Orijinalini görmek için tıklayınız : Kat iptali yapınca arıza ışığı yanarmı?=
Arkadaşlar egzoz yaptıracağım usta kat iptali yaparsak araba arıza ışığı yakar dedi ve bu ışığı sonradan silebiliyorlarmı onu öğrenmek istiyorum
birde ışığı silince sadece kat iptalinden dolayı yanan ışıkmı gidecek yoksa başka bir arızam olunca görebilicekmiyim ?
Osman Bahadır
13-02-2012, 19:50
-Eğer aracında kat sonrası ikinci bir oksijen sensörü varsa kat iptali sonrası arıza ışığın yanar.
-Motor arıza ışığın yandığı sürece başka bir sebepten arızan olursa göremezsin.
-Silince gider, kısa sürede geri gelir
-Baga tabir edilen, sensörü egsoz yolundan uzaklaştıran aparatlar kullanılabilir.
BthnKrkt
13-02-2012, 19:51
Benim rc dede iptaldi yanmıyordu.
2 degıl isterse 5 tane sonda sensör olsun yanmaz benim dediğim sistemi yaparsan gündüz ara konuşalım.
1 ay önce 207 gt turboya yaptım 2 sensörü vardı hatta...
Yanar diyorlar onun için kat iptali yapamıyorum
söndürürsün ama başka bir arıza olursa göremezsin orası kötü
varmı bu konuda bi fikri olan ...
berkay_aydin
21-02-2012, 17:23
Borudan uzaklaştırıldığında arıza yakmaz, başka bir arıza olursa ona yakar hemde görebilirsiniz yani dediğiniz gibi değil.. Şöyle oluyor:
http://c1109.hizliresim.com/11/9/8/1833.jpg
Murat Özcan
21-02-2012, 17:24
benım hondada ıptaldı yanmıyordu
bir üst yazımı okumadın sanırım :)
Bazı araçlarda yanıyormuş bazı araçlardada yanmıyormus
206 rc de yanıyor dediler bende kat iptali yaptıramadım ..
darkmoon
23-02-2012, 18:41
bu kat iptali yapanlar tüv den nasıl geçiyor arkadaşlar onu çok merak ediyorum.. bende bazen yaptırıyım diyorumda tüvden geçemessin diyorlar.. birde kara tren gibi gezersin diyorlar..
bu kat iptali yapanlar tüv den nasıl geçiyor arkadaşlar onu çok merak ediyorum.. bende bazen yaptırıyım diyorumda tüvden geçemessin diyorlar.. birde kara tren gibi gezersin diyorlar..
tüvde hiç eksoza bakmıyolarki ses çıkmasın yeter fazla incelemiyorlar
bende yaptırdım kat iptalini giulietta ya , basta hersey güzeldi 3 hafta kdr sonra partekülün kirli oldugu uyarısını veren bir isaret cıktı ekrana ... temizleme yapılacagını söylüyor ama bnm temizleme sistemlerim kapalı yazılımla iptal ettik üstünde kat ve partekül olmadıgı icin ... yanan ısık agrıza olmadıgı icin silemioruzda nasıl bie cözüm yolu önerirsiniz ???
Aldatici takmayin...
Yazilimsiz yapmayin...
2. Sensor hava yakit ve soguk calismada elzemdir...
Ayrinti verebilirim
997tt öneriniz nedir peki, aldatıcı yerine, yazılım lamı çözülmeli mutlaka ?
aldatıcı ile yapılır ise ne olur ? bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın, bende de iptal arıza ışıgından bıktıgım için bu haftasonu aldatıcı taktırmayı düşüyordum
Glf&ASER
05-03-2012, 19:57
Aldatici takmayin...
Yazilimsiz yapmayin...
Ayrinti verebilirim
benim aracımdada yanıltıcı mevcut zaten yaptığımdan beride araba bi tatsız ama anlamda veremiyorum..araç tahminim fakir çalışıyor ancak limit dahilinde olmasa na kadar sensörü uzaklaştırsakta ki biz buna yanıltıcı diyoruz,yine de arıza lambasını yakardı,diye düşünüyorum...
siz nedersiniz..
Katin ici bosaltilincada ariza lambasi yakiyormu
benim temprada da iptal çok şükür ne arıza ışığı yaktı ne de alt devirlerde bayılma oldu...
Aldatici taktiginizda sensor surekli ayni degeri okur(mv)
Ayrica soguk calistirmada ve dur kalk trafiginde fazla yakarsiniz.
Oradan gelen sinyaller,maf ida hatali calistirir...
Yani ismi uzerinde "aldatici" ;)
çözüm ney tam olarak mesela benim araç passat bu aracın sende olduğunu dusun ve iptal ediceksin?
berkay_aydin
05-03-2012, 21:22
Ben düz boru çektirdim katın olduğu yere konum olarak çok müsait.. Sensör'de yok, yazılımlı olduğu halde dumanla hiç alakası yok.. Muayneye giderken geri taktırmayı düşünüyorum.. İptalden sonra hissedilir artış oluyor tavsiye ederim..
YaZilim ile cozulur yada kat yenilenicek...
kata okadar para vermek saçma başıma oyle bır olay gelirse ıcını bosaltırım sanırım kısa yoldan .yazılımla çözülüyorsa iyi
Aldatici takmayin...
Yazilimsiz yapmayin...
Ayrinti verebilirim
Bu konuda biraz bilgi paylaşabilir misiniz? Mesela benim kat üzerindeki sensörüm bozuk. Bu aracın performansını etkiler mi? Çoğu yerde etkilemediği yazılmış ama nedir bu işin doğrusu biliyor musunuz ve katı iptal etmek istersek nasıl etmeliyiz? Yakın zamanda yapmak istediğim birşey ufaktan bilgi verirseniz çok makbule geçer.
Aldatici taktiginizda sensor surekli ayni degeri okur(mv)
Ayrica soguk calistirmada ve dur kalk trafiginde fazla yakarsiniz.
Oradan gelen sinyaller,maf ida hatali calistirir...
Yani ismi uzerinde "aldatici" ;)
Hangi tip aldatıcıyı kastediyorsunuz ? Simulatörleri mi? Yoksa uzun somun gibi olup sensörü eksoz borusundan dışarı doğru çekenleri mi ? Simulatör konusunda size katılıyorum. İyi birşey değil. Ancak araçların %90'u ikinci O2 sensörünü karışım ayarlamasında kullanmaz. Sadece katalitik konvertörün çalışıp çalışmadığını veya varlığını sorgulamada bulunur.
hasan genç
06-03-2012, 19:39
Doğru diyorlar , tüv e gitmeden egzos emisyondan gecemiyorsun . giderken katı tekrar takıyorsun .
tayreep_john
08-04-2012, 19:55
peki aldatıcı takıldığı zaman obd ile bağlandığı zaman sorun weriyomu ??? o sorun silinebiliyomu ...
hasan genç
09-04-2012, 22:58
Aldatıcı taktığın zaman arıza verdiyse zaten arıza ışığını yakar . ama söndürürsün ancak tekrar arıza ışını yakar bi müddet sonra . ayrıca ikinci senserün görevi havaya karışan egzos gazı temiz mi değilmi ona bakar ilk sensör karışımı ayarlar birbirine paralel calışırlar illaki dengesizlik olur .ama kullanırsınız, kullanırsınızda muayeneye giderken egzos emisyondan gecemez araç . imkan varsa high flow cat 100 cell veya 200 cell lik kat lar işinizi cok net görür . yakında bunu da zaten teste başlar zagolar merak etmeyin ! avrupa uyumu meselesi . cezası 2500 -25000 euro para araç süresiz trafikten men 3 yıl hapis cezası var . onun için standart cat-back sistem egzoslar geliştirmişler yani katsız son günler yaşanıyor . emisyona göre vergi cıkınca oda devreye girer merak etme ! kolay gelsin .
meLaNchoLic
09-04-2012, 23:08
antalyada egzoz emisyonu otogar tarafında fiat servisinde yapıyolar hiçbişeyede baglamıyolar kontorl etmiyolar direk pulunu yapıstırıyon paranı veriyon cıkıyon gidiyon :D komşunun arabayı götürdüğümde başıma geldi.. sordum kontrol yapmıcakmısın diye yok abi sen içerden evrakları halletsen yeter ugrasmıyoruz pek bazen gecemeyen oluyo ugrasmak zorunda kalıyo falan dedı :D antalyadan olanlar ordan halledebilirler işlerini =)
Jeandan-R
19-04-2012, 18:43
antalyada egzoz emisyonu otogar tarafında fiat servisinde yapıyolar hiçbişeyede baglamıyolar kontorl etmiyolar direk pulunu yapıstırıyon paranı veriyon cıkıyon gidiyon :D komşunun arabayı götürdüğümde başıma geldi.. sordum kontrol yapmıcakmısın diye yok abi sen içerden evrakları halletsen yeter ugrasmıyoruz pek bazen gecemeyen oluyo ugrasmak zorunda kalıyo falan dedı :D antalyadan olanlar ordan halledebilirler işlerini =)
Çok güldüm buna :D
997TT, yazılımla çözülebilir demişsiniz bende mercedese cat iptali yaptım, araba akıllı çıktı :) yemedi numarayı nerde nasıl bi yazılım yapılabilir
BlackEmperor
13-07-2012, 16:47
yeni konu açmiyim burdan sorayım, gecen hafta katı iptal ettim yanıltıcı somun ile geri taktık bi 150 km arıza ışıgı yakmadı bugun yaktı bi ara geri sondu yine yaktı tech 2 cihazında okudu hata katalizör eşik seviyesinden düşük yani ölçmesi gerekenden daha az ölçüyor , acaba diyorum o somunun ucundaki deliği birazcık daha büyütsek nasıl olur?
son olarak yazılımda nasıl bi mudahela ediliyor eşik seviyesi mi aşağı çekiliyor?
teşekkürler
BlackEmperor
13-07-2012, 23:21
evet beyler yazılımla nasıl engelleniyor bu durum varmı detay verebilecek
birde yazılımla sildik diyelim değerler ile oynayıp sonra orj egzozları katı felan takınca yine yanmasın ?
yeni konu açmiyim burdan sorayım, gecen hafta katı iptal ettim yanıltıcı somun ile geri taktık bi 150 km arıza ışıgı yakmadı bugun yaktı bi ara geri sondu yine yaktı tech 2 cihazında okudu hata katalizör eşik seviyesinden düşük yani ölçmesi gerekenden daha az ölçüyor , acaba diyorum o somunun ucundaki deliği birazcık daha büyütsek nasıl olur?
son olarak yazılımda nasıl bi mudahela ediliyor eşik seviyesi mi aşağı çekiliyor?
teşekkürler
Bence deliği az büyütüp deneyin. Eğer Peugeot'taki gibi Türkçe tecrübelerinde hata varsa fazla okuyorda olabilir. O zamanda küçük delik somun ile denersiniz. Her araçta olmuyor ama çoğu araçta yazılımdan kat iptali edilebiliniyor diye biliyorum.
kat iptali orta susturucu iptali edildikten sonra, 1 arıza lambası kandırma 2 yakıt tüketimi artar diye yazanlar var nedir durumun doğruluğu?
kat iptali orta susturucu iptali edildikten sonra, 1 arıza lambası kandırma 2 yakıt tüketimi artar diye yazanlar var nedir durumun doğruluğu?
Yakıtı ayarlayan sensor manifolddaki ilk sensor. O çalısmaya devam edecek zaten. 2. Sensor sadece katın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Ona da bağa takılarak yaniltilir arıza lambası yakmaz. 2. Sensörün yakit haritasına etkisi yok. Ilk sensörün calisiyor olması yeterli.
Konu hort. 2019 1.5 tsi leon fr aracımda komple egzoz + downpipe var. Motor arıza lambası yanıyor çözüm için fikri olan var mı ?
mikelazi
10-07-2020, 09:45
Konu hort. 2019 1.5 tsi leon fr aracımda komple egzoz + downpipe var. Motor arıza lambası yanıyor çözüm için fikri olan var mı ?
yazılım...
onursumer
10-07-2020, 13:04
mecbur yazıcaksınız dp eksoz sonrası yakması normal :)
Dr ecu bahçelievler telefona görüştüm 1.5 eco tsi motorlara henüz çözüm yok yazılımla ışık söner ama tekrar yakar dedi
mikelazi
10-07-2020, 16:47
150-200km de 1 ışık yakıyor.
tq dan kapatıyorum devam.
sizinkinde iş görürmü bilemedim.