PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpek Sahibi Olmak İstiyorum

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:07
Küçüklüğümden beridir hayalimdir bi köpek sahibi olmak. Daha önceden ucundan döndüm. Kırma, 4-5 aylık bir golden bulmuştum, fakat daha sonra sahibi çıkınca istemeyerekte olsa geri verdim.

Müstakil, bahçeli bi evde oturuyorum. Yavruyken evde besleyip, daha sonra bahçede bakmayı düşünüyorum. Çocuklara karşı saldırgan olmayan, fazla havlamayan bir köpek istiyorum. Fakat yeri geldiğinde de beni koruyabilicek olmalı.

Biraz araştırma yaptıktan sonra Dogo ve Pitbull olabiliceğini düşündüm. Dişi köpekler daha sadık oluyormuş sanırım, fakat onlarında regl durumu var ve tam olarak bu konuda bilgim yok.

Kısacası hem köpek sahibi olmak, hemde onlar hakkında bilgiler edinmek istiyorum. Tür tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekküler.

Sohbet bölümüne açtım, çünkü alınıp satılması taraftarı değilim.

Tunacan
06-02-2012, 14:09
Buradan başlayabilirsin...

Juen Pet Bilgi Portalı - Irk Seçimi (http://www.juen.com.tr/irksecimisoru.aspx?ptt=3)

JDM_5
06-02-2012, 14:11
saldırgan istemiyorum diyosun dogo pitbull istiyosun sn çok yanlış yerlere bakıyosun bnce

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:14
saldırgan istemiyorum diyosun dogo pitbull istiyosun sn çok yanlış yerlere bakıyosun bnce

Dikkat edersen çocuklara karşı saldırgan olmasın dedim abi:)

siR
06-02-2012, 14:14

Sen yanlış bilgi veriyorsun .. Özellikle dogo saldırgan bir hayvan değildir .. yetiştirilişe bağllı .. kendini bilmez bi kaç kişinin yetiştirdiği saldırganlaşmış dogo veya pit yüzünden tüm ırkı aynı kefeye koyamamalısınız..

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:15
Sen yanlış bilgi veriyorsun .. Özellikle dogo hiç saldırgan bir hayvan değildir .. yetiştirilişe bağllı .. kendini bilmez bi kaç kişinin yetiştirdiği saldırganlaşmış dogo veya pit yüzünden tüm ırklarını aynı kefeye koyamazsınız..

Kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğu fikrindeyim bende.

tunch
06-02-2012, 14:17
çocuk sahibi olmaya hazırmısın? değilsen köpekte alma ;)

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:19
çocuk sahibi olmaya hazırmısın? değilsen köpekte alma ;)

Fazlasıyla hazırım. Yıllardır engelliyodum bu isteğimi, forumda bi kaç konu görünce daha fazla tutamadım kendimi, açtım konuyu :)

JDM_5
06-02-2012, 14:20
yetiştirme önemli fakat bazı hayvanların dna sında bnce var bnm beslediğim köpek öyleydi mesele

edit :dogo yetiştirmedim boxer vardı bnde

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:21
Abi ben zaten sadece çocuklara karşı saldırgan olmamasını istiyorum.

TünayK
06-02-2012, 14:22
Fazlasıyla hazırım. Yıllardır engelliyodum bu isteğimi, forumda bi kaç konu görünce daha fazla tutamadım kendimi, açtım konuyu :)

henüz 17 yaşındasın çoçuk sahibi olmaya hazır mısın? çoçuk dediğin peçetede yetişmiyor biliyorsun demi? baya bir karışık aslında...

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:24
henüz 17 yaşındasın çoçuk sahibi olmaya hazır mısın? çoçuk dediğin peçetede yetişmiyor biliyorsun demi? baya bir karışık aslında...

Evet baya bi karışık, fakat ben içimdeki istekle altından kalkabiliceğimi düşünüyorum.

JDM_5
06-02-2012, 14:24
10-15 sene seninle olucak aşısı var ,hastalığı var, maması var, var oğlu var masraflıdır bayaa...

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:26
Gerekirse ben yemem, sigara içmem ona harcarım. O sorun değil benim gözümde.

TünayK
06-02-2012, 14:27
Evet baya bi karışık, fakat ben içimdeki istekle altından kalkabiliceğimi düşünüyorum.

içinde bulunduğun yaş isteklerinin peşinden gitmem gereken bir yaş değil genç arkadaşim...

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:29
içinde bulunduğun yaş isteklerinin peşinden gitmem gereken bir yaş değil genç arkadaşim...

Haklısın abi, fakat ben yinede istiyorum.

Yiğit G.
06-02-2012, 14:32
köpegim 15 aylık bugune kadar

1000 Tl (kendisi)
1500 TL (kemikleri)
2760 TL (maması)
600 TL (aşılar)
300 TL (tasmaları)
150 TL (kabları taragı şampuanı vs)
300 TL (oyuncakları)

-------------------------------
6610 Tl masrafım olmuş hastalıkları falan filan hariç ki az az yazdım hep fiyatlarıda.. Bunları düşün kendi gelirin olana kadar bence köpek sahibi olma.. ha ailen derki biz %100 arkandayız o zaman bilemem ama öyle bisürü sokaga atılan köpek biliyorum..

Arenimo
06-02-2012, 14:33
Ben kız arkadaşıma aldım daha öncede uzun süre köpek baktılar kendileri müstakil bahçeli bir evde bakıyorlar şmdiki köpeğimize 6 ay bunun münakaşasını yaptık alalım mı almayalımmı tatile gidicez dışarı çıkıcaz sonuçta bebek gibiler çocuk gibiler yaşın biraz daha genç senin dışarı çıkıcan arkadaşlara takılıcan kız arkadaşın olucak birsüre sonra ihmal edicen köpek öyle bişey ki eve yorugun gelirsin bütün gün çalışmışsın kafan şişmiş eve geldin atlar zıpar oyun ister çok tatlıdırlar kırmaz oynarsın ama evde bakıp büyüttükten sonra dışarı salmaya gönlün el vermez hastalanır başında beklersin veterineri aşısı maması aldığın haftalığı bilmem ama 17 yaşında birçok çocuk için külfetlidir açıkcası daha çok şey yazarım ama zor evi korusun çocuklara saldırmasın sadık olsun diyosnda K9 german al 1000 ila 2500 euro arası değişir mutlaka anne babayı gör alırken ben o şeklde aldım bizim deli oğlanı:D aşılarını tam eksiksiz yaptır ve aşılar bitene kadar başka köpeklerle temas ettirme yerede bastırma 3 ayı doldurana kadar( dışarıda sokakta bastırma anlamında)

Göki,ZD
06-02-2012, 14:34
sokaklar bi köpek daha kazanıyor..

Arenimo
06-02-2012, 14:35

1000 Tl (kendisi)
1500 TL (kemikleri)
2760 TL (maması)
600 TL (aşılar)
300 TL (tasmaları)
300 TL (oyuncakları)

6610 Tl masrafım olmuş hastalıkları falan filan hariç ki az az yazdım hep fiyatlarıda.. Bunları düşün kendi gelirin olana kadar bence köpek sahibi olma.. ha ailen derki biz %100 arkandayız o zaman bilemem ama öyle bisürü sokaga atılan köpek biliyorum..

özellikle göktürk ve kemerburgazda çok fazla cins başı boş köpek var ***** belgrada salıyolar şerefsizler görüncede içim parçalanıyo küfür etmeden geçemiyorum

JDM_5
06-02-2012, 14:36

1000 Tl (kendisi)
1500 TL (kemikleri)
2760 TL (maması)
600 TL (aşılar)
300 TL (tasmaları)
300 TL (oyuncakları)

senin köpeğin cinsi ne abi

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:36

1000 Tl (kendisi)
1500 TL (kemikleri)
2760 TL (maması)
600 TL (aşılar)
300 TL (tasmaları)
300 TL (oyuncakları)

1. parayla köpek almam abi. Canlı neticede.
2. Ailem arkadamda olur bundan eminim.
3. Asla ve asla atmam, atamam abi köpeği sokağa, yüreğim el vermez.

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:37
sokaklar bi köpek daha kazanıyor..

Niye öyle dedin ki abi şimdi ?

mmustu
06-02-2012, 14:37
yaw benim babam veteriner ben evde sıkıntı çekiyorum öyle hevesle olmuyo bu işler maalesef

JDM_5
06-02-2012, 14:38
1. parayla köpek almam abi. Canlı neticede.
2. Ailem arkadamda olur bundan eminim.
3. Asla ve asla atmam, atamam abi köpeği sokağa, yüreğim el vermez.

bedavaya dogo yada pitbull bulursan valla bizede yolla

arkadaşın olsun hani arkadaşın bile kolay kolay safkan yavruyu bedavaya vermez

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:38
yaw benim babam veteriner ben evde sıkıntı çekiyorum öyle hevesle olmuyo bu işler maalesef

Ben, bendekinin heves olduğunu zannetmiyorum.

doncarlo
06-02-2012, 14:39
Daha etin ne budun ne bende senin yaşındayım aman bu işlere girişme henüz çok erken tamam hayvan sevgisi bilmemney ama bu sorumluluk ister.Ha diyorsanki ne olursa olsun alıcam bir tane al.

mmustu
06-02-2012, 14:40
almayacaksın ulennn :D :D

şaka bi yana amma yüklendik çocuğa he :D

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:41

Valla abi ya :D Niye bu kadar kızdınız anlamadım ki :soru:

Arenimo
06-02-2012, 14:42

Best panpam bi ara sana bizim deli oğlanı el öptürmeye gelelim:D

AEAlmas
06-02-2012, 14:43

8,5 sene pitbull besledim
cocuklara vs saldırmadı gezdirirken köpeklerede saldırmazdı
kedilere hassasiyeti vardi her köpek gibi
Pitbull American staff olarak alınırsa düzgün egitim alırsa akıllı uslu olur
Kısa boylu olmasına ragmen oldukca güclü görüntüsü olup sizi koruyabilir
Bahcemde telle cevrili ve ic güdüsel olarak koruma yetenegi var
yigenlerim vs gelip severdi
Pitbull da dikkat edilmesi gereken şey asla sert vurarak ceza vermeyin çok hisli bir cins siz mutsuz oldugunuz his etsin sizle ugraşırlar mutlu etmek icin
Şuan bulldog aldım arkadaştan staff pitbulldan

Staff
http://www.gopitbull.com/attachments/general-discussion/7319d1282071994-irish-staff-x-american-pit-bull-terrier-breeding-off-wall-idea-boehringers_oscar1.jpg

American pitbull
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSb-lWDxn_JYFeGo2xmAXHGYKm58tD-NJwIOzSrXCZUnuQUTcN8VPsVV1plHA

Red Nose
http://staffy-bull-terrier.co.uk/img/apbt.jpg

Pitbullar da riskli olarak cekindigim Red nose tur
dövüş amaclı kullanılmıştır
Dişisi ve erkegide dövüş amaclı yetiştirilmiş gladyatör tarzıdır
Ve Bunlar ciftleştirilip yeni yavrular elde edilir ama kanında dövüşe hazırdır yalnız yetiştirilme tarzı onemlidir Doguştan güçlü ataktır
Ve Ayrica Death Game Dog serisi olan pitbullar da vardır bu konular degişkenlik gösterir yetiştirilme dövüştürme vb
Bu durumdaki köpekler zaten 1000 ve 20000$ a kadar cıkabilir
American pitler genelde game dog tur yada Show amaclıdır
Staff lerdede Game Dog Ve Show Amaclı gösterilir
Yetiştirilme önemli bizim arkadaşta bi bulldog vardı köpek alayına gider yapan bi tip hani havlayıp dibinize gelip durmuor direk isiriyordu bu biraz yetiştirilme ile alakalı

Bunlarda cocuk katili pitbullar :)
KV0HAX7IE8M

mmustu
Best panpam bi ara sana bizim deli oğlanı el öptürmeye gelelim:D

kanku getirde mıncıklayak :D

ProdriveSTI
Bak imzanda ne kadar güzel bir söz var...Büyüklerin birşey diyorsa dinlemelisin.

ergin
Arkadaslarinda soyledigi gibi masraf ve ugras isteyen baya kulfetli bi is bakmak oylebonune yemegini veririm biterle.olmuyor ilgi ister surekli gezmek egzersiz yapmak ister bi ton isi var yani ha gel gelelim kendim icin.konusuyorum butun cabalarina gayretine.deyiyor bana kalsa kangalimi evin icinde.beslerim :) bahcede dahi degil

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:45
Pitbull da dikkat edilmesi gereken şey asla sert vurarak ceza vermeyin çok hisli bir cins siz mutsuz oldugunuz his etsin sizle ugraşırlar mutlu etmek icin

Staff
http://www.gopitbull.com/attachments/general-discussion/7319d1282071994-irish-staff-x-american-pit-bull-terrier-breeding-off-wall-idea-boehringers_oscar1.jpg

American pitbull
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSb-lWDxn_JYFeGo2xmAXHGYKm58tD-NJwIOzSrXCZUnuQUTcN8VPsVV1plHA

Red Nose

Ve Bunlar ciftleştirilip yeni yavrular elde edilir ama kanında dövüşe hazırdır yalnız yetiştirilme tarzı onemlidir Doguştan güçlü ataktır
Ve Ayrica Death Game Dog serisi olan pitbullar da vardır bu konular degişkenlik gösterir yetiştirilme dövüştürme vb
Yetiştirilme önemli bizim arkadaşta bi bulldog vardı köpek alayına gider yapan bi tip hani havlayıp dibinize gelip durmuor direk isiriyordu bu biraz yetiştirilme ile alakalı

KV0HAX7IE8M

Sağolasın abi bilgilendirme için :)

JDM_5
06-02-2012, 14:45
bnde biliyorum yetiştirmeyle alakalı fakat içgüdüsünde var bu hayvanların bn sadece ondan bahsettim

mmustu
06-02-2012, 14:47
pit diyince köpeklere fısıldayan herifin pitleri geliyo aklıma çok güzeller ya

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:48
Arkadaslarinda soyledigi gibi masraf ve ugras isteyen baya kulfetli bi is bakmak oylebonune yemegini veririm biterle.olmuyor ilgi ister surekli gezmek egzersiz yapmak ister bi ton isi var yani ha gel gelelim kendim icin.konusuyorum butun cabalarina gayretine.deyiyor bana kalsa kangalimi evin icinde.beslerim :) bahcede dahi degil

Abi zaten benim istediğimde tam olarak o. Alıyım uğraşıyım ilgileniyim, gezdiriyim, eğitiyim, bişeyler paylaşıyım ediyim. Zaten tam olarak istediğim şey o :)

emre erdana
06-02-2012, 14:52
gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ;) ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut

MehmetCanA.
06-02-2012, 14:56
gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ;) ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut

Abi kesinlikle beslemek için can atıyorum. Abi ben zaten illaki o tür olsun demiyorum. Kırma olmasın ve istediğim özellikleri barındırsın bana yeter. Yeter ki besliyeyim. Kangal bence olmaz abi. O hayvanın tasmayla olmasından acı duyarım ben. O hayvanı salıcaksın, takılıcak kafasına göre bence. O yüzden kangal olmaz ::o

emre erdana
06-02-2012, 15:00
müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.

gurkanerkan
06-02-2012, 15:02

Staff

American pitbull

Red Nose

KV0HAX7IE8M

Rednose ırk değildir APBT'nin kırmızı burunlusu Rednose olarak geçer. 2. resimde ki köpekle aynı standartlarda olurlar. Saldırganlığın Rednose olup olmamasıyla kesinlikle alakası yoktur.
Gamedog konusuna gelirsek gamedog sadece dövüşen pitbullara verilen bir ünvandır. Staff'lar ancak bilinçsiz insanlar tarafından dövüştürülür çünkü yapıları dövüştürülmeye müsait değildir. Staff'ın gamedog olmasını beklemek GTİ'nin VTİ'yi geçmesini beklemek gibi bir şeydir :D

Son olarak Pitbull kesinlikle ilk köpek olmamalıdır. En azından askerliğini bitirmeni tavsiye ederim.

Yiğit G.
06-02-2012, 15:02
senin köpeğin cinsi ne abi

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/391217_2615831162372_1452889944_2680186_25643704_n .jpg

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:03
müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.

Pekalaa :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:05
Rednose ırk değildir APBT'nin kırmızı burunlusu Rednose olarak geçer. 2. resimde ki köpekle aynı standartlarda olurlar. Saldırganlığın Rednose olup olmamasıyla kesinlikle alakası yoktur.
Gamedog konusuna gelirsek gamedog sadece dövüşen pitbullara verilen bir ünvandır. Staff'lar ancak bilinçsiz insanlar tarafından dövüştürülür çünkü yapıları dövüştürülmeye müsait değildir. Staff'ın gamedog olmasını beklemek GTİ'nin VTİ'yi geçmesini beklemek gibi bir şeydir :D

Son olarak Pitbull kesinlikle ilk köpek olmamalıdır. En azından askerliğini bitirmeni tavsiye ederim.

Neden ilk köpek olmamalı ve askerliğimi bitirmem lazım ? Biraz daha açar mısın abi ?

mert_leon
06-02-2012, 15:06
zor iş ama seviyorsan kendinden eminsende bakarsın ben 14 yaşından beri bakıorum tamamen sevgiye sabıra dayalı bi olay.

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:09
Kendinden gayet eminim ve inanılmaz derecede seviyorum. Ve yapabiliceğimden eminim :)

mert_leon
06-02-2012, 15:13
Kendinden gayet eminim ve inanılmaz derecede seviyorum. Ve yapabiliceğimden eminim :)

ozaman edin bir tane ilk köpeğin olcağı için sağlıklı bi cins araştır. en az 3-4 aylık bi köpek al yavrularda ölüm riski falza hayal kırıklığı yaşama. bi tane boxer al viski rengi adınıda jack koy :D

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:14
ozaman edin bir tane ilk köpeğin olcağı için sağlıklı bi cins araştır. en az 3-4 aylık bi köpek al yavrularda ölüm riski falza hayal kırıklığı yaşama. bi tane boxer al viski rengi adınıda jack koy :D

Valla sahiplendirmeyi düşünen bi abim varsa neden olmasın :D

mert_leon
06-02-2012, 15:18
Valla sahiplendirmeyi düşünen bi abim varsa neden olmasın :D

valla hacı bu devirde kimse günahını bile bedavaya vermez :D biraz araştır et madem çok istiosun kovalıcaksın bi şeyler:D ben şuan beslediğim köpek için sahibinden söz aldım 2 sene köpeğinin yavrulamasını bekledim. 5 ayda annesiyle kaldı her ay mama götürdüm ettim kavuştum :D sonuç bu

http://img99.imageshack.us/img99/2784/dsc0535t.jpg
By mertleon (http://profile.imageshack.us/user/mertleon) at 2010-11-08

Quantum
06-02-2012, 15:19
ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.

Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.

Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
Eğitimi bakımı çok kolay,
karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
Hastalıklara karşı dayanıklı
Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
Sahibine çok sadık bir köpektir.
(izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu :) )

Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..

-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
-Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte.. :)
-Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
-Asla yanlız bırakmamalısın (büyüyene kadar evde bakacaksan sosyal hayatı unut)
-Hayatını ona göre düzenleyeceksin.
-Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.

Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı :)

gurkanerkan
06-02-2012, 15:19
Pitbull'lar üstünlük kurmayı alfa olmayı seven ırklardır. Sahibine üstünlük kuran bir Pitbull'u kontrol edebilmek çok güçtür. Yani daha önce köpek beslememiş köpeğin psikolojisinden anlamayan birisinin kontrolü eline alması zordur. Daha önce köpek beslememiş biri Pitbull bakamaz mı ? Elbette bakar ama ilerde keşke bunları yapmasaydım dediği şeyleri yapması muhtemeldir.
Askerlik konusunun ırkla kesinlikle alakası yoktur. Askere gideceğin zaman köpek 15 ay sahibinin ilgisinden mahrum olacak bu yüzden askerden sonra almak en makbulüdür..

B.cihangir
06-02-2012, 15:20
şimdi arkadaşımın yanından geldim 15 aylık bir dogo su var.Ben o köpekten öyle hareketler beklemezdim ama acayip neşeli ve hareketli bi köpek şuan kendimde araştırmadayım nasip olursa alıcam bir tane

Utku
06-02-2012, 15:24
köpeğim 2,5 yaşında.

2500£ eğitimi.
4420TL şuana kadarki mama parası.
700 TL şuana kadarki veteriner aşı ıvır zıvır.
300TL tasmaları montu kazağı.
1350TL bu zamana kadarki yazın pansiyon parası.

daha dünya kadar akla gelmeyen harcamaları.Peygamber efendimizin(S.A.V) emanetlerine sahip olmadan önce düşünülmesi gereken durumlar...

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:26
ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.

Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.

Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
Eğitimi bakımı çok kolay,
karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
Hastalıklara karşı dayanıklı
Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
Sahibine çok sadık bir köpektir.
(izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu :) )

Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..

-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
-Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte.. :)
-Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
-Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.

Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı :)

Ellerine sağlık abi, oturup zahmet edip yazmışsın. Şimdi şöyle bi durum var, ilk köpek olmamalı demişsin doğrudur. Fakat Allah'a şükür okumayı araştırma seven biriyim. Burdaki tecrübeli abilerimizden ve başka kaynaklardan yararlanılarak üstesinden gelebiliceğimi düşünüyorum :soru:

Zaten benimde en sevdiğim nokta bu abi. Ben ilgilenicem, ben büyütücem onu. Sosyal hayat problem değil. O sevgi için ondan fedakarlık ederim. Evde yalnız kalma gibi bi durumu olmaz sürekli annem evde. Teşekkürler bilgilerin için :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:27
köpeğim 2,5 yaşında.

2500£ eğitimi.
4420TL şuana kadarki mama parası.
700 TL şuana kadarki veteriner aşı ıvır zıvır.
300TL tasmaları montu kazağı.
1350TL bu zamana kadarki yazın pansiyon parası.

daha dünya kadar akla gelmeyen harcamaları.Peygamber efendimizin(S.A.V) emanetlerine sahip olmadan önce düşünülmesi gereken durumlar...

Bu konuda ailemin yardımcı olucağı konusunda eminim abi. O yüzden bu yönü pek fazla sorun etmiyorum.

Bayrampaşalı
06-02-2012, 15:28
herkez kendisi bilir ama cok köpekle ugrastım siteden bazı arkadaslarda ıyı bılırler pitbull gibisi yok yasa yuzunden degısık köpeklere yöneldım hıcbırı onun yerını tutmadı gittim bugun gene pitbull aldım :D

http://img525.imageshack.us/img525/4701/ayazzzj.jpg
By mesutgti (http://profile.imageshack.us/user/mesutgti) at 2012-01-29

Quantum
06-02-2012, 15:28
Ellerine sağlık abi, oturup zahmet edip yazmışsın. Şimdi şöyle bi durum var, ilk köpek olmamalı demişsin doğrudur. Fakat Allah'a şükür okumayı araştırma seven biriyim. Burdaki tecrübeli abilerimizden ve başka kaynaklardan yararlanılarak üstesinden gelebiliceğimi düşünüyorum :soru:

Zaten benimde en sevdiğim nokta bu abi. Ben ilgilenicem, ben büyütücem onu. Sosyal hayat problem değil. O sevgi için ondan fedakarlık ederim. Evde yalnız kalma gibi bi durumu olmaz sürekli annem evde. Teşekkürler bilgilerin için :)

Mehmetcim köpek eğitmenleri bile bu saydığım ırkları büyük bir dikkatle eğitirken ve hassas davranırken okumayla öğrenmeyle yapılacak işler gerçekten değil. Tecrübe gerekiyor.

Bence bu ırklarla ilgili isteğini biraz daha düşün ve değerlendir. Nacizane önerimdir :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:30
herkez kendisi bilir ama cok köpekle ugrastım siteden bazı arkadaslarda ıyı bılırler pitbull gibisi yok yasa yuzunden degısık köpeklere yöneldım hıcbırı onun yerını tutmadı gittim bugun gene pitbull aldım :D

Maşaallah çok güzel :) nazar deymesin :)

Utku
06-02-2012, 15:30

Mesuutt anladın sen kardeşim !!! ona göre :)

bi akşamda gelde gazlayalım lacivert biraderle

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:31
Mehmetcim köpek eğitmenleri bile bu saydığım ırkları büyük bir dikkatle eğitirken ve hassas davranırken okumayla öğrenmeyle yapılacak işler gerçekten değil. Tecrübe gerekiyor.

Bence bu ırklarla ilgili isteğini biraz daha düşün ve değerlendir. Nacizane önerimdir :)

Doğrudur abi. Peki şu soruyu sorıyım. Yanlış bi eğitimde yada hatada ne gibi sonuçlar doğurabilir ?

Bayrampaşalı
06-02-2012, 15:32
Mesuutt anladın sen kardeşim !!! ona göre :)

bi akşamda gelde gazlayalım lacivert biraderle

eywallahh kankacım bı ara takılalım walla guzel olur

anladım kardesım anladım napıyım bundan başkası olmadı begenemedım baska köpek gıttım aldım :D

darkmoon
06-02-2012, 15:35

Her şey hikayedir 5 kural köpek bakımının temel altın kuralıdır..

bizdede bullmastiff cinsi köpek vardı çok zordur günde bir kere gezme köpeğe yetmez en az 2 yada 3 olucak..

tatile çıkarsın birisine bırakamassın bırakdınmı 3 gün sonra tel gelir seninki kanepeleri ısırıyor yemek yemiyor yemek yediremiyoruz diye.. çok stressli hayvanlardır heleki sahibine bağlı bir cins ise yalnız kalmaya yada sahibinden uzak kalmaya gelmez direk yemeden içmeden kesilir orayı burayı ısırır kemirir..

kaç tatilimi yarı kesip döndüğümü bilirim..

yani köpek bakmak mesuliyet almak zor işdir şimdi deseler bahçeli bir evim olmadıkdan sonra apartman dairesinde asla..

birde şuda var köpek bakmayı beceren adamdan heleki köpeğide mutlu enerjik yapıda sevecen bir köpekse çok iyide baba olur.. çok iyi eş olur..

köpeğin sabrına dayanmak zor işdir

Quantum
06-02-2012, 15:36
Doğrudur abi. Peki şu soruyu sorıyım. Yanlış bi eğitimde yada hatada ne gibi sonuçlar doğurabilir ?

Bu ırktaki köpekler doğaları gereği dominant ve baskın karakterli hayvanlar olduğu için senin istemeden yaptığın yanlış yönlendirmen sonucu sana, yakınlarına ya da zarar vermesini istemediğin birisine, yine o kişinin bilmeden yaptığı bir davranış sonucu ciddi zararlar verebilir.

işte bu "istemeden yanlış yönlendirme" kısmında tecrübe işin içine giriyor.
Bunu kastediyorum :)
Eğitime de göndersen bir eğitim de alsa, sonuçta sahibi sen olacağın için ve senin ona davranışlarınla o aldığı eğitimi tekrar yoğuracağın için senin karakter anlamında bu kadar dominant bir köpekle başlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Yine de karar senin, yine de bu söylediklerimi düşünerek kararını gözden geçirmeni öneririm ve dilerim :)

qosmio
06-02-2012, 15:41
dogo argentino isteyen varsa yardımcı olabilirim türkiyenin en meşhur dogo üreticisi tanıdığımdır.Köpekleride çok sağlamdır secerelidir.Yine söyliyorum bir köpek besliycekseniz bu kesinlikle dogo olmalı.Hayatta iki beyaz şey bağımlılık yapar bir kokain diğeri dogo argentine :)

Bayrampaşalı
06-02-2012, 15:42
dogo argentino isteyen varsa yardımcı olabilirim türkiyenin en meşhur dogo üreticisi tanıdığımdır.Köpekleride çok sağlamdır secerelidir.Yine söyliyorum bir köpek besliycekseniz bu kesinlikle dogo olmalı.Hayatta iki beyaz şey bağımlılık yapar bir kokain diğeri dogo argentine :)

ismini verebılırmısın dostum özel degılse

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:43
Bu ırktaki köpekler doğaları gereği dominant ve baskın karakterli hayvanlar olduğu için senin istemeden yaptığın yanlış yönlendirmen sonucu sana, yakınlarına ya da zarar vermesini istemediğin birisine, yine o kişinin bilmeden yaptığı bir davranış sonucu ciddi zararlar verebilir.

işte bu "istemeden yanlış yönlendirme" kısmında tecrübe işin içine giriyor.
Bunu kastediyorum :)
Eğitime de göndersen bir eğitim de alsa, sonuçta sahibi sen olacağın için ve senin ona davranışlarınla o aldığı eğitimi tekrar yoğuracağın için senin karakter anlamında bu kadar dominant bir köpekle başlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Yine de karar senin, yine de bu söylediklerimi düşünerek kararını gözden geçirmeni öneririm ve dilerim :)

Hmmm bu düşündürücü abi. Etrafımdaki herhangi birine zarar vermek istemem. Peki senin önerebiliceğin nedir ? Cocuklara karşı saldırgan olmayan, fazla havlamayan, fakat sahibini koruyan ve sert görünümlü bi köpek olarak ne tavsiye edersin ?

gurkanerkan
06-02-2012, 15:43

Doggin Kennel'den bahsediyor olmalısın:icon_tup:

CRUEL
06-02-2012, 15:45
Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdur:D Havlamaz ulur:D
Dodi; :)
http://d1202.hizliresim.com/u/6/2h1t1.jpg

qosmio
06-02-2012, 15:49
ismi ahmet turan nart çok büyük bir çiftliği olan ve secereli bir çok şampiyon dogo çıkarmış bir isim.

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:49
[QUOTE=CRUEL;3060370]Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdur:D Havlamaz ulur:D
Dodi; :)

Bu iyiymiş, lakin uluması biraz sıkıntı :)

Bu arada senin arabayı gördüm abi sanırım 1-2 kere. Ok gibi maşallah :)

Quantum
06-02-2012, 15:50
Hmmm bu düşündürücü abi. Etrafımdaki herhangi birine zarar vermek istemem. Peki senin önerebiliceğin nedir ? Cocuklara karşı saldırgan olmayan, fazla havlamayan, fakat sahibini koruyan ve sert görünümlü bi köpek olarak ne tavsiye edersin ?

Bence;
ilk seçenek kangal..
ikinci seçenek Alman Çoban Köpeği
bu arada malamute ve husky lerde havlama sıfırdır :D Enteresan çocuklar :D

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:54
Bence;
ilk seçenek kangal..

Enterasan oldukları kesin:) Boxer aklımda dursun bakalım :)

Quantum
06-02-2012, 15:54
Enterasan oldukları kesin:) Boxer aklımda dursun bakalım :)

3ncü seçenek yapalım boxer ı :)

CRUEL
06-02-2012, 15:55
Bu iyiymiş, lakin uluması biraz sıkıntı :)

Bu arada senin arabayı gördüm abi sanırım 1-2 kere. Ok gibi maşallah :)

öle herzaman ulumaz tabi genelde ezan duyarsa vs:) ama bizimki yanında alman kurdu ile yaşadığından havlamayı çözdü:D ama ulumaya yönelik bi havlama değişik:D
eyvallah sarıyer-beykoz semalarında dolanırım çok:)

MehmetCanA.
06-02-2012, 15:57
3ncü seçenek yapalım boxer ı :)

Hmmm pekala abi :) O zaman araştırmaya tam gaz devam :)

golfcu0101
06-02-2012, 15:58

maşallah maşallah okadar pitbul gördüm çevremde bununkadar sevimli ve tatlı bi yavru görmedim.büyümüş halini çok merak ediyorum bu ufaklığın:icon_tup:

qosmio
06-02-2012, 15:59
Bence;
ilk seçenek kangal..

abi öncelikle kangal beslemen için 300 metre kare alanın olması şart.Kimse boş alan gerekmez gibi laf söylemesin sürü hayvanıdır yani kendine bir bina kuracak kadar boş alan ister.Örneğin sibirya kurtları gibi dünya üzerinde yanlış anlaşılmasın en nankör köpek türüdür özgürlüğüne çok ama çok düşkündür.Ufaklıktan al besle büyüt bir birak bidaha gelmesi yüzde 25 felandır.

Gelelim alman çoban köpeğine çok akıllıdır buna bi lafım yok ama koruma düzeyi biraz sınıfın altındadır.İyi bekçi köpeğidir içeriye kimseyi almaz ama cesaret fazla yoktur.Alman kurdu mu rott mu desen kesinlikle rott derim.Ama bütün bu özelliklerin toplandığı tek köpek türü DOGO ARGENTİNO'dur.Beslemeyen bilemez. :)

ergin
06-02-2012, 15:59
Bence;
ilk seçenek kangal..
ikinci seçenek Alman Çoban Köpeði
bu arada malamute ve husky lerde havlama sýfýrdýr :D Enteresan çocuklar :D

Kangal guzeldir her yonden cok bağlidir sahibine koruyucudur cocuklarla cok iyi anlasir ama dar alanda beslenmez genis alan ister bol bol sahibiyle guresmek ister hic aklinda yokken bi anda ustunde 80- 90 kilo hissedersin bi bakmissin yerdesin seninle oynamaya calisiyor :) yani kendi.kendine sýðýnamayan bi hayvan :) dar alanda imkani yok

hsynylmz
06-02-2012, 16:00
bende rottweiler var tuvaletı gelmedıgı surece havladıgını duymadım :)) sahıbıne cok duskunler tavsıye ederim:)

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:02
Kangal için kesinlikle aynı fikirdeyim. 300 metre karelik bi bahçem yok ne yazik ki :D

gurcell
06-02-2012, 16:02
Pitbull'lar psikopattır , aman almayın.

diyenlere şunu söyleyim, pitbull'ların kedilere olan zaafı dışında hiçbir zararı yoktur. Bir insan bebeği de ilk doğduğunda suçsuzdur, ama katil olabilir sonradan. Siz pitbull'unuzu nasıl yetiştirirseniz, ileride de ona göre davranır.

Bu da bizim Fitnat , Çok psikopat bir hayvan. Resimlerde bana saldırıda bulunurken görünüyor mesela...

http://img826.imageshack.us/img826/3086/img3248b.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/826/img3248b.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/2593/img3238k.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/269/img3238k.jpg/)
http://img13.imageshack.us/img13/1150/img3247hn.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/13/img3247hn.jpg/)
http://img521.imageshack.us/img521/7613/img3245q.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/521/img3245q.jpg/)
http://img141.imageshack.us/img141/5707/img3243dc.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/141/img3243dc.jpg/)
http://img201.imageshack.us/img201/7651/img3241e.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/201/img3241e.jpg/)
http://img513.imageshack.us/img513/6233/img3239y.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/513/img3239y.jpg/)
http://img843.imageshack.us/img843/5916/img3235en.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/img3235en.jpg/)

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:04
Hey maşallah çok iyi ya :)

Quantum
06-02-2012, 16:05
bahçeli ev dediği için kangal dedim ama, bahçe var bahçe var tabiiki :)
Alman Çoban Köpeklerinde (GSD) cesaret olmasa polis köpeği olmaz emin olun :)
Çok katılmadım bu düşünceye.

Lakin bu köpeklerin hiç birisi "ücretsiz" alınacak köpeklerden değil..

Ayrıca köpek alan kişinin aldığı köpeği belli bir ücret karşılığı almasından yanayım.

Eşya ya da hayvan, ne olursa olsun belli bir ücret karşılığı alındığında daha kıymetli olur.
İnsanın doğasında vardır bu.

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:10
bahçeli ev dediği için kangal dedim ama, bahçe var bahçe var tabiiki :)
Alman Çoban Köpeklerinde (GSD) cesaret olmasa polis köpeği olmaz emin olun :)
Çok katılmadım bu düşünceye.

Lakin bu köpeklerin hiç birisi "ücretsiz" alınacak köpeklerden değil..

Ayrıca köpek alan kişinin aldığı köpeği belli bir ücret karşılığı almasından yanayım.

Eşya ya da hayvan, ne olursa olsun belli bir ücret karşılığı alındığında daha kıymetli olur.
İnsanın doğasında vardır bu.

150 metre kare falan var bahçe ama bence yeterli değil. İnsanın doğasında vardır yorumuna katılmıyorum abi açıkcası. Şuan resmini gördüğüm her köpek bile benim için gayet kıymetli :)

darkmoon
06-02-2012, 16:11
dogo arjantin öneren arkadaşda kendide bilir herhalde dogolar eğitimi zor hayvanlardır ve köpek eğitmenleri genelde ilk köpek olarak önermez..

her kezin ruh haline yapısına çalışma temposuna aile yaşantısına bulunduğu sosyal ortam ve yaşam alanına göre köpek alması gerekir.. ama kimse böyle yapmıyor.. apartman köpeği ayrıdır müstakil bahçeli ev için köpek ayrıdır..

ayrıca bir köpeğin boyutuyla apartman yada müstakil evde yaşamasının bir orantısı yokdur mesela bullmastiffler dana gibi büyürler hatta çok beslersen obez bile olur odanın yarısını kaprlarlar ama enerji seviyeleri çok düşükdür bıraksan tüm gün öyle otururlarda.. yani apartmanda beslemeye gelir ama minik bir beagle av köpeğidir tilki köpeğidir zaten bakarsın dersin ufacık köpek ama evde beslemeye gelmez çok enerjikdir tilki kovalayan köpek evde durabilirmi :) bunlar basit örnekler yani aparman yada müstakilin boyutla değil enerji seviyesi ile ilgisi var..

enerji seviyesi yüksek köpeğinde enerjisini tüketemessen önce evin içinde asabileşir sonra içindeki hüsran bir şekilde çıkarması gerekir dominantlaşır dominant oldukdan sonrada bir köpeği düzeltip rayına oturtmak zordur tam düzeldi dersin geçmişe dair en ufak bir tekrarda gene dominantlaşır.. devamlı gözünün üstünde olması gerekir..

bence o yüzden her kez ihtiyaçlarını bilip ne istediğini bilip ona göre köpek almalı arkadaş çok güzel yazmış olum pati ver hanimiş benim oğlumla olmuyor..

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:13
dogo arjantin öneren arkadaşda kendide bilir herhalde dogolar eğitimi zor hayvanlardır ve köpek eğitmenleri genelde ilk köpek olarak önermez..

her kezin ruh haline yapısına çalışma temposuna aile yaşantısına bulunduğu sosyal ortam ve yaşam alanına göre köpek alması gerekir.. ama kimse böyle yapmıyor.. apartman köpeği ayrıdır müstakil bahçeli ev için köpek ayrıdır..

ayrıca bir köpeğin boyutuyla apartman yada müstakil evde yaşamasının bir orantısı yokdur mesela bullmastiffler dana gibi büyürler hatta çok beslersen obez bile olur odanın yarısını kaprlarlar ama enerji seviyeleri çok düşükdür bıraksan tüm gün öyle otururlarda.. yani apartmanda beslemeye gelir ama minik bir beagle av köpeğidir tilki köpeğidir zaten bakarsın dersin ufacık köpek ama evde beslemeye gelmez çok enerjikdir tilki kovalayan köpek evde durabilirmi :) bunlar basit örnekler yani aparman yada müstakilin boyutla değil enerji seviyesi ile ilgisi var..

enerji seviyesi yüksek köpeğinde enerjisini tüketemessen önce evin içinde asabileşir sonra içindeki hüsran bir şekilde çıkarması gerekir dominantlaşır dominant oldukdan sonrada bir köpeği düzeltip rayına oturtmak zordur tam düzeldi dersin geçmişe dair en ufak bir tekrarda gene dominantlaşır.. devamlı gözünün üstünde olması gerekir..

bence o yüzden her kez ihtiyaçlarını bilip ne istediğini bilip ona göre köpek almalı arkadaş çok güzel yazmış olum pati ver hanimiş benim oğlumla olmuyor..

Kesinlikle haklısınız. Zaten bu yüzden bu bilgileri almak için bu kadar çok uğraşıyorum :)

Metehan Mete
06-02-2012, 16:14
bilmem nekadar dogru nekadar yanlış ama benim düşüncem. İnsan kendi karakterine uygun köpek seçimi yapmalı. Aynı cins olup , her köpegin huyu suyu aslında farklıdır. Ama sahibi istedigi tarafa yön vermeye kalkınca atıyorum pitbulllar esasında insana saldırmaz. Pitbull ların ufak yaşta gidip karizma dursun vs. die kulagını kestiriyorlar ve köpege acıyı tattırıyorlar. O da insandan ilk acıyı ozman görüyor. Ve acı gördügü eğitim sürecinde öyle bir hal alıyor. Bir insanın kulagını da kesseniz bir hayvanında o da aynı egilimi gösterir. Herşey sahibinde bitiyor. Tabi genel olarak özellikleri bellidir nasıl bir kedi nankör ise bir sibirya kurdu , sivas kangalı , pitbull , alman kurdu.vs sahibine ölümüne baglı kalmayı seçer.Sizin köpeginizi kendi karakterinize göre seçmeniz gerekir.Aşırı yardımseverseniz golden olabilir. Çünkü golden lar bir eğitim esnasında sahibine yardımcı olmayı çok sever. Bunlar basit örnekler çıkarımları siz yapıp kendinize uygun dostu bulacagınızdan eminim :)

Quantum
06-02-2012, 16:17
Mehmet ingilizcen varsa buradaki soruları cevapla, sana uygun köpek ırklarını sana sıralayacak.

Breed Selector, Dog Search, Puppy Survey, Puppy Test, Test to find the right dog, Breed Quiz (http://www.dogbreedinfo.com/search.htm)

hangi ırkları sana sıralıyor paylaşırsan iyi olur ben de merak ettim hangilerini önerdiğini :)

Bu sitede ayrıca tüm ırklara ait bilgileri (çeşitli fotolar, karakterleri, eğitimleri, vsvs) bulabilirsin.

All Purebred & Hybrid Dogs in ABC Order (http://www.dogbreedinfo.com/abc.htm)

Bayrampaşalı
06-02-2012, 16:20
maşallah maşallah okadar pitbul gördüm çevremde bununkadar sevimli ve tatlı bi yavru görmedim.büyümüş halini çok merak ediyorum bu ufaklığın:icon_tup:

eywallah dostum tesekkur ettım ınsallah görücez buyumus halınıde :D

buda eski köpegım :D

http://img190.imageshack.us/img190/8792/34152134981622132311088.jpg
By mesutgti (http://profile.imageshack.us/user/mesutgti) at 2012-01-26

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:22
bilmem nekadar dogru nekadar yanlış ama benim düşüncem. İnsan kendi karakterine uygun köpek seçimi yapmalı. Aynı cins olup , her köpegin huyu suyu aslında farklıdır. Ama sahibi istedigi tarafa yön vermeye kalkınca atıyorum pitbulllar esasında insana saldırmaz. Pitbull ların ufak yaşta gidip karizma dursun vs. die kulagını kestiriyorlar ve köpege acıyı tattırıyorlar. O da insandan ilk acıyı ozman görüyor. Ve acı gördügü eğitim sürecinde öyle bir hal alıyor. Bir insanın kulagını da kesseniz bir hayvanında o da aynı egilimi gösterir. Herşey sahibinde bitiyor. Tabi genel olarak özellikleri bellidir nasıl bir kedi nankör ise bir sibirya kurdu , sivas kangalı , pitbull , alman kurdu.vs sahibine ölümüne baglı kalmayı seçer.Sizin köpeginizi kendi karakterinize göre seçmeniz gerekir.Aşırı yardımseverseniz golden olabilir. Çünkü golden lar bir eğitim esnasında sahibine yardımcı olmayı çok sever. Bunlar basit örnekler çıkarımları siz yapıp kendinize uygun dostu bulacagınızdan eminim :)

Teşekkür ederim :) Bakalım inşallah bulcuam uygun olanı :)

darkmoon
06-02-2012, 16:23
birde besleyemeyip sokağa atıyorlar o hayvan barınakları cins köpeklerden geçilmiyor insanlar o barınakalrda sokak köpeği var sanıyorlar ama o barınaklarda pek çokda sahiplerinin sokağa attığı cins hayvanlar var..

Bayrampaşalı
06-02-2012, 16:25
birde besleyemeyip sokağa atıyorlar o hayvan barınakları cins köpeklerden geçilmiyor insanlar o barınakalrda sokak köpeği var sanıyorlar ama o barınaklarda pek çokda sahiplerinin sokağa attığı cins hayvanlar var..

bu konuda cok haklısın hocam ben yedıkule barınak gönüllüsüyüm resımlerı eklesem sasırırsınız köpekler büyük kısmı cins köpek alınıp atılanlardan suan 10 u gecık pıtbull dogo bulunmakta yedıkulede ısteyenede resımlerını atabılırım özelden :icon_tup:

bu arada gürsel abı senı tanımıyorum ama bu hayvanlara karşı olan duyarlılıgını cok sevıyorum adamsın abı :)

AEAlmas
06-02-2012, 16:26

Rom serisi köpekler peki neden rednose genelde peki ?

Quantum
06-02-2012, 16:27
Bu vesileyle ben de buradan yazayım,
Barınaklarda "akita inu" görürseniz haber verirseniz sevinirim :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:28
Mehmet ingilizcen varsa buradaki soruları cevapla, sana uygun köpek ırklarını sana sıralayacak.

Breed Selector, Dog Search, Puppy Survey, Puppy Test, Test to find the right dog, Breed Quiz (http://www.dogbreedinfo.com/search.htm)

hangi ırkları sana sıralıyor paylaşırsan iyi olur ben de merak ettim hangilerini önerdiğini :)

Bu sitede ayrıca tüm ırklara ait bilgileri (çeşitli fotolar, karakterleri, eğitimleri, vsvs) bulabilirsin.

All Purebred & Hybrid Dogs in ABC Order (http://www.dogbreedinfo.com/abc.htm)

American Hairless Terrier

Australian Labradoodle

Bichon Frise

Biewer

Bolognese

Border Terrier

Cairn Terrier

Chacy Ranior

Chinese Crested (hairless)

Coton De Tulear

Havanese

Kerry Blue Terrier

Lowchen (Little Lion Dog)

Miniature Schnauzer

Portuguese Water Dog

Soft Coated Wheaten Terrier

Tibetan Terrier

Toy Poodle

West Highland White Terrier

Wirehaired Fox Terrier

Xoloitzcuintle

Yorkshire Terrier

Bunlar çıktı sonuç olarak :) Tabi yarım ingilizcemle ne kadar cevaplayabildiysem soruları :D

Bayrampaşalı
06-02-2012, 16:30
Rom serisi köpekler peki neden rednose genelde peki ?

hocam yanlıs anlamada rom un ne anlama geldıgını bılıyomusun ?

Quantum
06-02-2012, 16:32
e sen küçük boy bir köpek seçmişsin?
hem seni korumasını istiyorsun hem "toy/small" seçiyorsun :D
bu çocukların hepsi minik :)

What size dog are you looking for? sorusuna
"Large" olan ya da "extra-large" olan seçeneği seç :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:33
e sen küçük boy bir köpek seçmişsin?
hem seni korumasını istiyorsun hem "toy/small" seçiyorsun :D
bu çocukların hepsi minik :)

Lanet olsun ki İngilizce bir kere daha karşıma çıktı. Ben bi daha yapıyım şu testi :D

Bayrampaşalı
06-02-2012, 16:36

abı cumartesı yada pazar gunu pm ıle hatırlatırsan bana gıttıgımde bakarım senın ıcın yardımcı olurum :)

darkmoon
06-02-2012, 16:40
benim favorim apartmanda fazla eğitim istemeyen fazla gezme tozma istemeyen bakımı hafif ve kolay french bulldog tek geçiyorum bu konuda.. ufakdır mufakdır ama neticede bulldogdur kapdımı bırakmaz buda. :D tam tüm gün çalışan adama göre bir köpek :D

Quantum
06-02-2012, 16:41
abı cumartesı yada pazar gunu pm ıle hatırlatırsan bana gıttıgımde bakarım senın ıcın yardımcı olurum :)

tamamdır teşekkür ederim :)

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:41
Beceremedim ben bu testi ya. Şimdide iki tane souç çıkardı. Biri Portuguese Water Dog, diğeri Australian Labradoodle. Türkçe bi test yok mu ya :D

Quantum
06-02-2012, 16:42
Beceremedim ben bu testi ya. Şimdide iki tane souç çıkardı. Biri Portuguese Water Dog, diğeri Australian Labradoodle. Türkçe bi test yok mu ya :D

al al :D

Google Google Translate (http://translate.google.com.tr/translate?sl=auto&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.dogbreedinfo.com%2Fsearch.htm&act=url)

darkmoon
06-02-2012, 16:43

Portuguese Water Dog dediği hayvan sahil güvenliğin kullandığı genelde arama kurtarma köpeğidir :hahaha::hahaha: en azından ben öyle hatırlıyorum :D

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:56
al al :D

Google Google Translate (http://translate.google.com.tr/translate?sl=auto&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.dogbreedinfo.com%2Fsearch.htm&act=url)

Lanet olsun ordan yaptığım halde böyle :D abi Türkçesini bulsam olmamı bu testin :D

RottingChrist
06-02-2012, 16:57
arkadşalar, bull terier besleyen oldu mu daha önce? doğal halleri pitbull a göre nasıldır acaba?

MehmetCanA.
06-02-2012, 16:57
Abi şimdide bulamadı hiç bişey :D

Bayrampaşalı
06-02-2012, 16:59
arkadşalar, bull terier besleyen oldu mu daha önce? doğal halleri pitbull a göre nasıldır acaba?

abi 6 ay kadar dişi besledım pitbull dan hiç farkı yoktu tek eksık yanı pitbul a göre cigeri spor konusunda fazla bısey bekleme ama huyları cok guzeldı bana aşıktı yanlız mıllet bıraz tepki verıyo gezdırırken onu sölıyım bastan

RottingChrist
06-02-2012, 17:06
:) dövüş için üretilmiş fakat çok başarılı olamamış yazıyordu bir kaynakta. pitbull sahibi ve bunları gezdiren sahipleri arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla çok tepki alıyorlarmış. milletin verdiği tepki pitbulla verdikleriyle aynımı yoksa tipine mi alışık değiller? :)

abi 6 ay kadar dişi besledım pitbull dan hiç farkı yoktu tek eksık yanı pitbul a göre cigeri spor konusunda fazla bısey bekleme ama huyları cok guzeldı bana aşıktı yanlız mıllet bıraz tepki verıyo gezdırırken onu sölıyım bastan

darkmoon
06-02-2012, 17:14
huyunu suyunu bilmemde tipi fare gibi ama ben bile yolda görsem bir irkiliyorum :D :D

Quantum
06-02-2012, 17:20
Abi şimdide bulamadı hiç bişey :D

bu sana bir mesaj işte :D

besyoali
06-02-2012, 17:21
Ben çok uzun yıllar hemen hemen her cins hayvan baktım en son golden ım vardı favorim helen golden sadık ve çok hisli bir hayvan kırma falan sakın girme çünkü huyu pis oluyor her yeri kemiren terliklere saldıran her yere cukur açan saçma sapan bir sürü alışkanlıkları oluyor unutma hayatının bir kısmını ona ayırmak zorundasın eğer acımasız biriysen ki öyle gözükmüyor :) o zaman sıkıntı yok bağlarsın akşama kadar ölee mal gibi oturur sende rahat edrsin ama hayvan zebil olur :(( bu arada ben artık şu felsefeye sahibim hemde çok hayırlı bir iş ve sorumluluğun cok yok çevremdeki sokak köpeklerini sahiplenip onlara düzenli yemek ve su veriyorum emin ol onlarda seni sahipleniyor ve koruyorlar mahallemdeki köpekler beni ve kızımı bakkala götürüp getiriryorlar arabalar dahil tüm kedi ve diğer köpeklerden koruyorlar hem sevap işliyorum hemde sarumluluktan uzak duruyorum :)) hayırlısı olsun

MehmetCanA.
06-02-2012, 17:26
bu sana bir mesaj işte :D

Deme abi öyle ya :D

MehmetCanA.
06-02-2012, 17:27
Ben çok uzun yıllar hemen hemen her cins hayvan baktım en son golden ım vardı favorim helen golden sadık ve çok hisli bir hayvan kırma falan sakın girme çünkü huyu pis oluyor her yeri kemiren terliklere saldıran her yere cukur açan saçma sapan bir sürü alışkanlıkları oluyor unutma hayatının bir kısmını ona ayırmak zorundasın eğer acımasız biriysen ki öyle gözükmüyor :) o zaman sıkıntı yok bağlarsın akşama kadar ölee mal gibi oturur sende rahat edrsin ama hayvan zebil olur :(( bu arada ben artık şu felsefeye sahibim hemde çok hayırlı bir iş ve sorumluluğun cok yok çevremdeki sokak köpeklerini sahiplenip onlara düzenli yemek ve su veriyorum emin ol onlarda seni sahipleniyor ve koruyorlar mahallemdeki köpekler beni ve kızımı bakkala götürüp getiriryorlar arabalar dahil tüm kedi ve diğer köpeklerden koruyorlar hem sevap işliyorum hemde sarumluluktan uzak duruyorum :)) hayırlısı olsun

O yüzden zaten kırma köpekten uzak duruyorum abi :) Önceki postlarda yazdım :) Kesinlikle öyle, bende de var o alışkanlık. Yolda millete havlayan sokak köpeğinin başını okşadığımı, onunda beni koruyup kolladığını çok bilirim :)

Blackbird
06-02-2012, 17:42

Bende akita ları çok beğeniyorum, daha önce besleyen oldu mu ? Bu sene alıcam bir tane ama kararsızım biraz.

Quantum
06-02-2012, 17:47
Bende akita ları çok beğeniyorum, daha önce besleyen oldu mu ? Bu sene alıcam bir tane ama kararsızım biraz.

İstanbulda olanların çoğunu biliyorum aslında.. (Mutlaka vardır bilmediklerim)
Ama safkan japanese akita inu bulmak imkansız gibi bir şey.
Safkan diye ortada gezenlerin çoğu safkan değil. Çok belli olmadığı da..
JDM lazım :D

http://i170.photobucket.com/albums/u253/Jensonbunny/forum_MG_9241ej.jpg

darkmoon
06-02-2012, 17:55
adamların köpeğide kendilerine benziyor çekik gözlü resmen :D

emirzukak
06-02-2012, 19:35
9 seneden beri pitbull ve bullterrier ırkı besliyorum eğer dominantlığını kırabilirsen çok güvenilirler burada en fazla iş sana kalıyor ilk tecrübense bu ırklarda bayağı uğraşırsın bence daha yumuşak huylu ırk seçmen daha mantıklı

emirzukak
06-02-2012, 19:43
şu anki halide bu evdeki ve çevredeki hayvan olsun insan olsun hiç gideri yok çok uysal
http://c1202.hizliresim.com/u/6/2h99z.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264908_172682029422772_100000429295064_506651_5541 22_n.jpg