Orijinalini görmek için tıklayınız : tüv muayne ile ilgili yardım
naciersin
13-02-2012, 22:43
arkadaşlar arka emniyet kemerleri ağır kusurmudur
evet hemde başlıca kusurlardan biridir
Skyhawk34
13-02-2012, 22:51
Güvenlik konusunda asla hafife almıyorlar hiç bişeyi
naciersin
13-02-2012, 22:52
ya benim kemer varda clio nun arkada 3 adet 2si takılan yeri var 1 inin yok
mecbur yaptırıcaksın kardeş bunun kaçarı yok
naciersin
13-02-2012, 22:56
yokmu formda muayne istasyonunda çalışan :)
ruhsatta surucu dahıl 5 kısı yazıyorsa aracta 5 adet emnıyet kemerı bulunmak zorunda..
naciersin
13-02-2012, 23:02
malesef beş keşke 4 deseydi ilk defa 4 olsun istedim bak :)
timucintt
13-02-2012, 23:08
aynı olay bendede var 90 civicte arkada 2 kemer var toplamda 4 kemer ama ruhsatda 5 kişilik yazıyor diye mecburen 5 kişilik kemer istiyorlar...
http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls
15 Ocak'tan itibaren geçerli olan tüm kusurların listesi ve kusur dağılımları..
corsa icin sanayilerde döşemeciler takıyor kemer. Benim corsamdada yoktu 30 liraya taktırmıştım.
naciersin
13-02-2012, 23:17
yok allaha şükür corsa m muayneden tek seferde geçti onda bi sıkıntım yok tam clio da var sıkıntı
Ben bugüne kadar kaç tane araba götürdüysem, daha araba içeri girmeden, adamlar emniyet kemerlerinin hepsi eksiksiz ve çalışıyo mu ona bakıyorlar. En başta onlara dikkat ediyorlar...
darkmoon
13-02-2012, 23:26
iyide orjinalden fabrika koymamışsa fabrikanın koymadığı bir şeyi araçda aramak kadar saçma sapan bir şey varmı.. fabrika koymamışki adam ne yapsın..
otomania
13-02-2012, 23:30
eski aracmda fabrika çıkışnda yoktu mecbur uydrmuştk bişey ağır kusur yani
darkmoon
13-02-2012, 23:32
benim merak ettiğim esas otomatik yükselik ayarını xenon fara şart yapdılar.. ama bazı araçlarda orjinal xenon olmasına rağmen fabrika çıkışı yani manuel yükseklik ayarı var.. ne yapıcaklar çok merak ediyorum..
naciersin
13-02-2012, 23:42
emniyet kemeri gibi sonradan takılacak :)
Yakında spor araçlarda kapı eksik diye geri göndericekler:D:D
Emre Akçay
14-02-2012, 10:02
Yeni konu açmayayım dedim. Bende buradan sorayım birkaç şeyi.
1-Headers (kat iptalli) geçiyor mu?
2-Cai geçer mi orjinal mi takacağız?
3-En merak ettiğim mavi emniyet kemerleri var ağır kusur derler mi?
4-Tavan folyosu geçer mi?Araba lacivert pekte belli olmuyor.
5-En ön cam filmi geçer mi?
6-Xenonlar mutlak suretle sökülecek mi?
7-Önceki muayenede hafif kusur olanlar bir sonraki muayenede düzeltilmesi mi gerekiyor?
Ben ve birkaç arkadaşım merak ediyordu, yardımcı olursanız makbule geçer.
HondatugraL
14-02-2012, 10:02
yokmu formda muayne istasyonunda çalışan :)
Ome_RS gorurse yazar yada sen bi pm çek TÜV ci kendisi ;)
model yılına göre farklı oluyordu en son mesela benim nissan 92 model arka kemerlere bakmadılar sadece önlere batılardı vize de 96 ya kadar bakmıyoruz demişlerdi değiştir mi o zaman:D
sis farlarından tekinin yanmaması ağır kusur mu hafif kusuru mu bilgisi olan var mı?
AliGizda
21-10-2016, 07:36
sis farlarından tekinin yanmaması ağır kusur mu hafif kusuru mu bilgisi olan var mı?
Benim arka sisler çalışmıyordu hafif kusur olarak geçti, hafif kusur olarak geçer diye tahmin ediyorum.
kiraccemal
21-10-2016, 08:36
hocam neden başını ağrıtıyorsun ki yaptır kafan rahat git orada şüphede kalıp stres yapacağına olası bir olumsuzluk durumunda perişan olacağına sis farını yaptırıp gitmen en doğru karar olacaktır.
Yeni konu açmayayım dedim. Bende buradan sorayım birkaç şeyi.
1-Headers (kat iptalli) geçiyor mu?
2-Cai geçer mi orjinal mi takacağız?
3-En merak ettiğim mavi emniyet kemerleri var ağır kusur derler mi?
4-Tavan folyosu geçer mi?Araba lacivert pekte belli olmuyor.
5-En ön cam filmi geçer mi?
6-Xenonlar mutlak suretle sökülecek mi?
7-Önceki muayenede hafif kusur olanlar bir sonraki muayenede düzeltilmesi mi gerekiyor?
Ben ve birkaç arkadaşım merak ediyordu, yardımcı olursanız makbule geçer.
bildiklerimi cevaplayayım
1-kat ağır kusur
2-tavan folyosu ağır kusur
3-yan camlar hafif kusur ama ön cam ne olur bilemiyorum görüşü engelliyor diyip bırakabilirler çünkü girdikleri yer çokta aydınlık değil.
4-xenon ağır kusur mercek ve far yıkama yoksa.
5-hafif kusur kalmasına engel olmadığı için bir daha bakmazlar o kusurlara sadece ağır kusurlar düzeltilmişmi ona bakarlar.
6-kemer var ama koltuk altında kalmış olsa bile kalırsınız. çıkartmanız şart. mavi emniyet kemeri güvensizlik teşkil eder ise bakan kişi için yine bırakır farklı kemer der.
bildiklerimi cevaplayayım
1-kat ağır kusur
2-tavan folyosu ağır kusur
3-yan camlar hafif kusur ama ön cam ne olur bilemiyorum görüşü engelliyor diyip bırakabilirler çünkü girdikleri yer çokta aydınlık değil.
4-xenon ağır kusur mercek ve far yıkama yoksa.
5-hafif kusur kalmasına engel olmadığı için bir daha bakmazlar o kusurlara sadece ağır kusurlar düzeltilmişmi ona bakarlar.
6-kemer var ama koltuk altında kalmış olsa bile kalırsınız. çıkartmanız şart. mavi emniyet kemeri güvensizlik teşkil eder ise bakan kişi için yine bırakır farklı kemer der.
2012'deki konu hort olmuş, arkadaşın sorduğu dönemdeki ağır kusurlar ve hafif kusurlar tepe taklak oldu :)
Emre Akçay
21-10-2016, 13:07
İyi hortlamış. Soruyu ben sormuştum eski üyeliğim varken. :)
2012'deki konu hort olmuş, arkadaşın sorduğu dönemdeki ağır kusurlar ve hafif kusurlar tepe taklak oldu :)
Vatani görev gibi atladım hiç bakmadım :) sağlık olsun :)
Vatani görev gibi atladım hiç bakmadım :) sağlık olsun :)
:) iyi yapmışsın, zaten senden önce birisi hortlatmış :D
yeni konu acmım bende hortlatım : )
dızel arac var bende egzoz cıkısı 2 sag 2 sol 4 cıkıs var halıyle son susturucu yok . ama araba dızel halıyle otmuyorda muaynede sıkıntı olurmu ?
Slipshod
04-11-2016, 11:09
bir soru da ben sorayım :) ön camda kılcal bir çatlak var. ip şeklinde, parçalı çatlak değil yani. geçer, kalır durum ne olur :)
bir soru da ben sorayım :) ön camda kılcal bir çatlak var. ip şeklinde, parçalı çatlak değil yani. geçer, kalır durum ne olur :)
hafif kusurla geçiyor çatlak cam
Slipshod
04-11-2016, 17:03
hafif kusurla geçiyor çatlak cam
sağolasın hocam