Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun fiyatlı öneriler
Ufacık küçücük içi dolu turşucuk tarzı bi sistem istiyorum sıkıntılı öğrenci bütçesi ile yaza kadar toparlayacağımı umut ederek tabi :D
Kompanent seçimim Focal 165A1 yada Morel Tempo 6 olacak büyük bir ihtimalle. Kapıları bi çıtır yalıtacağım bunla beraber.
Sub ise Hertz Es200 yada 250 olacak kapalı kutuda.
Şimdi esas sorumuz şu , ben bir süre için orjinal ana üniteyle kullanmayı düşünüyorum, çünkü limitleri belli ünitenin fazla zorlamaya gerek yok yani. Araç 2006 Corolla sedan. Orjinal ana ünitemiz MATSUSHITA W58814 modeli (4x17w rms) yani bilinen adıyla Panasonic üretimi ana ünitemiz.
Amfi olarak bu sistemi aktif sürebileceğim ürünler nelerdir? 3 yol aktif gibi bir planım var açıkçası ve amfi için max bütçe 300-350 TL civarı, babadan destek alırsam + 100 TL daha diyelim ama temel olarak 350 max desek daha mantıklı olur. 2. elleri değerlendirmeyi düşünüyorum, kafama göre güzel ürünler de buldum ancak aktife uyumlu mu değil mi bilemiyoruz tabi :D Aktife bu amfi bütçesiyle uyumlu ürün bulamazsak, neler alternatif olabilir buna ek olarak böyle bir sistem için.
Yardımcı olabilecek, tecrübeli kişilerden öneriler bekliyorum artık, olmadı 4 kanal amfi ile pasif süreceğim bunları :D
Dinlediğim müziklere gelecek olursak tarz olarak bir örnekle açıklayayım,
t6KEdPT_a8w
poseidon
14-02-2012, 17:05
Midlerin 4 ohm da 60 watt rms
basın 4 ohm 200 watt rms
Bence 2. el bir 75.4 JBL amfi kovala 190-200 civarına bulusun
2 kanalını köprü yapıp 204 rms olarak basa verirsin
diğer 2 kanalınıda hafif kısarak midlere verirsin ve tam performansla hem bası
hem midleri beslersin.
Forumdan biri satıyordu. Jbl i göz at.
Öncelikli amacım 3 yol aktif sürebileceğim bir 5 kanal amfi açıkçası. daha sonraki ihtimal 75.4 ve onun benzeri amfiler :)
Yine de teşekkürler :)
Audison SRx 5 işini görür. Ama güncel fiyatları konusunda fikir sahibi değilim.
Audison SRx 5 işini görür. Ama güncel fiyatları konusunda fikir sahibi değilim.
Sıfırları 750 TL civarında abi, aklımdaki esas amfi o da bakalım ne kadar çıkabileceğiz bütçede :) Bir de 2. el bulmak istesem onlarda pek yok piyasada, SRx 3 ler var daha çok.. :)
Teşekkür ederim yorumun için
darkmoon
14-02-2012, 20:28
Audison SRx 5 in en son fiyatı 850 tl idi yanlış haıtrlamıyorsam..
Audison SRx 5 in en son fiyatı 850 tl idi yanlış haıtrlamıyorsam..
Aklımda 750 diye kalmış ama doğrudur :)
darkmoon
14-02-2012, 21:55
poseidon nickli arkadaşım bu konuda çok bilgili ve fikirlerimizde bu konularda genelde hep aynı ya sıfır orta kalite bir anfi alırsın yada ikinci ele girer orta üst sınıf güzel bir anfi alabilirsin..
verdiği jbl önerisi şu anki sistemin için bence çok ideal..
bana sorsan wooferına ayrı bir mono anfi sür derim comp larına ayrı sür derim.. bende aynı comp lara bakınıyorum aracım için ama ben ikinci el k2 lere falanda bakınıyorum..birde hsk 165 lere bakınıyorum .. morel tempo 6 iyi diyen var orta sınıf diyen var.. biraz aldım mıda referance sınıfı yada ona yakın kalitede bir şey olsun istiyorum.. biliyorsun kesmeyince sonra yükseltmek için tekrar sıfırdan tesisat yapıyorsun onu istemiyroum işde ... bir defa yapıyım beni doyursun tam olsun yeter.. öyel etrafada dinletmiycem kendim dinliycem.. tabi birde müziği derinlemesine dinlemek var önemli.. bam tıs ba tıs kulağı ağrıtan bir sistemde istemiyroum o yüzden bence focal ve morel çevresinde gezindim ama hsk yada iyi dediler epey.. sende bak derim.
HSK ben alacaktım, almadım sonra döviz kurları yükselince x1,5 oldu fiyatları otomatik olarak :D Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum desem yalan olmaz o yüzden :P
HSK > Tempo = Focal Access serisi diyim size kabaca. HSK165 leri dinlemiştim ben gayet hoşuma gitmişti açıkçası , tavsiye ederim yani..
ca-tr'ye de konu açtımda eski bir üyeleri olarak henüz dönüş yapan olmadı bakalım bekliyorum :)
Mono amfiye geçiş sürecini ise şu şekilde yapıcam, eğer 5 kanal aktif sürebileceğim amfi alamazsam 4 kanal bi amfi alıp şimdilik idare ederek, biraz daha birikim sonrası altyapı sıkıntım olmayacağı için elimdeki amfiyi aktif sürülebilecek (aktif yeteneği olmadığını varsayarak) amfiyle değiştirip mono amfi eklemek olucak. Yani şimdilik tek amfi kısacası :)
Benim de amacım kendi kulağımı şenlendirmek dışarıya gösteriş için tesisat yapmam kesinlikle.
İşin açığı daha üst sınıf birşeyler alayım dersem hiç yapamıcam bu işi, kendimi biliyorum. Bi ara JBL GTO 755.6 almıştım, sonra bütçe doğrultamayınca geri sattım yani :D
poseidon
15-02-2012, 09:03
poseidon nickli arkadaşım bu konuda çok bilgili ve fikirlerimizde bu konularda genelde hep aynı ya sıfır orta kalite bir anfi alırsın yada ikinci ele girer orta üst sınıf güzel bir anfi alabilirsin..
verdiği jbl önerisi şu anki sistemin için bence çok ideal..
Estağfurullar arkadaşım. Biz de sistem söke taka bir şeyler öğrendik diyelim.
***** ses işine girince iyi ses alayım ama toplamda 200-300 TL harcayayım dersen çok bir seçenek çıkmaz ortaya.
Bir de parçaların ohm ve rms değerleri çok önemli.
Millet markaya takılmış ama ohm ve rms ye bakan yok
önerdikleri anfiler bası beslemeyecek güçte ya da hem para hem de rms olarak
sisteme çok fazla.
Dediğin gibi mono da düşünülebilir ama o zaman da kablosuydu çok kanal anfisiydi daha maliyetli olur.
darkmoon
15-02-2012, 13:04
morel tempoyu bir arkadaşım beğenmiyorki kulağına güvendiğim bir arkadaşımdır o beni soğuttu güzel ama seni doyurmaz dedi dinlemeden alma sakın..
morel tempoyu bir arkadaşım beğenmiyorki kulağına güvendiğim bir arkadaşımdır o beni soğuttu güzel ama seni doyurmaz dedi dinlemeden alma sakın..
Bende yorumlarda "her şarkıda farklı çalıyor şeklinde" okudum genel olarak, ESK165 te alabilirim ama öncelikli seçeneğim Focal 165A1 ler.
Tempoya bunları tercih ediyor kullanıcılar genelde
Aracınızın orjınal ünitesiyle 3 yol active ses alamazsınız 4x17w rms demişsiniz rca dönüştürücü ile 2 kanal çıkış elde ediceksiniz 3. bir kanal içinde ilave köprü yapıcaksınız buda active olarak 3 yol olmuyucak sesi aynı kanaldan alıcağı için 2 kanaldan pek bi farkı olmuyacak sadece daha fazla hoparlör bağlamış olucaksınız bence önceliğiniz ana ünitenizi geliştirmek olsun.
Aracınızın orjınal ünitesiyle 3 yol active ses alamazsınız 4x17w rms demişsiniz rca dönüştürücü ile 2 kanal çıkış elde ediceksiniz 3. bir kanal içinde ilave köprü yapıcaksınız buda active olarak 3 yol olmuyucak sesi aynı kanaldan alıcağı için 2 kanaldan pek bi farkı olmuyacak sadece daha fazla hoparlör bağlamış olucaksınız bence önceliğiniz ana ünitenizi geliştirmek olsun.
Ünite alacağım zaten eğer aktife uygun bi amfi bulursam bütçeme göre öncelikli olarak :)
bLackModeL
15-02-2012, 20:10
orjınal unıte arıyosan bende alpine 9855r var ... tam ıstedıgın omur boyu kullanacagın bı unıte kumandası varkı kumandasına 100 tl verdım rue 4202 arastırabılırsın toplamda 500 tl verırım
Tam olarak yapmak istediğin sistemi anlayamadım ben amacın 5 kanal bi anfi alıp 2 adet mid takımı ve bi adet subwoofer mı bağlamak yoksa 3 yollu bi companent alıp ayrı 3 kanaldan 3 way active olayını mı gerçekleştirmek ?
mert_leon
15-02-2012, 20:51
güzel konu bende takıpteyım :) anfım yandı benımde :D
orjınal unıte arıyosan bende alpine 9855r var ... tam ıstedıgın omur boyu kullanacagın bı unıte kumandası varkı kumandasına 100 tl verdım rue 4202 arastırabılırsın toplamda 500 tl verırım
o çok daha sonraki iş benim için ;)
Tam olarak yapmak istediğin sistemi anlayamadım ben amacın 5 kanal bi anfi alıp 2 adet mid takımı ve bi adet subwoofer mı bağlamak yoksa 3 yollu bi companent alıp ayrı 3 kanaldan 3 way active olayını mı gerçekleştirmek ?
3 yol aktif sadece 3 yol kompanent kullanarak olmaz, 2 yol kompanent ve 1 adet basla da olabilir.
Basitçe şöyle açıkliyim, mid ve tweeter'ları amfiye ayrı ayrı giriyoruz, ve bas giriyoruz (5 kanallı tek amfiye hepsi yada, 4 kanal + mono amfiye) şeklinde.
3 yol aktif sadece 3 yol kompanent kullanarak olmaz, 2 yol kompanent ve 1 adet basla da olabilir.
Basitçe şöyle açıkliyim, mid ve tweeter'ları amfiye ayrı ayrı giriyoruz, ve bas giriyoruz (5 kanallı tek amfiye hepsi yada, 4 kanal + mono amfiye) şeklinde.
Yazımdada belirtmiştim zaten yapmak istediğiniz 2 adet comp takımı ilave bi basmı yoksa 3 yollu bi comp mu diye ama yanlış anlaşılmışım sanırım.Bide mid ve tweeter'ları ayrı ayrı anfiye giricem demişsiniz tweeter' mid ten ayrı yani benim bildiğim comp takımlarında crossoverdan dağılır güç ayrı ayrı anfiye mid le tweeter'ı bağlamayı nasıl düşünüyorsunuz ?
Aktif sistem nasıl yapılır? (http://www.caraudioturkey.com/forum/catr-sq-bra-hrefhttpwwwcaraudioturkeycom-targetblankimg-srchttpwwwcaraudioturkeycomforumsolakjpg-a/aktif-sistem-ne-demektir-nasil-yapilir-en-basit-anlatim-t19841.0.html)
Linki incelersen detaylı anlatımı var olayın. Frekans kesim yapıcağım için sıkıntı olmayacak. CA-TR de birisi bunu kısaca özetlemişti de zaten anlatımlarda, bulursam onu da eklerim.
CA-TR senelerdir takip ettiğim biyer ancak benim sana sorduğum soru tweeterı ve midi anfiye ayrı bağlıyıcam demişsin, tweeterı direk anfiye nasıl giriceksin asıl sorum buydu?
CA-TR senelerdir takip ettiğim biyer ancak benim sana sorduğum soru tweeterı ve midi anfiye ayrı bağlıyıcam demişsin, tweeterı direk anfiye nasıl giriceksin asıl sorum buydu?
onu da öğrencez artık sora sora ;) orda geçen bi konuda okumuştum çünkü net olarak hatırlamıyorum bulursam hatırlıcam :D
bende 2005 hazirandan beri üyeyim bu arada :)