Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Müzik Sistemleri Bitirme tezi
izmirlicem
08-02-2012, 18:21
Güzel sanatlar fakültesinde müzik teknolojisi son sınıf öğrencisiyim.Bu dönem bitirme tezi var ve hoca bana Oto Müzik Sistemleri ile ilgili bitirme tezi ödevi verdi :)
Okulda bütün hocalar beni araba manyağı olarak bildiği için konu ödevde olunca bana bu konuyu uygun gördüler :) yaklaşık 30 sayfa olcak ve yardımınız lzm,kaynak vs nerelerden yararlanabilirim?
bLackModeL
08-02-2012, 18:25
caraudioturkey .. aradıgın hersey var orda ..
benimde btirme tezimdi ünide. 3 sayfayla kurtarmıştım hocalar pek anlamadıgı için. Allah kolaylık versin. 30 sayfa bilgi zor.
driftboy
08-02-2012, 18:27
Birebir söyleşi şeklinde olabiliyosa eğer bu işlerin üstadı kişiler var, onlarla da olabilir. Yada o kişilerden faydalanmak lazım, vardır bildikleri bi site yada ellerinde bi belge filan
Sanırım konu başlığı bu bölümde çok daha faydalı olabilir.
Müzik Sistemleri Ve Soru Cevapları - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/muzik-sistemleri-ve-soru-cevaplari/)
kolay gelsin umarım efsane bir ödev yaparsın :)
bitirme tezi konusuna bak ya ilk defa duyuyorum çok iyiymiş :)
aynen caraudioturkey bi gir incele ;)
izmirlicem
08-02-2012, 19:05
ödev bitince siz değerli abilerimle paylaşmayıda ihmal etmicem :)
Nelere ihtiyaç duyuyorsun bu konuda ? Oto müzik sistemlerinin temeli elektronik ve fizikdir. Ama otomüzik sistemlerinin nesine yöneliceksin ? Yani tez yazılacak konu muallak gibi geldi bana.
Ben Caraudioturkey.com un kurucusu & yöneticilerinden birisiyim. Alanını belirledikten sonra kaynak gösterebilir, fikir verebilirim.
bLackModeL
08-02-2012, 19:09
o siteden 300 sayfalık tez hazırlarsın okul tarıhıne gecersın oto muzık ssıtemı sınıfı kurarlar sendekı bılgılerle hahahaahahah harıka olur saka maka :D
:D
bLackModeL
08-02-2012, 19:10
Nelere ihtiyaç duyuyorsun bu konuda ? Oto müzik sistemlerinin temeli elektronik ve fizikdir. Ama otomüzik sistemlerinin nesine yöneliceksin ? Yani tez yazılacak konu muallak gibi geldi bana.
Ben Caraudioturkey.com un kurucusu & yöneticilerinden birisiyim. Alanını belirledikten sonra kaynak gösterebilir, fikir verebilirim.
abi senın arabada pc sistemi yokmuydu ...
bLackModeL
08-02-2012, 19:11
dj billy-E -- beats for my van ı dinle sistemi cözersin zaten :D
bLackModeL
08-02-2012, 19:12
:D yoktu. Hiç olmadı.
özürdilerim siyah gti görünce öyle bi sistemli gti vardida onda sey ettim ..
izmirlicem
08-02-2012, 21:47
valla abicim ne nedir nasıl çalışır?ne işe yarar?izolasyon,kapasitör vs vs aklına gelcek bir çok şey not almıştım ekliyeyim
ANA ÜNİTE (Teyp) ve teyp dönüştürücüler
Kapasitör
Kablolar(güç kabloları-hoparlör kabloları-rca kablolar)
Hoparlörler(companent-midrange-tweeter)
Anfiler (mono-çok kanallı-surround)
Subwooferlar (serbest hava-kapalı kutu-portlu-portsuz)
Subwooferların güç tipi (aktif-pasif)
Subwoofer(çift bobin-tek bobin)
Kabin seçimi
Sigorta kutusu
İzolasyon ve yalıtım
Spl-sql
Anfi ve subwoofer Bağlantı şekilleri
Anfinin üstündeki ayarlar ve işlevleri
En iyi subwoofer markaları
Araca göre subwoofer seçimi(sedan-liftback-hachback-stationwagon)
Subwoofer boyutları
Ohm nedir ?
Subwoofer,anfi,kapasitör montajı
Mid-bass
Iasca ses sistemi yarışması
Tabiki de Hızlı ve Ofkeli serisi...