Orijinalini görmek için tıklayınız : garanti dahilinde araç değişimi yardım...
arkadaşlar selam
başıma gelen olayın kısa özeti...
5000 km deki aracım arıza yaptı ve 29 iş günü serviste kaldı. bu süre zarfında bayii tarafından muadili bir araç verildi.29'uncu gün aracı teslim aldım. ancak tekrar aynı sebepten araç arızalandı ve çekiciyle servise gitmek zorunda kaldı. aracın değişimi talebinde bulundum. bayii tarafından olumlu yanıt geldi ve ana merkeze talebimizin iletildiğini yüzde 90 aracın değiştirileceğini söylediler. tekrardan muadili başka bir araç verdiler. şu an onu kullanmaktayım.
1 - aracı banka kredisi ile aldığımdan araç değişimi gerçekleştiğinde aracın ruhsatı ve benzeri şeyler değişeceğinden banka ile bir problem yaşar mıyım?
2 - yeni araç yeni plaka ile mi teslim edilir eski plaka yeni araca devir mi edilir?
daha doğrusu eski plaka mı isteme şansım olabilir mi?
3 - henüz yeni aracın siparişi verilmedi. verildiği takdirde 2 - 3 ay içerisinde ancak gelir. bu süre zarfında bana verilen şu an kullanmakta olduğum aracı geri isteme hakları var mıdır?
tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum...
yusufbatırel
13-02-2012, 11:41
nerden ne aldın ne arızası yaptı
arabanın modeli ne idi? golf yazıyor ama hangisi dizel mi tsi mı?
Serencebey
13-02-2012, 12:11
araba 2-3 aya gelecek diyorsa kesin VW'dir :D
Yeni plakan olacak ruhsatta devir olcak
+ verdikleri aracı muhtemelen geri alacaklar , şuan kullandığınızı yani
araç benzinli :) araç en başında sabahları ilk marşta çalışmama gibi bir problem ile servise gitti. ikinci gidişinde araç hiç çalışmıyordu ve motor tamamen dağılmıştı. pistonlar vb...
1. Bu sık yaşanan bir durumdur. Bayinizin plakacısı ruhsat üzerindeki işlemleri halledecektir. Ancak tekrar vekalet vermeniz gerekebilir. Zaten ruhsat üzerinde banka kredisine dair bir ibare olmaması lazım şu an.
2. Plakanız değişecektir. Sizden geri alınan aracı distribütör/bayii tekrar değerlendirecektir. Tabi ruhsatında 'ayıplı mal' ibaresiyle. O yüzden plakası büyük ihtimal üzerinde kalacaktır.
3. Beklenilen araç geri verilen araçla aynı donanım ve motor seviyesindeyse tahsis edilen geçici araç sizde kalabilir. Bu hakkınız mevcut. Ama bu geçici araç bayi tarafından tedarik edildiğinden ve bayi distribütör gibi güçlü olmadığından ilk etapta zorluk çıkarabilir. Bayi normalde size verdiği geçici aracın kira ücretini distribütörden alır ancak distribütör de kuş kadar bir ücretten bayiye ödeme yapar. Bu yüzden pek sıcak yaklaşmayabilirler.
Geçmiş olsun
araç benzinli :)
baya detaylı bir açıklama olmuş :D :D :D
Ahmet Saraçoğlu
13-02-2012, 16:54
Benzer durumlarda bayi ile mahkemelik olan , olumsuz yanıt sonucu isyan edip durumu anlatan yazılar yapıştırıp arabayı bayiye terkeden tüketiciler var tr de.Siz hiçdeğilse değişime olumlu cevap alabilmişsiniz.Plaka ruhsat teferruat , kendileri hallederlrer...Şimdiden geçmiş olsun.
http://forum.donanimhaber.com/m_55968447/tm.htm
:D:D
O olayların detaylarını bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
:) golf highline 1.4 tsi 160 hp dsg
vw bu 1.4 tsi çıkarmakla iyi mi etti kötü mü etti acep?
geçmiş olsun bu arada.
bartubasot
14-02-2012, 09:20
Her türlü araç talebinde devam edin ancak aynı sorundan 3 kez servise girdiği zaman değişim gerçekleşiyor ama belliki sizin aracınızda çözemedikleri baya bir şey var.
Değişim olayına gelince 1 ay önce arkadaşım 2 haftalık koşuşturma sürecinde borusan oto'ya range rover sport'u arızasından dolayı 12.000kmde verip 0km x6 aldı ama uğraşın biraz bol şans:)
arıza neydi? yaw ağzından sözler kerpetenle alınıyor.. biraz detaylı anlat yahu :D
arıza neydi? yaw ağzından sözler kerpetenle alınıyor.. biraz detaylı anlat yahu :D
anlattım ya arkadaşım :)
araç ilk marşta çalışmama problemi sebebiyle servise gitti. 29 iş günü serviste kaldı. bu süre zarfında marş motorundan tut termostatına kadar bütün parçaları değişti. 29 iş günü sonunda problem giderildi denilerek aracı bize teslim ettiler. aracımıza kavuşmanın verdiği sevinçle evimize geldik :) ancak ertesi sabah araç bırak ilk marşta çalışmayı , bu sefer hiç marş almıyordu. servisten çekici çağırıp güç bela yükleyip geri gönderdik. değişimini talep ettik :) servisten bize söylenen aracın motorunun tamamen bitik olduğu 2 piston kolunun kırık olduğu :)
geçmiş olsun..
edit: şimdi aklıma geldi. madem motor bitik, neden sandık motor getirtmiyorlar da komple arabayı değiştiriyorlar?
vw böyle mantıksız bir iş yapmazdı..
onursumer
14-02-2012, 12:14
motor nasıl bitiyor bu nasıl bi uretim hatası ya :D
geçmiş olsun..
edit: şimdi aklıma geldi. madem motor bitik, neden sandık motor getirtmiyorlar da komple arabayı değiştiriyorlar?
vw böyle mantıksız bir iş yapmazdı..
abi bence müşteri memnuniyeti adı altında istenirse değişmesi gerekir
sıfır km araba alıp kim serviste sürekli yatıp kurcalanmasını isterki
ama vw nin boyle birşey yapması şaşırttı valla beni normalde sandık motor koyup gondermeleri lazım :D
Low-Rider
14-02-2012, 12:21
ne kadar sorunlu bir marka haline geldi vw
agresif büyücem diye çatlıyor patlıyor bütün motorları
Day Walker
14-02-2012, 12:36
ne kadar sorunlu bir marka haline geldi vw
agresif büyücem diye çatlıyor patlıyor bütün motorları
hacı o kadar turboyu süperchargeri bize taksalr bizde çatlar patlarız. şaka bi yana
geçmiş olsun umarım aracınız sıkıntısız değişir benim nacizane tavsiyem hiç vw almayıp hemen başka bi markaya geçmenizdir.