PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto muzık sısıtemlerın de mod..

hakan876
08-02-2012, 23:15
Araba lar da kullandıgımız muzık sısıtemlerınde mod..olayı olurmu olursa verımı nasıl olur bu konu da bunları ıncelıyelım ıstedım.. Yapan kendı arabasına uygulayan arkadaslarda varsa ne yaptıklarını yazarlarsa sevınırım.

hakan876
08-02-2012, 23:42
Konu nun daha basın da ıken bır seyı vurgulamayı ıstedım bılındıgı uzere muzık sısıtemlerı bır kac parcanın bır araya gelmesınde olusur ana unıte kablolama besleme.anfi.ve hop lar..yanlız arada unutugumuz bır sey daha var oda calan muzık.artık arabalarımız cd mp3 sd usb tarzında bır takım aygıtlar kullanarak dınlıyoruz...Burası cok onemlı bır unsurdur..aygıtlar ne kadar gelısmıs olursa olsun..Önemlı olan aygıttın ıcıne yukledıgınız parcanın kayıt kalıtesıdır...hattaların en buyugu ve en yanıldıgınız noktalardan bırıde budur..Parcanın kayıt kalıtesı dusuk se en ıyı aygıt bıle bır ıse yaramaz bunu daıma aklınızın bır kosesınde tutun ve sanmayınkı cd kalıtesı bu ısın son noktası degıldır..

A.Cem
09-02-2012, 00:00
mod olayı derken?

hakan876
09-02-2012, 00:01
Yapılması gereken..cogumuz ne kadar da farklı tarz da muzık tte dınlesek herkesın vagecemedıgı sarkı ve sanatcılarr vardır belkı aynı parcayı defalarca dınledıgımız olmusttur işte bu parcalar ıcın ozell bır cd yada usb ıse veya buna benzer bır aygıt ta parcayı yuklerken kayıt kalıtesı en yuksek olanı bulmaya calıssın bu nasıl olur yanı parcanın eskı ıse 64 kb 128kb 192kb bunlar kayıt kalıtelerıdır 192 cd kallıtesıdır sız ıse 192 ustu kayıt bulmaya calıssın 230 260 320 450 460kb ler arasında aynı parcayı 128 olarak bırde 460 olarak dınleyın ne demek ıstedgımı zaten anlıycaksınız gercı bıraz fazla yer kaplar amma verdıgı zevkke deger ..

hakan876
09-02-2012, 00:08
gelelım ıkıncı kısma ana unıte mod...neyse hepsını yazmıyım :) yapan arkadaslar tecrubelerını bızımle paylasır umarım

BRETE
09-02-2012, 00:26
valla hakan abi ben müzik sever biri olarak yüksek kalitede albüm veya şarkı indiriyorum hatta evde pc ye oto müzik sistemim bağlı burdan dinleyerek ayıklıyorum şarkıları kayıt biraz dandikse zaten hemen eliyorum zaten dinlemek bile istemiyorum mod olayı derken açarmısın biraz

hakan876
09-02-2012, 00:41
mod olayı derken elındekı tum kullandıgın cıhaz ların ne varsa aklına gelen performanslarını artrmak amaclı yapılan ıslemler Bende ıstıyorumkı oncellıkle yapan arkadaslar yazssın kımler neler yapmıs tecrubelerını paylasırlarsa daha okuyan ıcın verımlı olur dusuncesındeyım ...

darkred
09-02-2012, 00:44
Bende parça indirirken 320kpbs olmasına dikkat ediyorum aracımda zaten 2tane 13 2 tane 10 luk hoparlör mevcut yani kuvvetli birşeyler olmadığı için en azından şarkı kaliteli olsun diyerekten yüksek kpbs li mp3leri kullanıyorum...

hakan876
09-02-2012, 00:45
mesella anfıde watt arttırımı kullandııgın cros deversının ıylestırılmesı mıd ve hop kablo secımı ana unıte lazer goz hucereleme ana unıte bord uzerınde calısmalarımız

hakan876
09-02-2012, 00:57
iste demek ıstedıgım bu unıteye ne verırısenız onu calar kayıt ne kadar kalıtelı ıse o kadar zevkle dınlenıyoo eger sevdıgınız defalarca dınlemek ıstedıgınız parcaların kayıtlarını bu sekılde yaparsanız cok cok ıyı olur sızın acınızdan hop buyuklugu kucuklugu onemlı degıl ...

ALPER-VNS
09-02-2012, 01:01
bi arkadaşın arkadaşı normal bmw de harman kardon kalitesine yaklaşık ses alıyodu sadece cd yi yazarken bi programda parçanın bas tizleriyle oynayarak.. ne kadar mümkündür bilmiyorum ama hakkaten farklıydı benim arabamdaki sesten adamın arabasındaki ses..

EREN34
09-02-2012, 07:22
O kadar ince düşünmüyorum. Düşünsem ana ünitem dat player bulamazsam md player olurdu.

bLackModeL
09-02-2012, 08:19
ben alpinede gerek duymuyodum o zaten sesleri cok ıyı ayırt edıyodu tam porfesyonel lullanıyorum 0ga stinger kablom vardı 150 amp lık sıgortam vardı stinger kablo dagıtıcım vardı boss audio kapasitorum vardi 2 takım mid bas kicker ks serısı ve alpine ovalım vardı 2 adet 750+750 rmslık jl baslarım vardı sesıne doyum olmuyodu hem turkce parcalarda hem yabancı hem trance.. hem clubmix

Conqueror
13-12-2012, 13:55
Otomobilimin çıkmasına bir kaç ay var bende ses sistemi hakkında araştırmalara başladım. Görselliğin 0 olduğu kalitenin en yüksek seviyede olduğu bir sistem istiyorum. O yüzden 13 yıl önce satın aldığım sony-xplod md player ımı gün yüzüne çıkardım.
Md player ı maslak oto sanayide 1. kısım 44. sokak ta sony yetkili servisine götürdüm. Radyo arızası ve ses butonunda arıza olduğu söylendi. Parçalarının artık bulunmadığını haftaya bilgilendireceklerini söylediler.
Radyo arızası nedir bilmiyorum daha önce yaşayan varmı? Çünki eleman eğer parça gelmezse radyo tamiri yapamayacaklarını söyledi acaba eski usül halledilebilirmi_?

Gunes G.
13-12-2012, 14:58
Konu nun daha basın da ıken bır seyı vurgulamayı ıstedım bılındıgı uzere muzık sısıtemlerı bır kac parcanın bır araya gelmesınde olusur ana unıte kablolama besleme.anfi.ve hop lar..yanlız arada unutugumuz bır sey daha var oda calan muzık.artık arabalarımız cd mp3 sd usb tarzında bır takım aygıtlar kullanarak dınlıyoruz...Burası cok onemlı bır unsurdur..aygıtlar ne kadar gelısmıs olursa olsun..Önemlı olan aygıttın ıcıne yukledıgınız parcanın kayıt kalıtesıdır...hattaların en buyugu ve en yanıldıgınız noktalardan bırıde budur..Parcanın kayıt kalıtesı dusuk se en ıyı aygıt bıle bır ıse yaramaz bunu daıma aklınızın bır kosesınde tutun ve sanmayınkı cd kalıtesı bu ısın son noktası degıldır..

Cd'den daha yuksek kalitede kayitlari nereden bulabiliriz?

ruudvan
13-12-2012, 16:41
en son yaptıgım revızyondan sonra mp3 dınlemeyı bıraktım .cd de track en az 320 kpbs dınlıyorum kı ne dınledıgımı anlıyorum .
muzık sıstemınde mod nedır bılmem anlamam ama bıldıgım tek bırsey var onemlı olan cıkıs gucu deılde kalıtesı bnce.

ilkercom
20-12-2012, 12:17
bi defa öyle 192 khz cd kalitesi filan değildir. cd nin bit rate i 1140 kbps dir. kısaca yabancı dinliyorsanız torrentle flac formatında albüm dinleyin.

ufak tweak ler yapacaksanız en basitinden audio cd kullanın ve kenarlarını yeşil kalemle boyayın.

speaker kablolarını değişmeniz çok etkilemez. kalite kablolar dünya para zaten.

en basiti midbasın arkasını izole etmek. würth ün malzemesi var etkili.

Bu işlerde en büyük değişimi aftermarket bir sistem kurarak yaşarsınız. bi alpine 9855 veya pioneer prs88 gibi ana ünite ile aaktif sistem kurmak çok çok verimli olur.

çoğu araçda tweeterlar polyester filan dandik bişeydir. kalite bi tiz ile çok kaliteli ses alınır.

sword
16-01-2013, 16:30
bende 320kbps nın farkını gördükten sonra tum müzik lıstemı yenıledım yalnız mp3 320 ıle flac farkını cok fazla hıssetmedım dınlerken . Bu iş HD film gibi 720p altı ızlemıyorum artık cok kotu geliıyor müzık dınlerkende artık 320lık buluyorum.

darkmoon
16-01-2013, 16:50
eskiden çok kovalardım bu tür müzik kalitesini ama anladımki işler tam anlamıyla böyle yürümüyor arabada farklı evde çok farklı ..

basit bir sennheiser kulaklığın bile kaliteli 5.1 yada 7.1 dual bir modelini almaya kalksan bin tl ben beşyüz tl ona dayanıcak sağlam bir ses kartı 250 tl den başlıyor bunlardan sonra kaliteli bitrate lere sahip müzik dinledinmi tam bir müzik festivali kulağının içinde müzik şenliği oluşuyor bütün sesler kulağının içinde veri kaybı olmadan geziniyor.
şimdi birde titreşimliler çıkmış audio-technica, Denon, Akg nin falan baya iyi..

bunca yıldan aldığım zevk şu istediğin kadar kaliteli müzik dosyan olsun arabanda yada evde kaliteli tesisatın olsun hiç bir zaman zirveye çıkamıyorsun çevresel faktörlerden ötürü çevresel faktörleri elimine etmenin tek yoluda sağlam kaliteli bir kulaklık bana göre..Olay kulağının içinde biticek.

Arabaya dönersek benim zevkim arabada müzik kalitesinden çok artık multimedia zevkine keyfine dönüşdü yani arabada klip izlemek müziğide öyle hem görsel hem sesli olarak dinleyip izlemek. Film izlemek. Tv de bir şeyler izlemek yönünde değişdi çok keyifli ve zevkli bir hale geldi.. bilhassa kapalı yoğun dur kalk trafikde millet aracının içinde oflayıp puflarken telefonunu kurcalarken sağa sola boşboş bakınırken sen arabanda ev havasında tv izleyip film belgesel izleyip keyif yapıyorsun.

ilkercom
16-01-2013, 17:19
dikkat dagıtabilir dikkat et.

Arabada ben de tabletle video çaliyorum. Bazen cocuklara bazen kendime :)

Arabada hi.fi isi zor. 10bin liralik sistem bile hafif kaliyor. Evde ortalama bir sistem bile daha iyi.kulaklik hificilerin sevmediği bisey

darkmoon
16-01-2013, 17:53
dikkat dagıtabilir dikkat et.

Arabada ben de tabletle video çaliyorum. Bazen cocuklara bazen kendime :)

Arabada hi.fi isi zor. 10bin liralik sistem bile hafif kaliyor. Evde ortalama bir sistem bile daha iyi.kulaklik hificilerin sevmediği bisey

dikkat dağıtma olayı doğru mesela şehir içi sadece klip ve köprü trafiğindeysem tv yi açıp haberlere bakıyorum köprü yolunda star atv trt flashtv :) çekiyor zaten dur kalkda olduğun için kaza yapma oranın yok..

onun dışında film falan ancak uzun yolda koyuyorum oda en önemli kısmı bu tr dublajlı yani alt yazıyı okumak için birde ekrana bakarsak vay halimize :) tr dublajlı ve özellikle altını çiziyorum önceden izlediğim bir film ve tekrar izlemekden keyif alıcağım filmleri koydum arabaya.. izlediğim film olduğu için tekrardan ekrana bakmama gerek kalmıyor ara ara göz ucuzyla belli sahnelere baksam yeterli oluyor ses zaten var..:) multimedia olayının öyle detaylı bir olaylarıda var aslen mesela korku gerilim türü filmleri koymadım arabaya hep komedi yada komedi aksiyon, komedi dram tarzı filmler.. yani yolda insanın psikolojisini germiycek filmler. :)

Tablet olayını ben biraz geliştirerek yapdım ama henüz tam bitmedi ilerde fotoları koyarım arka kafalıklara lcd ekra alıcakdım artık o sistemlerin eskidiğini düşündüğüm için arka kafalıklara tablet askısı aldım 2 tane henüz tabletleri almadım :) birde usb vınn dan wifi datığıtıcısı aldım konturlu vınn da alıcam :) yani arabanın tamamen kendine ait internet sistemi olucak.. aldığım wifi datığıtıcıda minnacık kendinden bataryalı bir şey yani kablo elektirk bağlantısına gerek yok arada arabada şarj etmek yetiyor.. önde teyp olduğu için öne tablet düşünmedim ama sonradan keşke teyp almasam öne 7 inçlik şimdiki son kasa mercedes a serilerindede olan ama onlarınkinden daha şık olan tablet tutacakları var onlardan bir tane ön göğse alıp birde ön göğse 7 inçlik bir tablet alabilirdim dedim ama geçdi artık .. :) onu daha öncede yapdığım gibi bir çevirici ile anfiye bağlarsam kulaklık çıkışından en azından iyisi kötüsü tabetteki her şeyi dinleyebilirim arabanın kolonlardan diye düşündüm ama dediğim gibi geçdi artık :)

bende sevmiyordum kulaklığı ama arkadaşda audio-tecnica vardı onda dinledim on numara normal müzik sistemleri yanında sönük kalır sensseir aldım inan evde en son kolonları ne zaman açdım hatırlamıyorum fim bile izliycek olsam yamaha anfiye bağlıyorum salondaki inanılmaz diyebilirim film içindeki çevresel sesler falan sanki filmin içinde gibisin :) işin ekstra artılarıda cabası kimseyi rahatsız etmiyorsun komşulardan şikayet gelmiyor :) her şey kafanın içinde :)

ilkercom
16-01-2013, 18:13
Bende thrust tablet tutucu var ona bagliyorum. One aldigimda zaten tabletin vakumlu tutucusu var. Auxdan teybe giriyorum.

İnterneti telefonun 3g sini kullaniom. Hotspot ozelligi var. Surekli sarjda zaten. Tabletinde arac sarji var.

darkmoon
16-01-2013, 18:37
Bende thrust tablet tutucu var ona bagliyorum. One aldigimda zaten tabletin vakumlu tutucusu var. Auxdan teybe giriyorum.

İnterneti telefonun 3g sini kullaniom. Hotspot ozelligi var. Surekli sarjda zaten. Tabletinde arac sarji var.

ben öyle istemedim benim telinde hotspot u varda.. arabanın kendine ait hemde bağlantı hızı daha yüksek bir modemle dağıtıyım dedim.. ebayda beğendiğim bir tutucu var ama işde geçdi artık teyp almasam alırdım şu tutucudan birde en güzelinden 7 inçlik bir tablet :) teypden daha ekonomiğe gelirdi.

http://gsak2.img.paran.com/sh_int/xenomix_nx3000.jpg

lethaldoze
16-01-2013, 18:55
Bende 320 bit olmasına dikkat ediyorum. Dinlediğim aradığım parçaları 3 siteden aratıyorum. O 3 sitede genelde hep 320 bit oluyor.
Hulkshare
zippyshare
soundcoloud

mimit
16-01-2013, 19:34
konu biraz dallanmış budaklanmış.

çok kısa bir şey söylemek istedim,kablolama :) müzik kaynağında hoparlöre kadar uzanan bu varlıklar bu damarlar be kadar kaliteli olursa o kadar güzel müzik dinleriz, en iyi hoparlörleri de alsanız kablolar kötü ise % 100 verim almayı beklemeyin. Ayrıca Orjinal cd lerin sıkıştırılmış formatlar dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum,bunun için mümkün oldukça cd den müzik dinlemeye çalışıyorum.

darkmoon
16-01-2013, 19:45
konu biraz dallanmış budaklanmış.

çok kısa bir şey söylemek istedim,kablolama :) müzik kaynağında hoparlöre kadar uzanan bu varlıklar bu damarlar be kadar kaliteli olursa o kadar güzel müzik dinleriz, en iyi hoparlörleri de alsanız kablolar kötü ise % 100 verim almayı beklemeyin. Ayrıca Orjinal cd lerin sıkıştırılmış formatlar dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum,bunun için mümkün oldukça cd den müzik dinlemeye çalışıyorum.

arabada o kadar çok etken varki say say bitmez.. arabanın kendinden arabanın orjinalinde kullanılan kaplama malzemelerinden tutun arabanın iç hacmi fabrikanın kolonları konuçlandırdığı yerler kablolama işçilik kullanılan malzeme çalan müzik dosyasına kadar..

Rec.O
16-01-2013, 20:31
Konuyu takıpteyım muzik kalitedıne dıkkat ederım ama 450 460 ları ılk sızde duyuyorum gercekten hoparlör kablodunyn ıncelıgı kalınlıgı bıle fark edermı ?

mimit
16-01-2013, 21:02
Kablo kesinlikle kalite yakalanmasında etken bir parça,kalınlıktan ziyade hoparlör kablolarında esas olan kalite mesela ben aracımda hoparlör kablosu olarak Vibe ın FaltFelx(high definition) ürününü kullandım,bu kablolar yuvarlak şekilde değil yassı şekilde tasarlanmışlar, kablonun iç yapısı da düz yada burma şeklinde değil, örgü şeklinde yani içindeki bakır telleri aynı saç örgüsü gibi örülmüş.Kalın değil ama son derece kullanışlı ve sağlam,iletim daha sağlıklı.