PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ep3 - 206 Rc sonuç ne olur ....

besyoali
08-02-2012, 13:36
Arkadaşlar ep3 de filtrre ve headers var
Rc de ise headers filtre ,,kısa,yazılım atılmış ama tam detayları bilmiyorum....
Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler....
Asla polomik yapmak değil amacımız ....:)

Semii
08-02-2012, 13:43
RC'nin tutunacagını sanmıyorum.

glockevo
08-02-2012, 13:52
Ep3 gecer.

BthnKrkt
08-02-2012, 13:53
RC'nin tutunacagını sanmıyorum.

Bu fikire nerden vardiniz acaba ? Saglikli bir rc 200 kere kadar ep3 un yaninda olur. Ev havalar acinca saglikli rc konusundaki tum sorularin cevabiini verecektir bence.

Ertekin
08-02-2012, 13:54
Ep3 2-3 boy önde olur.

Semii
08-02-2012, 13:56
Bu fikire nerden vardiniz acaba ? Saglikli bir rc 200 kere kadar ep3 un yaninda olur. Ev havalar acinca saglikli rc konusundaki tum sorularin cevabiini verecektir bence.

denendigi zaman hep birlikte izleriz.ayrıca bu benim fikrim.BU OLAY BÖLEDİR die bişi mi okudun sen ?

BthnKrkt
08-02-2012, 14:01
denendigi zaman hep birlikte izleriz.ayrıca bu benim fikrim.BU OLAY BÖLEDİR die bişi mi okudun sen ?
Forum kurallarini okursaniz buyuk harfle yazmak yasak. Bisey okumama gerek yok rc kullandim yeterince type-r gordum.

emre_
08-02-2012, 14:01
Ev rc type r la bi denesinde bakim 3 boy hangisi onde puglove :D
Yazilan speclere gore rc type r dan assagi kalmaz

Semii
08-02-2012, 14:04
Forum kurallarini okursaniz buyuk harfle yazmak yasak. Bisey okumama gerek yok rc kullandim yeterince type-r gordum.

ya ayar oluyorum bu mevzuya

banane kardeşim o geçmiş bu geçmiş.madem Rc geçilince kahrolcaksınız neden karşılaştırma acıp fikir danışıyosunuz ? yada yazılanlar neden agırına bu kadr gidiyo ki ?

tekrar söylüyorum benim fikrim budur.

BthnKrkt
08-02-2012, 14:04
Ev rc type r la bi denesinde bakim 3 boy hangisi onde puglove :D
Yazilan speclere gore rc type r dan assagi kalmaz

Kankaa ev yi sevioruz :D

Almanci Tane-R
08-02-2012, 14:05
headers filtre kısa yazılım atılmış diyorsaniz o 206 Rc ye.
o zaman cok dikkatli olmak lazim ne yapacagi belli olmayabilir. bol gazlamalar

sportinger
08-02-2012, 14:06
normal sonuç ep3 derdim ama kısa ve yazılım varsa RC de 210 a kadar kafa kafaya gidebilirler sonrada rc limitöre girer sanırım, gerçi typer lar şöförden şöföre farklı yürüyen makinalar hiç şakası yoktur.

BthnKrkt
08-02-2012, 14:06

banane kardeşim o geçmiş bu geçmiş.madem Rc geçilince kahrolcaksınız neden karşılaştırma acıp fikir danışıyosunuz ? yada yazılanlar neden agırına bu kadr gidiyo ki ?

RC sahibi deilim gecilse kahrolmayi birak umrumda olmaz konuyu ben acmadim acani tanimiyorum. Kurusiki atmanin anlami yok.

emre_
08-02-2012, 14:07

Hirslanicak bisey yokki suan sen hirs yapiyosun gerek yok abartmaya soforlugunde ne kadar onemli oldugunu biliyosundur herhalde

Semii
08-02-2012, 14:13
Hırs mı ... neyse ben izliyip görücem denenirse.

şimdilik sizin köy daha büyük olsun :)

edit: ayrıca Batu kardeş mevzuyu germek falan mı amacın ? kurusıkı atan kimdir nedir yani nasıl atılır o ?

emre_
08-02-2012, 14:16
Varsa type r in yazili speclerde eger rc de bende var deneyebiliriz kiii okanla denicez zaten bir aksilik olmaz ise

CeM öZeR
08-02-2012, 14:18
Her iki aracında sağlıklı olduğunu düşünürsek o speclerdeki araçlar için söylüyorum ep3 4. vites sonlarına kadar rc'nin arka çamurluğunda felan gider. Sonrasında ep3 alır gider.

Semii
08-02-2012, 14:22
Varsa type r in yazili speclerde eger rc de bende var deneyebiliriz kiii okanla denicez zaten bir aksilik olmaz ise

haydaaa :) olayı bana çevirmeniz saçma şuan :) Typrm yok Rc'm de yok.

napcaz ? bi fikir sunduk die gidip typr mı alalım?

BthnKrkt
08-02-2012, 14:22
Hırs mı ... neyse ben izliyip görücem denenirse.

şimdilik sizin köy daha büyük olsun :)

edit: ayrıca Batu kardeş mevzuyu germek falan mı amacın ? kurusıkı atan kimdir nedir yani nasıl atılır o ?

Sayisall oynanmiyoki sonucta konuyu acanin amaci gercekte ne olacagini ogrenmektir ki bence die baslayip caninizin istedigini secin diye acmamistir. Konuyu gerecek bisey yok. Izler goruruz.

Semii
08-02-2012, 14:27
Sayisall oynanmiyoki sonucta konuyu acanin amaci gercekte ne olacagini ogrenmektir ki bence die baslayip caninizin istedigini secin diye acmamistir. Konuyu gerecek bisey yok. Izler goruruz.

sayısal ii oynarım.İdda falan.

o yüzden öle bi yorum yaptım ;)

Murat
08-02-2012, 14:32
bu konu patlar :D

besyoali
08-02-2012, 14:33
Evet arkadaşalr ben öğretmenim dersteyken neler olmuş yawww :) amacım dediğim gibi polomik yaratmak değildi.... Bizde havalar düzelince deneycez videoo paylaşırı hatta bu akşam ben eve gidince bi kaç yabancı forumdan yorum ve video eklerim bi fikir sahibi oluruz bencede RC bırakmaz gibi ama bellide olmaz tek video tek yarışlada karar verilmez bu işe bence bakıcaz gariii teşekkürler...

Cem.B
08-02-2012, 14:33
valla nedense bende typer diorum eski bir RC sahibi olarak

denenirse izleriz tabi zevkli olur

JapanVsGermany
08-02-2012, 14:38
Arkadaşlar ep3 de filtrre ve headers var
Rc de ise headers filtre ,,kısa,yazılım atılmış ama tam detayları bilmiyorum....
Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler....
Asla polomik yapmak değil amacımız ....:)

Biraz da sökerse eğer 206 sahibi aracını ( sadece ön koltuklarının bir tanesi eşşek ölüsü kadar :D ), 200lere kadar sadece filtre headers lı type r ın önünde olur diye geldi bana.

Benzer speclerde bir 206 RC wardı ankarada (capcapca mustafanın aracı), ziyan hızlıydı maşallah :)

8.000rpm
08-02-2012, 14:39
klasik bir "typeR vs herhangi başka bir araç" konusu...
gidişat yine aynı :D:D:D

hangi devir hangi hız hangi vites keşke bunları da söyleseydiniz...
ama bir süre yakın kafa-kafaya kalsalar bile typeR açacaktır

bu arada her iki aracı kullanan arkadaşların araçlarını iyi tanıyan ve aracına hakim arkadaşlar olduklarını farzediyorum tabii ki ...
özellikle typeR denen araba araca fazla hakim olamayan sürücülerin elinde iyi gitmeyebiliyor..

Cem.B
08-02-2012, 14:42
klasik bir "typeR vs herhangi başka bir araç" konusu...
gidişat yine aynı :D:D:D

hangi devir hangi hız hangi vites keşke bunları da söyleseydiniz...
ama bir süre yakın kafa-kafaya kalsalar bile typeR açacaktır

bu arada her iki aracı kullanan arkadaşların araçlarını iyi tanıyan ve aracına hakim arkadaşlar olduklarını farzediyorum tabii ki ...
özellikle typeR denen araba araca fazla hakim olamayan sürücülerin elinde iyi gitmeyebiliyor..

eski typercılardan kim kaldı :)

emre_
08-02-2012, 14:49
Type r lardan kim kaldi bilmiyorum :D
Filtreli hidirli type r lara kapimiz heeep acik gelinir gecilir :D ev rc forever :p

flexamin
08-02-2012, 14:53
fazla pompalı bir deneme olur:) ama 200 den sonra tayyar abi açabilir arayı

Erdem K.
08-02-2012, 15:08
kafa burun gideceklerini düşünüyorum çünkü rc'nin specleri gayet güzel ve yabana atılır cinsten değil.

Schumi
08-02-2012, 18:24
Hangi RC imiş bu header varmış ?

BthnKrkt
08-02-2012, 18:30
Hangi RC imiş bu header varmış ?

Abi ayrıntı yakalamaların çok güzel:) Bende atlamışım o kısmı ne takmışlar acaba headers? :cool:

PPR engineering
08-02-2012, 18:31
Type r lardan kim kaldi bilmiyorum :D
Filtreli hidirli type r lara kapimiz heeep acik gelinir gecilir :D ev rc forever :p

emre bence büyük hiç konuşmamak lazım her şey otobanda belli oluyor ev rc iyi güzel hızlı ama buda typer..insanlar unuttumu typer ı ne yaptı..typer ım var diye kesinlikle sölemiyorum kimse yanlış anlaşılmasın bugün typerdan inerim yarın rc ye binerim marka fanatikliğim asla yok..

kelalper
08-02-2012, 20:13
her tayyar senin araba kadar mı gidio çocuum. Senin ki yırtık olm.

TYPERHAKAN
08-02-2012, 20:49
valla nedense bende typer diorum eski bir RC sahibi olarak

denenirse izleriz tabi zevkli olur

nedenini ben sölim
bende filtre eksoz typer varken,denemiştik senle onun için type r diyosundur,senin rc de hafif jant bile vardı öyle hatırlıyorum.tek vites tutunabiliyodun.o zaman lar bir merhabamız vardı, belki şimdi tanımazsın.bende hfa type r vardı gri.

emre_
08-02-2012, 20:53
emre bence büyük hiç konuşmamak lazım her şey otobanda belli oluyor ev rc iyi güzel hızlı ama buda typer..insanlar unuttumu typer ı ne yaptı..typer ım var diye kesinlikle sölemiyorum kimse yanlış anlaşılmasın bugün typerdan inerim yarın rc ye binerim marka fanatikliğim asla yok..

Zaten elin degen arabayla denenmez kanka gecer o :D

PPR engineering
08-02-2012, 20:56
her tayyar senin araba kadar mı gidio çocuum. Senin ki yırtık olm.

kanka benimki rus tayyarı :D:D haahhahaha

besyoali
08-02-2012, 21:28
HDF Type R vs 206RC - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=E48BTczgReU)

Bu bir örnek olabilir belki
Bu arada bu deneme İzmir de olucak ve arkadaşımın aracı Karşıyaka da otoyolda Rc kırmızı tanımıyorum ama tayyar bizdennn....

Schumi
08-02-2012, 21:40

Bu arada bu deneme İzmir de olucak ve arkadaşımın aracı Karşıyaka da otoyolda Rc kırmızı tanımıyorum ama tayyar bizdennn....

5-6 sene önce RC'ye neler yapılıp neler yapılması gerektiği bilinmiyordu. Selim'in eski RC bu. 2 aracında sahibi foruma üye. Bir kere superchip yapılması kafadan yanlış bir olay. :)

besyoali
08-02-2012, 21:48
5-6 sene önce RC'ye neler yapılıp neler yapılması gerektiği bilinmiyordu. Selim'in eski RC bu. 2 aracında sahibi foruma üye. Bir kere superchip yapılması kafadan yanlış bir olay. :)

Schumi kardeş braz bakınıyorum headers konusuna evet çok zor bulunur supersprint veya devil marka buluna biliyormuş nadirende olsa....;) Gerçi bu konuya sen çok daha hakimsin biliyosun biz daha emekliyoruz... :D

Schumi
08-02-2012, 21:59
Yok o dediğin headerlar 206gti için. RC'ye olmaz. RC için 1 tane header var. Oda tek başına satılmıyor. Sadece yarış motoru alırsan 9000 euro ya onun üstünde geliyor. 240 ve 280 hp lik makina üstünde geliyor. Fotoğrafını koyuyorum.

1inci revizyon
http://i.imgur.com/57Wyq.jpg
http://i.imgur.com/oyZIF.jpg

2inci revizyon 2009 yılı
http://i.imgur.com/UAgay.png

Bazen ikinci eli 1200-1500 euro arasına bulunuyor.

besyoali
08-02-2012, 22:10
Yok o dediğin headerlar 206gti için. RC'ye olmaz. RC için 1 tane header var. Oda tek başına satılmıyor. Sadece yarış motoru alırsan 9000 euro ya onun üstünde geliyor. 240 ve 280 hp lik makina üstünde geliyor. Fotoğrafını koyuyorum.

1inci revizyon
http://i.imgur.com/57Wyq.jpg
http://i.imgur.com/oyZIF.jpg

2inci revizyon 2009 yılı
http://i.imgur.com/UAgay.png

Bazen ikinci eli 1200-1500 euro arasına bulunuyor.

Gayet net anlaşılmıştır dostum teşekkürler.....:icon_tup:

sportinger
08-02-2012, 22:14
sorması ayıptır bu 240 veya 280 lik olan makinaların debriyajı nedir. ayrı ca geliyomu? birde şanzuman ne kulanacaz bunda, onada mı masraf ediliyo ayriyeten...

besyoali
08-02-2012, 22:30
Gayet net anlaşılmıştır dostum teşekkürler.....:icon_tup:

206 Rc CMS Stage 2 Sound HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FxFaA7Ic9kU)

Bak bakem bi şumi gerçi biliyondur ama sağlam olmuş bence......:D

Günkut
08-02-2012, 22:44
hahah oluyorum bu foruma ya admın fıkrını paylasması bıle olay oluyor ep3 gecer demıs adam bunda ne var kendı fıkrıdır saygı duyun :D

200e kadar 2 boy olabilir fark ama 200+ acar acar :D

shero
08-02-2012, 22:47
hangi typermıs merak ettim

M3CSL
08-02-2012, 23:02
rcde kisa yoksa 4 sonu 200 gibi 5e atinca bayilir geciilir, varsa 220lere kadar onde goturur denenmeyen sey degil:)

Tolga-R
08-02-2012, 23:11

burda 206rc sökük, ayrıca selimde gayet güzel yürütüyordu arabasını . Suan hdf tekrar bende olsa kısalı rc ile denemede farklı olmazdı geçerdi typer .

Bu tip konuları gördükçe en başa dönüp tekrar na ep3 yapasım geliyor, şuanki ep3 fn2 sahipleri ayrı bi sessiz bu karşılaştırmalarda hemen deneyelim diyecek kimse çıkmıyor nedense :)

hasan salar
08-02-2012, 23:27
rc 160 a kadar tutunur sonra ep3 alır denemeyi bekliyoruz.

derece43
08-02-2012, 23:41
Ben denedim zamanında çok polemiğe gerek yok
Benim Rc de Egzos Cai yazılım vardı sökük falan değildi zaten Ep3 te stock sadece headers vardı sanırım.. 200 e kadar önde 200 den sonra yavaştan yaklaştı.. Daha sonra Ep3 filtre headers egzosla 2 te kafa cıkarıp giderken 3 te gelip 4 de geçip gidiyordu.. Videolar var ama koymaya gerek yok..

Schumi
08-02-2012, 23:51
Benim Rc de Egzos Cai yazılım vardı sökük falan değildi zaten Ep3 te stock sadece headers vardı sanırım.. 200 e kadar önde 200 den sonra yavaştan yaklaştı.. Daha sonra Ep3 filtre headers egzosla 2 te kafa cıkarıp giderken 3 te gelip 4 de geçip gidiyordu.. Videolar var ama koymaya gerek yok..

TypeR için nasıl iyi bir header arabanın kaderini değiştiriyorsa yukarıdaki gibi bir headerda eminim ki arabayı çok değiştirecektir. Ama Allah kahretsinki Fransızlarda dahil stok motora bu header'ı takan yok. :D Hep piston egzantrik felan birde hep yarış arabası. Avans vurmayacak kadar dipte AFR tutuyorsa devam et. Ne dyno var ne başka birşey.

sorması ayıptır bu 240 veya 280 lik olan makinaların debriyajı nedir. ayrı ca geliyomu? birde şanzuman ne kulanacaz bunda, onada mı masraf ediliyo ayriyeten...

PeugeotSport ile dirsek teması halinde onlar için motor hazırlayan şirket hazır halde motor satıyor. Debriyaj olarak çok zorlanmazsın. PeugeotSport'un balatasını alabilirsin orjinal baskı üstüne yada Helix debriyaj takımı olabilir. Sonuçta motor hala atmosferik ve alabileceğin tork belli. Şanzıman olarakta orjinal şanzımanın hiçbir kusuru yok. Mustafa Turbo RC'de hala aynı şanzımanı kullanıyor revizyonsuz şekilde (maşallah). Ama genelde orj debriyaj üstüne kısa yada direk sıralı şanzıman kullanıyorlar.

derece43
08-02-2012, 23:53
TypeR için nasıl iyi bir header arabanın kaderini değiştiriyorsa yukarıdaki gibi bir headerda eminim ki arabayı çok değiştirecektir. Ama Allah kahretsinki Fransızlarda dahil stok motora bu header'ı takan yok. :D Hep piston egzantrik felan birde hep yarış arabası. Avans vurmayacak kadar dipte AFR tutuyorsa devam et. Ne dyno var ne başka birşey.

Şumi birebir yaptırsan olmuyormu peki?

Schumi
09-02-2012, 00:13
Şumi birebir yaptırsan olmuyormu peki?

Örnek yok. :) Örnek olsa.

derece43
09-02-2012, 00:14
Örnek yok. :) Örnek olsa.

Resimden baka baka yapacak usta yok mu:D

kelalper
09-02-2012, 07:42
ben pimaştan yaparım :D

APO
09-02-2012, 08:05
ben pimaştan yaparım :D

tabi yaa..pimaş POWER...:D

emre_
09-02-2012, 08:30
ahhhh okan ahhhh :D

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 08:48
bu konuyu acan kişinin hangi RC ve hangi EP3 oldugunu yazsaydı iyi olurdu ona göre daha saglıklı bilgiler olurdu?

shumi
09-02-2012, 09:30

komutan yanlış anlaşılmasın 1-2 yanlış açıklama var düzelteyim istedim :) denemeleride diğer arkadaşlarla paylaşmış oluruz hem :)

baştan başlayalım vt 555 vti bendeyken yürüdüğümüz zaman 4 e kadar kafa kafaya gidip 4. vites sonu itibariyle geçiyodum seni,sonrası yanlış hatırlamıyorsam sen egzoz chip gizli tuning yaptın :D:D 3-4 boy kadar geçityordun beni :) yazılan speclerdki rc nin f-e-h vti ile fln alakası olmaz tabi

geçiyorum sonraya

type-r ı erhandan ( 8000rpm ) alıp izmire geldiğim ilk gün ilk saatlerde denedik senin rc ve günalp in mcs si ile...şimdi yanımda dinoda vardı biz gazlarken kimsenin hakkını yemem bilirsin neyse o :) benim arabam yaylarına kadar zır ztock sadece ince conta vardı üzerinde her vites sonu ( 5. vites dahil :D ) kesici ile gittim,debriyaj bitiğe yakın vs vs bunlar bahane değil denemeden ziyade aracı görmek istediğim için yürüdüm sizlerle çünkü alışamamıştım birkaç sattir biniyordum type-r a en nihayetinde...arabam ciddi yürümüyorduki senle 2-3 boy kadar günalple 4-5 boy kadar fark vardı aramızda...mininin üzerindekileri tam bilmiyorum ama egzantrik flnda vardı çok güzel yürüyordu velhasıl mini seni sen beni geçtin :)

sonraki zamanlarda ben aracıma sadece 63 araboru ve gredyy egzoz taktım hee birde coilover ve seninle öyle denedik lastiklerim harap durmdaydı ki denediğim tüm arkadaşlar yazabilir gaza oturduğumda 3 te bile sarıyordu araba 2 ve 3. viteste kafa burun 4 ve sonrası ben gitmiştim hatta hakn ın type-r da bizl denedi 3-4 boy kadar gerimizde kalmıştı yanlışım varsa düzelt

sonrası sen arabayı sattın ( niye sattın yaw :D ) günalpte askere gitti ben subap ayarı gruppe-m filtre ve headers i ekledim listeye yani aracım filtre egzoz header ince contalı bir ctr oldu :) headers ve gruppe m veya herhangi güzel bir filte ne demekti biliyormusun deneme bazında yaklaşık min 3-4 boy demekkti kankacım :) 100-200 ölçümüm 15.02 saniye çıktı ( başer deki prof bir cihaz ile 687.89 metre , %-0,80 eğim ile ) bu speclerdeki ctr nin 16 sn civarı koşması lazım

tabi aracada iyice alışmış oldum 1-2 ayda :) sonrası çok arabayla denedim geçmek geçilmek takıntım hiç olmadı...adı üstünde deneme :) en zevk aldığımda cvk rs idi ( cvk can ciğerim alperdeyken ) cvk ile denemelerimizde 2 de kafa cıkarırdı cvk tamponunda fln kalırdım 3 vites başı itibariyle ben geçmeye başlar 6 viteste yaklaşık 230 larda aramızda 4-5 boy fln fark olurdu..kayseriden misafirimiz olan cem kardeşimizin polo gti ı ile denedik 2 viteste tutunup geri kalan viteslered 240 fln itibariyle aramızda 5-6 boy fark oluyordu 1 ay kadar önce pzero nero lastik aldım yeni,1-2 tane kprolu type-r denemelrim oldu birini 2 boy kadar geçtim diğeri ile ayar sorunu yüzünden kafa göz gittik,benim vites atışlarım biraz yavaş :) şu an filtre egzoz header aynı yürüyoruz,s2000 ile denemeler yaptım geçtiğimde geçildiğimde oldu ü,subaru ile denedim,106 ile denedim yaptımda yaptım işte :D

şimdi bu kadar açıklamayı neden yazdım,toparlıyorum :)

sağlıklı 2 arac ( ben kendi aracımı baz alıyorum ) ctr ve rc denemlerinde belki lastiğin yolun durumu gereği rc 2. viteste kafa çıkartabilir bunun harici yazılı specdeki rc type-r a hiç birşey yapamaz diğer illerdeki arkadaşlarla denem şansımız ancak rpmraceevents yarışlarındaki buluşmalarımızda olabilir izmirde varsa 206 rc bende denemek isterim çok uzun yazdım atlanmış olabilir özellikle üzerine basarak söylüyorum ben kendi aracımı baz alarak konuşuyorum sakin bir kişiliğim var geçmek geçilmek nedir önemsemeden deneme yaparım meydan okumuyorum 15.02 sn veya buna yakın 100-200 dbn çıkaran yukarıda yazılı speclerde bir rc varsa denemek isterim günalple de denek istiyorum havalar ısınsın başlarız actiona :)

yukarıda yazdklarım sadece sana hitaben değildi komutan,samimiteyimize dayanarak yanlış anlamayacağını umuyorum anlatmak istediğim araç kadar süren kişininde aracı bilmesi tanıması benim aracı aldığım ilk saatlerdeki deneme ilerideki denemelerde neler katettiğimizi görme bahabında denemelerdi, baz alacağımız diğer arkadaşlarla kıyaslama yapılabilecek birşeyler olsun diye yazdım,keyifli tartışmasız güzel denemelere olsun inş,iyi forumlar herkese :icon_tup:

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 09:38
(shumi)
sağlıklı 2 arac ( ben kendi aracımı baz alıyorum ) ctr ve rc denemlerinde belki lastiğin yolun durumu gereği rc 2. viteste kafa çıkartabilir bunun harici yazılı specdeki rc type-r a hiç birşey yapamaz diğer illerdeki arkadaşlarla denem şansımız ancak rpmraceevents yarışlarındaki buluşmalarımızda olabilir izmirde varsa 206 rc bende denemek isterim çok uzun yazdım atlanmış olabilir özellikle üzerine basarak söylüyorum ben kendi aracımı baz alarak konuşuyorum sakin bir kişiliğim var geçmek geçilmek nedir önemsemeden deneme yaparım meydan okumuyorum 15.02 sn veya buna yakın 100-200 dbn çıkaran yukarıda yazılı speclerde bir rc varsa denemek isterim günalple de denek istiyorum havalar ısınsın başlarız actiona :)

işte bende yukarda bundan dolayı hangi RC hangi EP3 diye yazdım çünkü ona göre yorum yapılınca daha mantıklı oluyo bilinen bi ep3 bilinen bi rc olsa daha net yorumlar alıcaz:icon_tup:

_muhaRRem
09-02-2012, 09:39

Allah ne verdiyse spec nos basıyolardı o zamanlar selimler rc e , en son nosdan yandı araba zaten :)

shumi
09-02-2012, 09:43
(shumi)

işte bende yukarda bundan dolayı hangi RC hangi EP3 diye yazdım çünkü ona göre yorum yapılınca daha mantıklı oluyo bilinen bi ep3 bilinen bi rc olsa daha net yorumlar alıcaz:icon_tup:

evet haklısın,çünkü her iki aracında hepsi birbirleriyle aynı gitmiyorlar ben kendi aracımı özelliklerini ölçümlerini yazarak izmir bazında benle denemek isteyen varsa hazırım dedim,daha ne diyim dimi :D

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 09:49
evet haklısın,çünkü her iki aracında hepsi birbirleriyle aynı gitmiyorlar ben kendi aracımı özelliklerini ölçümlerini yazarak izmir bazında benle denemek isteyen varsa hazırım dedim,daha ne diyim dimi :D

:D:Daçık ve net olmuş abi ist olsaydı bi sıkardık senle:):)

GSkill
09-02-2012, 09:53
EP3 Pideler

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 09:56
EP3 Pideler

bnmki kıymalı olsun..

GSkill
09-02-2012, 10:03
Dostum Normalde Forumda Cok Konusmayı Seven Biri Değilim, Ama Şimdi Tayyar Nere RC Nere. EP3 Gider Rahat Gider Hemde, Göz Var Nizam Var. Fanatiklik Yapıp Kıymayı Sucugu Karıstırmanın Hicbir Manası Yok. Tartısılcak Bir Konu Bile Değil Bence

shumi
09-02-2012, 10:05
:D:Daçık ve net olmuş abi ist olsaydı bi sıkardık senle:):)

evet güzel olurdu...nasip,belki bir organizasyonda denk gelisek :)

abzürt yorumlar yapmayın arkadaşlar,komik oluyor cidden :)

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 10:06
Dostum Normalde Forumda Cok Konusmayı Seven Biri Değilim, Ama Şimdi Tayyar Nere RC Nere. EP3 Gider Rahat Gider Hemde, Göz Var Nizam Var. Fanatiklik Yapıp Kıymayı Sucugu Karıstırmanın Hicbir Manası Yok. Tartısılcak Bir Konu Bile Değil Bence

sen böle direk pideler diye yazınca bende kıymalı olsun dedim. tartışmaya gerek yok zaten yazdım her araba aynı gitmiyo yukarda yazdıgım gbi typer var bide typer rc var bide rc var ben senin böle kesin konusmana yazdım .fanatiklik le alaklı bi sorun değil bnm arabam RC diye fanatiklik yapmıyorum ama bence arabalrı görüp tanıyıp öle konu acıp yorum yapmak daha mantıklı olucak.
:icon_tup:

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 10:09
evet güzel olurdu...nasip,belki bir organizasyonda denk gelisek :)

abzürt yorumlar yapmayın arkadaşlar,komik oluyor cidden :)

inşallah abi :)

GSkill
09-02-2012, 10:10
Tabiki Sende Haklısın Bende 11 Senedir 205 GTI Kullanıyorum, Şu Forumda Benım Diyen Birçok Kişiden Daha Cok Peugeot`cuyum Hastasıyım. Ama Şimdi RC Ve EP3 Dedigimiz Zaman. Aynı Senın Gibi Düşünürsek Cierli Bir RC Bir Yandada Cierli Bir EP3. Yani İki Taraftada Sıkı Giden Makınalar Oldugunu Var Sayarsak RC`nin Şansı Yok Diyorum. Gönül İsterdiki Bu RC`ler Alayını Delsin Ama Ne Yapalım Kısmet Değilmiş Başka Bahara Artık :=)

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 10:21
Tabiki Sende Haklısın Bende 11 Senedir 205 GTI Kullanıyorum, Şu Forumda Benım Diyen Birçok Kişiden Daha Cok Peugeot`cuyum Hastasıyım. Ama Şimdi RC Ve EP3 Dedigimiz Zaman. Aynı Senın Gibi Düşünürsek Cierli Bir RC Bir Yandada Cierli Bir EP3. Yani İki Taraftada Sıkı Giden Makınalar Oldugunu Var Sayarsak RC`nin Şansı Yok Diyorum. Gönül İsterdiki Bu RC`ler Alayını Delsin Ama Ne Yapalım Kısmet Değilmiş Başka Bahara Artık :=)

he şindi oldu bende onu demeye calısıyom fanatiklik yapmaya gerek yok

CRUEL
09-02-2012, 10:33
bu konular çok saçma geliyor bana ya:) plaka bazı konuşulmalı konuşulcaksada.. ug 206 xx rc yi geçer vs gibi.. çünkü aynı model marka aracların diğerinden çok farklı yürüdüğünü görüyoruz. en azından ben kendimi kıstas alarak konuşursam bi 206gti ın c4 vts ile yürüyebilrmi die konu açsak herkes yürüyemez derdi ama video aşağıda;
http://www.techturkey.com/forum/videolar/110896-ug-206-gti-amp-206-gti-amp-206-gti-amp-c4-vts-ug-206-jubilesi.html
başka bi 206gti ile c4 deneseydi sonucun nasıl olucağı belliymiş zaten gti larla denemelerimden.. o yüzden çok alakasız geliyor bu mevzular:) şu an ev rc için bile stock typerla yürür diyemeyiz çünkü typer da kardeşim hangi typer? :)

ALPhan japan
09-02-2012, 10:49
Ep3 gecer.

Cem.B
09-02-2012, 10:51
nedenini ben sölim
bende filtre eksoz typer varken,denemiştik senle onun için type r diyosundur,senin rc de hafif jant bile vardı öyle hatırlıyorum.tek vites tutunabiliyodun.o zaman lar bir merhabamız vardı, belki şimdi tanımazsın.bende hfa type r vardı gri.

hakan abi seni unuturmuyum ayıp ettin abimizsin :)

denemeyi diosn evet abi geçiodun bende yazılım vs yoktu ama arabada problem vardı bir gidiodu bir gitmiodu problem vardı derken herkeste derdi rc ler böle yapck bişi yok bende rc den sıkılıp satmıştım :)

cenk
09-02-2012, 10:52
206rc ile 207rc özelliklerini bilmiyorum ama.
benim araba zır stokken, siteyede üye olan canın 207rc ile bir çok defa denedik. Canın arabada zır stocktu.

2. vitese rolle başlıyoruz ve 3. vitesin sonunda type-r yavaş yavaş uzamaya başlıyordu.
Canda siteye üye oda görse konuyu oda yazar.

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 10:53
bu konular çok saçma geliyor bana ya:) plaka bazı konuşulmalı konuşulcaksada.. ug 206 xx rc yi geçer vs gibi.. çünkü aynı model marka aracların diğerinden çok farklı yürüdüğünü görüyoruz. en azından ben kendimi kıstas alarak konuşursam bi 206gti ın c4 vts ile yürüyebilrmi die konu açsak herkes yürüyemez derdi ama video aşağıda;
http://www.techturkey.com/forum/videolar/110896-ug-206-gti-amp-206-gti-amp-206-gti-amp-c4-vts-ug-206-jubilesi.html
başka bi 206gti ile c4 deneseydi sonucun nasıl olucağı belliymiş zaten gti larla denemelerimden.. o yüzden çok alakasız geliyor bu mevzular:) şu an ev rc için bile stock typerla yürür diyemeyiz çünkü typer da kardeşim hangi typer? :)

kemal kardeşim stock typer ve RC denemesi belki iddalı olabilir.hatta filtre eksoz hedrsda olabilr bence.

İBRAHİM_MEY_GTİ
09-02-2012, 10:54
206rc ile 207rc özelliklerini bilmiyorum ama.
benim araba zır stokken, siteyede üye olan canın 207rc ile bir çok defa denedik. Canın arabada zır stocktu.

2. vitese rolle başlıyoruz ve 3. vitesin sonunda type-r yavaş yavaş uzamaya başlıyordu.
Canda siteye üye oda görse konuyu oda yazar.

cenk 207 rc ile 206 rc arasında bence braz fark var bana kalsa baya fark var ama mesala ben egsozlu filtreli 207 rc ile denedim armızda baya fark vardı:icon_tup:

cenk
09-02-2012, 10:57
dediğim gibi ben aralarında ne fark var bilmiyorum 206rc ile 207rc nin.
sadece konuyu görünce yardımcı olması açısından yazdım

tunceR
09-02-2012, 11:01
rc güzel araba ama o speclerde rakibi atmosferik vti. headers,filtre,egsozlu typera 1,2 vites tutunabilir sadece.

TYPERHAKAN
09-02-2012, 11:08
hakan abi seni unuturmuyum ayıp ettin abimizsin :)

denemeyi diosn evet abi geçiodun bende yazılım vs yoktu ama arabada problem vardı bir gidiodu bir gitmiodu problem vardı derken herkeste derdi rc ler böle yapck bişi yok bende rc den sıkılıp satmıştım :)

nebilim kardeşim bir konumuz olduğunda maşaallah ını bile esirgiyosun ben de herhalde unuttu bizi diye düşünüyordum.ama unutmadığına gerçekten çok sevindim canım kardeşim.

Cem.B
09-02-2012, 11:13
nebilim kardeşim bir konumuz olduğunda maşaallah ını bile esirgiyosun ben de herhalde unuttu bizi diye düşünüyordum.ama unutmadığına gerçekten çok sevindim canım kardeşim.

abi ben askerdeyim zaten 2.5 aydır atrtık gelince maşallahımı esirgemem :)

senna
09-02-2012, 14:49
gitti bizim konu :D

sen gibi yüzsüz konu açarsa gider nasıl hala girebiliyorsun anlamıyorum foruma:)

coder
09-02-2012, 15:11
Videolar konuşsun..

BravoHGT86
09-02-2012, 15:45
İzmirdeki 206rc, Mcs , Ctr denemesini video'ya almıştım araç sahiplerinden müsade varsa linki koyabilirim.

Oz`
09-02-2012, 17:04
yahu negüzel konuşuoduk :D nie kıllık yaratıonuzki şimdi :D başka nicktenmi açayım illa :D

Okan ssensin dim ?

derece43
09-02-2012, 21:49
komutan yanlış anlaşılmasın 1-2 yanlış açıklama var düzelteyim istedim :) denemeleride diğer arkadaşlarla paylaşmış oluruz hem :)

baştan başlayalım vt 555 vti bendeyken yürüdüğümüz zaman 4 e kadar kafa kafaya gidip 4. vites sonu itibariyle geçiyodum seni,sonrası yanlış hatırlamıyorsam sen egzoz chip gizli tuning yaptın :D:D 3-4 boy kadar geçityordun beni :) yazılan speclerdki rc nin f-e-h vti ile fln alakası olmaz tabi

geçiyorum sonraya

type-r ı erhandan ( 8000rpm ) alıp izmire geldiğim ilk gün ilk saatlerde denedik senin rc ve günalp in mcs si ile...şimdi yanımda dinoda vardı biz gazlarken kimsenin hakkını yemem bilirsin neyse o :) benim arabam yaylarına kadar zır ztock sadece ince conta vardı üzerinde her vites sonu ( 5. vites dahil :D ) kesici ile gittim,debriyaj bitiğe yakın vs vs bunlar bahane değil denemeden ziyade aracı görmek istediğim için yürüdüm sizlerle çünkü alışamamıştım birkaç sattir biniyordum type-r a en nihayetinde...arabam ciddi yürümüyorduki senle 2-3 boy kadar günalple 4-5 boy kadar fark vardı aramızda...mininin üzerindekileri tam bilmiyorum ama egzantrik flnda vardı çok güzel yürüyordu velhasıl mini seni sen beni geçtin :)

sonraki zamanlarda ben aracıma sadece 63 araboru ve gredyy egzoz taktım hee birde coilover ve seninle öyle denedik lastiklerim harap durmdaydı ki denediğim tüm arkadaşlar yazabilir gaza oturduğumda 3 te bile sarıyordu araba 2 ve 3. viteste kafa burun 4 ve sonrası ben gitmiştim hatta hakn ın type-r da bizl denedi 3-4 boy kadar gerimizde kalmıştı yanlışım varsa düzelt

sonrası sen arabayı sattın ( niye sattın yaw :D ) günalpte askere gitti ben subap ayarı gruppe-m filtre ve headers i ekledim listeye yani aracım filtre egzoz header ince contalı bir ctr oldu :) headers ve gruppe m veya herhangi güzel bir filte ne demekti biliyormusun deneme bazında yaklaşık min 3-4 boy demekkti kankacım :) 100-200 ölçümüm 15.02 saniye çıktı ( başer deki prof bir cihaz ile 687.89 metre , %-0,80 eğim ile ) bu speclerdeki ctr nin 16 sn civarı koşması lazım

tabi aracada iyice alışmış oldum 1-2 ayda :) sonrası çok arabayla denedim geçmek geçilmek takıntım hiç olmadı...adı üstünde deneme :) en zevk aldığımda cvk rs idi ( cvk can ciğerim alperdeyken ) cvk ile denemelerimizde 2 de kafa cıkarırdı cvk tamponunda fln kalırdım 3 vites başı itibariyle ben geçmeye başlar 6 viteste yaklaşık 230 larda aramızda 4-5 boy fln fark olurdu..kayseriden misafirimiz olan cem kardeşimizin polo gti ı ile denedik 2 viteste tutunup geri kalan viteslered 240 fln itibariyle aramızda 5-6 boy fark oluyordu 1 ay kadar önce pzero nero lastik aldım yeni,1-2 tane kprolu type-r denemelrim oldu birini 2 boy kadar geçtim diğeri ile ayar sorunu yüzünden kafa göz gittik,benim vites atışlarım biraz yavaş :) şu an filtre egzoz header aynı yürüyoruz,s2000 ile denemeler yaptım geçtiğimde geçildiğimde oldu ü,subaru ile denedim,106 ile denedim yaptımda yaptım işte :D

şimdi bu kadar açıklamayı neden yazdım,toparlıyorum :)

yukarıda yazdklarım sadece sana hitaben değildi komutan,samimiteyimize dayanarak yanlış anlamayacağını umuyorum anlatmak istediğim araç kadar süren kişininde aracı bilmesi tanıması benim aracı aldığım ilk saatlerdeki deneme ilerideki denemelerde neler katettiğimizi görme bahabında denemelerdi, baz alacağımız diğer arkadaşlarla kıyaslama yapılabilecek birşeyler olsun diye yazdım,keyifli tartışmasız güzel denemelere olsun inş,iyi forumlar herkese :icon_tup:

Yok be selcuk takılcak bişey yok dediğin gibidir araba stock özelliklede egzos çok kasıyordu ***** biliyorsun bende stock egzosa geçince vti la geciyordun senide typer kasıldı o gece sende yeniydin normal yani sonraki denememizde zaten fark bariz belli oldu .. bende bişey demiyorum Rc gecemez orası bi gerçek tabi speclere göre Typer Stock olursa Rc modlu ise gecer ancak typer filtre egzos headerla alır gider başını sadece başta tutunur Rc...Sen o zaman hem araca yabancı hemde tıkanıktı kasılıyordu Günalpi gecemedik ona yanıyom o zamanlar:D Neyse güzel günlerdi ne diyelim Videolar var zaten linklerini koyuyorum ..

RC-R-S - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SOD3ZmoxK4U)

RC-S-R - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=r9V2_xLRGxQ)

shumi
09-02-2012, 22:15
Yok yaw takilmadim komutan,bizim aramizda bunun lafi olmaz ztn...diger arkadaslarida aydinlatmak istedim orneklerle...guzeldi tabi cnm :) dur ben gunalpi rovansa davet edeyim o vakit :D :D

8.000rpm
09-02-2012, 23:52
eski typercılardan kim kaldı :)

vardır yine birileri :)
gerçi herkes artık iyi pilot...

cheers
10-02-2012, 07:49
Ben denemiştim Rc ile.Ankaradaki capcapa Mustafanın aracı ıle.Onun kadar da hızlı Rc görmemiştim.

Rc de yanlış hatırlamıyorsam;kısa,yazılım,filtre,egsoz,komple sökük sadece 1 tane sparco yarış koltugu vardı.Type-R da sökme yoktu.Headers,filtre,egsoz,kpro vardı.Ben Rcyı 4 sonu geçmeye başlıyordum.

Oz`
10-02-2012, 07:52
Mahmut ben denizlerden buz gibi gelen esinti :D

saANA mahmutu göstericem . nekadar yüzssssüzsun sen?

svtec
10-02-2012, 08:55
bence bunlar amerikanın bir oyunu..

ysn zkn
10-02-2012, 21:33
araçlara göre degişir bnce???

chiefkadir
10-02-2012, 22:37
Yasin , Skn Typer oralara gelmiş galiba senin Rc ile bi deneyin bakalım:)

ysn zkn
10-02-2012, 22:43
Yasin , Skn Typer oralara gelmiş galiba senin Rc ile bi deneyin bakalım:)

ewet abi doğru izmite gecmiş yolumuz düşcek inş. arkdşlar sakarya izmit istanbul çağırıyorlar bakalım deneriz fark etmez yani :) ama ev rc (ibo) daha yakın bizden olmadı o dener :D

JDM VTİ
10-02-2012, 22:45
bence suanda gördüğümüz en hızlı rc EV plakalı mavi rc.

typerla denemesi lazım. hersey ortaya cıkar

ysn zkn
10-02-2012, 22:48
bence suanda gördüğümüz en hızlı rc EV plakalı mavi rc.

typerla denemesi lazım. hersey ortaya cıkar

:icon_tup: öle görünüyo ibo kardeşime maş. diorum canı gönülden :D
kadir abi ibo denicek ztn olmadı skn ile de dener :) yolumuz düşerse bende denerim sorun değil :)
abi birde kaç arası basacağına göre yada top speed yapcağına görede değişir???

emre_
24-02-2012, 08:56
hangi fiikirdesin :D ???

Bayrampaşalı
24-02-2012, 09:00
yaw bende merak edıyorum benım aracla stock RC nasıl olur acaba :) bilen gören varmıdır

emre_
24-02-2012, 09:13
sence :D :D
aslında tam fikir sahibi olmak için EV 206 rc yi UE 106 ile denetmek gerek ;)

ue 106 geçiyruz okan :D

GKS TypeR
24-02-2012, 09:32
burda 206rc sökük, ayrıca selimde gayet güzel yürütüyordu arabasını . Suan hdf tekrar bende olsa kısalı rc ile denemede farklı olmazdı geçerdi typer .

Bu tip konuları gördükçe en başa dönüp tekrar na ep3 yapasım geliyor, şuanki ep3 fn2 sahipleri ayrı bi sessiz bu karşılaştırmalarda hemen deneyelim diyecek kimse çıkmıyor nedense :)

valla tolga ben hemen deneyelim diyecem ama benim speclerim bu speclerde rc ye biraz kalın gelebilir. ;)

prodecture
03-03-2012, 15:23
bu konu uza R

ümitech
08-03-2012, 02:15
sanırım tayyar alır net bi rolling de.