PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni google gizlilik politikası hakkında

Y.Emre
14-02-2012, 22:23
Google'ın 1 mart'ta yürürlüğe koyacağı yeni gizlilik poitikasını okudumda bazı yerler hiç hoş gelmedi, benmi kuruntu yapıyorum bilemedim ama forumada bi yazayım dedim..
link:Önizle: Gizlilik Politikası ? Politikalar ve İlkeler (http://www.google.com.tr/intl/tr/policies/privacy/preview/)

bazı parçalar:

Cihaza özel bilgiler toplayabiliriz (örneğin, donanım modeli, işletim sistemi sürümü, cihazın benzersiz tanıtıcıları ve TELEFON NUMARASI dahil mobil ağ bilgileri gibi). Google, cihazınızın tanıtıcılarını veya telefon numaranızı Google Hesabınızla ilişkilendirebilir.

Günlük bilgileri

Hizmetlerimizi kullandığınızda veya Google tarafından sağlanan içeriği görüntülediğinizde, belirli bilgileri otomatik olarak toplayıp sunucu günlüklerinde depolayabiliriz. Bu, şunları içerebilir:

hizmetimizi nasıl kullandığınızla ilgili ayrıntılar, örneğin, arama sorgularınız gibi.telefon numaranız, çağrı yapan tarafın numarası, yönlendirilen numaralar, çağrıların tarihi ve saati, çağrıların süresi, SMS yönlendirme bilgileri ve çağrıların türleri gibi telefon günlüğü bilgileri.İnternet protokolü adresi.kilitlenmeler, sistem etkinliği, donanım ayarları, tarayıcı türü, tarayıcı dili, istekte bulunduğunuz tarih ve saat ile yönlendiren URL’si gibi cihaz etkinlikleriyle ilgili bilgiler.tarayıcınızı veya Google Hesabınızı benzersiz olarak tanımlayabilecek çerezler.

Konum bilgileri

Konum bilgileri etkin olan bir Google hizmetini kullandığınızda, mobil cihazınızın gönderdiği GPS sinyalleri gibi gerçek konumunuz hakkında bilgiler toplayabilir ve bunları işleyebiliriz. Konum belirlemek için, cihazınızın yakındaki Kablosuz erişim noktaları ve baz istasyonları hakkında sağlayabileceği sensör verileri gibi çeşitli teknolojileri de kullanabiliriz.

Yerel depolama

Tarayıcı web depolaması (HTML 5 dahil) ve uygulama veri önbellekleri gibi mekanizmalar kullanarak bilgileri (kişisel bilgiler dahil) cihazınızda yerel olarak toplayabilir ve depolayabiliriz.

exca-
14-02-2012, 22:34
alenen hayatımızı kaydediyolar artık ufak ufak

darkmoon
14-02-2012, 22:46
bu ne için android içinmi .. gmail içinmi.. gogle plus içinmi.. ???? allahdan hiç birini kullanmıyorum.

Mr.K
14-02-2012, 22:50
g+ için geçerli heralde.Sonucta her uygulama kendine has özel izinler istemekte.Suan bu yazdıgınız tarza bırcok uygulama var ztn izin isteyen.İlerde hepsi böyle izin isticek demek oluyo bu ? Bana mantıksız geldi he eğer ki durum bundan ibaret ise alırım 3310 satarım android'i olur biter..5gün sıkıntısız şarjda cabası..

darkmoon
14-02-2012, 22:54
bende bir iphone var birde lg işletim sistemsiz gc900 var java var valla javada her şey var youtube google mapi facebooku twitterı ne ararsan var eklenti olarak :) işletim sistemindeki app lerden bir farkı yok ama tamamen bağımsız :)

Y.Emre
14-02-2012, 23:12
alenen hayatımızı kaydediyolar artık ufak ufak

aynen öyle oluyor.. ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement ) ile birlikte resmen İlluminati konusundakı herşeyi gören göz hikayesini internete geçiriyolar gibi? :)

bu ne için android içinmi .. gmail içinmi.. gogle plus içinmi.. ???? allahdan hiç birini kullanmıyorum.

google arama motoru gmail youtube vs. bütün google hizmetleri için tek bir gizlilik politikası, ve bu politikayla örneğin; google arama motorundan aldıgı kişisel aramalarıda youtube'da izlenen video türlerinige g+'takı bilgilerinizide, gmaildeki kullanabileceği şeyleride yada google mapsde falan yaptıgınız yer işaretlemerinide yada koyu renk yaptıgım yerde telefonla ilgili bilgilerinizide istediğim gibi kullanırım demeye getiriyor.. bana göre.

g+ için geçerli heralde.Sonucta her uygulama kendine has özel izinler istemekte.Suan bu yazdıgınız tarza bırcok uygulama var ztn izin isteyen.İlerde hepsi böyle izin isticek demek oluyo bu ? Bana mantıksız geldi he eğer ki durum bundan ibaret ise alırım 3310 satarım android'i olur biter..5gün sıkıntısız şarjda cabası..

google arama motoru gmail youtube vs. bütün google hizmetleri için tek bir gizlilik politikası, ve bu politikayla örneğin;
google arama motorundan aldıgı kişisel aramalarıda youtube'da izlenen video türlerinige g+'takı bilgilerinizide, gmaildeki kullanabileceği şeyleride yada google mapsde falan yaptıgınız yer işaretlemerinide yada koyu renk yaptıgım yerde telefonla ilgili bilgilerinizide... özetle google araçlarını kullanarak, bana yaptıgın herşeyi depolama ve istediğim gibi kullanma hakkı veriyorsun demek oluyor.. bana göre.

coder
14-02-2012, 23:13
Siz facebookun gizlilik şartlarını okusanıza :) birtek sizi evden gelip almıyorlar sahiplenmek için :)

Y.Emre
14-02-2012, 23:16
Siz facebookun gizlilik şartlarını okusanıza :) birtek sizi evden gelip almıyorlar sahiplenmek için :)

onuda okicam zaten şimdi. resmen googledan sogudum şunları okuyunca. ama her google aracında kocaman kocaman gizlilik politikamızı değiştiriyoruz demese okumaya üşenirdim :D

coder
14-02-2012, 23:17
onuda okicam zaten şimdi. resmen googledan sogudum şunları okuyunca. ama her google aracında kocaman kocaman gizlilik politikamızı değiştiriyoruz demese okumaya üşenirdim :D

Ben işin güvenlik kısmı ile meslek olarak uğraştığım için okumak zorundayım, örneğin sen facebook hesabını sildiğini zannediyorsun ama asla verilerin silinmez, sadece gözükmez.

darkmoon
14-02-2012, 23:23
bir ara hatta facebook izinsiz insanların resmini reklamlarda falan kullanıyordu.. birde nasıl bir sistem yapmışlarsa her kezin listesindeki bir arkadaşının ismi yada resmi reklamda çıkıyordu ..

Y.Emre
14-02-2012, 23:24
Ben işin güvenlik kısmı ile meslek olarak uğraştığım için okumak zorundayım, örneğin sen facebook hesabını sildiğini zannediyorsun ama asla verilerin silinmez, sadece gözükmez.

bunu biliyorum. denemiştim daha önce facebooka attıgım resimleri bi sitede resim olarak koyup daha sonra resimleri facebooktan kaldırdıgında diğer linkleri koyduğun sitede resimlerin hala görünür halde kalması (:
gerçi yakın zamanda denemedim bunu düzelttilermi bilmiyorum ama sanmıyorum duzelteceklerını

edit: düzeltmiş olabilirler, yada hiç olmazsa bahsettiğim resimlerin birisi için geçerli bu tech profilinde kendi profilimdeki resim linki facebooktandı, silmeme rağmen uzun süre aktif kaldı resim linki.. ama şuan çöp olmuş :)

edit2:facebook gizlilik politikasınıda okumaya başladım şuan

Mr.K
14-02-2012, 23:31
Açıklama için teşekkürler o zaman amanıın diyorum 3310 vakti gelmiş :D yada market kullanmadan apkları indircem senkronizasyon yapmıcam olcak bitcek :D (tel ıcın kabatabırle konusmak gerekırse ılk aklıma gelen bu oldu :D ) pc ıcın bısey dıyemıyorum..

teggy
14-02-2012, 23:31
Galaxy S3 ü bekliyordum almak için. Artık vazgeçtim. Apple gibi android üzerinden google da her bilgimizi alenen kaydetmeye başlayacak...Mail adreslerimi de taşımaya başlıyorum. ...kunu cıkardılar cünkü. Kiminle ne zaman ne kadar konuştuk, şu anki konumumuz vs.. gibi her bilgiyi zaten topluyorlar, 1 Marttan itibaren bunu resmileştiriyorlar.

Y.Emre
14-02-2012, 23:32
bir ara hatta facebook izinsiz insanların resmini reklamlarda falan kullanıyordu.. birde nasıl bir sistem yapmışlarsa her kezin listesindeki bir arkadaşının ismi yada resmi reklamda çıkıyordu ..

resminizi hala kullanabiliyor ve bunu açıkçada söylüyor ama resimle birlikte isminizi vs kullanmadan yapıyor bunu..

Verileri reklam veren ortaklarımızla veya müşterilerimizle sadece adınızı veya kimliğinizi açığa çıkarabilecek diğer bilgileri çıkardıktan sonra veya sizinle ilişkilendirilmeleri mümkün olmayacak biçimde diğer insanların verileriyle birleştirdikten sonra paylaşırız. Benzer şekilde, reklam ortaklarımızdan veya müşterilerimizden sizin hakkınızda veriler aldığımızda, bu verileri 180 gün boyunca tutarız. Bu sürenin ardından, verileri artık sizinle ilişkilendirilmeleri mümkün olmayacak biçimde, diğer insanların verileriyle birleştiririz.

coder
14-02-2012, 23:34
bunu biliyorum. denemiştim daha önce facebooka attıgım resimleri bi sitede resim olarak koyup daha sonra resimleri facebooktan kaldırdıgında diğer linkleri koyduğun sitede resimlerin hala görünür halde kalması (:
gerçi yakın zamanda denemedim bunu düzelttilermi bilmiyorum ama sanmıyorum duzelteceklerını

edit: düzeltmiş olabilirler, yada hiç olmazsa bahsettiğim resimlerin birisi için geçerli bu tech profilinde kendi profilimdeki resim linki facebooktandı, silmeme rağmen uzun süre aktif kaldı resim linki.. ama şuan çöp olmuş :)

edit2:facebook gizlilik politikasınıda okumaya başladım şuan

Sen direk web'e açılan sunucusunu söylüyorsun birde onların verilerinin yedeklerinin olduğu yer var :) oraya veri girer ama asla silinemez :)

http://m.friendfeed-media.com/c6f2a7911a2347b3e970911552f6d1c080a37c59

bu Facebook sunucularının bulunduğu DataCenter'dan bir resim.

SLH
14-02-2012, 23:34
Arkadaşlar google her insanın özellikleri ve bilgilerini kayıt altına alıyor ruh halini ve hayatını öğreniyor yani bizler otomobillerle ilgilendiğimiz için bizlere googleda arama yaptığımızda öncelikle otomobillerle ilgili siteleri getiricek falan bu şekilde düşünün sizin aradığınızı daha kolay buldurup sizi daha çok memnun edicek psikolojik olarak çözemeye çalışıyorlar ana amaç bu :)

SLH
14-02-2012, 23:36
Sen direk web'e açılan sunucusunu söylüyorsun birde onların verilerinin yedeklerinin olduğu yer var :) oraya veri girer ama asla silinemez :)

Bu nedir yaa bu kadar servermı olur yuhh facebook :D

Y.Emre
14-02-2012, 23:38

2. bi yerde yedekleme yaptıkları aklımdan çıkmıştı :D
kısaca k..ımızdakı donu bile biliyo adamlar diyebiliriz heralde :)

darkmoon
14-02-2012, 23:39
evet ya resim ya isim ikisini birden kullanmıyorlar. :D

coder
14-02-2012, 23:40
Bu konu ile ilgili makale hazırlıyordum raporum için, "Sosyal medya ve kişisel güvenlik" üzerine sizlerle de paylaşacağım ;) oradaki gerçekleri görünce bakalım ne diyeceksiniz.

darkmoon
14-02-2012, 23:47
ben lise öğretmenimi sağ sütünda resmini gördüm kadıncağaz 60 ını geçmişdir :D :D gençlik fotosunu koymuşdu profiline onu kullanmışlar birde :D o aradığını buldu falan gibisinden bir yazı vardı tıklamadım ama sanırım arkadaşlık sitesinin reklamıydı :D :D ne gülmüşdüm kadıncağazın haberi olsa kalbine inerdi :D :D

Y.Emre
14-02-2012, 23:48
ben lise öğretmenimi sağ sütünda resmini gördüm kadıncağaz 60 ını geçmişdir :D :D gençlik fotosunu koymuşdu profiline onu kullanmışlar birde :D o aradığını buldu falan gibisinden bir yazı vardı tıklamadım ama sanırım arkadaşlık sitesinin reklamıydı :D :D ne gülmüşdüm kadıncağazın haberi olsa kalbine inerdi :D :D

aslında ya resim ya isim olayıda gizliliğe aykırı, ve şekil 1a: lise öğretmeniniz (:

darkmoon
14-02-2012, 23:52
o tek değilki ben çok listemdeki insanları gördüm sağ köşede minik kutucukların içinde :) ama son zamanlarda hiç görmüyorum belki çok şikayet geldi bitirdiler o mevzuları bilemiycem..

Y.Emre
14-02-2012, 23:54
bence daha ziyade alakasız çevrelere alakasız kişilerin resimlerini göstererek çözdüler olayı. kimse tanıdığını görmeyince kimse şikayette edemiyor..

darkmoon
14-02-2012, 23:55
çok doğru olabilir.. :)

_Emre_
16-02-2012, 13:25
o tek değilki ben çok listemdeki insanları gördüm sağ köşede minik kutucukların içinde :) ama son zamanlarda hiç görmüyorum belki çok şikayet geldi bitirdiler o mevzuları bilemiycem..

Gizlilik ayarlarından bunu kapatabiliyorsunuz facebook hesabı açtığınızda bu reklam özelliği açık olarak tanımlanmış ondan dolayı sağ kutucuklarda görünüyoruz :)

Google'ın bu yaptığı yeni bir şey de değil :) Keza Facebook'ta aynı şekilde. Cookie'ler sayesinde bile herhangi bir site, hakkımızda çok şey öğrenebilir. Hatta cafelerde vs. bulunan wirelessları kullandığımızda işi bilen biri varsa o bile görebilir yaptığımız işlemleri ve çok da zor bir şey değil bunu yapmak vs. vs. Kısacası her türlü izleniyoruz :)

Y.Emre
16-02-2012, 13:46
Gizlilik ayarlarından bunu kapatabiliyorsunuz facebook hesabı açtığınızda bu reklam özelliği açık olarak tanımlanmış ondan dolayı sağ kutucuklarda görünüyoruz :)

Google'ın bu yaptığı yeni bir şey de değil :) Keza Facebook'ta aynı şekilde. Cookie'ler sayesinde bile herhangi bir site, hakkımızda çok şey öğrenebilir. Hatta cafelerde vs. bulunan wirelessları kullandığımızda işi bilen biri varsa o bile görebilir yaptığımız işlemleri ve çok da zor bir şey değil bunu yapmak vs. vs. Kısacası her türlü izleniyoruz :)

aslında olay hertürlü gözleniyor olmamız değil bi yerde. olay adamların artık bak kardeşim beni yada benim diğer hizmetlerimi kullanacaksan, seni istediğim şekilde gözetleyebilirim-bilgilerini alıp saklayabilirim.
Bu benim politikam, beni kullanıcaksan bunlar benim yasal haklarım işine geliyosa kullan işine gelmiyosa kapı açık demek oluyor.. Bunu açıkça söylemesi ve yapıcak hiçbirşeyinin olmaması olay..

darkmoon
16-02-2012, 13:50
amman alsınlar boşverin benim ne tel nom var ne banka hesabım var alıcakları iki üç resmimi kullanmak olur en fazla kullansınlar çokda fifi.. :D :D

TünayK
16-02-2012, 14:11
biri bana benim tüm bilgilerime herhangi birisi sahip olduğunda başıma gelecekleri özetleyebilir mi?

bence insan denen yaratık kendını bırz fazla onemsıyor...bu sıkıntı ve paranoya bundan...

meLaNchoLic
16-02-2012, 14:18
maillere sahte bilgiler girin telefondanda sahte isimlerle ilişkilendirin.. bitti gitti :D

Y.Emre
16-02-2012, 14:32
biri bana benim tüm bilgilerime herhangi birisi sahip olduğunda başıma gelecekleri özetleyebilir mi?

bence insan denen yaratık kendını bırz fazla onemsıyor...bu sıkıntı ve paranoya bundan...

Google gibi devasa şirketlerden bahsetmiyorum ama tüm bilgilerinize sahip birisi sizin adınıza banka hesabı vs bile açabilir, dolandırıcılık vs yapabilir.

bu bilgilere google tarafından sahip olunması size adli açıdan vs bi sıkıntı yaratmayabilir. Ama sözgelimi size zarar veremeyecek kadar küçük zararsız bi çocugun sizi gittiğiniz heryerde fiziksel olarak takip etmesini/edebilmesini istermiydiniz? yada bundan rahatsız olmazmıydınız?

TünayK
16-02-2012, 14:36
Google gibi devasa şirketlerden bahsetmiyorum ama tüm bilgilerinize sahip birisi sizin adınıza banka hesabı vs bile açabilir, dolandırıcılık vs yapabilir.

bu bilgilere google tarafından sahip olunması size adli açıdan vs bi sıkıntı yaratmayabilir. Ama sözgelimi size zarar veremeyecek kadar küçük zararsız bi çocugun sizi gittiğiniz heryerde fiziksel olarak takip etmesini/edebilmesini istermiydiniz? yada bundan rahatsız olmazmıydınız?

bankadan adıma işlem yapıcak???ben kendi hesabımdan işlem yapana kadar göbeğim çatlıyor...onu geç..

ikinci örnek için....örneğini şöyle düzeltmek lazım...o küçük çocuk sen ıstedıgınde sıgara alıyor marketten yeri geliyor hatun ayarlıyor...o yuzden o da sıkıntı değil...

başka???

darkmoon
16-02-2012, 14:41
adına hesap açmak kredi çekmek kolaydır bankalar vermek için can atıyorlar.. ama iş kendi hesabındaki paranı çekmeye gelince adamın canından can alıyorlar ben geçen gün 7 kere imza attım sistemdeki imzayla uyuşmuyormuş imzam kolum ağrıdı resmen.. en son dedim tamam polis çağırın dedim biraz pislik yapdım aldım parayıki 10 yıldır gittiğim şube karşımdaki kadın olmasa adam olsa verip veriştiricekdimde bayandı işde..

ama kredi çekmeye gelince cepden bir mesajıma bakıyor şu an bir mesajla 30 bin tl veriyorlar sorgusuz sualsiz kefilsiz..

Y.Emre
16-02-2012, 14:47
bankadan adıma işlem yapıcak???ben kendi hesabımdan işlem yapana kadar göbeğim çatlıyor...onu geç..

ikinci örnek için....örneğini şöyle düzeltmek lazım...o küçük çocuk sen ıstedıgınde sıgara alıyor marketten yeri geliyor hatun ayarlıyor...o yuzden o da sıkıntı değil...

başka???

yeteri kadar bilgiye sahip olursa bankadan kolaylıkla işlem yapabilir herhangi birisi :) bunu araştırın derim.. yanlış anlaşılma olmasın ama bunu google yada diğer buyuk şirketler için söylemiyorum. sadece gizliliğin önemi açısından söylüyorum.

adına hesap açmak kredi çekmek kolaydır bankalar vermek için can atıyorlar.. ama iş kendi hesabındaki paranı çekmeye gelince adamın canından can alıyorlar ben geçen gün 7 kere imza attım sistemdeki imzayla uyuşmuyormuş imzam kolum ağrıdı resmen.. en son dedim tamam polis çağırın dedim biraz pislik yapdım aldım parayıki 10 yıldır gittiğim şube karşımdaki kadın olmasa adam olsa verip veriştiricekdimde bayandı işde..

ama kredi çekmeye gelince cepden bir mesajıma bakıyor şu an bir mesajla 30 bin tl veriyorlar sorgusuz sualsiz kefilsiz..

+348576345

2.örnek için yeniden bi düzeltme yapacak olursak, o küçük çocuk sigara almıyor, hatun ayarlamıyor. sadece sigara alıcak, hatun ayarlıcak yerlerle iletişime geçmeni sağlıyor. buraya kadar kabul edilebilir hatta güzel ama aynı çocuk senin almana aracı olduğu sigarayı içerkende yanında oluyor, lavoboda ihtiyacını giderirkende yanı başında duruyor, ayarladığı hatunla başbaşa oturmak istediğindede 3.kişi olarak yanı başında oturuyor.

istediklerimi yapmama yardımcı oluyor olması herzaman beni takip etmesini gerektirmez bana göre..