PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik ?

0k4N
11-02-2012, 18:34
Abilerim kardeşlerim konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama bu ara sıkıntılarım var paylaşmak ve fikir almak istiyorum özellikle askerliğini yapmış olanlardan :)

Şimdi 20 yaşındayım Açıktan Muhasebe finansman okuyorum Lise bu yıl bitmez seneye de belki biter 2 yıla ancak liseyi bitirebilirim çünkü okula gitmediğimden eksik derslerim var krediyi topkladım sayılır ama o dersleri vermem gerekiyor :)

Askerliğimi tecil ettirip liseyi bitirdikten sonra açıktan dandik bi bölümü 4 yıllık üniversite mi okumalıyım hem 5 ay yaparım hemde o zamana kadar askerlik düşer belki
Yoksa hiç uğraşmadan gidip 15 ay yapıp gelmelimiyim açıkcası karar veremedim .Arkadaşlarımın çogu tecil ettirdi kimse gitmiyor askere ben ne yapsam bilmiyorm :confused:

Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınıza :)

63owen63
11-02-2012, 18:51
Üniversite egitiminin hep ''farkındalık sahibi olmak, kendine yatırım '' olsun diye olması gerektigini düşünürdüm.

Askere gittim geldim '' sırf askerlik icin bile okunur .''

Oku, git gel, dua edersin.

Osman Bahadır
11-02-2012, 18:54
Sana katacağı diğer tüm artıları, avantajları bir yana bıraksak bile sırf 10 ay daha az askerlik yapmak için bile kesinlikle açıköğretim falan birşeyler bitirmelisin. Yok, bunu yapmaz da biran önce aradan çıksın diye uzun dönem gidersen, burada yazılanları hatırlar, kafanı nöbet kulübesinin duvarlarına vurursun.

lnd_samet
11-02-2012, 18:55
liseyi niye bu kadar uzattın onu sorayım öncelikle?

üniyi dışarıdan 4 yılda bitirmek için hakkaten çalışman lazım bunu bilmelisin
yoksa git askere 15 ay vah tüh edersin ama biter geçer en azından hayatın boyunca karşına cıkmaz bari

0k4N
11-02-2012, 18:59
Cvplarınız için teşekkür ediyorum öncelikle . Lise 1 e gittim sınıfta kalınca evdekilerle oturup konuştum okulu bırakıp acıktan okuyup en azından bi meslek sahibi olman senin için daha iyidir dediler ortak noktayı bulduk ve acıktan okumaya bu aradada çalışmaya başladım . Şimdi askerde 2 tane kuzenim var 2 side ne yap ne et oku askere 15 sakın gelme diyorlar açıkcası korkar oldum yani cidden zaman geçmiyormu 15 bitmek bilmezmi gibi sorular geliyor aklıma . ne yapsam bilemedim

egeturbo
11-02-2012, 20:44
okulu kaçamak olarak düşünme sakın emin ol 15 ay yapmaya gittiğinde keşke okusaydım diyeceksin emin ol ben lise mezunuyum üniversiteye kıçı kırık hayaller yüzünden gitmedim ve şuan askerim belki trnin en rahat yerindeyim ama keşke o üniversiteye gidip bişiler öğrenseydim olgunlaşsaydım diye kafamı duvarlara vuruyorum

Omak
11-02-2012, 20:50
aynen sırf askerlik için yine okunur. ahh şöyle öğrencilere 1 haftalık kontenjan açsalar en alt devrelerin yanına 1 hafta gidip baksalar bak nasıl okuyorlar.

mad_max1978
11-02-2012, 20:53
10 ay daha kısa askerlik yapmak için 10 yıl bile olsa gene okurdum.

typermelih
11-02-2012, 20:57
sana şukadarını söyleyim spor akademisinden mezunum 15 yıl body yaptım citti kaslıyımdır ve şuan 33 yaşındayım askere 24 yaşında gittim citti iyiydim herşeyimle o şekilde 5 ay 5 gün askerlik yaptım yani 155 güne denk geliyor ve sanırım bunun 55 günü anneme hergün en az 10 kez telefon açıp beni burdan kurtarın diye ağladığım günleri hiç umutmam,onagöre ister oku ister okuma karar sizin

arabasızadam
11-02-2012, 21:01
Ben 15 ay askerlik yaptım kardeşim tavsiye etmiyorum açıktan okuyabiliyosan sadece askerlik için bitir derim ama bitiremiceksende fazla uzatmadan git derim yaş geçtikte dahada zor geliyo .

gurkanerkan
11-02-2012, 21:10
Sanırım soru işareti kalmamıştır :D Benim içinde faydalı bir konu oldu. Tam gaz okumaya devam:icon_tup:

bora1311
11-02-2012, 21:15
ne yap et 4 yıllık universite bitirip askerlik yap...

Omak
11-02-2012, 21:19
Sanırım soru işareti kalmamıştır :D Benim içinde faydalı bir konu oldu. Tam gaz okumaya devam:icon_tup:

tam gaz ne okuyamıyorsanız chip attırın düz boru çektirin bişi yapın işte :hahaha:
anlatsam inanmazsınız :icon_tup:

bskone
11-02-2012, 21:19
okuma imkanın varsa oku öyle git askere ya kısa dönem 5 ay yaparsın yada uzun dönem asttegmen olarak yapar para kazanırsın askerde bizim dönemizde asttegmenler güzel para alıyorlardı. yinede karar senin

0k4N
11-02-2012, 21:36
Teşekkür ederim hepinize

İyice aklım karıştı gitmiyecem galiba gidip okumaya çalışıcam geçte olsa 5 ay gitmek en mantıklısı galiba .