Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk aracım olarak hangi aracı almalıyım?
Merhaba,
İlk aracımı alacağım ve size danışmak istiyorum;
Avusturya / Viyanadayım burada Almanca konuşuluyor ve alman arabaları başta olmak üzere ucuz.Şöför değilim sürücüyüm hızı ve modifikasyonu seviyorum. Burada egzost serbest yani ses olarak o yüzden sesi beni tatmin edecek bir araç düşünüyorum.
Honda'yı çok seviyorum ve Honda yanım ağır basıyor ama yanlama zevkinide yaşamak istiyorum BMW ile. Benim için konsol görünümü ve ses çok önemli yani iç dizaynada dikkat ediyorum, ayrıca parçasını bulmam kolay olarak ve modifikasyonu kolay yapabileceğim (öğrenciyiz ucuz bir şekilde :D) birşey düşünüyorum.
Benim tahmini araç listem şu şekilde siz ne önerirsiniz?
Honda Civic SI (EG)
Honda Civic VTI (EG)
Honda Civic ep2
CRX DEL-SOL yada ESI
200SX
BMW 325i veya 328i (e36)
Toyota Celica
AUDI A4 2.6 quattro
AUDI TT
VolksWagen GOLF (mk3,mk4)
Toyota AE86
Toyota AE101
bu araçlar burada 1000 € ile 3000 € arası yani Türkiyem'e göre baya ucuz, eğer eklemek istediğiniz araçlar varsa konu altından da yazabilirsiniz, hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bu arada aldığım araca daha sonra ufak ufak üflemeyide düşünüyorum.
driftboy
10-02-2012, 21:50
Ahh ahh o imkanlar bizde olcaktı kii... :)
Bana kalırsa önce önden çeker bişeyler al, bu si yada delsol olabilir. daha sonra arkadan itere geçipte daha sıkı bişeyler alabilirsin..
ClioRs182
10-02-2012, 21:52
İlk başta Si ile 325i yi düşünürüm ben olsam bmw alırım onun verdiği keyfi hiç bir araç vermiyor gerçekten bi yandanda hondanın o muhteşem vtec sesi cezbediyo beni :D
Ahh ahh o imkanlar bizde olcaktı kii... :)
Bana kalırsa önce önden çeker bişeyler al, bu si yada delsol olabilir. daha sonra arkadan itere geçipte daha sıkı bişeyler alabilirsin..
Bende o şekilde düşünüyorum, SI alıp spoon jant,4-2-1 headers,aem v2,supersprint yada düz boru yapıp binmeyi düşünüyorum ama işte BMW haciminide yaşamak istiyorum..
İlk başta Si ile 325i yi düşünürüm ben olsam bmw alırım onun verdiği keyfi hiç bir araç vermiyor gerçekten bi yandanda hondanın o muhteşem vtec sesi cezbediyo beni :D
Aslında Clio RSlerde sanırım 3000 € başlıyor onuda düşünebilirim.
edit: bu arada aldığım araca daha sonra ufak ufak üflemeyide düşünüyorum
driftboy
10-02-2012, 21:55
ama şöyle bişeyde var, tamam araba sürmeyi biliyosundur filan ona diyecegim yok ama hani 3.25 veya 3,28 'den bahsediyoruz, ufak bi ani gaz tepkisinde arabanın kıçını yanında bulabilirsin.. Daha pasif, daha yavaş arabalarla başlamalısın bence..
ama şöyle bişeyde var, tamam araba sürmeyi biliyosundur filan ona diyecegim yok ama hani 3.25 veya 3,28 'den bahsediyoruz, ufak bi ani gaz tepkisinde arabanın kıçını yanında bulabilirsin.. Daha pasif, daha yavaş arabalarla başlamalısın bence..
Aynen onu göz önünde bulunduruyorum, tecrübem yok o yüzden korkutuyor beni, yoksa listeye Supra'yıda eklemeyi düşünüyordum.
driftboy
10-02-2012, 21:59
yaa şimdi imkan var sonuçta, bin hepsine.. 3000 5000 euro'lara kral arabalara binebilirsin. Ama bide bu işin kavrulma durumu var, unutma herkes sürücü olabilir ama herkes şöför olamaz. gider atıyorum ferrariyle trafiğe çıkmaya başlarsan daha yeni arabaya binmeye başlamışken birine sinirlenirsin geçmek istersin bi oturursun gaza öndeki arabanın içinde alırsın nefesini.. Hani en az bi 6 7 ay ne kadar basarsanda bas gitmeyecek ama bi yandanda üzmeyecek bişeylere binmelisin.. Benim doğrum bu yani ve mantıklıda..
yaa şimdi imkan var sonuçta, bin hepsine.. 3000 5000 euro'lara kral arabalara binebilirsin. Ama bide bu işin kavrulma durumu var, unutma herkes sürücü olabilir ama herkes şöför olamaz. gider atıyorum ferrariyle trafiğe çıkmaya başlarsan daha yeni arabaya binmeye başlamışken birine sinirlenirsin geçmek istersin bi oturursun gaza öndeki arabanın içinde alırsın nefesini.. Hani en az bi 6 7 ay ne kadar basarsanda bas gitmeyecek ama bi yandanda üzmeyecek bişeylere binmelisin.. Benim doğrum bu yani ve mantıklıda..
Aynen o şekilde düşünüyorum o yüzden buraya açtım konuyu, ama dediğin gibi üzmeyecek birşeyde istiyorum :)
driftboy
10-02-2012, 22:03
Sı yada del-sol iyidir bunların arasında.. ;) Ep2 de olabilir..
Sı yada del-sol iyidir bunların arasında.. ;) Ep2 de olabilir..
Eyvallah vti EG'yide ekledım o araçta 2000 ile 5000 arası.
doncarlo
10-02-2012, 22:07
Fiat Coupe'ye ne dersin fiyatları 1000 - 2000 avro arasında 2.0 kap birtane bence.
driftboy
10-02-2012, 22:08
Ya işte dedigim gibi önden çeker bişeyler daha iyi olur.. Yada ne kadar gaza oturursan otur arabanın götü gelmeyecek bişey :D 3.16 filan olabilir :)
Fiat Coupe'ye ne dersin fiyatları 1000 - 2000 avro arasında 2.0 kap birtane bence.
Düşündüm fiyatıda çok uygun ama o araç bana çirkin geliyor:o
Ya işte dedigim gibi önden çeker bişeyler daha iyi olur.. Yada ne kadar gaza oturursan otur arabanın götü gelmeyecek bişey :D 3.16 filan olabilir :)
Eyvallah :)
sıralı 6 silindir diyorum diğerleri boş
Ben olsam 225 lik TT alırdım.
Model yıllarını da yazarsan iyi olur. Mesela hangi Celica? Orada bana üflemelik araç olarak A4 takıldı gözüme...
Model yıllarını da yazarsan iyi olur. Mesela hangi Celica? Orada bana üflemelik araç olarak A4 takıldı gözüme...
Hemen hemen hepsi EP ve TT hariç -2000 model Celica 94
Hemen hemen hepsi EP ve TT hariç -2000 model Celica 94
Kolayca üfleyip gezmek istiyorsan 325. Atmosferik yüklemek istersen EG VTI. Standart hali ile gazlayabiliym diyorsan TT veya A4. Uğraşiym ve uğraçlarımın sonunda karşıaına geçip sigara içebileceğim bir arabam olsun diyorsan AE86.
MehmetCanA.
10-02-2012, 22:26
3.30 e46 al. Boş arazide arabayı keşfedersin. Şuan kısaltması aklıma gelmedi ama arabanın kıçını savurmasını engelleyen bi olay var. Boş arazide devre dışı eder, trafikte aktif edersin arabayı öğrenene kadar. Hiç bişeycikler olmaz :)
Kolayca üfleyip gezmek istiyorsan 325. Atmosferik yüklemek istersen EG VTI. Standart hali ile gazlayabiliym diyorsan TT veya A4. Uğraşiym ve uğraçlarımın sonunda karşıaına geçip sigara içebileceğim bir arabam olsun diyorsan AE86.
Üflemek için çok erken benim için öğrenci bütçesi vs. göz önünde bulundurarak.
3.30 e46 al. Boş arazide arabayı keşfedersin. Şuan kısaltması aklıma gelmedi ama arabanın kıçını savurmasını engelleyen bi olay var. Boş arazide devre dışı eder, trafikte aktif edersin arabayı öğrenene kadar. Hiç bişeycikler olmaz :)
Oda düşünülebilir aslında ama dediğim gibi tecrübe yok daha malesef :o
sıralı 6 silindir diyorum diğerleri boş
Diğerleri :soru:
Ben olsam 225 lik TT alırdım.
TT tatmin edebilecek mi diye düşününmüyor değilim.
eg vtec iyidir.
Sanırım en sonunda o olarak :)
kickbuttowski
10-02-2012, 22:37
Avusturyada benzin fiyatlarindan haberiniz yok heralde :D
Eger ilk arabaniz olacaksa kesinlikle honda secmeyin.. Yol tutusu ve fren adina hicbirsey yok civiclerde.. ama derseniz ki ben arabaya verdigim parayi bir set coille bir set brembo frene veririm o ayri...
Diger taraftan benzine haftada 40-50 euro vermek zor gelecekse hacimlilerdende uzak durun.. Benim tavsiyem yol tutusu iyi frenleri iyi ekonomik bir araba almaniz..
Edit: birde audi filan yazmissin aman diyim uflemeyip puflemeyi birak yillik bakimi bile dert olur benden soylemesi..
Birde sen gecen hafta viyanada stephanplatzin yerini sordugum kisimisin? O adanaliyim demisti gerci..
Eger ilk arabaniz olacaksa kesinlikle honda secmeyin.. Yol tutusu ve fren adina hicbirsey yok civiclerde.. ama derseniz ki ben arabaya verdigim parayi bir set coille bir set brembo frene veririm o ayri...
Diger taraftan benzine haftada 40-50 euro vermek zor gelecekse hacimlilerdende uzak durun.. Benim tavsiyem yol tutusu iyi frenleri iyi ekonomik bir araba almaniz..
1.278 € olması lazım en son.
kickbuttowski
10-02-2012, 22:47
Birde avusturyanin sahhibinden.comu hangi sitedir? Ae86 ariyorum ama buralrda istedigim gibisi yok belki orda bulurum..
Birde avusturyanin sahhibinden.comu hangi sitedir? Ae86 ariyorum ama buralrda istedigim gibisi yok belki orda bulurum..
Biz siteden değil zaten Avusturyada bizim pazar günü gibi büyük bir satıcı yeri var oradan bakıyoruz AE86 düzgün hiç yok zaten buradada aşırı yorgun uzun süre aradım ben orada ama malesef.
22b STI al yada eskilerden bi skyline
emre erdana
10-02-2012, 22:49
Aynen onu göz önünde bulunduruyorum, tecrübem yok o yüzden korkutuyor beni, yoksa listeye Supra'yıda eklemeyi düşünüyordum.
vay anasını supradamı 1000 3000 arası benim sana tavsiyem eg vtec olacak başlangıç için arkadan itiş aracı bence biraz direksiyonda ustalaşma seviyesine gelince tercih et derim ben uzun zamandır araç kullanıyorum ama ilk arkadan itiş aracımda baya zorluk çektim ve zarar geleceği için sattım açıkcası
22b STI al
Malesef ona param yetmez :(
vay anasını supradamı 1000 3000 arası benim sana tavsiyem eg vtec olacak başlangıç için arkadan itiş aracı bence biraz direksiyonda ustalaşma seviyesine gelince tercih et derim ben uzun zamandır araç kullanıyorum ama ilk arkadan itiş aracımda baya zorluk çektim ve zarar geleceği için sattım açıkcası
Yok Supralar 5000 ile 18.000 arasi otomatikten stock vs. değişiyor supralar, buralarda fazla suprada yok.
hacimden sasma derim kardesim.
hacimden sasma derim kardesim.
Ama o hacimi ben kaldırabilecek miyim :soru:
3.28 ci al derim ...
Görüş için teşekkürler.. devam..
Hazir ucuz alabiliyorken burada binmesi zor arabalardan al. Oradaki bakim-benzin-sigorta masraflarini bilmiyorum ama hacimli Audi quattro ya da 6 silindir BMW bence guzel.
Hazir ucuz alabiliyorken burada binmesi zor arabalardan al. Oradaki bakim-benzin-sigorta masraflarini bilmiyorum ama hacimli Audi quattro ya da 6 silindir BMW bence guzel.
Düşündüm ama tecrübe kazandıktan sonrada bunları alabileceğime inanıyorum.
Önce si la başlayın derim hem biraz tecrübe kazanırsınız hemde biraz kurcalarsınız.
Önce si la başlayın derim hem biraz tecrübe kazanırsınız hemde biraz kurcalarsınız.
Eyvallah devam..
Ö.öztüRk
11-02-2012, 16:01
japon'la başla bencee
Japon akımı bastırıyor :)
Edit: birde audi filan yazmissin aman diyim uflemeyip puflemeyi birak yillik bakimi bile dert olur benden soylemesi..
Birde sen gecen hafta viyanada stephanplatzin yerini sordugum kisimisin? O adanaliyim demisti gerci..
Yok ben o değilim ben şuan Mersin deyim
mad_max1978
11-02-2012, 21:10
ben olsam polemiğe girmez tt alırdım
ben olsam polemiğe girmez tt alırdım
TT aslında o kadar masraf edip honda kadar tatmin edecek mi bilmıyorum:soru:
bu arada 200SX eklendi..
bence beni alin geleyim oraya ortak bir m3 e girelim :D
GokhanE.
17-02-2012, 22:54
Avusturya yı bilmiyorum,ama orası da Almanya gibiyse eğer düşük araba fiyatlarına aldanmadan önce bulundugun ülkede araç işçilik fiyatlarını da öğrenip buna göre en sorunsuz aracı seçmeye çalış bence.Gözümün önünde 800 euroluk aracın alt muhafazasını değiştirmek için 500 euro fiyat istediler. :)
hirpalanmamis bir e36 328i bulursan agir bakimi gelincede satarim diyorsan al, avrupada bakim isi ciddi paralar gercekten
bencede yorulmamışş e36 328 bulursan almanı tavsiye ederim alıştın mı satamaz hala gelirsin emin ol...
mekanik vs öğrenmek istiyorsan fransızlardan başla sorun yaşamayım keyifle bineyim diyorsan listen gayet iyi ama biraz yavaş arabalardan başla
Honda Civic SI (EG)
Honda Civic VTI (EG)
Honda Civic ep2
CRX DEL-SOL yada ESI
200SX
BMW 325i veya 328i (e36)
Toyota Celica
AUDI A4 2.6 quattro
AUDI TT
Toyota AE86
alman almani öneririm, parca derdin olmaz. türkiye deyil orasi, heryerde honda parcasi bulamiya bilirsin. VAG grubuna bak 1.8t en mantiklisi olucak. yüksek hacimden uzak dur, cok yakar.
bide 3000 euroya TT bulursan bana 2 tane ayir gelip aliyim. ( almanya dayim )
Trance-R
18-02-2012, 17:46
VAG 1.8T ... en iyi seçim :)
yigitblr
18-02-2012, 21:19
bencede almanla başlamalısınız işe. GOLF ya da A3 olabilir bence ilk araba olarak
Erdem K.
20-02-2012, 07:13
seçenekler içindeki audi TT tercih edilmeli...
Avusturya yı bilmiyorum,ama orası da Almanya gibiyse eğer düşük araba fiyatlarına aldanmadan önce bulundugun ülkede araç işçilik fiyatlarını da öğrenip buna göre en sorunsuz aracı seçmeye çalış bence.Gözümün önünde 800 euroluk aracın alt muhafazasını değiştirmek için 500 euro fiyat istediler. :)
Ben ucuz alıp kendimi mekanik konusunda geliştirmek istiyorum mesela ucuz alıp bi hondata alıp programlanabilir beyin sistemleri üzerinde geliştirme yapmayı düşünüyorum.
hirpalanmamis bir e36 328i bulursan agir bakimi gelincede satarim diyorsan al, avrupada bakim isi ciddi paralar gercekten
bencede yorulmamışş e36 328 bulursan almanı tavsiye ederim alıştın mı satamaz hala gelirsin emin ol...
RWD araçları tecrübem olmadığı için korkuyorum.
mekanik vs öğrenmek istiyorsan fransızlardan başla sorun yaşamayım keyifle bineyim diyorsan listen gayet iyi ama biraz yavaş arabalardan başla
bilmediğimden soruyorum neden fransızlardan?
Honda Civic SI (EG)
Honda Civic VTI (EG)
Honda Civic ep2
CRX DEL-SOL yada ESI
200SX
BMW 325i veya 328i (e36)
Toyota Celica
AUDI A4 2.6 quattro
AUDI TT
Toyota AE86
alman almani öneririm, parca derdin olmaz. türkiye deyil orasi, heryerde honda parcasi bulamiya bilirsin. VAG grubuna bak 1.8t en mantiklisi olucak. yüksek hacimden uzak dur, cok yakar.
bide 3000 euroya TT bulursan bana 2 tane ayir gelip aliyim. ( almanya dayim )
Abi şuan yorgunlar 3500den başlayıp (99 modeller) 8000e kadar gidiyor.
VAG 1.8T ... en iyi seçim :)
bencede almanla başlamalısınız işe. GOLF ya da A3 olabilir bence ilk araba olarak
Evet yere basıp keyif düşünmüyor değilim.
seçenekler içindeki audi TT tercih edilmeli...
Eyvallah, ama yüksek fiyata(diğerlerine göre) alıp modifikasyon yapamayacağım anca keyif için olabilir.
Abi şuan yorgunlar 3500den başlayıp (99 modeller) 8000e kadar gidiyor.
1-2 link varsa, yolarmisin.
1.8t ile ilgilenirsen elimde 2 tane var,
1-) A4 97 model 1.8T AEB kodlu motor.
2-) seat leon4 1.8t ARY 180 ps (90000km)
ayrica;
t3/t4 turbo 440cc enjeksiyonlar, emme /eksoz manifoltu , turbo sonrasi borular. turbo icin yag ve su borulari. elimde mevcut, al tak seklinde. istersen komple verebilrim.
onurgoyunc
20-02-2012, 13:17
@semihx;
fiyatlar 3000 euro altiysa arkadas ilgilenmezse ben ilgileneyim :)
1-2 link varsa, yolarmisin.
1.8t ile ilgilenirsen elimde 2 tane var,
1-) A4 97 model 1.8T AEB kodlu motor.
2-) seat leon4 1.8t ARY 180 ps (90000km)
ayrica;
t3/t4 turbo 440cc enjeksiyonlar, emme /eksoz manifoltu , turbo sonrasi borular. turbo icin yag ve su borulari. elimde mevcut, al tak seklinde. istersen komple verebilrim.
Abi pazarda denk geldik, autoscout24 var normalde biliyorsundur orada fazladan koyuyorlar bizim sahibinden.com gibi ama pazarda yakaladın mı dibine kadar düşürüyorsun, abi araçlar için detaylı pm alabilir miyim?
orjinal halde a4 ü 2000 euro ya veririm,
proje arabasi olarak almistim, su aralar zaman sorunum var, 9 ayda toplam 20 saat anca bakabildim. garajda yatiyor. 1.8t AEB motor var üzerinde , aldigimda turbo arizaliydi, yeni turbo + turbonun yag hatti yeniledim. chipleyip yaklasik 3-4 ay o sekilde bindim. plaka imzamdaki ismin kisaltilmisi ( oglumun ismi )
190 ps yetmeyince turbo deyisikliyine gttim.
yapilanlar: t3/t4 turbo var üzerinde suan, su ve yag hatti baglandi, kat iptal edildi. hava ölcerin capi genisletildi.
yapilmasi gerekenler ; eksoz sona kadar cekilicek, enjektörler takilip , ayar yapilcak.
üzerindeki parcalarla da 3000 euroya olur.
http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=72218656.jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=a4turbo.jpg&res=medium
seat leon4 ( cupra ) a kendim biniyorum, ARY motor kodlu orjinali 180ps ( suan chip li 220 ps) ve 4 ceker. teknik olarak TT Sline quattro nun birebir aynisi. bikat , k03s turbo , 4 ceker (haldex). orjinal 90000 km de. LPG li. bunuda 6500 euroya veririm.
http://desmond.imageshack.us/Himg27/scaled.php?server=27&filename=leonko.jpg&res=medium
ilgilenirsen pm at daha ayrintili konusuruz.
orjinal halde a4 ü 2000 euro ya veririm,
proje arabasi olarak almistim, su aralar zaman sorunum var, 9 ayda toplam 20 saat anca bakabildim. garajda yatiyor. 1.8t AEB motor var üzerinde , aldigimda turbo arizaliydi, yeni turbo + turbonun yag hatti yeniledim. chipleyip yaklasik 3-4 ay o sekilde bindim. plaka imzamdaki ismin kisaltilmisi ( oglumun ismi )
190 ps yetmeyince turbo deyisikliyine gttim.
yapilanlar: t3/t4 turbo var üzerinde suan, su ve yag hatti baglandi, kat iptal edildi. hava ölcerin capi genisletildi.
yapilmasi gerekenler ; eksoz sona kadar cekilicek, enjektörler takilip , ayar yapilcak.
üzerindeki parcalarla da 3000 euroya olur.
http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=72218656.jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=a4turbo.jpg&res=medium
seat leon4 ( cupra ) a kendim biniyorum, ARY motor kodlu orjinali 180ps ( suan chip li 220 ps) ve 4 ceker. teknik olarak TT Sline quattro nun birebir aynisi. bikat , k03s turbo , 4 ceker (haldex). orjinal 90000 km de. LPG li. bunuda 6500 euroya veririm.
http://desmond.imageshack.us/Himg27/scaled.php?server=27&filename=leonko.jpg&res=medium
ilgilenirsen pm at daha ayrintili konusuruz.
Eyvallah abi ben bi bütçemi çıkartayım, çünki 800 € EG alıp 4000 € masrafı gözden çıkardım tekrar planlarımı yaptıktan sonra sana dönerim, bu arada cupra ya neden lpg taktırdın
benzin fiyatlarinin sonu yok, durmadan artiyor. LPG daha uygun benim icin, performanstan bi kayip anlamadim , benzinli gibi gidiyor.
neyse... sözün özü ; hizli bi araba icin tavsiyem, vag grubu 1.8t. yok daha uygun istersen fiat punto GT yada opel e bakabilirsin c16xe yada x16xe kodlu corsab gsi , tigra cinsi bi arac.
kolay gelsin