malzeme fiyatı tutsun ;) .. İşçiliği diğer ustalardan iyi olduğu için fiyat arttırılmış ama abartılmış " bence ".. parası olan yaptırsın, kimsenin çok pahalı sakın yaptırmayın dediği yok .. Kimse boş konuşmuyor .....
Bunca yazidan 1 cumle :) hadi hayirlisi
Maxiboost
13-02-2012, 22:45
Mış muş lu fiyatlarin yerine yaptiran arkadaslar fiyat yazsalar daha iyi olacak galiba.
aynen yav kımse kımseyı savunmasın. iskender ustaya kımse *** atmıyor , referansları belli . isteyen yaptıtır isteyen yaptırmaz . yaptıran arkadaşlar yaptırdıkları paraçların karşılarına fiyat yazabılırmı merak ettim :)
beyler bu fiyatlar bu maliyetler çok derken hesabı sadece boru ve tig kaynağı olarak düşünmeyin bir iş yerinin vergileri stopajı kirası elektrik su yemek gibi personel gibi bir çok gideri var ayrıca malzemenin parası birçok nedenden değişir paslanmazın kalitesi kesilen headersların flanşları sağlam olsun dönme yapmasındiye 10mm paslanmazdan kesiliyor arada kullanılan flanşlar var 60 lık bir dirsek tanesi 14 tl bi headers yapılıyor son teslim yapılmadan tornaya verilip yüzeyi taşlanıyor o bile 50 tl dışardan fiyat biçmek kolay
pardon ama 2000tl lik bir iş 2 gün sürer ondada 600 tl kazanmassa bi dükkan dönmez bu iş....
beyler bu fiyatlar bu maliyetler çok derken hesabı sadece boru ve tig kaynağı olarak düşünmeyin bir iş yerinin vergileri stopajı kirası elektrik su yemek gibi personel gibi bir çok gideri var ayrıca malzemenin parası birçok nedenden değişir paslanmazın kalitesi kesilen headersların flanşları sağlam olsun dönme yapmasındiye 10mm paslanmazdan kesiliyor arada kullanılan flanşlar var 60 lık bir dirsek tanesi 14 tl bi headers yapılıyor son teslim yapılmadan tornaya verilip yüzeyi taşlanıyor o bile 50 tl dışardan fiyat biçmek kolay
pardon ama 2000tl lik bir iş 2 gün sürer ondada 600 tl kazanmassa bi dükkan dönmez bu iş....
%30 kar var yani.. :).. 2000 liralık işin 1400 lirası giderse istenen 2000 lira çok makul .. bu işi ypan diger arkadaşlarda bu oranı doğruluyorlarsa ben cidden boş konuşmuşum özür dilerim ..
%30 kar var yani.. :).. 2000 liralık işin 1400 lirası giderse istenen 2000 lira çok makul .. bu işi ypan diger arkadaşlarda bu oranı doğruluyorlarsa ben cidden boş konuşmuşum özür dilerim ..
kullandıkları malzemeyi görseniz ben arabaya boşa binmişim dersiniz :)
birde bu 2000 lira headers dahil fiyatmı ? .. ben sadece çekilecek düz boruya verilen fiyatı 2000 lira biliyorum ..
gel senle fiyat çıkaralım ozaman bi arabaya sen seç headers artı egzost 2000tl
beraber hesap edelim olurmu herşey açık ve net 70 liboru 2 susturucu spiral ve headers maliyet çıkaralım
araba aldığımda gelecem zaten :D
ben 2010 un başında egsoz yaptıırdım sürekli gittiğim egsozcu var headers ve susturucular hariç baştan sona 60 lık borudan çift egsoz sağdan ve soldan araçta bayağı uzun 280 tl ye yaptırdım bu zamana kadarda sorun çıkmadı tabiki kaliteli malzemeler var çok daha iyi işçilikler var fiyat haliyle değişir ama bencede 2 bin tl bi egsoz için fazla usta nasıl bir işçilik uygulayacakda aracın hp si artacak sonuta boruyu aracın taban yapısına göre kıvıracak burda hp artıran headers olur ancak onuda zaten hazırlarını satıyorlar çokda pahalı değiller
34tb9544
13-02-2012, 23:37
Benden istenen fiyat ikinci el bir eksoz için İskender'den sadece ve sadece 60 lik krom boru sonda İskender yapımı susturucu 1200 tl diye söyledi İskender mal kullanılmıştı dükkanında duvarda duruyordu biri takmış sesini begenmeyip çıkartmış Jcw replikasi dedi sesimi çıkartmadım mal onun ama pahalı geldi daha sonra btg yi aradım marka bir sistem sordum cat back olarak düz boru iki adet son susturucu 1100 lira 500 Euro civarına geliyo 1100 tl yaparım dedi 15 günde teslim
Borla markasini bilirsiniz degilmi ?
Fiyatlarinida bilirsiniz ki kol gibidir ....
Bundan seneler once bir vette ye savasta borla ile dyno yapip sonrasinda iskonun dukkana biraktilar isko yapti yeniden .
Tekrar dyno yapildi sonuc
İskender 1 -borla 0
Binlerce yuksek performans eksoz vb sistemleri uretmistir . Argesi saglam zeki bir sanatkardir .
Dunya rekoru kosan porschelerden tutun akliniza gelebilecek gipta ile bakilan bircok otomobilin uzerinde emegi vardir . Adamlar 15 bin tl lik sistemi cope atip iskendere is yaptiriyorlar ise boşuna degil bu solenenler degilmi ?
Ayrica 2000 tl afaki fiyati uzerinden konusuluyor hoslanmadim bundan bir arkadasimizin arkadasi gitmis 2000 demis mis mis ...
Gidip sorarsiniz nekadar diye olur biter adam yemez isko cay ismarlar sohbet eder ....
Duz boru cekmek icin kimse 2000 tl istemez ...
Adama gidersin kim olursa olsun usta turbo olmayan arabaya turbo manifoltu icad et hem guc cikartsin hem egt cosmasin derseniz kirilmasin akmasin kokmasin derseniz mubala etmiyorum dunyadaki en iyi manifoltuda yapar size ve hakki ne ise ister yurtdisindan getirttiginiz1000 - 2000 dolar verdiginiz manifolttanda 50 kat iyi yapar ....
Duz boruya degil 50 cm lik turbo manifoltuna ister o parayi ... Bide burdan hesap edin borunun metresi kac para diye ....
ben kesınlıkle daha arabama marka bı egzos fılan takmam sadece ıskender abı ne yaparsa onu takarım
alicancalis
13-02-2012, 23:59
Bende İskender ustaya aracimi teslim edenlerdenim. Cokda memnun kaldim. Adam isi biliyor ve yapiyor. Ne hakediyorsa onuda istiyor. Burada kimsenin size zorla gidin orada eksozunuzu yaptirin diye bir dayatmasi olamaz. Herkesin kendi tercihidir ve istenen fiyatlar elestirilemez diye dusunuyorum. Cunku bende dis hekimiyim ve en basitinden bir dolgu bedelini, kullanilan malzememin 2-3 kati diye hesap yapsaydik, bir dolguyu en fazla 15-20 tl gibi yapmamiz lazimdi. Burada istenen bedel, tecrube ve birikimin karsiligidir. Bunuda bulmak kolay degildir. İskender usta'nin ismi bosuna herkes tarafindan bilinmiyor. Senelerdir yaptigi onca araba ve memnun ettigi binlerce musterisi oldugu icin bugun oldugu konumda. Birakinda adam birazda para kazansin.
aynen yav kımse kımseyı savunmasın. iskender ustaya kımse *** atmıyor , referansları belli . isteyen yaptıtır isteyen yaptırmaz . yaptıran arkadaşlar yaptırdıkları paraçların karşılarına fiyat yazabılırmı merak ettim :)
Ben aracımdaki İskender headers ve egzozu satılık ilanı olan bir FN2'den aldım. Aracın sahibi parçaları 3 ay kullandığını, ses nedeniyle polis aracını bağladığı için de satmak üzere söktüğünü belirtmişti. Neyse, hikaye kısmını geçiyorum.
Şansıma, araç sahibi tarafından biraz acilen satılık olması nedeniyle bu parçalara toplamda 1.300 TL verdim ki bu rakam yukarda konuşulan fiyatlara göre çok anormal uygun bir fiyat. Bu sebepten, işçilik fiyatlarını da az çok bildiğim için, içime kurt düştü ve İskender ustayı arayarak sormaya karar verdim.
Komple sistemi 2.500 TL'ye yaptığını belirtti. Parçalar:
4-2-1 Headers (Kat iptalli)
Çift susturucu 70 mm komple sistem
berkay_aydin
14-02-2012, 00:44
Marka olsa millet atlar, usta işi olunca nedense pahalı oluyor..
cabriolet
14-02-2012, 00:49
valla bende invidia egzoz var kaynaklarını en son sebo düzeltti heryerden kaçırıyodu :D marka egzozlarda kaliteli oluyo diye bişey yok :)
Marka olsa millet atlar, usta işi olunca nedense pahalı oluyor..
Aynen, marka etiket olunca kimse ses etmez :)
birde bu 2000 lira headers dahil fiyatmı ? .. ben sadece çekilecek düz boruya verilen fiyatı 2000 lira biliyorum ..
araba aldığımda gelecem zaten :D
şu fiyatları bilmeden hala bıdı bıdı ? Daha gidip görmeden yorumluyorsun buna anlam veremiyorum. Düz boruya 2000 TL veriyorlar diye kim söyledi sana merak ettim :)
Gidip zaten orta susturucu iptali ne biliim son susturucu değişimi varsa zaten İskender'in kapısında yatmaya gerek yok :)
Sence mümkün mü böyle birşey ? :D Headers + komple egsoz fiyatları bu civarda o da arabasına göre değişmektedir.
Downpipe olursa biraz daha düşüyor fiyat diye biliyorum.
Gariban Gökhan abi de söylemiş. Maliyet sanayide yüksek, dışarıdan gozuktugu gibi değil. Bide banka hesaplarını inceleyelim bari Tech Ailesi olarak :D yahu size ne kar ettiği ne kazandıgı. Burda hala kar maliyet hesabı yapıyorsunuz. Adamlar bu işte ter döküyor. Orasını burasını yakıyor. Bu kadar düzgün çalışıp bu riskleri alan adamlar bırakında istediği fiyatı çeksinler.. Laf anlatmaya gerek yok artk, beğenen yaptırır beğenmeyen yaptırmaz.
ilkercom
14-02-2012, 10:14
sanayide 500 bilemedin 1000 liraya yapılan işler bunlar.
aracıma son nokta bi sistem yapacağım diyorsan paraya acımayacaksın.
biri yapar dyno da 5 hp verir veya vermez bile. 500 ister memnun kalan olur.
usta yapar 15 hp verir. 2500 lira fiyat ister. yaptıran da allah razı olsun der :D
Tercih meselesi bunlar.
Fiyat bence de pahalı. aslan besliyorsan yemine katlanacaksın paşam :D
Arkadaşlar aracmın üzerindeki headrsı söktüm ve egzostu iskender abi headrs ve egzost yaptı 2 boy temiz aldım uçuyorum şahitlerim war:D e46 m3 EMG cooper videolarını izleyin aracıma headrs egzost yaptırdıktan sonra debriyaj değişti hoşuma gitmiyodu Cumhur ne zaman değişmişti bilmyodum kafamda soru işareti kalmasın dedim iskender susturucuları gidip piyasadan 10 20 30 liraya susturucu almıyo tamamen kendisi elde susturucu yapıyo bunu hayal edebilen var mı acaba çok merak ediyorum? headrs egzost yaptırdım ödediğim para aldığım performansın yanında hiç bişe kaldı ki herkezinde parasına göre mal var kimse sıkntı yapmasın ama ben ucuz mal alıcak kadarda zengin değilim
samet_61
14-02-2012, 12:03
şuayip ten sasmam...
ben ucuz mal alıcak kadarda zengin değilim
adam dogustan İngiliz yaww :) atasözlerini kesss :hahaha:
Borla markasini bilirsiniz degilmi ?
Fiyatlarinida bilirsiniz ki kol gibidir ....
Bundan seneler once bir vette ye savasta borla ile dyno yapip sonrasinda iskonun dukkana biraktilar isko yapti yeniden .
Tekrar dyno yapildi sonuc
İskender 1 -borla 0
Binlerce yuksek performans eksoz vb sistemleri uretmistir . Argesi saglam zeki bir sanatkardir .
Dunya rekoru kosan porschelerden tutun akliniza gelebilecek gipta ile bakilan bircok otomobilin uzerinde emegi vardir . Adamlar 15 bin tl lik sistemi cope atip iskendere is yaptiriyorlar ise boşuna degil bu solenenler degilmi ?
Ayrica 2000 tl afaki fiyati uzerinden konusuluyor hoslanmadim bundan bir arkadasimizin arkadasi gitmis 2000 demis mis mis ...
Gidip sorarsiniz nekadar diye olur biter adam yemez isko cay ismarlar sohbet eder ....
Duz boru cekmek icin kimse 2000 tl istemez ...
Adama gidersin kim olursa olsun usta turbo olmayan arabaya turbo manifoltu icad et hem guc cikartsin hem egt cosmasin derseniz kirilmasin akmasin kokmasin derseniz mubala etmiyorum dunyadaki en iyi manifoltuda yapar size ve hakki ne ise ister yurtdisindan getirttiginiz1000 - 2000 dolar verdiginiz manifolttanda 50 kat iyi yapar ....
Duz boruya degil 50 cm lik turbo manifoltuna ister o parayi ... Bide burdan hesap edin borunun metresi kac para diye ....
Bence işinin en iyisi Türkiye'de. Tereddütsüz emanet ederim arabamı. İşçiliği ve sohbeti muazzamdır. Aslada fiyat konusmam çünkü işin gereğinden fazlasını asla istemez böyle şeyleri aşmış bir insan. Yaptığı işinde sonuna kadar arkasındadır. Ki zaten yaptığı işler ortada.. Herhangi bir marka egzosa verilecek paradansa Iskender ustaya yaptırırım hem sesi özgün olur istediğim gibi yapar hemde işçilik olarak markalardan hiç bir eksikliği olmaz. Fiyat konusunda pahalı denmesi yanlış yurtdışındaki egzos işçilik fiyatları belli...
ben fiyata degilde kar oranlarına takıldım.
en nefret ettgim şeydir bir iş yeerinin kar oranlarını hesaplamak.
sanane istedgi kadar kazanır ister yaptır ister yaptırma
Türk insanı hep yapar bu hesabı.
Sadece ve sadece fiziksel olarak görebileceği, tutabileceği,hissedebileceği nesnelere para vermeye eğilimlidir, işçiliğe hizmete ustalığa para vermek istemez zoruna gider.
Bunu bilen servislerde tamir etmek yerine parça değiştirmeyi daha kolay yol olarak seçer. Araçtaki sorunu bulana kadar değiştirilmemesi gereken bir sürü parçayı değiştirir durur.
:D .. aynı işi yapan usta 800-900 lira arası fiyat verecek diğeride 2000 lira e bırakta hesap yapalım ..
ilkercom
15-02-2012, 09:35
işte sorun orda aynı işi yapan usta yok. işçilik arasında bir fark var ki adam o parayı istiyor. senin aynı iş dediklerin hazır susuturucu takıyor. bu komple kendi imal ediyor.
Sir bence bir gün gel seni İskender'de misafir edelim :D
hala atıp tutuyorsun. Gormeden konusuyorsun
:D .. aynı işi yapan usta 800-900 lira arası fiyat verecek diğeride 2000 lira e bırakta hesap yapalım ..
cok yanlış düşünüyorsun belliki ticaretle degil memur gibi sabit bir gelirin var...
ilkercom
15-02-2012, 09:51
ben memurum o şekilde düşünmüyorum zihniyetle ilgili bişey.
işte sorun orda aynı işi yapan usta yok. işçilik arasında bir fark var ki adam o parayı istiyor. senin aynı iş dediklerin hazır susuturucu takıyor. bu komple kendi imal ediyor.
ya anlamıyorum iskenderin yanına gitmişmi bu arkadaş oturup fiyat konuşmuşmu çalışşma şartlarını biliyormu veya şöyle söyleyeyim hiç egzos yaptırbilecgin bir arabası oldumu?
Day Walker
15-02-2012, 09:54
adam haklı beyler bırakın nerde isterse orda yaptırsın. her koyun kendi bacağından asılır.
34tb9544
15-02-2012, 09:54
Benden sadece düz boru ve son susturucuya 1200 lira istedi son oluru bu dedi eywallah işçiliğine lafımız yok beyler ama bunun markalisi zaten 1000 lira sadece düz boru ve son susturucu Ödeyen var mı aranızda bu parayı peki ? Düz boru ve son susturucuya ?
ben memurum o şekilde düşünmüyorum zihniyetle ilgili bişey.
evet zihinyet meselesi. demek istedigim odegildi yanlış anladın :o sabit bir geliri olupta emegin ne oldugundan bahsetmek istemiştim .
ilkercom
15-02-2012, 09:58
Bakın pahalı olabilir. Ben de pahalı buluyorum.
ama bir geçek var ki adam bu işin en iyisi. Tutup arabana yazılım için 1000 lira veriyorsan eksoza da 2000 lira vereceksin.
Vermek istemiyorsan da sanayide her yer eksozcu. gidersin işini görecek bi sistemi yarı parasına yaptırırsın. Belki fiyat/fayda oranı daha yüksek olur. Ama yaptığın iş son nokta olmaz.
ilkercom
15-02-2012, 10:01
evet zihinyet meselesi. demek istedigim odegildi yanlış anladın :o sabit bir geliri olupta emegin ne oldugundan bahsetmek istemiştim .
Yanlış anlama filan yok. Sabit gelirle çalıştım ömrüm boyu.
4 senedir. kamu görevlisiyim. teknik personel olarak emeğin işçiliğin değeri ne demek bilirim.
Bu memlekette adam asgari ücretle çalışır. günün 16 saati burnunu kaldıramaz. Kendi aldığı paranın az olduğunu gidip patronuna söyleyecek yüreği yoktur ama her yerde falanca fazla alıyor diye atar tutar. Malesef durum böyle.
en son aldigim warex ten onceye kadar hep iskender le is yaptim. Saolsun, kirmadi hic hep isimizi halletti. Mini de 3 kere falan sistem degistirdim 3 u de birbirinden iyi idi. Gece 12 de arac teslim ettigi oldu, kalktik yarisa gittik oradan. Aracimda sadece spiral den dolayi problem cikiyordu ama o da benim hayvanligimmis :D
orhan_guney
15-02-2012, 10:15
ben hıc işlem yaptırmadım ama çok arkadaşım yaptırdı memnunda .yanlız bır ıkı kere fıyat aldım biraz pahalı geldi.
cok yanlış düşünüyorsun belliki ticaretle degil memur gibi sabit bir gelirin var...
:) yok henüz müh. okuyorum ... kimse havadan isim yapmaz adam yapıyorki istiyor kimsenin bu birşey dediği yok.. Bana fiyat fazla geldi cünkü headers hariç fiyat sandım... parası olan yaptırır en iyi yerde kimsenin lafına kulak asmaz ..
ya anlamıyorum iskenderin yanına gitmişmi bu arkadaş oturup fiyat konuşmuşmu çalışşma şartlarını biliyormu veya şöyle söyleyeyim hiç egzos yaptırbilecgin bir arabası oldumu?
:D ben her ay bi iskender egzos parasını okula ödüyorum .. bir arabası oldumu felan gereksiz laflar..........
Maxiboost
15-02-2012, 13:51
Benden sadece düz boru ve son susturucuya 1200 lira istedi son oluru bu dedi eywallah işçiliğine lafımız yok beyler ama bunun markalisi zaten 1000 lira sadece düz boru ve son susturucu Ödeyen var mı aranızda bu parayı peki ? Düz boru ve son susturucuya ?
hangi marka acaba merak ettim? bir de neredeki fiyat bu acaba?
burada yorum yazan arkadaşların unuttuğu bir kaç şeye değinmek isterim.
iskender usta piyasada isim yapmış sanatkar bir ustadır. bunca insan yanılıyor olamaz. yaptığı işle ilgili olarak kimse olumsuz bir yorumda bulunmuyor ve hatta herkes övüyor. aynı zamanda muhabbeti , sohbetiyle de insanların sevgisini, güvenini kazanmış bir usta hatta marka.
bugün kaliteli modifiye araçların çoğunda iskender ustanın izleri bulunuyor. buraya kadar her şey normal.
bazı arkadaşlar ise dikkat ederseniz sadece işin kalitesinden değil de isim maliyetinden yakınıyor. burada haklı oldukları taraf yok değil, var ama ustanın da haklı olduğu taraf var. kimse iskender ustanın yaptığı işe kötü demiyor ise ve sadece fiyat yüksekliğinde yakınırsa bu da serbest piyasadır buna da kimse söz söylemesin.
herkesin bir bütçesi vardır ve her işinde bir hak edişi vardır. burda hem fikir olalım.
sonuç olarak iskender usta kaliteli bir iş yapıyorsa kar marjı yüksek olmalı, olmalı ki o iskender usta olabilsin. aksi halde ucuz piyasa işleri yapsaydı bugün onu tartışıyor olmazdık. işte büyük usta böyle olunuyor arkadaşlar. o sebebten herkes mantıklı ve vicdanlı eleştiriler yapsın.
sayg.
ilkercom
15-02-2012, 14:27
bir de yurt dışında bile bu kadar pahalı değil diyenler var :D
Yurt dışında 2 dolardan fazla benzine para veren varmı :D Asıl benzine neden pahalı demeniz lazım.
Arabayi lifte kaldirdiginda isten anlayan adam egzoz sistemine bakip 'Bunu Iskender mi yapti?' diyorsa zaten daha fazla konusmaya gerek yok :)
yurtdışında bile bukadar pahalı değil diyenler gitsinler supersprintten bitek cat back alsınlar nekadarmış bakalım. ?
insanları aşşağılamaya çalışmak arabası varmı yokmu diye ayırmakda zihniyetle alakalı sanırım
burada yorum yazan arkadaşların unuttuğu bir kaç şeye değinmek isterim.
iskender usta piyasada isim yapmış sanatkar bir ustadır. bunca insan yanılıyor olamaz. yaptığı işle ilgili olarak kimse olumsuz bir yorumda bulunmuyor ve hatta herkes övüyor. aynı zamanda muhabbeti , sohbetiyle de insanların sevgisini, güvenini kazanmış bir usta hatta marka.
bugün kaliteli modifiye araçların çoğunda iskender ustanın izleri bulunuyor. buraya kadar her şey normal.
bazı arkadaşlar ise dikkat ederseniz sadece işin kalitesinden değil de isim maliyetinden yakınıyor. burada haklı oldukları taraf yok değil, var ama ustanın da haklı olduğu taraf var. kimse iskender ustanın yaptığı işe kötü demiyor ise ve sadece fiyat yüksekliğinde yakınırsa bu da serbest piyasadır buna da kimse söz söylemesin.
herkesin bir bütçesi vardır ve her işinde bir hak edişi vardır. burda hem fikir olalım.
sonuç olarak iskender usta kaliteli bir iş yapıyorsa kar marjı yüksek olmalı, olmalı ki o iskender usta olabilsin. aksi halde ucuz piyasa işleri yapsaydı bugün onu tartışıyor olmazdık. işte büyük usta böyle olunuyor arkadaşlar. o sebebten herkes mantıklı ve vicdanlı eleştiriler yapsın.
sayg.
haklısın +1
800 tl ye headrs egzost yaptırsana ama tik kaynaklı sıfır hatasız ve susturucuları piyasadan 20 liraya almicak elinde yapıcak heryerini hadi bekliyorum:D
Day Walker
15-02-2012, 15:42
800 tl ye headrs egzost yaptırsana ama tik kaynaklı sıfır hatasız ve susturucuları piyasadan 20 liraya almicak elinde yapıcak heryerini hadi bekliyorum:D
çayına şekerde istermisin aren :D o dediğin paraya anca susturucu alırsın :D
Gökhan iskender kurumsal bir firma değil öncelikle.
Mesela kurumsal firmalar öreneğin Jack & Jones veya Zara Türkiyede hangi mağazasına gidersen git tshtrtte kazakta montta aynı para ama iskender öyle değil
Esnaf mantığı ile hareket eder iskender ile arandaki sohbete bakar pazarlık gücüne bakar . sana düz boruyu son susturucuyu 1200 yapar başkasına 800 yapar sen yaptırmaya niyetlensen abi işte şudur budur desen kırıcağını sanmam çok oldurmedikçe tabiki.
marka takıntımız neden var onuda anlamış değilim marka olunca daha kaliteli diye birşey yok R56 için millet borla satıyo yüzüne bakmıyo ama iskender egzostu satabiliyosun bugün ALTA egzost alsan ve kaynak yerinden patlasa ne yapıcan yurdışına ya kendine yazıcan yada aldığın yere gidicen o yine yurtdışına yazıcak bir sürü silsile ama İskenderle bole birşey yaşasan en kötüsü hemen ya yenisini yapar yada kaynatır ki bi hata olduğu zor goruldu biz T shirt üretiyoruz kralı olsun işçlik bilmemne kumaşı hadi 7 usd olsun kimisi 10 usd ye satıyo armani gucci LV 700 usd satar ama kalite neticede aynıdır burda senin bütçen ve ne istediğin konuşur saygılar...
çayına şekerde istermisin aren :D o dediğin paraya anca susturucu alırsın :D
Oğuz başkanım onu anlatmaya çalışıyorum işte :D Egzostum iskender olsun full efsane ses performans olsun ama ölü rakam dip basık olsun:D işte olmuyo abi ole bişe yok ya :D
Day Walker
15-02-2012, 15:54
Oğuz başkanım onu anlatmaya çalışıyorum işte :D Egzostum iskender olsun full efsane ses performans olsun ama ölü rakam dip basık olsun:D işte olmuyo abi ole bişe yok ya :D
haklısın kardeşim hem en iyisi hem en ucuzu olmaz :)
haha Aren o fiyata ancak ben yaptırıyordum ki Gökhan öz kuzenim biliyorsun :) şimdik bana bile 1200 tl fiyat çekti ki susturucular falan hariç :)
meyvelerden muz egzozda ıskenderemus
haha Aren o fiyata ancak ben yaptırıyordum ki Gökhan öz kuzenim biliyorsun :) şimdik bana bile 1200 tl fiyat çekti ki susturucular falan hariç :)
Kanka herşeyin bir maliyeti var işte birde bu işin el emeği var insanlar sattlerce bu soğukta yada o sıcakta tehlkeli bir işle uğraşıyorlar bir hata ömür boyu kalıcı hasarlara neden olur yaptıkları iş risklide bir iş sonuçta ama biz işçilik ödemeyiz benm mantığımda hep aldığım parçadan iskonto isterim işçilikten kesmem çünkü o başkadır adamın emeğini kesmek bana ters geliyo usta hakkını helal edicen yaptığı işte gözü kalmicak ( iskender usta için değil tüm ustalar için geçerli)
gökhan abiye birini yönlendirdim bende :) Arkadasa da Kerem'in arkadasıyım de dedim son susturucu ve orta duz boruya 1300 TL demiş.. Dedim heralde benim adımı verdim diye yüksek verdi :D hahahaa
selamlar sana Gariban Reis :)
34tb9544
15-02-2012, 16:39
hangi marka acaba merak ettim? bir de neredeki fiyat bu acaba?
Gecen hafta btg den alınmış fiyat 500 Euro Mini için cat back sistem
yani 1300 TL downpipe yok, taktırman ıvır zıvır 1400 de. giderim anlaşırım 1000TL Iskender'e veririm. İstediğim sesi de kendisi ayarlar, markaya baglı kalmam :)
34tb9544
15-02-2012, 16:51
Gökhan iskender kurumsal bir firma değil öncelikle.
Mesela kurumsal firmalar öreneğin Jack & Jones veya Zara Türkiyede hangi mağazasına gidersen git tshtrtte kazakta montta aynı para ama iskender öyle değil
Esnaf mantığı ile hareket eder iskender ile arandaki sohbete bakar pazarlık gücüne bakar . sana düz boruyu son susturucuyu 1200 yapar başkasına 800 yapar sen yaptırmaya niyetlensen abi işte şudur budur desen kırıcağını sanmam çok oldurmedikçe tabiki.
marka takıntımız neden var onuda anlamış değilim marka olunca daha kaliteli diye birşey yok R56 için millet borla satıyo yüzüne bakmıyo ama iskender egzostu satabiliyosun bugün ALTA egzost alsan ve kaynak yerinden patlasa ne yapıcan yurdışına ya kendine yazıcan yada aldığın yere gidicen o yine yurtdışına yazıcak bir sürü silsile ama İskenderle bole birşey yaşasan en kötüsü hemen ya yenisini yapar yada kaynatır ki bi hata olduğu zor goruldu biz T shirt üretiyoruz kralı olsun işçlik bilmemne kumaşı hadi 7 usd olsun kimisi 10 usd ye satıyo armani gucci LV 700 usd satar ama kalite neticede aynıdır burda senin bütçen ve ne istediğin konuşur saygılar...
Aren konu kurumsallik falan degil ben İskender'in işçiliğine işine laf etmem emeğe saygı diyorum esnaflik demisssinde bende esnafım kapalı çarşıda neyin ne olduğunu lv veya gucciyle dandik bi tişörtü es tutacak biri değilim ben kimsenin maliyetini işçiliğini karını hesaplamam istemistir almıştır hakkıdır isime gelir yaptırırım isime gelir yaptırmam
Mesela bende headers aldim sıfır sanayi ısı hatta bu siteden aldim izmirden 500 headers 200 tl son susturucu el yapımı krom hazır degil sadece düz borum kaldı alacağım eywallah. Belki İskender gibi olmaz ama sen İskender ben İskender o İskender yaptirisa aradaki fark nerde cikicak ortaya sen beni geçince İskender farkı diyebilcem :) :) keske bende yaptırsam ucuz olsa ama bana fiyati yüksek tekrar söylüyorum işçiliğine lafım yok kendi headersimda da eksozumdan da memnunum
izmirden gökhan abiyle iletişimede geçebilirsiniz, tek parça potsuz ve inanılmaz hafif ara borular.
fiyatlar çok güzel. siteye sponsor zaten
Aren konu kurumsallik falan degil ben İskender'in işçiliğine işine laf etmem emeğe saygı diyorum esnaflik demisssinde bende esnafım kapalı çarşıda neyin ne olduğunu lv veya gucciyle dandik bi tişörtü es tutacak biri değilim ben kimsenin maliyetini işçiliğini karını hesaplamam istemistir almıştır hakkıdır isime gelir yaptırırım isime gelir yaptırmam
Mesela bende headers aldim sıfır sanayi ısı hatta bu siteden aldim izmirden 500 headers 200 tl son susturucu el yapımı krom hazır degil sadece düz borum kaldı alacağım eywallah. Belki İskender gibi olmaz ama sen İskender ben İskender o İskender yaptirisa aradaki fark nerde cikicak ortaya sen beni geçince İskender farkı diyebilcem :) :) keske bende yaptırsam ucuz olsa ama bana fiyati yüksek tekrar söylüyorum işçiliğine lafım yok kendi headersimda da eksozumdan da memnunum
Kanka eski egzost headrs i soktum iskender yapti net 2 boy;) abarti yok
haha neden söktüğünü söylede bari yanlış anlaşılmasın :) veya yeni yaptırdığının boru çapını flan:)
haha neden söktüğünü söylede bari yanlış anlaşılmasın :) veya yeni yaptırdığının boru çapını flan:)
Speclerim gizli kanka:D eski headrs ve egzost portposihsiz bir mini icin iyi ama bna artik yetmiyodu ondan degistirdim:D
depresif
15-02-2012, 19:04
olay tamamen arabaya bağlı arkadaşlar,
bende 206 varken borularımı gittim imalatından aldım. dirsekler borular vs. orta susturucu kullanmadım. son susturucum devil'di.
edirne'de imkanlar kısıtlı ancak ustaya gittim durumu anlattım. daha önce hiç yapmadım ancak deneriz dedi beni kırmadı. ve gayette güzel bir işçilikle düz borumuzu çektik.
bana maliyeti 130tl borular (krom), 60tl işçilik.
ama şu da var 206nın altı çok kolay. zaten öncesinde katı iptal ettirmiştim. onun için ek para ödemedim. sadece alttan düz boru yaptık. 1 tane pot bulamazdınız.
ancak şöle birşey olsa. bir typer'ım olsa yada cooper's im kesinlikle edirne'de elletmem. çünkü aracın altı karışık ve yapılması zor. o zaman kesinlikle bu işi daha önceden yapmış referans birisini ararım. buda kesinlikle iskender usta yada custom garage(doğru yazdım sanırım :)) olur.
Konuyu baştan sona kadar okumadım ama iskender ustadan bahsediliyor. Benim bulunduğum yerde(kktc) iskender ustanın işleri dilden dile dolanır. Hatta keşke gidip iskender ustayla iş yapabilsem diyenler bile var.Sağlam ve mühim bir işciliği var duyduğum kadarıyla.
Maxiboost
15-02-2012, 19:24
Gecen hafta btg den alınmış fiyat 500 Euro Mini için cat back sistem
Sistem hangi marka?
BlackEmperor
15-02-2012, 20:21
iskender ustanın işçiliği iyidir ayrıca en paçoz işçilikle iskender ustanın işçiliğindeki TL farkı peformansa o ölçüde yansımıyor. aradaki farka başka işlemler yapılır mevcut bütçeye göre daha fazla güç kazanılır.
fiyatı piyasaya göre pahalı olabilir ama yaptığı işe göre ucuz bile bence.. yaptırırken pazarlık yapmaya bile utandım açıkçası o kadar el emeği ve ustalık gerektiren bir zanaat yaptığı sanat hatta..
insanlığı ve esnaflığı da bir o kadar mükemmeldir adamın hasıdır :)
ankara nevzat abi nasıl iskendere göre kıyas yapabilecek varmıdır bende gecen yaptırdım resimlerden anlasılcaksa eklerim,iskender varsa karsılastırabiliriz
gökhan abiye birini yönlendirdim bende :) Arkadasa da Kerem'in arkadasıyım de dedim son susturucu ve orta duz boruya 1300 TL demiş.. Dedim heralde benim adımı verdim diye yüksek verdi :D hahahaa
selamlar sana Gariban Reis :)
1300 tl neymiş öyle neyden yapıyor egsoz sistemini bu adam :confused:
1300 tl neymiş öyle neyden yapıyor egsoz sistemini bu adam :confused:
Paslanmaz boru + tig kaynak, müthiş işçilik, misafir perverlik, 10 numara esnaflık, kişilik = 1300 lira :D
hakotech
16-02-2012, 01:33
yaa ben bişey sormak istiyorum..konu açıp ortalığı kirletmek istemiyorum,hazır konumuz egsoz iken..benim aracımda şuan sadece son susturucular mevcut..kat ıptali ve headers var..ben son susturucularıda cıkartmak istiyorum..dümdüz olsun niyetindeyim..bu, aracın performansında bir düşüş yaşatırmı? eksileri artıları nelerdir?
GokhanRS
16-02-2012, 01:41
x5 e mi yapcan kanka onu :D
şaka bi yana şuan bile sesi çok iyi. performansı bilmem ama ortalığı gereğinden fazla yıkar. her gazladığında bi kaç kişi korkudan kaldırımdan filan yürürken düşer.
yaa ben bişey sormak istiyorum..konu açıp ortalığı kirletmek istemiyorum,hazır konumuz egsoz iken..benim aracımda şuan sadece son susturucular mevcut..kat ıptali ve headers var..ben son susturucularıda cıkartmak istiyorum..dümdüz olsun niyetindeyim..bu, aracın performansında bir düşüş yaşatırmı? eksileri artıları nelerdir?
corvette için söylüyorsan sakın deneme yoksa kulakların sağır olabilir performansda kayıp olmaz artış olur ama kullanamazsın aracı 10 km öteden sesi duyulur
corvette için söylüyorsan sakın deneme yoksa kulakların sağır olabilir performansda kayıp olmaz artış olur ama kullanamazsın aracı 10 km öteden sesi duyulur
çok çekici geldi ses olayı :D
çok çekici geldi ses olayı :D
yok valla çekici gelmesin ben 500 metre götüremedim aracı susturucusuz çiğerlerim çıkacak sandım çok pis iğrenç bi ses
hakotech
16-02-2012, 02:07
x5 e mi yapcan kanka onu :D
şaka bi yana şuan bile sesi çok iyi. performansı bilmem ama ortalığı gereğinden fazla yıkar. her gazladığında bi kaç kişi korkudan kaldırımdan filan yürürken düşer.
tamam işte ne güzel bende onu istiyorum :D
yaa bu backpressure olayı falan diyolardı kafam ona takıldı..ses olsun yaa bende onu istiyorum zaten..suanda çok ıyı ama ne kadar çıkarabiliyosa okadar makbul benim için :D
yaa bu backpressure olayı falan diyolardı kafam ona takıldı..ses olsun yaa bende onu istiyorum zaten..suanda çok ıyı ama ne kadar çıkarabiliyosa okadar makbul benim için :D
ses olsun diyosan susturucuları sök şu chery bomb lardan tak hem ucuz hemde çatır patır piskopat sesi var ama illaki bişey tak oraya yoksa rolentide bile duramazsın arabanın içinde:)
hakotech
16-02-2012, 02:13
ses olsun diyosan susturucuları sök şu chery bomb lardan tak hem ucuz hemde çatır patır piskopat sesi var ama illaki bişey tak oraya yoksa rolentide bile duramazsın arabanın içinde:)
bana alt devirlerde biraz ivme kaybı yasarsın dendi.. eğer böyle birşey olmayacaksa ses problem değil..düz çekebilirim...
bana alt devirlerde biraz ivme kaybı yasarsın dendi.. eğer böyle birşey olmayacaksa ses problem değil..düz çekebilirim...
bu ivme kaybı tartışılır her araçda değişir bunu denemeden bilemezsin ama ses işi gerçekten olacak iş değil 10 km öteden duyulur derken değim değil gerçek 10 km arabanın civataları gevşer bu chery ler senin istediğin sesi verir emin ol
hakotech
16-02-2012, 02:18
bu ivme kaybı tartışılır her araçda değişir bunu denemeden bilemezsin ama ses işi gerçekten olacak iş değil 10 km öteden duyulur derken değim değil gerçek 10 km arabanın civataları gevşer bu chery ler senin istediğin sesi verir emin ol
teşekkür ederim bilgiler için :)
teşekkür ederim bilgiler için :)
rica ederim
Paslanmaz boru + tig kaynak, müthiş işçilik, misafir perverlik, 10 numara esnaflık, kişilik = 1300 lira :D
ne bu şimdi ? bu iş saygısızlıga varmaya başladı artık
Headers var, orta yok son var diyorsun ve bu yetmiyor mu yahu :D
Alt devirler ciddi anlamda ölür backpressure kalmaz karar sizin yinede atmosferik araçlar turbo mantığı olmadığı için duz boru geri götürebiliyo hatta altları doldurmak ve backpressure kaybetmemek için özellikle sporcat takan bile var Not: geçen sene iskender abi bi vette ye egzost yapmıştı lokmada oturuken geçmişti yanımızdan yemnle sandalyede düşmüştüm :D küçükyalıdan duyulmuştur ses o dereceydi :D
Kanka eski egzost headrs i soktum iskender yapti net 2 boy;) abarti yok
Speclerim gizli kanka:D eski headrs ve egzost portposihsiz bir mini icin iyi ama bna artik yetmiyodu ondan degistirdim:D
valla aramızda yanlış anlayan arkadaşlar olabilir :D
valla aramızda yanlış anlayan arkadaşlar olabilir :D
Yok be kankacım yanlış anlaşılıcak bişe yok :D şuanki headrs ve egzostum direk araba için yapıldı zaten bana yetmediğini sana da söylemiştim :D
şaka be kanka bu da iyi :D benim için iyi yani :) çata pata iyi oluyo yani :D :D
şaka be kanka bu da iyi :D benim için iyi yani :) çata pata iyi oluyo yani :D :D
LZ cooperda ateşli mi :D
EMG den parça aldı LZ cooper da çok gergin:D
EMG den parça aldı LZ cooper da çok gergin:D
havale geçiriyoruz birlikte bazen :hahaha::hahaha::hahaha:
haha o emg değil ilk benden çıkma :)
Once kendini sonra Yesilkoy'u mu sagir ediceksin abi hayirdir ? :D
hakotech
17-02-2012, 18:02
Headers var, orta yok son var diyorsun ve bu yetmiyor mu yahu :D
yetmezzzzzzzzzzzzzzzz,vitrin camları catlamıyo hala :D
Alt devirler ciddi anlamda ölür backpressure kalmaz karar sizin yinede atmosferik araçlar turbo mantığı olmadığı için duz boru geri götürebiliyo hatta altları doldurmak ve backpressure kaybetmemek için özellikle sporcat takan bile var Not: geçen sene iskender abi bi vette ye egzost yapmıştı lokmada oturuken geçmişti yanımızdan yemnle sandalyede düşmüştüm :D küçükyalıdan duyulmuştur ses o dereceydi :D
aynen öle oluyomuş..tavsiye etmediler..bende vaz geçtim..ama 1 haftalığınada olsa yapıcam galiba heves alayım biraz :D
Once kendini sonra Yesilkoy'u mu sagir ediceksin abi hayirdir ? :D
oturtmayacam sizi oralarda..hunharca rahatsız edicem,cam çerçeve kalmıcak !! :D
Valla maslak sanayide gaza bassan istinye parktan duyulur, maslaktakiler sesten ölur gibi :D
Abi senin arabanin onune atliycam bi gun o olucak :D Yetisemedim bikac hafta once gordum galiba Yesilyurt'ta emin olamayinca dedim hic kasmiyim simdi :)
subarular için HEADERS VE UP PİPEYİ KAÇA YAPIYOR ACABA? ya da elinde hazır olarak var mıdır?? 4-1 fln.
subarular için HEADERS VE UP PİPEYİ KAÇA YAPIYOR ACABA? ya da elinde hazır olarak var mıdır?? 4-1 fln.
Aslında en iyisi yüz yüze görüşmek fakat İzmirde olduğunuz için zor isterseniz numarasını verebilirim PM yolu ile
Dün iskender ustanın yanındaydık.
Arda'nın mini'ye headers ve egsoz sistemi yapılıyordu.
Headers'ı bitirmişti ben böyle işçilik görmedim.
Vti'ın aftermarket'i bu kadar bol olmasa, iskender ustaya komple headers ve egsoz sistemi yaptırırdım.
Bilmeyenlere ve merak edenlere gidip görmelerini, işçiliğini yakınen görmenizi tavsiye ederim.
yetmezzzzzzzzzzzzzzzz,vitrin camları catlamıyo hala :D
aynen öle oluyomuş..tavsiye etmediler..bende vaz geçtim..ama 1 haftalığınada olsa yapıcam galiba heves alayım biraz :D
Abi RMZ corvette değilde ondan önce kırmızı vardı yine bitane 2006.
Headers dahil sona kadar corsa extreme+yazılımı vardı.
İnan ben hayatımda bukadar güzel ses duymadım çok çok iyiydi tavsiye ederim yırtyor parçalıyor patlıyor çatlıyor kendinden geçiyordu:D
Adanadaki beyaz 2009a niyet var şimdi. Eğer olursa onada muhtemelen aynı egzosu takıcaz.
kısacası Egzoz = İskender: )
Hakan Girginer
17-03-2012, 13:49
Beyler,
Otomobillerden, içten yanmalı motorlardan, ilgili sistemlerinden vs. az çok anlarım.
İçten yanmalı bir motorda yanma artıklarını tahliyesi en önemli performans kriterleri arasındadır.
Çok teknik konulara girmek niyetinde değilim, ama F1 dünyasında bir egzoz sistemi için yüzbinlerce dolar harcandığını biliyorum.
"Altı üstü bir boru" değil yani..
Atık gazların verimli bir şekilde tahliye edilmesi de ağaçtan düşen elmaya yer çekiminin hükmetmesi örneğinde olduğu gibi, akışkanlar dinamiği ilkelerinin hükmü altında olan bir işlem.
Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, başlı başına bir mühendislik konusudur. ArGe, uygulama ve test aşamaları ciddi mali kaynak gerektirir.
Hal böyleyken, hani Beethoven gibi doğuştan yetenekli ve müziği ruhunda hisseden insan evlatları vardır ya, işte İskender usta tam o kalıptan dökülmüş bir adam.
Akışkanlar dinamiğini hissederek çözmüş, bu karmaşık olayları içgüdüsel bir şekilde doğal bir kolaylık içinde çözebilen, anlayabilen bir "usta"...
Yaptığı iş, gerçekten saygı duyulması gereken bir sanat aslında.
Ben de kendi aracım için hiç tereddüt etmeden İskender Usta'nın kapısını çaldım. Muhteşem bir sistem yaptı. Kaç para verdiğim ise benimle İskender Usta kalacak bir husus.
Bu arada, sadece teknik üstünlük yetmez.
İskender Usta, tanıdığım en efendi, düzgün ve profesyonel insanlardan biri. Kazandığı paranın her kuruşunu kesinlikle hak eden, emeğinin karşılığını alması gereken bir "usta"...
Bilmem anlatabildim mi...
Guzel yazmissin Allahsiz :D
typermelih
17-03-2012, 14:46
iskender usta bu işte uçmuş fabrika çıkış dersin yapım aşamasında orda ol diyelim egsozu takmaya kıyamazsın seyret aylarca öyle bir ihçiliği var.....
HIZLI-REKTİFİYE
17-03-2012, 17:38
arkadaşlar konuyu başından sonuna okudum
bence nasıl yada kaça yaptığını bir kenara atın
bugün nasıl dünyaca ünlü(örnek): lacoste-barbour-levi's gibi markaların kalitesini
tartışamıyorsak iskenderinde kalitesi işçiliği ve insanlığı tartışılamaz bence bu işin İDOL üdür aldığı paranın fazlasıyla hakkını verir.
typermelih
17-03-2012, 18:30
birkere parasıda çokta pahalı değil ki.birkere iskender ustanın istediği parayı diğer egsozcuların istediği parayla karşılaştırmak değil marka egsozların araca özel fabrika milteg yada süpersiprint toda gibi egsoz sistemiyle karşılaştırmak lazım....bence iskender bu markalardan bile daha iyi...ben bu zamana kadar fn2 typer ıma golf r ıma hep herşeyin en iyisini taktım allah izin verirse birgün f458 de alsam yine iskenderin mekanına gider bir allahın selamıyla girerim içeri.....böyle bir adam daha zor gelir
Arkadaşlar geçen sene istanbuldan clio rs aldım egzosu remus ve iskender ustanın elinden geçmiş denildi bana diğer clio rs lerlen yan yana gelince öyldm bir fark varki anlatılmaz sesi gidişi bile farklı sesini duymak isteyen olursa trabzonun ilk clio rs i yazması yeterli youtubeye helal olsun iskender ustaya şimdi varex egzost düşünüyorum bana yakın olsa düşünmeden adamın yanına giderim doğrusu.
Hakan Girginer
18-03-2012, 00:20
O kadar bahsettik İskender Usta'dan..
Tanımayanlar vardır belki: (iznini almadan koyuyorum buraya, ama umarım itirazı olmaz)
Benim "velet"in egzozu ile uğraşırken...
http://img217.imageshack.us/img217/6619/img1150lz.jpg
pegeout 106
18-03-2012, 00:38
arkadaşlar konuyu başından sonuna okudum
bence nasıl yada kaça yaptığını bir kenara atın
bugün nasıl dünyaca ünlü(örnek): lacoste-barbour-levi's gibi markaların kalitesini
tartışamıyorsak iskenderinde kalitesi işçiliği ve insanlığı tartışılamaz bence bu işin İDOL üdür aldığı paranın fazlasıyla hakkını verir.
Kesinlikle Arkadaşın Söylediklerine Katılıyorum
ADAM gißi ADAM Herşeyden Öncesi
Bizim ilker'de forester için downpipe yaptırdı sanırım 350 yada 400 tl verdi downpipe için komple araboruları ve custom egozozunuda yaptırıcak yakın zamanda pm atarsanız ilkere fiyat hakkında yorum yapabılır
http://www.techturkey.com/forum/members/21477-1lker.html
S.a, iskender usta nın tel no sunu bilen pm atabilir mi.
edit: aldım
S.a, iskender usta nın tel no sunu bilen pm atabilir mi..
edit: aldım.
iskender ustada spor cat varmıdır bilen varmı 200 cell
benm e93 320ci aracim vardi gecen kis gittim tanistim cayini ictim sohbet ettik biraz.. sonra araca yapilacaklar hakkinda konustuk 3.35 difuzoru ve egsoz uclari vardi aldigimda uzerinde ama iscilik cok kotu idi ustundeki uclari duzeltip headers ucundan arkaya kadar boru cekip araya 2 tane susturucu koyup qtp yapilacakti uzaktan kumandali.. son susturucu oem kalacakti istenildiginde sesi kesmek icin.. bunlar icin sadece 850 tl fiyat vermisti cok sasirmistim.. abi herkes senden ocu gbi bahsediyor fiyat konusunda demistim gulmustu :) .. hatta ben headers'da yapalim dye yalvardim resmen bana aynen su cevabi verdi.. abicim yapmaya yaparim ama sana gereksiz masraf olarak geri doner dedigim sistemi yapalim eger ses yetersiz gelirse hosuna giderse headers yapalim bosuna masraf etme ben bu arabadan headers olmadan senin istedigin sesi veririm demisti.. zaten paraci bi insan olsa bu kelimeleri yapmaz.. biz oraya 2500 tl'yi goze alip gittik adam bizim isimizi 850 tl'ye cozecegini soyledi sasirdik.. yani isin kisacasi iskender usta OCU degil :) .. esnafin kralidir..
benm e93 320ci aracim vardi gecen kis gittim tanistim cayini ictim sohbet ettik biraz.. sonra araca yapilacaklar hakkinda konustuk 3.35 difuzoru ve egsoz uclari vardi aldigimda uzerinde ama iscilik cok kotu idi ustundeki uclari duzeltip headers ucundan arkaya kadar boru cekip araya 2 tane susturucu koyup qtp yapilacakti uzaktan kumandali.. son susturucu oem kalacakti istenildiginde sesi kesmek icin.. bunlar icin sadece 850 tl fiyat vermisti cok sasirmistim.. abi herkes senden ocu gbi bahsediyor fiyat konusunda demistim gulmustu :) .. hatta ben headers'da yapalim dye yalvardim resmen bana aynen su cevabi verdi.. abicim yapmaya yaparim ama sana gereksiz masraf olarak geri doner dedigim sistemi yapalim eger ses yetersiz gelirse hosuna giderse headers yapalim bosuna masraf etme ben bu arabadan headers olmadan senin istedigin sesi veririm demisti.. zaten paraci bi insan olsa bu kelimeleri yapmaz.. biz oraya 2500 tl'yi goze alip gittik adam bizim isimizi 850 tl'ye cozecegini soyledi sasirdik.. yani isin kisacasi iskender usta OCU degil :) .. esnafin kralidir..
Malesef işte spekülasyon çıkartılıyo ve meyve veren ağacı taşlıyolar ha iskender abinin umrunda mı gram olmaz:D
yusufaltintepe
09-04-2012, 15:19
arkadaşlar banada biriniz iskender ustanın telini pm atabilirmi
Arkadaşlar İstanbulda olupta, Maslağa uğrayıp bir çayını içmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.
Zira adamlar bütün gün Kanalda egsozla uğraşıyor telefon açmak zor oluyor.. Yüz yüze görüşüp konuşup tartışırsanız ne yapacagınıza dair, daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim ;)
osman 1.8t
09-04-2012, 16:37
bende kat iptali yaptırmıştım işciliğide esnaflığıda tartışılmaz adam bu işin uzmanı ve aldığı para emin olun diğer egzozculardan fazla değil
p.tesi gunu e92 m3'umuzun ustundeki eisenmann marka egsozu sokececgiz iskender usta el emegi goz nuru egsoz yapacak.. tum asamalari fotograflar buraya koyarim merak edenler icinde cvp nitekliginde olur..
Eisenmann da ne sikinti oldu acaba ?
mustafa_yaman
10-04-2012, 21:50
onun için eksozdan insan yapar diolar:D
emirzukak
10-04-2012, 21:59
arkadaşlar iskender ustanın telini pm olarak atabilirmisiniz
Arayipta bulunmaycak nadir insanlardandir canim İskender abim. Referanslar ortada gerisi faso fiso..
geçen yaz gitmiştik =) 1.6 120hb lik araça komple egzoz sistemi için,bizi çok babacan bir abican kıvamında geri göndermişti =) ne gerek var diyerek iddaa yamı girdiniz biriyle falan diye =) çok efendi bir insan çayımızı içip paşa paşa geri dönmüştük, müşteriye faydayı düşünen ve bana aşırı felsefik gelerek kendisine hayran bıraktı =)
hbatuhanc
12-04-2012, 10:11
Bence seri üretime başlamalı.
geçen yaz gitmiştik =) 1.6 120hb lik araça komple egzoz sistemi için,bizi çok babacan bir abican kıvamında geri göndermişti =) ne gerek var diyerek iddaa yamı girdiniz biriyle falan diye =) çok efendi bir insan çayımızı içip paşa paşa geri dönmüştük, müşteriye faydayı düşünen ve bana aşırı felsefik gelerek kendisine hayran bıraktı =)
Kendisini tanımam sadece ismini duydum, ama bu esnaflığın, insanlığın örneği bir davranış olmuş helal olsun. Demekki usta olduğu kadar insan bir şahıs kendisi.
Fiyat konusu görecelidir, ama kıyas yaparken şu şekilde düşünmek lazım. Araca markalı bir headers, catback, son susturucu ne yapacaksan alış fiyatını hesaplar, sonra iskender ustanın tüm bu malzemeleri kendi elinde yaptığını düşünür fiyatı hesaplarsın, o zaman zaten kararını verirsin.
Benim tek merak ettiğim husus şu, ekzoz sistemleri uzun yıllardan bu yana geliştirilen sistemler, sesi ve performansı hakkında çok büyük firmalar büyük çalışmalar yapıp ürün ortaya çıkartıyorlar. Peki iskender usta bu firmalardan daha kaliteli veya daha performanslı ekzozları nasıl yapabiliyor? kaynak ustalığını bir yana bırakıp bu işin mühendislik tarafındaki başarısını gerçekten merak ettim doğrusu.
ADMISE R1
12-04-2012, 10:38
Nokta atışı
İskender usta harika birisi muhabbeti isciligi karakteri daha yeni downpipe yaptirdim resimlerini paylasiyorum.
Hayirlisiyla vaktim oldugunda gidip ara borulari da hallettirecegim..
http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb09.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb2x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ahmetuzun
13-04-2012, 10:25
bende yaklasık 1.5 ay once falan gıttım arkadasların soyledıklerıne kesınlkle katılıorum ıscılıgı cook guzel muhabbetı cok guzel sorularını cvplıo ılgılenıo. allah bol kazaclar versın hakedıo ıskender usta
hakanguclu
13-04-2012, 11:17
+++ bende pm alabılırsem super olur
Eisenmann da ne sikinti oldu acaba ?
ses alt devırde o kadar çok çıkıyorki 1 km uzaktaki polis donup bakıyor.. ust devırde ıse kısılıyor ses.. iskender ustayla konustuk alt devırde ses cıkmasını ıstemıyorz ustlere cıktıkca ses çıksın dedık gelın çözerız dedı bakalım gıdecegız p.tesi..
İskender usta harika birisi muhabbeti isciligi karakteri daha yeni downpipe yaptirdim resimlerini paylasiyorum.
Hayirlisiyla vaktim oldugunda gidip ara borulari da hallettirecegim..
http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb09.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pb2x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
hey maşallah malzemeye bak :D
+++ bende pm alabılırsem super olur
Pm'ler gönderildi..
Abim pm bende alabilirmiyim arkadaslar iskender ustanın tel nosu için tesekkürler
hakanguclu
29-05-2012, 15:30
Abim pm bende alabilirmiyim arkadaslar iskender ustanın tel nosu için tesekkürler
pm gönderildi..
Oncelikle efendiligi ve durust yaklasimlari ile(yapmana degmez bosuna para verme vs. tarzi) son derece guvenilir birisi.Fiyat olayi gorecelidir ama ben kaynaktan hic anlamayan biri olarak disarida onun yaptigi araclari gordugumde hee bunu İskender abi yapmis diyebiliyorsam heralde onun iscilikteki basarisina bir isarettir.E zaten ismini isciligi ve cikardigi temiz islerle hak etmiyormu?Daha once yeterli sayida kez egzos yaptirdim ama ilk defa memnum kaldim hemde kusursuz bir memnuniyet.İlk defa tanistigim gun zorla yemek ismarlamasi (kimisi icin birsey ifade etmeyebilir yada yapmacik bulabilir ki kesinlikle oyle degil) bile benim icin onun hakkinda dusuncemi olusturmaya yetti.E biz bu adamdan daha ne istiyoruz?Elimizde boyle bana gore yaptigi iste kusursuz bir sanatkar varken fazla dusunmeyelim.2aya yakin bekledim bir duz boru ve son susturucu baglantisini yapmasi icin.Sonuc?İyiki beklemisim baska isim olsun 2 ay daha beklerim(hak ettim beklemeyi sabret yapacagiz dedikce gidip gidip ne zaman alcan hadi hadi dedim iyi oldu bana :) )?
Hakan Girginer
03-06-2012, 04:00
Iskender Usta'nın telefon numarası:
0532 336 80 36
arkadaşlar iskender usta pazar günü açıkmıdır acaba bilginiz varmı ?. telefonunu aradık ama açmıyor sanırım yoğun
olay tamamen arabaya bağlı arkadaşlar,
bende 206 varken borularımı gittim imalatından aldım. dirsekler borular vs. orta susturucu kullanmadım. son susturucum devil'di.
edirne'de imkanlar kısıtlı ancak ustaya gittim durumu anlattım. daha önce hiç yapmadım ancak deneriz dedi beni kırmadı. ve gayette güzel bir işçilikle düz borumuzu çektik.
bana maliyeti 130tl borular (krom), 60tl işçilik.
ama şu da var 206nın altı çok kolay. zaten öncesinde katı iptal ettirmiştim. onun için ek para ödemedim. sadece alttan düz boru yaptık. 1 tane pot bulamazdınız.
ancak şöle birşey olsa. bir typer'ım olsa yada cooper's im kesinlikle edirne'de elletmem. çünkü aracın altı karışık ve yapılması zor. o zaman kesinlikle bu işi daha önceden yapmış referans birisini ararım. buda kesinlikle iskender usta yada custom garage(doğru yazdım sanırım :)) olur.
bi edirneli olarak seni iyi anladım :rolleyes:
EDİT: Arkadaşlar 2 yıl daha bu işi yapar değil mi iskender usta arabam ozaman gelicek gideceği yer belli olsun :)
iskender ustada headers falan bulabilir miyiz ?
Aradigin egzosla alakali bircok seyi bulabilirsin veya bulamasanda isin adresi orasi zaten yaptirabilirsin ki bu konudaki basarisini zaten duymussundur anlatmaya gerek yok.
valla Best Fm de dj bile iskenderden bahsetti espiri arasında:)
adamın adı mı soyadı mı ne koçar mış
koç-AR buna bir de iskenderden egzos takımı diyerekten reklam yaptı ufaktan:)
cabrioleter
08-08-2012, 23:22
adamın resmi yok mu ya? o kadar bahsediliyor efsane olmuş bir tane resim var konuda o da belli belirsiz..
kimmiş iskender dayı bi göreydik :D
İskender'i 2000'den beri tanırıım işçiliği sanatkarlığı tartışmasız ...Tanıyan zaten biliyor bilmeyen merak edenler için iskender kimdir diyenler için birkaç foto :)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1s1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1tx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1v0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1w9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1xk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1yl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp1zn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp206.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp21d.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp22k.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp22x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp23r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp24w.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
2006'da pınarbaşı bir drag hatıırası...
4-543iL4prs
valla Best Fm de dj bile iskenderden bahsetti espiri arasında:)
adamın adı mı soyadı mı ne koçar mış
koç-AR buna bir de iskenderden egzos takımı diyerekten reklam yaptı ufaktan:)
Serdar Gökalp best fm'de :) Az önce yakaladım espriyi, geçmiş programlardan muhabbetler yayınlıyodu direk aklıma bu konu geldi.
TurboJDM
17-08-2012, 02:50
İskender ustayıda TT ye üye yapalım fiyat falan alması kolay olsun yani :)
Fiyat almak işin küçük kısmı..Önemli olan yapacağı vakti bulmak. :o.Buraya da üye fln olmasın sadece çayını içmek, 2 lafın belini kırmak, yaptığı işi hayran hayran izlemek için kmlerce yol gidilir..
İnsan gibi insandır.Mübalağa yok..
Kendisi üye dahi olsa yazmaya zaman bulacağını sanmıyorum eşi ve çocuğunu bile zor görüyo iskender abi :D
aksaşm 11 lere kadar çalışır sabaha karşı 4 te 5 te geri gelir çalışır senelerdir bu tempoda gider gelir umarım erken emekli olmaz :D
Armani T-Shirt: 375 TL
Lacoste T-shirt: 250 TL
Aynı kumaş X T-shirt: 25 TL
:)
Kumaş aynı olduğu halde bu parayı verip giyebiliyorsanız, işinde 1 numara olan ustaya pahalı demeniz çok mantıksızdır ...!
nemonomani
04-09-2012, 11:48
iskender abi eksoz aleminin rollce rollce u yada rauf abinin dediği gibi ha iskender ha full race
Hortt :)
Arkadaşlar iskender usta da kredi kartı geçiyor mu?
Sırf adı İskender olsun diye egsoz yaptırcam İskender abiye..
hiç bişey yaptırma sadece arabayı iskender abinin garaja sok çıkart 2 boy alırsın öyle bir ustadır işin özü bu.
kelalper
18-01-2013, 19:34
beyler istemeyen yaptırmasın evet iskender çok çok pahalı. Gitmeyin başka yere gidin ki bizde bi işi yaptırmak için 2 hafta 3 hafta beklemeyelim. Bi arkadaş bekleme süresi için pazarlama stratejisi demişte acaba gidip dükkanın kapısından içeri bakmış mı? İskenderi oturup ayak ayak üstüne oturup çay içtiğini görmüş mü? Ben daha iskenderin çayı sıcak olarak içebildiğini görmedim. İşlerin yoğunluğundan ısmarladığı çayı buz gibi içiyor adam. Evine gece bilmem kaçta gidiyor.
Kuş mu konduruyor. Evet arkadaş kuş konduruyor. Stock Megane RS dyno dynamix üzerinde 205 hp civarında verir. Benim arabam stock yazılımla 245 hp verdi. Üzerinde onun yaptığı Al filtre ısı kalkanı Al intercooler boruları downpipe ve cutout varken. Aldığı parada şimdiye kadar toplamda 1500 tl.
Gariban nickli arkadaşımız da iskenderin en büyük rakiplerinden biridir. O bile bunları yazıyorsa başka söze gerek yok demektir bence.
En azından şunu düşünün Emre Levent yurt dışına sattığı bütün egzostları iskendere yaptırıyor. Aynı setupta iskenderin yaptığı egzostlu arabayı geçebilen başka 911 yok yurt dışında. Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Adam para kazanmasın maliyetine iş yapıp taş mı yesin. Komik olmayın. Arabanıza lastik alırken gidip pahalısını iyi olduğu için almıyor musunuz? Michelin varken petlas mı alıyorsunuz. İkisi de kauçuk işte. Neden michelin alıyorsunuz? İskender dediğiniz adam mahalle arasında patlak egzosta kaynak yapan ya da değiştiren adam değil. Adam yaptığı bütün işçilikte tek bir çapak kalmasın diye saatlerce uğraşıyor. Kalıp işçilik çalışmıyor bütün dirsekleri kıvrımları hesaplıyor ne kadar bükersem ne kadar ses verir ne kadar güç verir diye.
10 senedir egzosumu 2 kere baska yere ellettim, ikisindede baglantilari koptu yerine oturmadi vs. O 2 kere de cok uzakta oturdugumdan vaktim olmadigindan gidemedim. Goturdum abi durum bu dedim, oglum sonra bak iskender yapiyor egzosu ne bicim baglanti bu derler dedi duzeltti yolladi. Benim icin gercekten yeri cok ayri olan esnaflardan biridir. Hata da yapabilir ama kimse arkasinda durmadigi bir isi gosteremez, 10 senedir boyle birsey ne duydum ne gordum.
Tholl-ga
19-01-2013, 10:13
bende yıllardır iskoyu hem esnaf olarak hemde arkadaş olarak tanırım iş dışında da görüşürüz konuşuruz evet fiyat ve süreç olarak biraz yükseklerde ama iş bitiminde gördüğünüz görüntüyü(kaynak yerleri dirsekler spiral) kaliteyi ve aldığınız performansı hakkıyla hakediyor
polo gti in dp i roccodan farklı oldugundan işlem sürecü bayaa uzundu nerdeyse 1.5 gün sürdü çünkü ön panelden neredeyse arabanın yarısına kadar devam edio tek parça
tekrar emeğine ve ellerine sağlık isko
http://i.imgur.com/uuxCuzL.jpg
http://i.imgur.com/BUTP0Ub.jpg
ghibli06
19-01-2013, 10:47
genelde insanlar hep parça fiyatıyla kıyaslar... doğru borunun metresi 10 lira, kaynağın metresi 3 lira vs vs... ama bu iş sanat, hem zevk alıp hem de bunu iş olarak benimsemek çok güzel... nasıl bir tablonun değeri üzerinde kullanılan boyanın ağırlığıyla ölçülmüyorsa bu da o tarz bir şey... işin sonunda yapılan iş beni tatmin ediyorsa bu işin pazarlığı olmaz...
genelde insanlar hep parça fiyatıyla kıyaslar... doğru borunun metresi 10 lira, kaynağın metresi 3 lira vs vs... ama bu iş sanat, hem zevk alıp hem de bunu iş olarak benimsemek çok güzel... nasıl bir tablonun değeri üzerinde kullanılan boyanın ağırlığıyla ölçülmüyorsa bu da o tarz bir şey... işin sonunda yapılan iş beni tatmin ediyorsa bu işin pazarlığı olmaz...
Resim & boya benzetmesi tam uymuş :) ben de bir küsür senedir iskender'in parcalarini kullaniyorum, seste veya headers/egzozda en ufak bir problem veya bozulmayla karsilasmadim cok memnunum.
ChtArdARSL
19-01-2013, 14:35
Bende Ortagım sayesınde tanıdım ıskender ustayı tanıdııg ıcın orda yaptırmayı tercıh ettı,yakalsık 4 gun surdu arabanın ısı aynı sıstemle dynoda 13 bg aldıgını soyledı sesıde tam ıstedıgımız tarzda dtm gibi oldu ust devırlerde ozellıkle cok ıyı.. Benım tercıhım Ya Iskender ustadır yada Custom Sebo usta..
Ben hep uygun fıyatı tercıh ederdım anladımkı yanılmısım buktur kaynaktır devam et yok kazandıgım yerde sanırım hep kaybetmıısm.. Buda kulagıma kupe oldu..
Benım cosworthten bunlarda..
http://imageshack.us/a/img441/7059/img20130104wa0001.jpg
http://imageshack.us/a/img846/5402/img20130104wa0002.jpg
mustafa_yaman
19-01-2013, 20:25
adam egzostan adam yaparm diyor daha ne yapsın:)
beyler istemeyen yaptırmasın evet iskender çok çok pahalı. Gitmeyin başka yere gidin ki bizde bi işi yaptırmak için 2 hafta 3 hafta beklemeyelim. Bi arkadaş bekleme süresi için pazarlama stratejisi demişte acaba gidip dükkanın kapısından içeri bakmış mı? İskenderi oturup ayak ayak üstüne oturup çay içtiğini görmüş mü? Ben daha iskenderin çayı sıcak olarak içebildiğini görmedim. İşlerin yoğunluğundan ısmarladığı çayı buz gibi içiyor adam. Evine gece bilmem kaçta gidiyor.
Kuş mu konduruyor. Evet arkadaş kuş konduruyor. Stock Megane RS dyno dynamix üzerinde 205 hp civarında verir. Benim arabam stock yazılımla 245 hp verdi. Üzerinde onun yaptığı Al filtre ısı kalkanı Al intercooler boruları downpipe ve cutout varken. Aldığı parada şimdiye kadar toplamda 1500 tl.
Gariban nickli arkadaşımız da iskenderin en büyük rakiplerinden biridir. O bile bunları yazıyorsa başka söze gerek yok demektir bence.
En azından şunu düşünün Emre Levent yurt dışına sattığı bütün egzostları iskendere yaptırıyor. Aynı setupta iskenderin yaptığı egzostlu arabayı geçebilen başka 911 yok yurt dışında. Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Adam para kazanmasın maliyetine iş yapıp taş mı yesin. Komik olmayın. Arabanıza lastik alırken gidip pahalısını iyi olduğu için almıyor musunuz? Michelin varken petlas mı alıyorsunuz. İkisi de kauçuk işte. Neden michelin alıyorsunuz? İskender dediğiniz adam mahalle arasında patlak egzosta kaynak yapan ya da değiştiren adam değil. Adam yaptığı bütün işçilikte tek bir çapak kalmasın diye saatlerce uğraşıyor. Kalıp işçilik çalışmıyor bütün dirsekleri kıvrımları hesaplıyor ne kadar bükersem ne kadar ses verir ne kadar güç verir diye.
başka söze gerek yok bence :icon_tup:
bende şuan susturucular yok ortayla son iptal.kat i sokersem yanı downpipeten sonra ses alabılır mıyım ek olarak yoksa etkılemez mı son ıptalken?
bide şu araçta ne olduğuna dair bi bilgisi olan var mı acaba?aşık oldum resmen.
http://www.youtube.com/watch?v=D6LEnz7AqkI
bende şuan susturucular yok ortayla son iptal.kat i sokersem yanı downpipeten sonra ses alabılır mıyım ek olarak yoksa etkılemez mı son ıptalken?
bide şu araçta ne olduğuna dair bi bilgisi olan var mı acaba?aşık oldum resmen.
emil egzoz scirocco - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=D6LEnz7AqkI)
downpipe ile ses alırsın biraz daha böyle patırdamalar daha duyulur olur.
bunda muhtemelen komple düz + son + dp var gibi sese bakarsak..
Fazıl T.
21-01-2013, 23:49
kaynakları dikiş gibidir kusur bulamazsınız isko abimin
pazarlık olmasına olurda, iskender için insanlar sıra beklerken olmaz :)
Kaliteyi ucuza satın alamazsın arkadaşım...pahalı diyenler onun gibi sanatkar olsalardı ne fiyat verirlerdi acaba emeklerine.esnaflığınada işçiliğine de dicek laf yok :icon_tup: sadece biraz dağınık :D:D
bu hesap neye göre oluyor çok karışık bişeymi ? Yani boruyu bük kaynak yaptır değil olay neresi nasıl bükülmeli ki güç kaybedilmemeli vs az çok bilen yokmudur bu olayı ? Madem downpipe tork bandımızı yukarı kaydırıyor bende tam tersi tork bandım düştü.Üstleri daha çok öldürdü
Ben dahil 2-3 kişi daha downpipe takıp güç kaybetti bizim araçlarda ,iskender yapan yok tabi aralarında.
bu hesap neye göre oluyor çok karışık bişeymi ? Yani boruyu bük kaynak yaptır değil olay neresi nasıl bükülmeli ki güç kaybedilmemeli vs az çok bilen yokmudur bu olayı ? Madem downpipe tork bandımızı yukarı kaydırıyor bende tam tersi tork bandım düştü.Üstleri daha çok öldürdü
Ben dahil 2-3 kişi daha downpipe takıp güç kaybetti bizim araçlarda ,iskender yapan yok tabi aralarında.
büyük ihtimalle boru çapını büyük kullandınız
2-3 sene önce araştırdım 60 ideal denildi takan herkeste 60 takıyor ama var bi yanlışlık
ayrıca arabam turbo ,düz mantık 90 lıkta yaptırabilirim ne kadar düşük backpressure o kadar iyi değilmiydi :)
iskender abi keşke şu duruma bi açıklama yapsaydı bizde işin gerçeğini öğrenseydik
Osman Bahadır
23-01-2013, 13:20
Ben en çok cnc'de komple düz boru büktürenlerin yorumlarını merak ediyorum. İş kaynakta ise eğer, ölçü alınıp komple cnc'de bükülen kaynaksız tek parça borunun en güzel sonucu vermesi gerekir.
2-3 sene önce araştırdım 60 ideal denildi takan herkeste 60 takıyor ama var bi yanlışlık
ayrıca arabam turbo ,düz mantık 90 lıkta yaptırabilirim ne kadar düşük backpressure o kadar iyi değilmiydi :)
iskender abi keşke şu duruma bi açıklama yapsaydı bizde işin gerçeğini öğrenseydik
Downpipe'ın çapı ve wastegate yolu dizaynı önemli. Eğer altlar öldü üstler canlandı ise çap fazla büyüktür. Altlarda sıkıntı yok, üstler öldü ise çap küçük gelmiş demektir. Çap normal, ama üstler yine sorunlu ise wastegate yolu dizaynı sorunlu olabilir veya downpipe fazla sert dönüyor veya flanş bağlantısı yanlış olabilir.
Ben en çok cnc'de komple düz boru büktürenlerin yorumlarını merak ediyorum. İş kaynakta ise eğer, ölçü alınıp komple cnc'de bükülen kaynaksız tek parça borunun en güzel sonucu vermesi gerekir.
Downpipe'ın çapı ve wastegate yolu dizaynı önemli. Eğer altlar öldü üstler canlandı ise çap fazla büyüktür. Altlarda sıkıntı yok, üstler öldü ise çap küçük gelmiş demektir. Çap normal, ama üstler yine sorunlu ise wastegate yolu dizaynı sorunlu olabilir veya downpipe fazla sert dönüyor veya flanş bağlantısı yanlış olabilir.
çapta bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum millet 160 lık tsi lara 60 yaptırıyor bendeki 122 lik.Çap büyük olduğundan üstler ölmezmi turbo araçta ? Bu mantığa göre bana 70 lik lazım o zaman,wg yolu dizaynı derken ?
fazla sertte dönmüyor ama flanş bağlantısında neye dikkat edilmeli ?
adam gibi bi downpipe için marka yada iskendermi lazım sonuç olarak
ben turbo cıkısına 60 lık downpipe ın büyük geldiğini düşünüyorum birebir match edilse sonradan 60 a çıksa redüksiyon şeklinde ?
custom garaj downpipe takıp aynı problemi yaşayanlarda oldu downpipe ın sorunlu olmasının dısında tamam bu arabada turbo ama bu araca yaramıyor gibi bir durum olabilirmi ?
Osman Bahadır
23-01-2013, 20:04
çapta bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum millet 160 lık tsi lara 60 yaptırıyor bendeki 122 lik.Çap büyük olduğundan üstler ölmezmi turbo araçta ? Bu mantığa göre bana 70 lik lazım o zaman,wg yolu dizaynı derken ?
fazla sertte dönmüyor ama flanş bağlantısında neye dikkat edilmeli ?
adam gibi bi downpipe için marka yada iskendermi lazım sonuç olarak
ben turbo cıkısına 60 lık downpipe ın büyük geldiğini düşünüyorum birebir match edilse sonradan 60 a çıksa redüksiyon şeklinde ?
custom garaj downpipe takıp aynı problemi yaşayanlarda oldu downpipe ın sorunlu olmasının dısında tamam bu arabada turbo ama bu araca yaramıyor gibi bir durum olabilirmi ?
Bu mantığa göre sana 70'lik lazım değil. Önce küçük, sonra büyük olmaz. Büyük başlar, sonra küçülebilir ancak. 1.4 TSI'ların turbolarına baktım şimdi. Wastegate portun içinde zaten. Ayrı bir kenarda durmuyor. Bu yüzden wastegate için ayrı port yapmaya gerek yok. Downpipe flanşın genişliğinden başlayıp sonrasında redüksiyonla 60'a düşürülebilir.
bende bişey sormak istiyorum
160-170 tahmini güçlerdeki atmosferik bi araçta 60 lık başlayıp orta susturucudan sonra 51 lik çıkmak nasıldır +/- ?
Bu mantığa göre sana 70'lik lazım değil. Önce küçük, sonra büyük olmaz. Büyük başlar, sonra küçülebilir ancak. 1.4 TSI'ların turbolarına baktım şimdi. Wastegate portun içinde zaten. Ayrı bir kenarda durmuyor. Bu yüzden wastegate için ayrı port yapmaya gerek yok. Downpipe flanşın genişliğinden başlayıp sonrasında redüksiyonla 60'a düşürülebilir.
bilemiyorum abi benim hatırladığım kadarıyla zaten 60 lık dp flanşa denk geliyor gibiydi.
o zaman ben 70 başlayıp 60 mı devam edeceğim?
Bu arada downpipe ın devamında da susturucuları iptal ettiğim zaman araba daha da yavaşlamıştı,o yüzden benim kafam iyice karışıyor
Arkadaşlar İskender ustaya telefonla ulaşmanın bir yolu var mı :)
Cepten arıyorum cteside aradım bugünde cevap vermiyor . Sabit telefonu var mı , internette aradım ama bulamadım . Yada bendeki cep tel mi yanlış acaba
Low-Rider
06-05-2013, 15:12
Bu numaradan ulaşmıştım ben..
Iskender Usta'nın telefon numarası:
0532 336 80 36
Bu numaradan ulaşmıştım ben..
Aynen bende bu numaradan arıyorum açmıyor ctesi ve bugün aradım
birde iskender usta taşınmış sanırım yeni yeri nerde tam olarak ?
Arkadaşlar ulaştım siparişimi verdim ctesi downpipe ım takılacak inşallah :) numara günceldir bilginize ...
birde iskender usta taşınmış sanırım yeni yeri nerde tam olarak ?
Yanlış bilgi bugün oradaydım yeri aynı hala.
ferhatcam
30-07-2013, 14:13
İskender ustada son egzosdan kazanlı vanalı sistem yapılabilirmi? 63 veya 76. fiyat hakkında bilginiz var mı
İskender ustada fiyatlar ortalama nasıl komple egzoz yaptırıcam ben arkaya kadar düz boru sona bir susturucu
Asiri pahali degil.Herhangi bir egzoscudan pahali modifiye garajlarinin yaptigi fiyatlarin coguyla ayni.Kendisiyle gidip yerinde konusmak en mantiklisi telefonlarina kolay kolay bakmaz is esnasinda.
Asiri pahali degil.Herhangi bir egzoscudan pahali modifiye garajlarinin yaptigi fiyatlarin coguyla ayni.Kendisiyle gidip yerinde konusmak em mantiklisi telefonlarina kolay kolay bakmaz is esnasinda.
Pek vaktim olmadığından yanına gidemiyorum, mecburen bir vakit bulup gidicez anlaşılan, bilgiler için çok teşekkür ederim :)
İskender ustanın fiyatları yaptığı işe nazaran uygun ve halden durumdan anlayan birisi.Eski Subaru'mun egzozunu komple İskender abi yapmıştı çok memnundum Allah nasip ederse yeni Subaru içinde rahatsız edeceğim birde scirocco'muzu yaptı misafirperverliği,insanlığı ve ustalığı ile harika birisi.
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın fakat yazacak daha uygun bi konu bulamadım... iskender ustayı aradım ulaşamadım bari buraya sorayım belki bilen vardır... polo gti için iskender ustanın yaptığı turboback egsozda açma kapama olayı varmidir yada olabilir mi mantıklı mi? Çok yakın zamanda araç alacağım, ve araçta iskender usta turboback egsoz olduğu ve açma kaplamalı olduğu söyleniyor iskender ustanın yaptığı işlerden şüphem yok fakat dediğim gibi turboback egsozda açma kapama olayını ilk defa duyuyorum birisi beni aydınlatırsa çok sevinicem. .. şimdiden teşekkürler...
iskender usta ayrıca varex bayisidir, belki varex takılıdır o aracta acma kapamadan kastı o olabilir.
iskender usta ayrıca varex bayisidir, belki varex takılıdır o aracta acma kapamadan kastı o olabilir.
Anladım dediğiniz gibi olabilir yarın daha detaylı sorcam. Peki turboback egsozda açma kapama olayı oluyo mu bu konuda bilginiz var mı?
Orjinal catback sistemde acma kapama olmaz zaten ses polis için sorun olusturacak düzey dede olmaz