Orijinalini görmek için tıklayınız : Range Rover yardım
Yiğit G.
08-02-2012, 14:58
Pazar günü 1996 model 4.6 HSE Range Rover için görüşmeye gidicem araca bakmaya , fotograflardan temiz duruyor arkadaş da temiz oldugunu söyledi , sürekli gittiği range servisinin adını verdi (unuttum maslak sanayide) aracı bilenler bi yorum yaparsa sevinirim kronik sorunları varmıdır , araca bakarken dikkat etmek gereken yerleri varmıdır ? Sorunlu bir araçmıdır kısaca yoksa saglammıdır ?
en sorunlu Range Rover diyebilirim :) şanzıman problemleri başta olmak üzere süspansiyon sistemi ile devam edebiliriz :) ayrıca conta yakma gibi bi problemi oldugunuda belirtiyorlar
Yiğit G.
08-02-2012, 15:23
en sorunlu Range Rover diyebilirim :) şanzıman problemleri başta olmak üzere süspansiyon sistemi ile devam edebiliriz :)
suspansiyon , korukler , kaldıraç pompası , jant ve lastikler geçen ay değişmiş.hiç tüp takılmamış.Şanzımanının iyi olup olmadıgını servis söyleyemezmi ? yoksa iyi olsada bir anda bozulma ihtimalimi var yani şanzıman problemi derken ?
zor geçiyor vitesler soğukken veya çok ısınıyor devir atlayıp direk kesiciye giriyor falan :) . süspansiyon sistemi coiloverla değişmedikçe devamlı sorun yapıyormuş. Airride sistemiyle alakalı bu söylediğim.
söylediklerim tabiki genel problemleri
Yiğit G.
08-02-2012, 15:33
zor geçiyor vitesler soğukken veya çok ısınıyor devir atlayıp direk kesiciye giriyor falan :) . süspansiyon sistemi coiloverla değişmedikçe devamlı sorun yapıyormuş. Airride sistemiyle alakalı bu söylediğim.
söylediklerim tabiki genel problemleri
96 modelde air ride sistemi varmıki :beuj: hmz
dediğin p38 kasaysa var
http://www.rangerovers.net/newrremedies.html
buda genel problemleri
Yiğit G.
08-02-2012, 15:40
dediğin p38 kasaysa var
newrremedies (http://www.rangerovers.net/newrremedies.html)
buda genel problemleri
araç bu hangi kasa bilmiyorum 1996 model
http://image.cdn.sahibinden.com/photos/96/61/86/72966186395.jpg
p38 kasa oluyor verdiğim sitede bütün problemler sıralanmış :)
Yiğit G.
08-02-2012, 15:43
p38 kasa oluyor verdiğim sitede bütün problemler sıralanmış :)
ok okuyorum ordan , pff sevinmiştim bende benim köpegin sıgabilecegide bir araç idi :)
onun yerine chervolet tahoe falanda bakabilirsin Vortex makinalı
RottingChrist
08-02-2012, 15:45
bu araç bursada mı acaba?
Yiğit G.
08-02-2012, 15:49
onun yerine chervolet tahoe falanda bakabilirsin Vortex makinalı
baktım da nakit almıyorum takas şeklince bir arsa ile o sebepten cok secenegim yok birde gorustugum şu 4.3 blazer var.
http://image.cdn.sahibinden.com/photos/90/54/04/big_63905404r0m.jpg
bu araç bursada mı acaba?
ist
Yeni konu açmadan bende bir soru sorsam :) Alacağıma karşılık Range Rover vouge veriyor bir müşterim.2004 yada 2005 model emin değilim.Alsam kronik sorunu var mıdır yada çabuk çıkarabilir miyim elimden ? Araç 3.0 td...
bence blazer a yönel arsanı bir şekilde satıp..,kenardada 3-5 nakitin olsun motor yada şanz. bozulursa el atarsınız hemen.p38 cok problemli,blazerlar tahoe lar ve genel amerikanlarda cok saglam ya da sorunsuz degillerdir ama bu model range gercekten sorunlu. zj grand cherokee de bakabilirsin daha cok tutuluyo
mgnPower
08-02-2012, 16:01
oncelikle indirme kaldirma sisteminin beyni on yolcu koltugun altinda ve kapi icleri yikamaya merakli binlerce yikamaci sayesinde oksitlenme ilk sorunlarindan.
ikincisi tuple cok iyi anlasmayan bir motor ve yanlis hatirlamayorsam 100km sehirici 26 litre civarindaydi. bunu tuplede desteklesen cok can aciti olacaktir.
diger bir sorun sanzuman sorunu soguk havalarda vuruntu ve vites gecislerinde sarsinti yaratmasi. sanzuman onceden kendi belli etmeden bir anda elinde kalabilecek yapida.
parca fiyatlari anormal seviyelerde. yurutme maliyeti bir hayli yuksek.
2000 yilindan sonra makyajlandi bu kasa ve motor olarakda ciddi bir degisiklige gidildi. ve dogruyu soylemek gerekirse 2000den onceki motorlar cok daha sorunlu.
ayrica araclar cok guzel ve fiyatlari ile cezbedici dursada onceki sahiplerinden kaynakli sorunlar bir hayli can yakici durumda ne yazikki.
ben 2009da sifir aldigim arabami gecen haziranda bunun 2000-2001 modelini almak icin heba etmisdim. ama is ciddiye bindiginde malesef evdeki hesap carsiya tutmayinca midyata pirince giderken eldeki bulgurdanda oldum.
Yiğit G.
08-02-2012, 16:09
oncelikle indirme kaldirma sisteminin beyni on yolcu koltugun altinda ve kapi icleri yikamaya merakli binlerce yikamaci sayesinde oksitlenme ilk sorunlarindan.
ikincisi tuple cok iyi anlasmayan bir motor ve yanlis hatirlamayorsam 100km sehirici 26 litre civarindaydi. bunu tuplede desteklesen cok can aciti olacaktir.
diger bir sorun sanzuman sorunu soguk havalarda vuruntu ve vites gecislerinde sarsinti yaratmasi. sanzuman onceden kendi belli etmeden bir anda elinde kalabilecek yapida.
parca fiyatlari anormal seviyelerde. yurutme maliyeti bir hayli yuksek.
2000 yilindan sonra makyajlandi bu kasa ve motor olarakda ciddi bir degisiklige gidildi. ve dogruyu soylemek gerekirse 2000den onceki motorlar cok daha sorunlu.
ayrica araclar cok guzel ve fiyatlari ile cezbedici dursada onceki sahiplerinden kaynakli sorunlar bir hayli can yakici durumda ne yazikki.
ben 2009da sifir aldigim arabami gecen haziranda bunun 2000-2001 modelini almak icin heba etmisdim. ama is ciddiye bindiginde malesef evdeki hesap carsiya tutmayinca midyata pirince giderken eldeki bulgurdanda oldum.
hmm peki servisine soktugumuzda genel bir check upda arabanın temiz kullanılıp kullanılmadıgını söyleyemezlermi ? Yani bunun aynısı (1996) burda bi abimiz kullanıyordu senelerce hiç sorunsuz gitti geldi..
Edit: Şimdi tesitini okuyorumda şöyle denmiş:
""Range 4.6'nın pek çok kişinin korktuğu ve aracı almaktan imtina ettiği tüketim efsanesine gelince: Yazlık jant-lastik seti ile sakin otoban kullanımında 13.5 lt, sakin ortalama kullanımda da 15.0 lt civarında bir tüketimle aslında bu aracın yüksek yakıt tüketiminin bir şehir efsanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ancak mütemadiyen sport konumda ve araca hiç yakışmayan ve malesef trendy sayılan 26 inçe varan devasa jant-lastik setleriyle bu rakamların rahatlıkla 25 lt ve üzerine de çıkabileceğini de belirtmezsek konunun bir yanını da eksik bırakmış oluruz.""
mgnPower
08-02-2012, 16:14
kullanimdan kullanima fark var. ama bu sorunlarin tamami kapali kutu. istedigin kadar ekspertiz yaptir bu sorunlar ne yazikki bilgisayara baglama ile elle gozle kontrollerle anlasilacak sorunlar degil ne yazikki. cok sevdigimiz bir servis abimiz borusandan ayrilip kendi range rover servisini acti. bana ''alacam diye getir arabayi cigerini sokup inceleyelim saatlerce ama aldim diye gelme getirme'' demisti. bende uzun uzun arayislarim hayallerim hevesim dimdik elimde kalmisdi elma sekerinin sapi gibi. cok paran cok zamanin cok sabrin ve bu araclarin bakim tamir parca isi ile ilgilenen saglam tanidigin varsa hic dusunme al.
mgnPower
08-02-2012, 16:18
""Range 4.6'nın pek çok kişinin korktuğu ve aracı almaktan imtina ettiği tüketim efsanesine gelince: Yazlık jant-lastik seti ile sakin otoban kullanımında 13.5 lt, sakin ortalama kullanımda da 15.0 lt civarında bir tüketimle aslında bu aracın yüksek yakıt tüketiminin bir şehir efsanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ancak mütemadiyen sport konumda ve araca hiç yakışmayan ve malesef trendy sayılan 26 inçe varan devasa jant-lastik setleriyle bu rakamların rahatlıkla 25 lt ve üzerine de çıkabileceğini de belirtmezsek konunun bir yanını da eksik bırakmış oluruz.""
benim kullandiklarim 2000-2001 yeni tip olan motorlardandi ve 120 liralikbir depo gaz ile yaklasik 180-190 km sehir icin orjinal jant ve yazlik lastiklerle tuketim aldim. sport moda otobana vs. cikmadan ev is arasinda.
murat_ileri
08-02-2012, 22:11
p38 kasalarda 99 öncesi ve sonrası motor ve mekanik bir çok şey farklı çok iyi bakımlı bile olsa fark etmeden bir arızasına denk gelirsen masrafı haddinden fazla. v8 olduğu içinde motor arızasını egerki çok iyi hissedemezsen motor dama diyene kadar anlayamıyorsun.
Yeni konu açmadan bende bir soru sorsam :) Alacağıma karşılık Range Rover vouge veriyor bir müşterim.2004 yada 2005 model emin değilim.Alsam kronik sorunu var mıdır yada çabuk çıkarabilir miyim elimden ? Araç 3.0 td...
Kankacim borca karsilik alacaksan galeri fiyati gecerlidir ***** ...
Nakite arac bozan galerilerden fiyat al piyasa fiyati ile topla ikiye bol alacagin o miktar ise ve dursun kenarda satilir diyorsan al tabi ...
Ama range in eskisi kac model olursa olsun dert ya sifir alip tadini cikartip bozulmadan satacaksin yada hic almayacaksin ole soliyim ...
ahmetbaha-drs
08-02-2012, 22:40
Bana kalırsa Ford Explorer-Mercedes ML-Nissan Pathfinder v.s bu gibi araçlarıda araştırın derim RR güzel ama sürpriz yumurta alıyorsun resmen aracı.
Yiğit G.
08-02-2012, 23:21
hmmm alırsam bile kullanmadan satılıga cıkartıcam bu yorumlardan sonra anlasıldı :D
murat_ileri
09-02-2012, 10:14
p38 kullanmak keyiflidir ama ilk defa kullanıyorsan seni çok üzer, dilinden anlayan iyi bir usta bulman lazım, parça teminin zor ve masrafı çoktur. helede 96 modelse alırsan satmanda bir okadar zor olur. 99 ve üstü modelleri tercih edilir.
Yiğit G.
09-02-2012, 11:04
p38 kullanmak keyiflidir ama ilk defa kullanıyorsan seni çok üzer, dilinden anlayan iyi bir usta bulman lazım, parça teminin zor ve masrafı çoktur. helede 96 modelse alırsan satmanda bir okadar zor olur. 99 ve üstü modelleri tercih edilir.
teşekkürler
Kankacim borca karsilik alacaksan galeri fiyati gecerlidir ***** ...
Nakite arac bozan galerilerden fiyat al piyasa fiyati ile topla ikiye bol alacagin o miktar ise ve dursun kenarda satilir diyorsan al tabi ...
Ama range in eskisi kac model olursa olsun dert ya sifir alip tadini cikartip bozulmadan satacaksin yada hic almayacaksin ole soliyim ...
Eyvallah dostum :)