Orijinalini görmek için tıklayınız : Universite Bölüm Seçimi?
Arkadaşlar ben meslek lisesi 3.sınıf okuyorum.***** önümüzdeki sene okuldan mezun olacağım.Bundan sonra üniversite hayatı başlıyacak fakat okumak istediğim bölüm otomotiv mühendisliği olacak uzun zamandır hayalim fakat otomotiv alanında bölüm olan üniversite yokmudur? oturduğum yer veya şehir dışı olarak ? bu konuda araştırma yaptım gazi gibi ünivesitelerde bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
makina mühendisliğini kazanıp, otomotiv alanında çalışabilirsin.. ;)
driftboy
08-02-2012, 21:41
Otomotiv oku, ama benden sana tavsiye, okula giderken hazırlanma öss'ye , sınava gir ama görmek için gir. Kazanmak için degil. Okul bitince hazırlan daha çok etkili oluyo..
mert_leon
08-02-2012, 21:42
otomativ müh vardı ya ben üniye hazırlanırken en azından vardı.
tek tavsiyem şu olur bölüm ve okul seçmen konusunda,iyi düşün zamana yay puana ve çevrene göre hareket etme zira dönüşü zor ve acılı oluyor istediğin gibi olmazsa bölümün veya okulun
Otomotiv mühendisliği var hacettepede. Başka yerde var mı bilmiyorum ama hacettepede şu an arkadaşım okuyo tıp tercih etmeyip otomotiv mühendisliğine gitmişti tr de 5500 civarı sıralaması vardı öss de. ve hacettepe oto. müh. de 2 yıl hazırlık vardır bir yıl almanca 1 yıl ingilizce.
hacettepe de var otomotiv ama derim ki universite değil bölüm seç.
Kocaeli Üni dede var.
Şahsi fikrim makina müh+ yüksek otomotiv
makine muhendisliginin alt bolumu olarak otomotiv muh. 9-10 universitede var.
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar fakat şehir dışı olarak önerebileceğiniz otomotiv bölümlü üniversite varmıdır? oturduğum yerde puan isteği çok yüksek hacettepe falan şehir dışı olarak önerebileceğiniz üniversite varmıdır? mesela atılım üniversitesi iyimidir oradada var otomotiv bölümü Atılım Üniversitesi | Otomotiv Mühendisliği | Anasayfa (http://ae.atilim.edu.tr/index.php?lang=tr)
okumak istediğin bölümde hangi derslerin oldugunada dikkat et yoksa canın sıkalabilir okurken
atılım a giden arkadaş-yeğen varsa kusur bakmasin ama geç atilimi. google dn arat otomotiv muhendisligini ve ord yorumlara bak okuyan ogrencilerin yaptigi.
Bursadada var diye biliyorum,geçen yıl bende araştırmıştım banada makine+yüksek lisans demişlerdi.
cukurova ve uludag a bak.
okumak istediğin bölümde hangi derslerin oldugunada dikkat et yoksa canın sıkalabilir okurken
Baktım zaten keyfime göre okuyacağım yok Benim içimde küçük yaşlardan beri otomotiv sevgisi sevdası var otomobille uğraşan birisiyim bu alanda iş yapmak istiyorum fakat her bölümde olduğu gibi dersler zor matematik bilgim yok ama bir çaresini bulacağız
Hazırlanırken zaten mat ın çok önemli bi yeride olucak sende orda çözersen ünidede çözersin diye düşünüyorum.
suprolla
08-02-2012, 22:33
otomotiv mühendistliği 4 okulda var diye hatırlıyorum(3 devlet 1 özel)
puanlarıda yüksek(baya yüksek) derslerle aran iyiyse kazanırsın inşallah
ben otomotiv okuyorum son döneme girdim yaza dgs ile 4e tamamlamak istiyorum başka türlü otomotiv mühendistliği okumanın imkanı yok 4 senelik dediğim gibi puanı çok yüksek :D
ne okursan oku sevmediğin bölüm okursan bitmek bilmiyor okul...bu yüzden 1 tane okul bıraktım :)
bu arada otomotivde hayal ettiğin gibi bi bölüm değil 2 yılda bir elin parmaklarından fazla atölyeye gitmedik....özelide devletide aynı herşey teorik
suproll hangi otomotivdesin
uluckaban
08-02-2012, 23:31
Kardeşim yanlış anlamada endüstri meslekten mezunum okuldan 2 senedir mühendislik kazanan adam çıkmadı :) Meslek liselerinde malesef adam gibi ders görülmüyor. Bölüm dersleriydi stajdı derken yalan oluyor. 4 sene harcadığım zamanıma yanıyorum. Matematikle aramda yok diyosun şansın şuan için yok gibi açık olmak lazım. İlla bu sene bir yerlere gitmek istiyorum dersen yaz 2 yıllık otomotiv 2 yıl zamanın olucak o ara kasarsın biraz dgs yle 4 yıllığa geçersin. Yada okul bitince kafadan 2 sene dershaneye gidip çalışıp hazırlanıcaksın.
suprolla
09-02-2012, 00:22
suproll hangi otomotivdesin
geçen sene istanbul aydın üniversitesi
bu sene istanbul üniversitesi
Emir_b16a
09-02-2012, 00:26
güzel sanatlar oku endüstriyel tasarım 1 sene çizimle hazırlan
istersen araba tasarla istersen tekne motor yat :)
tabi iş bulabilme imkanına bakar ne okursan oku
Baktım zaten keyfime göre okuyacağım yok Benim içimde küçük yaşlardan beri otomotiv sevgisi sevdası var otomobille uğraşan birisiyim bu alanda iş yapmak istiyorum fakat her bölümde olduğu gibi dersler zor matematik bilgim yok ama bir çaresini bulacağız
Benim sölemek istediğimde belirlediğin bölümün ders içerikleri ile ilgilide bilgin olsun anlamında daha sonra çok sıkıntı çekersin nerden seçtim bu böümü diye için kararır. başıma geldi ordan biliyorum.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) Sıralama:11.900 puan:510.911
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) Sılralama:23.300 puan:485.392
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi) Sıralama:29.100 Puan:473.796
OKAN ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İngilizce)(Tam Burslu) Sıralama:43.800 Puan:446.900
ATILIM ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İngilizce)(Tam Burslu) Sıralama:50.700 puan:435.822
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi) Sıralama:57.400 puan:425.761
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (Türkçe) Sıralama:64.700 puan:415.287
FIRAT ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (Teknoloji Fakültesi) sıralama:94.200 puan:380.015
ATILIM ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İngilizce)(%50 Burslu) sıralama:96.300 puan: 377.818
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Otomotiv Mühendisliği (İkinci Öğretim) sıralama:96.600 puan:377.506
Türkiyedeki tüm otomotiv mühendislikleri puanları ve sıralamaları..
anadolu lisesi çıkışlıyım, bende sınava hazırlanırken Otomotiv mühendisliği istiyordum. ama sonradan düşününce bana göre %100 İngilizce bi makine muhendisliğine gidip, eger otomotiv isteği 5yıl sonunda hala devam ediyorsa otomotiv anabilimdalı seçilmeli yada yüksek lisans bu yönde yapılmalı. ama direk otomotiv mühendisliği çok dogru bı karar gibi gelmiyo şuan bana..
bu arada Gaziantep makine mühendisliğindeyim sorun olursa cevaplarım..
onurgoyunc
09-02-2012, 12:45
matematik bilgisi olmayan biri nasil mühendis olabilir? yol yakinken bu sevdadan vazgecmek en iyisi