Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyemin Ingilizce Ogretmeni
Geçenlerde bir gazete gördüğüm haberi paylaşmak istedim ..
İçAnadolu bölge kentlerinde ingilizce eğitim veren devlet okullarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere bir grup ingiliz eğitim görevlisi kentleri ziyarete ve okulları incelemeye gelmiş. Kendilerini karşılayan yerel bölgenin Türk Ingilizce öğretmenleri, heyetle çevirmen aracılığıyla konuşabilmiş ...
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :rolleyes:
Aslında ağlanacak çok bi durum yok düşünceleri çok güzel eğitime destek için yerlerinden kalkıp insanlarımızla iç içe olmaları ama gönül isterdiki üstünde yaşadıkları hayatlarını kazandıkları memleketimizin dilinde bilseler bilmeyi ihtiyaç olarak görsünler.Ogünlerde gelecekte birgün gelecek inşallah:)
Aslında ağlanacak çok bi durum yok düşünceleri çok güzel eğitime destek için yerlerinden kalkıp insanlarımızla iç içe olmaları ama gönül isterdiki üstünde yaşadıkları hayatlarını kazandıkları memleketimizin dilinde bilseler bilmeyi ihtiyaç olarak görsünler.Ogünlerde gelecekte birgün gelecek inşallah:)
Valla hocam bu memlekete kimse öle havadan yardım için gelmedi bugune kadar hep bir cıkar içn geldiler
bence bu gelen ingiliz ögretim görevlileride ya ajnadır yada bizim gençlerimizin aklını karıştırcak tiplerdir:)
mertacar
06-01-2008, 12:40
Türk Ingilizce öğretmenleri, heyetle çevirmen aracılığıyla konuşabilmiş ...
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :rolleyes:
oda gusel :) ıyı barı cevırmen bulmuslar hahaa
bence ağlanıcak halimize gülelim en azından gülmüş oluruz
Sefa_vts
06-01-2008, 14:07
Yalnız daha sonra sen ingilizce gördün üniversitede nasıl atlayamadın hazırlığı diolar buyrun sebep :)
Valla hocam bu memlekete kimse öle havadan yardım için gelmedi bugune kadar hep bir cıkar içn geldiler
bence bu gelen ingiliz ögretim görevlileride ya ajnadır yada bizim gençlerimizin aklını karıştırcak tiplerdir:)
aynen katılıyorum :(:(
AAaahh Ahhh aklıma Salih Erkin geldi. İngilizce öğretmenimizdi. Elimizde kalemlerimiz ingilizce öğreniyoruz sanırdık. Meğer bizim öğrendiğimiz salih erkin ingilizcesiymiş. Hiçbir ingiliz bizi anlamadı bizde hiç bir ingilizce konusanı...
sımdı tugralcım what ıs your name deyınce sen yoksa yatta zorleym dıyenlerdenmısın :D:D:D
yaaa bi konuda geyik çevirme be arkadaşım :D
Valla ilkokulda devlet okulundaydım verdikleri ingilizce sayılar, renkler, klasik diyaloglar falandı... Teyzem ve babam sayesinde ingilizcem iyiydi Allahtan. Ortaokul ve Liseyi özel okulda okuyunca ister istemez ingilizcen çok gelişiyor bunu bilir bunu söylerim. Düz liselerde ve devlet okullarında verilen ingilizcenin çok iyi olmadığı kanısındayım ki kendi teyzemde İngilizce öğretmeni., geçen gün sınav sorularını bilgisayarda yazarken farkettim.
sımdı tugralcım what ıs your name deyınce sen yoksa yatta zorleym dıyenlerdenmısın :D:D:D
the can me bath the
sea can me war ı nasıl okursanız bende öleyim :D
yaaa bi konuda geyik çevirme be arkadaşım :D
Valla ilkokulda devlet okulundaydım verdikleri ingilizce sayılar, renkler, klasik diyaloglar falandı... Teyzem ve babam sayesinde ingilizcem iyiydi Allahtan. Ortaokul ve Liseyi özel okulda okuyunca ister istemez ingilizcen çok gelişiyor bunu bilir bunu söylerim. Düz liselerde ve devlet okullarında verilen ingilizcenin çok iyi olmadığı kanısındayım ki kendi teyzemde İngilizce öğretmeni., geçen gün sınav sorularını bilgisayarda yazarken farkettim.
Efecim ben Anadolu lisesi mezunuyum ve lisemiz bizim yılımızda antalya 2. si idi. Sen düşün bizdeki bedevi bahtıuını :D
Almanci Tane-R
07-01-2008, 00:06
yabancı dil öğretmeni olarak
ne verirsen onu alırsın diyorum :)
walla ben ıngılızce kımya muh. okuyorum...okulda en ıı ıng konusan hoca ıngılızceyı ırak ogrenmıs sankı ben daha bısey demıyorum ....
şöyle örnek vereyim o zmn :)
swissotelde direk american hotel & lodging assuation(ahla) okuyorum. Çoğu öğretmenim swissotelin idari bölümlerinin başı. 9öğretmenden sadece 3ü ingilizceyi iyi biliyor diyebileceğim düzeyde. Öyle ki kimi zaman anlatımlarından sıkılıp dersten çıkıyorum.. Diğerleri hesapta ingilizce öğrenim sunuyorlar ve swissotelde departman başkanlığı yapıyorlar .. :rolleyes:
şöyle örnek vereyim o zmn :)
swissotelde direk american hotel & lodging assuation(ahla) okuyorum. Çoğu öğretmenim swissotelin idari bölümlerinin başı. 9öğretmenden sadece 3ü ingilizceyi iyi biliyor diyebileceğim düzeyde. Öyle ki kimi zaman anlatımlarından sıkılıp dersten çıkıyorum.. Diğerleri hesapta ingilizce öğrenim sunuyorlar ve swissotelde departman başkanlığı yapıyorlar .. :rolleyes:
Senin durum bizim okuldada ne yazıkkı geçerli İleri düzeydeki hocaların bile ingilizcesi ortaokul lise seviyesinde ve birşey öğretmek bir yana insana bildiğini bile unutturuyorlar.Sonuç olarak memleketimizdeki eğitim sisteminin çökermiş hali heryere yansıyor ve şahsımca yapacak pekte birşeyimizi yok el mahkum...
kurslar nası sizce? ing kursları 3 ayda 6 ayda garanti fgalan yazıolar :D
adam gıbı ogretıyosa olur neden olmasın...
Ders alacağınız öğretmenleri yurtdışında veya kıbrısta yaşamış olanlardan seçmeye çalışın.. Tek tavsiyem bu olur ..
Ders alacağınız öğretmenleri yurtdışında veya kıbrısta yaşamış olanlardan seçmeye çalışın.. Tek tavsiyem bu olur ..
ama mumkunse yabancı olmasın...amerikanıda ingilizide avustralyalısıda kanadalısıda insanı hayattan bezdiriyor.ne warsa yurdum insanında war bence yine.
ama mumkunse yabancı olmasın...amerikanıda ingilizide avustralyalısıda kanadalısıda insanı hayattan bezdiriyor.ne warsa yurdum insanında war bence yine.
o da dogru ama bir bakıma ancak sınıf içinde gerçekten öğrenmeye hevesli insanlar varsa yabancı bir öğretmen(TR konuşmanın olmadığı ortamda) pratik anlamında mükemmel bir fırsat.. Sonuçta insanlar ucundan kenarından birşeyler yakalayıp dinledikleri şeyleri anlıyorlar ama kendini ifade etmekte çok zorlanan arkadaşım var.. Ilk yanlışı türkçe düşünüp, ingilizceye çevirerek konuşmaya çalışarak yapıyorlar. Halbuki anladığın gibi ingilizce düşünmek için çabalasalar gayet kolay olacak bu iş.. Ama eğitimin eksikliğinin bir yan etkisi bu işte :o
zaten ben ilk okulu bitirip how are you veya nice to meet you dan başka cümle bilen adam görmedim.ya özel kurslara gideceksin yada kendini geliştireceksin ki 2. seçenek zor olur.benim kelime haznem arkadaşlarıma göre iyidir sebebi ise devamlı bilgisayarda olmam yada oyun oynamam.ama en kısa zamanda bir kursa gitmeyi planlıyorum.kesinlikle lazım bişi ingilizce.
kurslar nası sizce? ing kursları 3 ayda 6 ayda garanti fgalan yazıolar :D
ilkokulu kolejde okudum ... liseyi anadolu meslek lisesinde okudum ... devlet okullarından insan bildiği ingilizceyi unutuyor ...
kurslarlara gülüyorsun ama çok başarılı kurslar var örneğin şuan gittiğim dilkoyu tavsiye ederm ...ben üst kur a gidiyorum biraz daha düzgün konuşmak için sıfırdan başlarsanız 2 tane türk hoca , bi üst kurda 1 türk 1 yabancı hoca sonraki kur larda sırf yabancı hoca hiç türkçe konuşmuyorsun ( her kur 2 ay sürüyor ve sonunda sınav a giriyorsun 70 den aşa alırsan üst kur a geçemiyorsun ) gayet gzl biraz alt yapınız varsa 6 ay içinde dünyann neresine giderseniz gidin kendinizi rahat rahat anlatıcak ing ye sahip oluyorsunuz ( tabi yan gelip yatmıyarak biraz çalışmak lazınm )
bide english time var 2 kur tr de 2 kur londra da oda çok sıkı öğretiyor oda 6 ay gibi bi süre içinde ...
ing öğrenmede şöyle bi durum var kardeşim hacettepe de hazırlığı yarım dönemde bitirdi o kadar rahat burda ama geçen yaz abd ye gittiğinde ilk 1 hafta bocalamış işte yabancı hoca olmasınn avantajı bu konuşma pratiği kazanıyorsunuz .... dilko , english time gibi kurslar tr deki çoğu okuldan daha iyi ing eğitimi veriyor eminim
Low-Rider
08-01-2008, 15:56
kişi öğrenmek istedikten sonra her türlü öğrenir,ortaokuldan beri kolejde okudum hep,üniversitemde ingilizce eğitim(aslında alayı türkçe:)) veriyor ve babam da özel bir okulda yabancı diller bölüm başkanı fakat ingilizceyi hiç bir zaman sevmediğim için üstüne düşüpte öğrenme hevesim olmadı hiç.
kendimi verebilseydim ingilziceye çatır çatır öğrenmek için bir çok imkanım vardı,şimdi ise internette gezinip okudumu anlıcak yazışıcak kadar var :p
okduğum okullarda çok çok iyi ingilizce eğitimi yoktu ama arkadaşlarım arasından kendini geliştirip şu anda gayet güzel ana dili gibi konuşan kişiler var aynı şey üniversite de ki arkadaşlarım çinde geçerli.
devlet okullarında ki durum daha vahim,en azından özel okullara hocaları seçerek alıyorlar.annem de ingilizce öğretmeniydi devlette çalıştı uzun yıllar ama ingilizce bilmiyordu nerdeyse :)
orta okulda ingilizce derslerine edebiyat hocası girerdi derslere bizim gibi geceden çalışırdı ertesi gün bize dersi anlatırdı böyle potansiyeli olan bir ülkede ingilizce öğretmenlerinin ingilizlerle tercüman aracılığıyla konuşması normal hemde çok.