PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni 5 kasanın kar buz performansı

ceratoniaorg
06-02-2012, 22:38
Babamla baya iddialaştıkta kendisinde a6 2.0 tdi var 170 hp üstündede pirelli sottozero lastik var karda buzda inanılmaz gidiyorum diyor daha önce e39 530 vardı onla kıyaslıyor ve bmw yi yerden yere vuruyor:D ben yeni 5 kasanın ondan çokta aşşağı kalır yanı olmaz diyorum tabi ki A6 nın önden çekiş avantajı var ama bmw de karda buzda sıkıntı yaratmaz aynı hızda güvenle gidebilir diye iddialaştık baya internette de araştırdım video fln bulamadım 520d e ait. Bildiğiniz döküman video fln varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

berkay_aydin
06-02-2012, 22:40
Karda ne kadar kar lastiğide olsa gidemediklerini gördük.. Çoğu kişi zaten yerinden çıkarmadı..

HondatugraL
06-02-2012, 22:41
audı quattro olaydı baba ayırırdı araya tır sokardı hatta bende merak ettım sonucu bakalım :)

Mr.K
06-02-2012, 22:43
iddalaşmaya gerek yok biri onden ceker dıgerı arkadan ıter. Sollamaya cıkılırken bıle serıt ortasındakı bırıkmıs karda dahi 5.20(belki esp devreye gırer) gırmese dahi gotunu basını atar.Ama onden cekıslı x bır aracta bu genellıkle olmaz. Kısacası baban haklı : )

@Berkay yanlısın var kar lastıklı bmw batmadıgı surece kar'ın ıcıne herturlu gıdıyo bmw degıl daha dogrusu arkadan ıtıs dıyelım.Egerkı ulkeeler arasında kar farkı yoksa bıldıgımız kar'sa tr'de kabızlıktan gıdemıyodur.(1.vites hastalığı,trıptonikte kullanmama hastalıgı gıbıgıbı..)

erhanarici18
06-02-2012, 22:45
böyle bi durumda ön çeker avantaj bence

_AS_
06-02-2012, 22:49
Kar lastikli e39 530d mizin çıkamadığı yerden yine kar lastikli babamın arkadaşının 2000 model önden çekişli a6sı kütür kütür çıkmıştı. Arkadan itiş sıkıntı oluyor karda.

ceratoniaorg
06-02-2012, 22:51
yani sonuç olarak aynı karlı-buzlu yolda 170 lik a6 520d ye rahat rahat saplarmı

bora1311
06-02-2012, 22:51
önden cekiş karda buzda avantajli...

Eworen
06-02-2012, 22:55
RWD bir aracı çoğu zaman kar lastiğide kurtaramıyor
FWD Çok daha avantajlı

AWD konuşmaya gerek yok ama yanlış bilinen bir nokta var kar lastiği yoksa awd araçlarda sıkıntıya düşer diğer çekiş sistemlerine göre daha az girer ama kar lastiği çok önemlidir..

onursumer
06-02-2012, 22:57
baban haklı onden çekiş avantajıyla hp falan farketmez herturlu ezer :D

HondatugraL
06-02-2012, 23:03
geçenlerde bende babamla iddalaşmıştık benımkı kaybettı senınkı kazandı :D

darkmoon
06-02-2012, 23:10
daha yeni bu kar yağışında hafif yokuş yukarı yolda yep yeni kasa 3.20d coupe bir sağa kıvrandı bir sola kıvrandı patinaja sardı kaldı öyle yokuşda hepimiz solladık geçdik en son dikiz aynasından bakdığımda araba olduğu yerde sarıyordu arkadan itiş karda buzda çok fena..

ceratoniaorg
06-02-2012, 23:16
eğer yakın performanstaysa hafta içi takasa verip alalırım diyordu 520d:D
bunlarda her hafta iş sebebiyle antalya-bilecik arasında sürekli gidip geldiği yoldan bi kaç örnek fotolar bilecik söğüt tarafından yer yer buz var yoğun virajlı dağ yolu gündüz 50-60 ın altına hiç düşmüyorum diyor.
http://a1202.hizliresim.com/u/7/2hjbb.jpg
http://b1202.hizliresim.com/u/7/2hjbr.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/7/2hjdw.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/7/2hjdr.jpg
http://b1202.hizliresim.com/u/7/2hjh3.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/7/2hjhu.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/7/2hjk8.jpg

ceratoniaorg
06-02-2012, 23:20
geçenlerde bende babamla iddalaşmıştık benımkı kaybettı senınkı kazandı :D

aynen:D ya ben iyi olduğunu tabiki tahmin edebiliyordum fakat baris fark olacağını sanmıyorum a6 dan pek aşşağı kalmaz diyordumda yorumlara bakılırsa hiç şansı yok

onursumer
06-02-2012, 23:22
o yollarda onden çekişli bir araç kadar rahat gidemez bence hiç girmesin takasa :)

geçicekse 4 çeker birşey baksın :D

oğuzk
06-02-2012, 23:27
iddalaşmaya gerek yok biri onden ceker dıgerı arkadan ıter. Sollamaya cıkılırken bıle serıt ortasındakı bırıkmıs karda dahi 5.20(belki esp devreye gırer) gırmese dahi gotunu basını atar.Ama onden cekıslı x bır aracta bu genellıkle olmaz. Kısacası baban haklı : )

@Berkay yanlısın var kar lastıklı bmw batmadıgı surece kar'ın ıcıne herturlu gıdıyo bmw degıl daha dogrusu arkadan ıtıs dıyelım.Egerkı ulkeeler arasında kar farkı yoksa bıldıgımız kar'sa tr'de kabızlıktan gıdemıyodur.(1.vites hastalığı,trıptonikte kullanmama hastalıgı gıbıgıbı..)

Bence tam tersi olması lazım.

Bugünde okulun içinde 20cm kar vardı arkadaşın kış lastikli 504 park yerinden bile zor çıkıyordu ben yaz lastikleriyle rahat rahat girdim çıktım ama rampa çıkarken olay değişiyor :D

Fotolara göre babaya quattro lazım :)

Mr.K
06-02-2012, 23:33
yalnız koydugun yol gayet tertemız hıcbısey yok ki :D

oguz dedıgını anlamadım ama 7yıldır 5.5ay min 20cm max 1.5metre kar buz olan bir ulkede kar ustunde gıdıyorum.Arkadan ıtıste arabam oldu onden cekerde suanda 4wd'de var..Arkadan ıtıs batmadıgı surece temızlenmıs kar uzerınde rahatca gıder.Ama gıdıpte hıc temızlenmemıs bır yol dusun oraya gırıp dursun bırdaha hareket etmesı zor.Ama onden ceker orda kendını sallandıra sallandıra kurtarıp bıyerden sonra devam edebılır.4wd konusmuyorum ztn yengec gıbı yan duz capraz vs bı sekılde gıdıo :)

ceratoniaorg
06-02-2012, 23:40
iş yerimiz bizim bilecikte söğüte bağlı çaltı kasabasında normalde antalyada yaşıyoruz ama pederin evi söğütte de evi var. koyduğum fotolar bilecik bozüyük arası buz olan yerler. asıl sıkıntı söğüt çaltı arası. çaltı dağ arasında vadi gibi bir yerde her akşam ev ve dükkan arasında dağı çıkıp inmesi gerekiyor o resimler en temiz yerler zaten dediğin gibi.

Eworen
06-02-2012, 23:41
Bu şartlar altında babanıza RWD bir araç asrın hatası olur sakın :)

quattro veya xdrive seçimleri mükemmel olur

ama olmadı fwd devam mutlaka..

dragon
06-02-2012, 23:50
Ben özel şoförüm. 2010 model 3.30d kullanıyorum.. Geçen hafta ki karda yerde 7-8cm kadar kar varken evimin önünde ki yokuşu 500km bile yapmamış Pirelli marka kış lastikleriyle çıkamadım.DTC açık kapalı herşeyi denedim ama nafile! saplandım kaldım.. Gerçi zincirsiz kimse çıkamadı ama bir Ford CONNECT hariç :-D

Mr.K
06-02-2012, 23:54
Bu şartlar altında babanıza RWD bir araç asrın hatası olur sakın :)

quattro veya xdrive seçimleri mükemmel olur

ama olmadı fwd devam mutlaka..

katılıyorum :icon_tup:

ceratoniaorg
07-02-2012, 00:03
zaten bu arabadan sonra 4 çeker bişey alırım diyor kesinlikle ben yine xdrive bmw diyorum 525d 218 hp babam quatro diyor. tabi bildiğim kadarıyla audinin henuz güncel kasasında sedanda quatro yok ama mutlaka 3.0 motorda gelir. bmw gibi keşke 2.0 dizel 4 çeker yapsa.

Schumi
07-02-2012, 00:09
Aslında FWD nin bir ekstra avantajı tahrik olan tekerleğin üzerinde motor var ve ağırlık tekere biniyor. Bence kar lastiği takmış bir Toyota MR2 gibi arkadan motorlu ve arkadan itişli bir araçta en az kar lastikli önden motorlu önden çekişli araç kadar rahat kar performansı gösterir.

Eworen
07-02-2012, 00:15
Gösteremeyebilir çünkü ana etkenlerden biri yön verme eyleminin boşta olması

Çünkü karda veya buzda kalma durumlarında fwd araçta hafif sağ sol yaparsanız kurtulmaya çalışabilirsiniz ama rwd araçta ne sağ yapabilirsiniz nede sol olduğunuz yerde çırpınır vaziyette oluyorsunuz fwd araçlarda yön verme eylemi güç aktarılan yerde olduğu için zemine farklı noktalardan güç aktarımı yapabiliyorsunuz
ama rwd araçta sabit tek bir noktadan aktarım yapma şansınız var..

BRKYLMZ
07-02-2012, 00:47
yani sonuç olarak aynı karlı-buzlu yolda 170 lik a6 520d ye rahat rahat saplarmı

benim pederde de e60 530d var farzı mahal bu gece burda hava sıcaklığı 5 derece idi ama yerlere çiğ düşmüş dtc ve dsc açıkken kalksak 2.0 a6 geçer gibime geldi çünkü bildiğin hiç tutunamıyo yerde kar falan hiç bişi yok tork geldimi sapıtıyo dsc mi dtc mi bilmem ama aracın gitmesine izin vermiyor buzun üstündeyi hiç konuşmayalım bile kaldı ki üstünde kışlık lastikler mevcut, ama sakin sakin gittin mi bi problem yaşamadım ne karın üstünde ne buzun üstünde

yani bence de ya FWD devam ya da AWD :D

Schumi
07-02-2012, 00:49
Gösteremeyebilir çünkü ana etkenlerden biri yön verme eyleminin boşta olması

Haklısın. Patinaja başlandığı zaman sağ sol ile taze kar arayıp tutunup devam edebiliyorsun. Arkadan itişli ilede oluyor aslında hatta daha fazla gezebiliyor sağ sol ama çok kontrollü olmuyor.

Şahan
07-02-2012, 00:52
Haklısın. Patinaja başlandığı zaman sağ sol ile taze kar arayıp tutunup devam edebiliyorsun. Arkadan itişli ilede oluyor aslında hatta daha fazla gezebiliyor sağ sol ama çok kontrollü olmuyor.

katılıyorum, kar lastiklerimi taktım, Ankara'daki kar durumunu herkes biliyodur, benim aracında motor orta-arkada ve çekiş arkada..hafif sağa sola oynaması haricinde hiçbir problem yaşamadım..

ErBAY
07-02-2012, 00:57
Karda bmw kadar kotu bı arac yok ya.. kışlık lastık taksanda bı faydası yok , az bı ıslakta patınaja kalkıyor. Hele kardan hıc bahsetmıyorum oldugu yerden harket etmıyor..

redbaron
07-02-2012, 01:43
o zaman iddayı kaybettiniz.arkadan itis bir bmw nin karda hic sansı yok.bizim sitede bir bayır var.karda onden cekerler 2.sokaga kadar cıkabiliyor bmw ler 1. sokaga bile cıkamadan asagıda kalıyor 2 sokak arası 100m civarı mesafe var.kar lastikli arkadan itis bir arac bile bazı durumlarda yolda kalabiliyor...

Ronin_
07-02-2012, 02:12
peki ufak bi sorumda benim olsun, özellikle awd ve 4wd arasındaki farkı cok kısa olarak yazıcak olan varmı?

birde xdrive awd mi 4wd mi ?

Onrcn
07-02-2012, 03:50
Bence kullanim hersey, zamaninda bitik eagle f1 lastiklerle 5.20 ile uludaga karli zeminde ciktim. Bu kis mutemadiyen s2000 i karda kullandim en ufak sikinti cekmedim. Bir cok aracin kaldigi yerden s2000 le ciktim. Kaldi ki S2000 geri geri yokusu yagmurda bile zor cikar :D Bu tur zeminlerde surus ve hassasiyet cok onemli, deneyimli olan kazanir. Tabiki AWD kadar basarili olmak imkansiz, o ayri bir dunya fakat FWD,RWD bir sekilde idare edilir

http://img838.imageshack.us/img838/3121/img1331q.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/838/img1331q.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

cabrioleter
07-02-2012, 04:40
peki ufak bi sorumda benim olsun, özellikle awd ve 4wd arasındaki farkı cok kısa olarak yazıcak olan varmı?

birde xdrive awd mi 4wd mi ?

ikisi aynı şey dostum.
4WD - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/4WD)

rapstar
07-02-2012, 05:00
Aslında FWD nin bir ekstra avantajı tahrik olan tekerleğin üzerinde motor var ve ağırlık tekere biniyor. Bence kar lastiği takmış bir Toyota MR2 gibi arkadan motorlu ve arkadan itişli bir araçta en az kar lastikli önden motorlu önden çekişli araç kadar rahat kar performansı gösterir.
Yoruma örnek olarak vosvos ları söyleyebilirim. Karlı zeminde 4 çeker kadar olmasa da tatmin edici performansları var. Bunun sebebi de söylendiği gibi tekerleğin üzerindeki motor ağırlığı diye tahmin ediyorum.

asot
07-02-2012, 09:41
benim babada porsche gt 2 var, ben ferrari 360 modena'yi geçemez diyorum, o geçerim diyor.. ne bu şimddi?

aklıma lemandaki öğreten adam ve oğlu geldi.

ceratoniaorg
07-02-2012, 10:44
benim babada porsche gt 2 var, ben ferrari 360 modena'yi geçemez diyorum, o geçerim diyor.. ne bu şimddi?

aklıma lemandaki öğreten adam ve oğlu geldi.

sizin dışınızda bunca adam ciddiyetle bilgi verme ve tecrübe paylaşma adına yazılarını yazdılar siz laf olsun diyemi bunu yazdınız anlam veremedim. Bu platformun amacıda bu zaten. Bu ve benzeri konularıda diğer başlıklara değil off topic olan sohbet başlığı altına açıyoruz ha bi nevi karşılaştırma söz konusu olduğu için karşılaştırma başlığınada açabilirdim lakin buraya açmayı uygun gördüm.