Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf makinesi öneri
İyi akşamlar.
Kardeşime doğum günü hediyesi olarak fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum.
1000 tl kadar bütçem var biraz daha çıkabilirim.
Fotoğraf makineleri hakkında hiç bilgim yok bu yüzden sizlere danışayım dedim.
Bu fiyatlara sıfır cihaz almak mı mantıklıdır? yoksa ikinci el mi?
Sıfır veya ikinci el olarak tavsiye edebileceğiniz marka ve model nedir?
Almışken iyisini de alayım diyorum olabildiğince profesyonel bişey olsun istiyorum.
Yardımınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.:)
eger profesyonel bir makine istiyorsanız sıfır o fiyata alabileceginiz makineleri tavsiye etmem
2. el olarak canon 450d veya 500d, nikon d80 veya d3100 lere bakabilirsiniz benim tavsiyem pentax k10d olurdu
eger profesyonel bir makine istiyorsanız sıfır o fiyata alabileceginiz makineleri tavsiye etmem
2. el olarak canon 450d veya 500d, nikon d80 veya d3100 lere bakabilirsiniz benim tavsiyem pentax k10d olurdu
Teşekkürler.Bende öyle düşünüyorum 1 lira civarına sıfır makine pek mutlu etmez gibi ikinci el düşünüyorum bende.
Söylediğiniz ürünlere de bir bakınayım.
Birde bu makinelere 1 lens yetiyor mu yoksa değişik efektler için vs fazladan keyfi lens alınıyor mu?
bende canon d450 var ama o paraya en güzeli bence nikon d3100 hd video bile çekiyo kesinlikle tavsiye
Teşekkürler.Bende öyle düşünüyorum 1 lira civarına sıfır makine pek mutlu etmez gibi ikinci el düşünüyorum bende.
Söylediğiniz ürünlere de bir bakınayım.
Birde bu makinelere 1 lens yetiyor mu yoksa değişik efektler için vs fazladan keyfi lens alınıyor mu?
tek lens başlangıc icin yeter biraz zaman geçtikten sonra ne tür fotoğraf çekmek istediğine karar verir (manzara, portre, makro vs.) ve ona göre lens alır
easy_rider
07-02-2012, 16:24
bende de canon 450 var 300luk lens ile bir harika
bende canon d450 var ama o paraya en güzeli bence nikon d3100 hd video bile çekiyo kesinlikle tavsiye
d3100lere de baktım, bir iki tane dikkatimi çeken var bakalım hayırlısı.
tek lens başlangıc icin yeter biraz zaman geçtikten sonra ne tür fotoğraf çekmek istediğine karar verir (manzara, portre, makro vs.) ve ona göre lens alır
Anladım, peki her marka model cihaza göre dediğiniz gibi farklı türler için ayrı ayrı lens bulunuyor mu?
bende de canon 450 var 300luk lens ile bir harika
450D ve 500D lere baktım bütçemi aşmayan güzel ürünler var fakat herkes farklı marka model öneriyor şimdiden kafam karıştı.
Alacağım cihazda ikinci el olunca izmir içi olsun bi sorun olursa çözmek kolay olur diye düşünüyorum.Kafam karıştı doğrusu.
Şuan izmir içi d3100, 450D ve 500D ler var bütçemi aşmayan.
uluckaban
07-02-2012, 17:17
İkinci el temiz bir 450d maximum 900 liraya bulursun üstüde cebinde kalır :)
Anladım, peki her marka model cihaza göre dediğiniz gibi farklı türler için ayrı ayrı lens bulunuyor mu?
evet canon, nikon ve pentax'ın kendi lensleri var hemen hemen her türde ayrıca sigma ve tamron gibi lenslerde her markaya uygun cesitli lensler üretiyor, kısacası istediginiz türde lens bulabilirsiniz tamamen butceyle alakalı olur
bende Nikon D3100 var tavsiye ederim ilerde güzel bide lens aldı mı fazlasıyla yeter
bende Nikon D3100 var tavsiye ederim ilerde güzel bide lens aldı mı fazlasıyla yeter
d3100 benimde kafama yattı fakat izmirde 1200-1300den aşağı satan yok.
evet canon, nikon ve pentax'ın kendi lensleri var hemen hemen her türde ayrıca sigma ve tamron gibi lenslerde her markaya uygun cesitli lensler üretiyor, kısacası istediginiz türde lens bulabilirsiniz tamamen butceyle alakalı olur
Pentax izmirde neredeyse hiç yok izmir dışındanda almak istemiyorum.Canon veya nikon düşünüyorum, onlara da lens bulunuyorsa sorun yok.Çok teşekkürler yardımınız için.
İkinci el temiz bir 450d maximum 900 liraya bulursun üstüde cebinde kalır :)
Evet, 800-900 arası 450d ler, 500d lerde 1000 lira civarı, d3100ler biraz daha yüksek.
Heralde 450d 500d d3100 den birisini alıcağım.Karar veremiyorum hangisini almalıyım? fiyatına göre hangisi daha mantıklıdır?
Canon EOS 450D SLR Dijital Fotoğraf Makinesi 830 TL sahibinden.com'da - 72329490 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-az-kullanilmis-tertemiz-eos-450d-72329490/detay)
Bu ürün nasıldır? Alınır mı? İlanda fatura garanti bilgisinden bahsedilmemiş fakat sizlerde onay verirseniz yarın görüşüp kafama yatarsa almak istiyorum.
HondatugraL
07-02-2012, 21:29
nikon d3100 öneririm sıkıntısız kullanır :)
istersenız abımde Canon var satılık baya yedeklı ekıpmanlarıyla 1.500 lira diyor
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/102924-canon-400d-ekstralar.html
1500 aşar beni.:) d3100 lerin sıfır fiyatları 1300 küsürlerde anladığım kadarıyla pek bir farkları da yok 450d lerden.450d den üstünse ve 1300 sıfır fiyatına değerse ufak bi kısmıda kredi kartı geçer alabilirim de allak bullak oldu kafam.:) ikinci el düzgün bi 450d alıp ilerde de farklı bi lens alır kullanılır diye düşünüyorumda d3100 de kafama takıldı doğrusu.:)
Canon EOS 450D SLR Dijital Fotoğraf Makinesi 830 TL sahibinden.com'da - 72329490 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-az-kullanilmis-tertemiz-eos-450d-72329490/detay)
Bu ürün nasıldır? Alınır mı? İlanda fatura garanti bilgisinden bahsedilmemiş fakat sizlerde onay verirseniz yarın görüşüp kafama yatarsa almak istiyorum.
Bu ürün hakkında bilgiye ihtiyacım var.Öneriyorsanız almayı düşünüyorum?
SifirinciMurat
08-02-2012, 13:15
d3100 satan bir arkadaşım var, telefonunu özel mesajla gönderiyorum.
pentax k100 d super set olarak satıyorum bilgin olsun.
body+75-300 lens tripod pil şarj aletleri vs
d3100 satan bir arkadaşım var, telefonunu özel mesajla gönderiyorum.
Tamam abi teşekkürler.Görüşeyim hemen.
pentax k100 d super set olarak satıyorum bilgin olsun.
body+75-300 lens tripod pil şarj aletleri vs
Fiyat ve fatura garanti bilgisini özelden yazabilirseniz sevinirim.
Nikon D80 + Sigma 28-70mm Satıyorum ...
İlgilenirseniz PM
vtec powe®
08-02-2012, 14:56
Düşünürsen japan d5000 var. 18-50 nıkkor lens, 170 cm prof tripod ve battery le birlikte.
Shutteri 10 bin yoktur.