PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi 4 Çeker Sistem? (4Matic-Quatro-Xdrive)

ceratoniaorg
08-02-2012, 21:25
2.0 ve 3.0 aralığında dizel motorlu binek araçlarda 4Matic-Quatro-Xdrive arasından hangi sistem daha performanslı hangisi daha ekonomik hangisi daha iyi vs gibi artılarını ve eksilerini belirtelerek bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Mr.K
08-02-2012, 21:39
Bence hepsi kendi başına gayet başarılı ama testlere gore quattro bir adım onde gıbı gozukuyo(youtube videolarının yalancısıyım :D) .4motion rezalet (bugun kullandım passat) ıhhh.
4matic deneyımım olmadı.X6 x-drive kullanma sansım oldu guzel ama gene de bir Quattro değil :D :hehe: :D

Eray Yümsel
08-02-2012, 21:40
haldex li quatro perfect

ceratoniaorg
08-02-2012, 21:53
haldex li quatro perfect

aynen katılıyorum eray abi lakin msjda belirtmedim ama 2010 ve sonrası araçlar için karşılaştırmaya sunmuştum yoksa haldex 4ever.

besyoali
08-02-2012, 21:58
Bende biraz inceledim forumlara da baktım quatro gerçekten can alıcı fakat yakıtta diğerlerine nazaran mesela 3,0 tdı audi ile 535 d xdrive arasında nerdeyse 3,5-4,0 ltre fark var gerçi arada 30 bin gibi rakam farkıda var ama Bmw daha pahalı donanım farkından olabilir belki

RED DEVIL
09-02-2012, 07:53
aralarında sadece bmw viskos kavrama kullanıo kilitli olarak ta başarılı.. artık standart 50% die biliorum..

CaNeR44
09-02-2012, 08:00
4 matic

DZjUve3KnXk&feature=fvsr

dragon07
09-02-2012, 08:06
1hafta evvel 2011 x5 le karda kaldık hesap et :)

Erdem K.
09-02-2012, 09:19
4matic ve xdrive kullanmadım ama quattronun kısa deneyimine sahip biri olarak gayet güzel olduğunu söyleyebilirim.

Eworen
09-02-2012, 09:53
1hafta evvel 2011 x5 le karda kaldık hesap et :)

Kar lastiği yoksa normal bi durum ne olursa olsun..
Var ise şaşırdım..

Çünkü Xdrive çok iyi çalışır quattro ya çok denktir
Xdrive gücü gerektiğinde, tek aksa %100 olarak aktarabilen bi sistem
% 40-60 değil yani..

Orhan
09-02-2012, 11:03
Dizel değil ama imprezada alınabilir ben kullanıyorum çok memnunum
BMW 4 çekerde bence iyi değil
Haldexli quatro iyi alınabilir

RSBurak
09-02-2012, 14:02
s-awd isterseniz dizel legacy'ler var

kelalper
10-02-2012, 08:49
Quatrolarda Haldex önden çekerdir gerektiğinde arkalara güç verirki geç kalabilir. Torsen olduğu zaman sürekli 4wd. Gerçi Audi artık Torsen sistemine benzer bir sistem kullanıyor. TT ve S3 lerde Haldex var üst segmentler Torsen benzeri sistem kullanıyor sadece adı Torsen değil. 4 çeker performansı olarak torsen daha üstündür. Diğer firmalardaki sistemlerde Torsenin çeşitli jenerasyonlarına benzer sistemlerdir.

emre_
10-02-2012, 08:54
en güzeli lambolardaki değişken zamanlı 4 çeker :)

M_PROJECT
10-02-2012, 08:58
glk , q5, x3 . ben bunlarin her birini test ettim , kararimi x3 de kildim , ki test alanina her arabayi da goturdum , bu 3 u icinde xdrive daha bi kullanisli geldi bana . siralama yaparsak bu 3 u icin xdrive quatro 4matic derim . sistem ayni sistem ama aractan araca farkliliklar olabiliyor .

mertk
10-02-2012, 09:47
Yaz lasitigi ile landrover freelander karda guzelce ilerledik fakat x6 ile yolda kalmistik rezil bi durumdu

darkmoon
10-02-2012, 10:12
birde işin kullanıldıkdan sonra satılabiletisi var.. 4 matic ile quatro gideri ağır olur ama xdrive sürmek artık hava atmak gibib ir şey oldu yani satışda daha hızlı gider gibime geliyor.

Mechanix
10-02-2012, 10:18
Valla 1999 model Honda CRV'nin akıllı 4 çeker sistemi 4cm karda 30 derece yokuşu çıkmaya olanak sağlıyor.Daha dün denedim.Yeni nesil CRV'lerde de aynı sistem mi var bilmiyorum ama oldukça başarılı.

Yıllardır 2 çeker olarak kullandığımız araba bu yoğun karın başlamasıyla asıl hünerini gösteremeye başladı gerçekten.

Tunç
10-02-2012, 12:10
bence 4-matic oldukça başarılı

Eworen
10-02-2012, 12:14
Çatalca civarında Bmw X1 XDrive ile ara ara kaputa kadar gelen karda kalmadım zorlanmadımda hiç.. yüksek bi araçta değildir
Bu saatten sonra şahsım adına xdrive başarılımıdır diye tereddüte düşmem daha zor ne şartı göreyimki :)
Çok çok başarılı
Dipnot : kar lastikleriyle tabikide..

ilkercom
10-02-2012, 12:39
bence kar lastikleri byük etken.

meLaNchoLic
10-02-2012, 12:59
2011 audi a4 quattro 2.0 dizel ve 2011 mercedes e serisi 4matic test etme şansım oldu daha önce.. antalyada kar görmediğimizden pek karda nasıl etkiler bilemicem ama ıslak zeminde test ettim ben.. quattro gercekten cok iyidi.. kalkıştada ara hızlanmalardada gücü çok iyi aktarıyodu yere..

dark
10-02-2012, 17:20
Her 4 çeker 4 çeker değildir audi quatro candır :) reklamda bunu demek istemişler sanırım :)
3 video da çok başarılı bence :)

Audi Quattro vs. Dog - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ytuqFxFSWAo)

Audi Quattro vs. Dog 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vA6k0GRV_hw&feature=endscreen&NR=1)

Audi quattro - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=pvNAb4gA6bs&feature=related)

darkmoon
10-02-2012, 17:42
bence kar lastikleri byük etken.

aynen kabak bitik yada yaz lastikli 4 çeker olsun aynen 2 çekerden farkı kalmaz olduğu yerde saplanır kalır karda..

ilkercom
11-02-2012, 11:00
bazen öyle durumlar oluyor ki kar lastiği kullanan önden çekişli çok dandik arabalar. yaz lastikli x5 veya range roverlardan iyi gidiyor.

Hatta ben her durumda kış lastiği takılı önden çekişliyi yaz lastikli x5 e tercih ederim.
Olay sadece 4x4 sisteminde olsaydı hiç bir suv kaza yapmazdı. binek arabaların stabilitesi her zaman daha iyi. ayrıca frenlemede 4x4 olmasının bir kerameti kalmıyor.

audinin 3. videosuna ancak saflar hayran olur. Halatla çektikten sonra hyundai atos ile de çıkarsın oraya. Halat sadece güvenlik için bağlı aslında çekmiyor diyenlere de sözüm yok.

onur_S
11-02-2012, 12:19
sağa sola vurmasın diye koymuslar onu biz denedik o diklikte rampayı.onun kadar uzun değildi ama baya dikti.cıkmıstık a6 3.0tdi ile.
ben babama soruyorum o daha haşır nedir quattro -xdrive.x5 mi iyiydi a6 mı dediğimde a6 diyor.
ikisinde de kıs lastiği vardı.bi de a6 yla sti leşi var karda buzda ısıklarda kalkmıslar :D gecmis

yavuz364
11-02-2012, 12:37
Benzeri hatta buz olan zeminde sadece önlerde kar lastiği ile çıktım :) 4.ünde de kar lastiği olsa birçok arabanın asflatta çıkamadığı dikliğe çıkabileceğime quattro ile çıkabileceğime iddiaya girerim :) o yüzden halat olsun olmasın ben gözümle gördüm o yüzden inanıyorm.. hatta 2-3 kişiydik (ukku görürse yazar :) ), en tepede durduğumuzda ayakta duramayız die dışarı çıkamadık bile..

bazen öyle durumlar oluyor ki kar lastiği kullanan önden çekişli çok dandik arabalar. yaz lastikli x5 veya range roverlardan iyi gidiyor.

Hatta ben her durumda kış lastiği takılı önden çekişliyi yaz lastikli x5 e tercih ederim.
Olay sadece 4x4 sisteminde olsaydı hiç bir suv kaza yapmazdı. binek arabaların stabilitesi her zaman daha iyi. ayrıca frenlemede 4x4 olmasının bir kerameti kalmıyor.

audinin 3. videosuna ancak saflar hayran olur. Halatla çektikten sonra hyundai atos ile de çıkarsın oraya. Halat sadece güvenlik için bağlı aslında çekmiyor diyenlere de sözüm yok.

G_TT_I
11-02-2012, 12:52

O reklam çekiminde once normal lastikler deneniyor sonra lastik değişiyor, halat sadece güvenlik, dağcılar halat taktıklarında halat ile tirmanmiyorlar sadece düşerlerse tutması amaçlı...

dragon07
11-02-2012, 12:57
asfaltta düz zeminde yağmurlu yolda vs xdrive çok iyi kullanım açısından çok pratik.

x5 in üstünde kar lastigi yoktu fakat kışlık bi lastik vardı.

karda kışta quattro bence.

ilkercom
11-02-2012, 16:34
walla ben gözümle görmeden inanmam. burda kayakpistinden bahsediyoruz. beşiktaşda ki yokuşlardan değil.

yavuz364
11-02-2012, 17:15
Ben kayak pistine çıktım zaten, sorun yok :) İstanbuldaki kar kesmiyo ya, kar zevki olmuyo..

ilkercom
11-02-2012, 17:18
Hocam videodaki gibi bişeye mi çıktınız varmı videosu fotosu.

yavuz364
11-02-2012, 17:29
evet videoki gibi bir kızak pisti, heyecandan video çekmek aklımıza bile gelmedi ama tekrar aynı şekilde kar yağar ve pist buz olursa kaliteli bi video çekimi yaparım..
Daha öncesinde de zemin kar değil buz olduğu için yürüyerek çıkamadığımız bir yerden araba ile çıktık, tekrar kar yağdığında videolarla ispatlayabilirim :)
Hatta geçen gün konusu oldu kaç dereceye çıkabiliriz die, açı ölçer ile ölçmeyi düşünüyorum birdahakine :)

Hocam videodaki gibi bişeye mi çıktınız varmı videosu fotosu.

ilkercom
11-02-2012, 17:43
bekliyoruz o zaman. salı günü yağacak diyorlar.

G_TT_I
11-02-2012, 19:09
Ben kayak pistine çıktım zaten, sorun yok :) İstanbuldaki kar kesmiyo ya, kar zevki olmuyo..

Soz konusu kar oldugunda neredeyse bütün bağımsız testlerde all road quattro testlerdeki arazi araçlarından cok daha oteye tırmanıyor arada tartışmasız fark var.

X1 kullanıyorum, oem 225/40/18 lastikleri var, karda cikmayi hic dusunmem ama quattro ile 2 hafta once gece 3e kadar Anadolu yakasında cdd, kayisdagi agaoglu takıldık, f1 asimetrik 18'ler ile.

Mr.K
12-02-2012, 12:03
valla ydısına yolunuz duserse gelın bosnaya :D ıstanblda 3cm kar uzerınde test degıl ana yolda 15cm kar ustunde test edelım :D ara sokaklarada gırelım 50cm kar olan lastık ızı bulunan yollara bı paralel park yapalım hangı sıstem daha ıyı gorursunuz :D yakın ahbabamımız x6 ile girip cıkamadıgı park edemedıgı yerlere ben s6yla cok rahat gırıp cıkıyodum :D o sımdı garajda yatırıyo arabasını bende sattım gıttı gercı ayrı dava:D :hehe: :D

PS:2aracta kar lastıklı..ztn mecburı burda :D

OmerRS
12-02-2012, 12:07
Eğer quattro ve 4 matic karşılaştırmasını GL ve Q7 arasında yaparsanız GL deki 4 matic bikaç gömlek üstün. Diferansiyel kilitleri, arazi uyumluluğu ve çekiş kontrolü Land Rover Discovery ayarında.

exca-
12-02-2012, 12:11
quattro farkını hissettiriyo her daim bi tık önde :) binek için konuşuyorum suv ler le araziye girme taraftarı diilim genel anlamda zaten..

ceratoniaorg
17-02-2012, 21:36
Binekteki sistem aynımı tam olarak bilmiyorum ki ben binek araç için sordum ama şu video çok güzelmiş.

Quattro vs xDrive - Audi Q5 gegen BMW X3 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM)

samimi_1983
19-02-2012, 13:13
konuyu açan arkadaş subarunun sistemini koymamış sebebini anlamdım ama.bu işi mekanik olarak her tekere eşit dağıtan sistem subaru diye biliyorum.şu anda a4 1,8t quattro kullanıyorum yaklaşık 1 saat önce karla savaştık geldik.kimsenin çıkamadığı rampalara yazlık ve bitik lastiklerimle çıktık

ceratoniaorg
20-02-2012, 16:37
lüks sınıftaki binek araçlar arasında kıyaslama yapmak istediğim için bu şekilde sordum.(dizel audi A6 mercedes E Class ve bmw 5 serisi.)

gcapraz
20-02-2012, 17:11
quattro için iyi diyenler var. ewt 4x4 olarak iyi diyebiliriz ama xdrive ve 4 matic ten iyi degil maalesef...

Quattro vs xDrive - Audi Q5 gegen BMW X3 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM)

Jeandan-R
04-03-2012, 01:34
konuyu açan arkadaş subarunun sistemini koymamış sebebini anlamdım ama.bu işi mekanik olarak her tekere eşit dağıtan sistem subaru diye biliyorum.şu anda a4 1,8t quattro kullanıyorum yaklaşık 1 saat önce karla savaştık geldik.kimsenin çıkamadığı rampalara yazlık ve bitik lastiklerimle çıktık

Kartepede yaz lastikleriyle rezil etti beni a6. Ben onu bilir onu söylerim, lastik olmadan 4 çeker de yalan

MCN21
04-03-2012, 01:54
en iyi quatro daha sonra 4 matic -4 matic i hala kullanıorum :D

Fazıl T.
04-03-2012, 01:58
en iyi quatro daha sonra 4 matic -4 matic i hala kullanıorum :D

4 matic iyi dil ya:D:D

BlackEmperor
04-03-2012, 10:49
bu arada insignialardada 4x4 haldex sistemi varmış şimdi bakarken nette denk geldi. Haldexteki olay lastiğin tutunduğu tarafa güçü kaydırması dışında bi numarası var mı ?

ghz_spr
04-03-2012, 11:48
98 den beridir dizel olsun benzinli olsun bir suru quattro aracimiz oldu, gonul rahatligiyla hic dusunmeden diyebilirim ki o uclu arasinda ki en iyi sistem quattro, ozellikle su an kullandigimiz 2005 model a6 3.0tdi arabann gidemiycegi ve gidemedigi yer olmadi, derin kar buzlu yol yeni kar islak toprak yol her turlu yolda sorunsuz bir sekilde ilerleyo quattro, ne bir kaymaya megil nede bir sawrulma hep cok stabil calisiyor max guwenlik odakli bir sistem...

ukku
04-03-2012, 13:50
Benzeri hatta buz olan zeminde sadece önlerde kar lastiği ile çıktım :) 4.ünde de kar lastiği olsa birçok arabanın asflatta çıkamadığı dikliğe çıkabileceğime quattro ile çıkabileceğime iddiaya girerim :) o yüzden halat olsun olmasın ben gözümle gördüm o yüzden inanıyorm.. hatta 2-3 kişiydik (ukku görürse yazar :) ), en tepede durduğumuzda ayakta duramayız die dışarı çıkamadık bile..

Çıktığımız yer kızak pistiydi bu arada..
İnsanların kızaklarla kaydığı rampaya tırmandık.. Ki durduğumuz noktada kapı açılmıyordu nerdeyse, o kadar dikti :D

GuNeS
04-03-2012, 14:03
quatro candır ..xdrive de öyle ama quatronun tadı bi başka..

yer çekiminin olmadığı yerde audi 4 çeker. :)

ümitech
08-03-2012, 02:02
en iyi 4 çeker quattro arkadaslar.
birçok markanın bi arada oldugu testlerden çıkan sonuc bu.
AUTOCAR.

ümitech
08-03-2012, 02:03
Valla 1999 model Honda CRV'nin akıllı 4 çeker sistemi 4cm karda 30 derece yokuşu çıkmaya olanak sağlıyor.Daha dün denedim.Yeni nesil CRV'lerde de aynı sistem mi var bilmiyorum ama oldukça başarılı.

Yıllardır 2 çeker olarak kullandığımız araba bu yoğun karın başlamasıyla asıl hünerini gösteremeye başladı gerçekten.

yeni nesili bilmiyorum fakat...99 model üretimlerden sonrakilerde akıllı 4 çeker sistemi...en yenilerini bilmiyorum

hbatuhanc
09-03-2012, 02:03
Quattro %60 ön %40 arka diye biliyorum xDrive ise tam tersi. Hangisi daha iyi bilmiyorum fakat bence Quattro gibi. Fakat her ikisi de farklı sistemler birinin yapıpta diğerinin yapamadığı şeyler var.

ukku
09-03-2012, 03:04
Torsen dif. li Audiler, örneğin A4 quattro 60 arka 40 ön.

Met!!
11-03-2012, 19:42
bence aralarında quatro

2jzgte
11-03-2012, 20:57
bu işin atası quattro dur gerisi yalan ama evo subaru tarzı alırdım ben olsam lastik olduktan sonra çıkar bizde golfvar orta hali bi kış lastği var her tarafa çıkıyo ama araçta kilit var büyük artısı oluyo :D oran şehrinde üç kere şahit oldum bmw land kazasına amcam 4x4 diye kapatıyo :D pat

samimi_1983
12-03-2012, 16:48
quattro için iyi diyenler var. ewt 4x4 olarak iyi diyebiliriz ama xdrive ve 4 matic ten iyi degil maalesef...

peki hangisine inanacağız

Audi Quattro and BMW Xdrive snow test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=OxskZqnMBMQ&feature=related)

samimi_1983
12-03-2012, 16:55
Audi vs. BMW vs. Mercedes vs. Subaru part 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_ft0HcISjzY&feature=related)

bu video her şeyi anlatıyor anti quattrocu arkadaşlar:D

onur_S
12-03-2012, 17:01
silindir testi bişey ifade ediyormu?gercek hayatta öyle bir ortama girmen için 2 tekerin suda filan kalması lazım sacma bı test hepsi iyidir ama quattro daha görevini iyi yapıyor bence.ben kücükken a6 yla sert virajlarda dip gaz yapardım kafadan acmadan dönerdi kasıla kasıla.basit bi 4 cekerde kafadan acarsın dısa dogru

CGR328
12-03-2012, 17:48
Binekteki sistem aynımı tam olarak bilmiyorum ki ben binek araç için sordum ama şu video çok güzelmiş.

binek otomobillerde ilk 4 çeker sistemin kurucusu zaten audi onların bu konudaki teknolojileri her zaman 1 kademe öndedir, 1 tane videoda yokuşu çıkamamak kötü olmak değildir bir sürü prosedürü var ayrıca o video bmw firması tarafından çekilmiş direk xdrive ı sattırmak amaçlı videonun sonunda da yokuşun kenarlarındaki yazıları okusanız dediğimi anlıcaksınız , quattro yapmış diğer firmalar çalmış bineklerde açıklaması bu :D 80 li yıllaın başlarında dünya ralli şampiyonlugunu üst üste alan audi yarışdan çıkarılmışdır :icon_tup::heyoo:

ghz_spr
12-03-2012, 22:25
binek otomobillerde ilk 4 çeker sistemin kurucusu zaten audi onların bu konudaki teknolojileri her zaman 1 kademe öndedir, 1 tane videoda yokuşu çıkamamak kötü olmak değildir bir sürü prosedürü var ayrıca o video bmw firması tarafından çekilmiş direk xdrive ı sattırmak amaçlı videonun sonunda da yokuşun kenarlarındaki yazıları okusanız dediğimi anlıcaksınız , quattro yapmış diğer firmalar çalmış bineklerde açıklaması bu :D 80 li yıllaın başlarında dünya ralli şampiyonlugunu üst üste alan audi yarışdan çıkarılmışdır :icon_tup::heyoo:

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

cliver
14-03-2012, 12:00
en güzeli lambolardaki değişken zamanlı 4 çeker :)

biraz daha aydınlatırmısınız?

Wromm
27-01-2013, 17:15
Başka konu açmak istemedim şirket için 75bin euro civarı 4 çeker araç bakıyoruz. Araç sıfır olacak yada fatura kesilebilir.

Seçenekler arasında :

Audi Q5
Mercedes GLK
BMW X3
Audi A4 Allroad

Fiyatları yakın olan bu araçları kullanan ve öneride bulunacak arkadaşalrın yardımcı olmasını rica ederim.