Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışın Araç Boyama
emretektas
07-02-2012, 11:42
Merhaba
Bir kaç arkadaş kışın boya işinin sıkıntı olabileceğini söyledi eksileri nedir bilenler sıkıntı yaşayanlar konu hakkında aydınlatabilirlermi
Ahmetfikri
07-02-2012, 12:03
ustanın işçiliği güzelse astarın kuruması için süreyi uzatırsa sorun olmaz die biliyorum
nakayama
07-02-2012, 12:06
Biz boyattık hiçbir sıkıntı yaşamadık ben kendi aracımıda boyatıcam sanmıyorumki bir sıkıntı olsun :)
sıkıntı sadece astarın kuruması olur
tdipower
07-02-2012, 12:08
ustanın ortamı sıcak ve rutubetsiz ise boyanabilir tabiki :) boya öncesi hazırlık çok önemli
Astarın kurumasını beklemeniz gerekir, Vakit varsa astarlı bi şekilde bekletin biraz
Ne yaparsanız yapın ama yazın kurudugu gibi kurumaz buda ilerleyen yıllarda sıkıntı olur,ilk bakıldığında olmaz gibi durur lakin öyle değil,usta sürekli kuru bir yerde bırakmayacagı için sıkıntı daha boyacıda başlar ,biraz bekleyin yaza 1-2 ay kaldı ;)
Ben kendi aracımı da boyatıyorum şuanda benımde kuşkularım var ancak boyaya hazırlığı iyi yaptıktan sonra boyada fırında atılacak o yüzden sıkıntı olacağnı sanmıyorum.
Day Walker
07-02-2012, 12:23
en kötü ihtimalle boyadan sonra nem yapar, boyanın altında beyaz beyaz çıkar. Çözümü çok basit güzel bi ısıtıcının altında yarım saat bekledikten sonra sıkıntı kalmaz.Usta iyi ise zaten nemde olmaz.
Osman Bahadır
07-02-2012, 12:25
Mümkünse ben kendi aracımda yazı beklerim.
Bir kere kışın acil boya ihtiyacım oldu. Onda da astar cumartesi atıldı ve araç fırında pazartesiye kadar kaldı. Bir hafta yağışsız havada astarlı kaldıktan sonra bir sonraki cumartesi yine aynı şekilde boya ve vernik atıldı ve pazartesiye kadar yine fırında kaldı.
Ancak bu şekilde kışın boya yaptırırım. Aksi takdirde yazı beklerim. Çünkü boya ve astar her ne kadar fırında da atılsa özellikle astarın kışın kuruması epey vakit alabiliyor. Boya sonrası da olası bir yağış boyada leke bırakabiliyor.
Daha yeni komple araba boyattım.
Boyaya hazırlansın diye dükkana girdi. Hazırlandıktan sonra 1.5 gün astar kurusun diye fırında boyandıktan sonra 1 hafta boya otursun diye yeinden kımıldatılmadan bekledi dükkan içinde. Bence bir sıkıntı yok olmayacakta..
eskişehirde vosvos umu boyatıyorum, ustanın dükkanda fırın yok, bi macun çekiyoruz 2 gün kurumaya brakıyoruz işkence resmen.... ama bu şekilde kusursuz oluyor :)
Süre uzar birde aracı dışarı çıkarmazsanız sorun olmaz.
aviator35
07-02-2012, 14:25
yazı bekleyin kafanız serin olsun
Fırın varsa ve fırını göstermelik değilde kullanmak için kurdularsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Aksi takdirde atılan her malzemenin ( astar, boya, metalikse vernik) altı nem yapar. Parlaklık ve dayanıklılık olmaz.
ilkbahar sonbahar aylarını tercih ederim her zaman
Burak-Akın
08-02-2012, 00:27
Dostum bu olay birazda ustada bitiyor. Güvendiginiz bi ustaya götürürseniz bi skıntı çıkacagını sanmıyorum
sinan_aga
08-02-2012, 00:40
Nasıl Bi Sıkıntı Olur Usta Macun Çeker 2 Gün Sürer Kuruması Astar Atar 2 Gün Sürer Kuruması Böyle Sıkıntılar Olur En Güzel Baharda Boyatmak :)
erdem325
08-02-2012, 00:51
bizim golfde suan komple boyada, kisin boya isi tam iskence..
usta iyi ise yapiyor skntisiz ama sure cok uzuyor..
ben birde vernikli boya degil boya+cift kat vernik yaptiriyorum, nerdeyse 1 hafta sirf macun isine gitti..
once mat astar ustunede cok az metalik gri atildi aracin, kurudu 2-3 gun falan, daha sonra takoz zimpara yapilarak gozden kacan hersey (gozden kacanlar metalik kaliyor cunki) yeniden elden gecti..
daha sonra kirmizi baz kat atilip 3 gun kurumasi beklendi, ustune firinda ana boya ve ilk kat vernik atildi, bunun kurumasi icin 4 gun falan beklendi..
en son ince zimpara ve firinda bir kat daha vernik atilip bir haftaya yakin kurumasi beklenecek..
usta iyi ise yapiliyor sorun yok ama sure cok uzuyor..
yazin cok sicaklarda da iyi olmuyormus boya isi, bizim usta oyle diyor, en guzeli bahar havasi imis..
Erdem K.
08-02-2012, 08:00
kışın da boya olur, arkadaşların dediği gibi ustaya, işçiliğe ve acelesine bağlı :) lakin imkan varsa yazın yaptırmak daha sorunsuz olur diye düşünüyorum...
cetinkaya55
08-02-2012, 11:49
Kalite ile alakalı bir durum:malzeme,işçilik ve ortam bir araya denk gelirse harika olur çünkü ustanız biraz daha özenir(iş youğunluğunun kış döneminde azalması sebebiyle),derim.
emretektas
08-02-2012, 12:40
Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler mecbur kaldığım için kışın boyaya giriyor araç işten çıktım bu dönemde boşken aracı boyatayım dedim aracın rengi çok soluktu uzun süredir aklımda kaplama vardı tek parça üzerinde denedik hiç hoşuma gitmedi o yüzden boyaya verdim ustayla iyice konuştuk 10 gün süre verdim sanırım yeterli
CinAli_06
08-02-2012, 14:50
kışın eziyeti harici herhangi bir sıkıntısı yok. astar işkence oluyo tamamen boyanırken.
AtmoSpheriC
08-02-2012, 16:04
2 ay sabret öyle yaptır derim ben