PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Duyarlı Ol. (Lösemi acil kan ihtiyacı)

Mutlu KOÇER
09-02-2012, 14:58
Benimde arkadaşım sayesinde öğrendiğim ve Techturkey'in geçmişte yapılan yardım kampanyalarında yaptıklarını bildiğimdem direkt olarak konu açmak istedim. Eminim ki yanılmıyorumda.

Ege Üniversitesinde Lösemi hastası olan Efe Budak isimli genç kardeşimize Acil olarak B Rh(-) kan aranmaktadır. Hastalığı hakkında bilgisi olanlar Tronbosit şeklinde kanın alındığını bilirler. Maddi durumları yetersiz olduğundan uzun süredir Çocuk Acil bölümünde kalmaktadır.

İrtibat No ve Kişiler :

Erkan : 0554 829 51 76
Mutlu : 0530 286 11 47

Ege Üniversitesi Kan Merkezi
Efe BUDAK (Lösemi Hastası)
B Rh(-)

Kan grubum uyduğundan şuan kan vermeye gidiyorum, konuya yolda ve hastanede takip edeceğim. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler.

Konu Yönetim'den İzinlidir.

Onamdar
09-02-2012, 21:30
faranjit olduğum için antibiyotik kullanıyorum şu an bi sorun olmazsa veriyim yarın
alkolde aldım bugün baya bi sıkıntı olmaz herhalde

Mutlu KOÇER
09-02-2012, 22:16
Çok teşekkür ederim ilgine bugün için sorun yok, ben kendim verdim. Sağlıklı bilgiyi dolduracağın formda ve doktorla görüşmeden sonra kesinlik kazanır, ben yanıltıcı bilgi vermek istemiyorum. En iyisi ben yarın doktor ile görüşeyim.

Tronbosit için isteyebilirler o işlem içinde önceden haber veriyorlar. Gitmeden önce beni ararsan çok sevinirim.

cagri-35
09-02-2012, 23:20
Allah razı olsun Mutlu cidden, bir ara diğer kanlardan verdiğindede takas yapılıyordu onu bir araştır eğer varsa daha çok everen olabilir. Benim A rh+ ben bile veririm alırlarsa. Geçen sefer ege'de bir tanıdık için vermeye çalıştıgımda almamıştı kanımı kolumdaki çizikleri görünce. Benim kedi kendini leopar sandıgından heryerim çizik içinde. Aşılı olsada enfeksiyon riskinden almıyorlar ama gene denerim şansımı.

Kardeşim birde kızılay kan merkezi ile görüşün. Anlaşmalı oldukları hastaneye yardım yapıyorlar konuşulması durumunda,ihtiyaç olan kan bulunamıyorsa sadece form ile istiyorsunuz nakiline kadar onlar yapıyor direk getirip bırakıyorlar. Ama tabi bunda durum aynımı öğrenmek lazım. Bir sıkıntı yaşarsan banada haber verirsin olmadı dayım Kızılay başkanlığı'da yapıyor onun vasıtasıyla belki birşeyler ayarlarız.

Minik kardeşimizede geçmiş olsun.

mert1612
09-02-2012, 23:25
büyük geçmiş olsun kan gurubum tutsa seve seve ama malesef :(

Mutlu KOÇER
10-02-2012, 08:12
@Kardeşim seninde ilgine teşekkür ederim. Doktorla gece yaptığım telefon görüşmesinde kan vermenin belirli aralıklarla, fakat Tronbosit'in ise devamlı olarak yapılması gerektiğini söyledi. Yani işin özü bu kardeşimiz için tronbosit şart.

Ben konuyu güncel tutmaya çalışıcam, çünkü onların haber vermesi, bizimde donör bulmamız gereken bir işlem sırası var. Acil ihtiyaç halinde ben bu başlıktan tekrar yazıcam.

Yardımların için cidden teşekkür ederim.

@Mert sanada teşekkür ederim, verip vermemekden ziyade niyetinden ve çabandan dolayı.

Yinede bir yararım dokunsun düşüncesi olan arkadaşlar kan gurubu her ne olursa olsun, 3 ayda bir Kızılay ve Kan merkezlerine kan verip, aslında hepimizin insani ve vicdani görevini olan bu sorumluluğu yerine getirmesi gerekmekte.

pnrkc
10-02-2012, 08:21
mrb,

aşağıda bilgilerini verdiğim kişiye ulaşıp tüm bilgileri aktarırsanız facebooktaki kan gruplarında duyuru yapıyorlar.

Hastamıza bu şekilde 3 4 ünite kan bulduk .

Melih Serdaroğlu
0505 428 18 75
Melih Serdaroğlu | Facebook (http://www.facebook.com/melihserdarogluu)

Mutlu KOÇER
10-02-2012, 08:25
Teşekkürler pınar, irtibata geçicem Melih beyle.