Orijinalini görmek için tıklayınız : Bulunamayan Problem ?
Aracımdan uzun bir süredir gelen sürtme ve uğultu sesi son 2-3 ayda iyice artmış durumda aks laleleri ve aks kafaları bozuk sağ aks lalesinde yağ yok sizce bu sesi ordan yaparmı veya neden yapar bu sesi yüksek hızda iyice artıyor :(
27Cu5Kf84Gc
gaz verdiğim zaman geliyor gazı bırakınca yok
motor kulaklarından biri kopmuş olabilir mi ?
sürtme ve uğuştuyla beraber hissedilir derecede titreşim varmı? özellikle dreksiyonda?
Akstan da olabilir şanzıman kulağından, takozundan da olabilir.
motor kulağı hiç aklımıza gelmedi başka belirtisi olurmu acaba
gaza yüklenince direksiyonda ve viteste bir titreme oluyor ama videodaki gibi hafif basarsam titreme yok
tdipower
14-02-2012, 22:54
motor kulağı gibi sanki
peki motor kulağı başka ne tür sıkıntılar yaratır ?
Emir_b16a
14-02-2012, 23:00
ya şanzuman kulağı ya şanzuman takozu onlara baktır akslarını da yaptırdığın zmn bütün sesler kesilir
motor titreşimli çalışır gaza yüklendiinde vurma sesi gelir hatta en kötüsü motor düşer :D (motor kulağı)
uh 120 civarı motor düşse katliam olur herhalde :) aksları değiştirince kesileceğini bilsem hemen değiştirirm ama şimdi şanzıman içi bozulmuştur başka birşey olmuştur çıkma şanzıman gerekir diye emin olmak istiyorum bedava 900 küsür lira vermeyim onun yerine biraz daha ekler 4 çeker yaparım arabayı :)
Emir_b16a
14-02-2012, 23:07
uh 120 civarı motor düşse katliam olur herhalde :) aksları değiştirince kesileceğini bilsem hemen değiştirirm ama şimdi şanzıman içi bozulmuştur başka birşey olmuştur çıkma şanzıman gerekir diye emin olmak istiyorum bedava 900 küsür lira vermeyim onun yerine biraz daha ekler 4 çeker yaparım arabayı :)
araban aks keserse yolda bırakır ama aksları yaptırırken ustaya da gösteri ver usta bu böyle yapıyo die :)
şanzumanın içinin bozulması titreşim yapmaz keza her viteste yapmaz
şanzumanında bişey çıkacağını sanmıyorum bnce acele baktır :) havalar ıslak aksların çok daha kolay yoldabırakabilir ufak bi patinajda bile
o araç zaten 4 çekmiomu? :beuj:
bana akslardan gibi geldi ama, motor kulaklarınıda bi kontrol et... ama bence olay aks... şanzıman takosu olsa vites geçişlerinde bi vuruntu olurdu titreşim fazla olmazdı.... subarularda öle oluyor yani ;)
o araç zaten 4 çekmiomu? :beuj:
bana akslardan gibi geldi ama, motor kulaklarınıda bi kontrol et... ama bence olay aks... şanzıman takosu olsa vites geçişlerinde bi vuruntu olurdu titreşim fazla olmazdı.... subarularda öle oluyor yani ;)
benim araba 4 çeker değil malesef önden çeker :(
vites geçişlerinde bir sıkıntı yok..aksları göstereyim ustaya değişecek der ama ben yine motor kulağı olsun diğer alternatifleri söylerim.orjinal aksın tanesi 1200 lira yan sanayi tanesi 450 lira..böyle yola devam etmem sıkıntı yaratır diyorsunuz o zaman :(
Emir_b16a
14-02-2012, 23:20
vites geçişlerinde bir sıkıntı yok..aksları göstereyim ustaya değişecek der ama ben yine motor kulağı olsun diğer alternatifleri söylerim.orjinal aksın tanesi 1200 lira yan sanayi tanesi 450 lira..böyle yola devam etmem sıkıntı yaratır diyorsunuz o zaman :(
aks kafaları ve aks lalelerini değiştirmen yeter :) 1200 lira falanda tutmaz :)
bn 2 aks kafasını sanayiden (orjinal değil gerçi) körükleri vs siyle 130 liraya hallettim
lalelerin bozuk olduğuna eminmisin araç gaza yüklendiğinde gezme yapar gibi titriyomu ? havalanır gibi olur araba ?
gaza yüklenince titreme oluyor lalerin bozuk olduğuna yağsız kaldıkları için ihtimal veriyorum körük çıkmıştı içindeki yağ su gibi boşalmıştı o sırada olan olmuştur..
birde bu aks kafalarını 3 sene önce değiştirmiştim sağ taraftakinin körüğü yırtıldı götürdüm sanayiye 4 körüğü birden değiştirdiler taktılar arabaya bir baktım takır takır ses gelmeye başladı..yanlış montaj yapmış olabilirlermi çok zorlandılar takarken..
Sıkıntı sanki şanzımanda.Şanzıman bilyalarından da kaynaklanabilir.
burada maslakta bi aksçı var, arızası ne olursa olsun tamir ediyorlar ;)
Aks Tamiri ve Revizyonu... Kazanl Aks Sanayi (http://kazancliaks.com/)
adamları ara bi konuş, problemden biraz bahset, tamir olmama ihtimalini sor, muhtemelen yok derler zaten, o cevabı alınca kargo yap yolla tamir etsinler ;)
Emir_b16a
14-02-2012, 23:31
gaza yüklenince titreme oluyor lalerin bozuk olduğuna yağsız kaldıkları için ihtimal veriyorum körük çıkmıştı içindeki yağ su gibi boşalmıştı o sırada olan olmuştur..
birde bu aks kafalarını 3 sene önce değiştirmiştim sağ taraftakinin körüğü yırtıldı götürdüm sanayiye 4 körüğü birden değiştirdiler taktılar arabaya bir baktım takır takır ses gelmeye başladı..yanlış montaj yapmış olabilirlermi çok zorlandılar takarken..
aks kafaların bozuk körük yırtılınca yağa toz pislik karışır ve aks ı bozar lalede aynı şekilde ikisininde değişmesi gerekir bi laleyi aks ı değiştir atatürk sanayide güzel bi aks çı var söktür götür akslarını ona o halleder dükkan adını hatırlamayadım şimdi
hatırlayabilirsem yazarım yada yiğit yazar korkmaz aks diesim var ama değil :)
eskiden yıldız tunning vardı (halada olabilir :D ) onun arka sırasında köşede göbeğin orda :D
edit: he yaa kazançlı aks ne kdr derdin varsa ilgilenirler iyi esnaftır :D
bu arada vidyonun linkini bi koysana bn izleyemedim :D
Sıkıntı sanki şanzımanda.Şanzıman bilyalarından da kaynaklanabilir.
onlarda yeni değişti sayılır..ama şanzıman bilyalarının sesi farklıydı bu daha az şiddetle hatta performans egzoz takınca duyulmuyor :)
burada maslakta bi aksçı var, arızası ne olursa olsun tamir ediyorlar ;)
Aks Tamiri ve Revizyonu... Kazanl Aks Sanayi (http://kazancliaks.com/)
adamları ara bi konuş, problemden biraz bahset, tamir olmama ihtimalini sor, muhtemelen yok derler zaten, o cevabı alınca kargo yap yolla tamir etsinler ;)
sağlam yaparlarsa güzel olur ama anlayamadığım dağılan bilyaları nasıl tamir ediyorlar orası garip..biraz araştırayım burayı sağol abi :)
aks kafaların bozuk körük yırtılınca yağa toz pislik karışır ve aks ı bozar lalede aynı şekilde ikisininde değişmesi gerekir bi laleyi aks ı değiştir atatürk sanayide güzel bi aks çı var söktür götür akslarını ona o halleder dükkan adını hatırlamayadım şimdi
hatırlayabilirsem yazarım yada yiğit yazar korkmaz aks diesim var ama değil :)
eskiden yıldız tunning vardı (halada olabilir :D ) onun arka sırasında köşede göbeğin orda :D
amk yazman var okumanmı yok anlamadım :D:D:D bak üstteki mesaja ne yazmışm :D
onlarda yeni değişti sayılır..ama şanzıman bilyalarının sesi farklıydı bu daha az şiddetle hatta performans egzoz takınca duyulmuyor :)
sağlam yaparlarsa güzel olur ama anlayamadığım dağılan bilyaları nasıl tamir ediyorlar orası garip..biraz araştırayım burayı sağol abi :)
tamir etmiyorlar yenisini takıyorlar :D:D:D
şimdi bilyaların oturduğu yuvalar(lale) deforme oluyroya o yuvaları kaynak dolguyla doldurup içine sıfırdan yuva açıyorlar, sonra yepisyeni bilyalarıda takıveriyorlar al sana sifir gibi aks :D:D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:35
amk yazman var okumanmı yok anlamadım :D:D:D bak üstteki mesaja ne yazmışm :D
aynı anda yazmışız beygir :D
darkmoon
14-02-2012, 23:36
yıldız tunning arkasında opel parçacısı var onun yanında michellin var onun yanında lokanta var onun yanında bir yağ satıcısı var ordan tarif et işde :D
tamir etmiyorlar yenisini takıyorlar :D:D:D
şimdi bilyaların oturduğu yuvalar(lale) deforme oluyroya o yuvaları kaynak dolguyla doldurup içine sıfırdan yuva açıyorlar, sonra yepisyeni bilyalarıda takıveriyorlar al sana sifir gibi aks :D:D
:D bide maliyeti düşük olursa tadından yenmez :D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:37
duruma göre 300 400 e çözerler aks kafasıydı lalesiydi vs :)
ikisi 100 lira :D
duruma göre 300 400 e çözerler aks kafasıydı lalesiydi vs :)
olm benim aksları 100 liraya yaptılarya lan :D hele benim akslar bikere deli gitmişti amk araç hayvan gibi sallanıyordu içinde ne bilya kalmış ne lale, 100 liraya yapmışlardı :) hatta milinde eğrilme bile vardı o dahil ;)
Emir_b16a
14-02-2012, 23:39
ikisi 100 lira :D
hadi len :D 2 aks kafası 2 de lale babayı 100 lira öle olsa bn ayda 1 değiştiririm :D iice eskişehir yaptın snde sanayiyi :D
dinleme bunu çingene gibi pazarlık yapar bu :D
sn 300 400 ayır kalırsa kızla yemek yersin yada içersin falan benzin alırsın yada :D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:41
olm benim aksları 100 liraya yaptılarya lan :D hele benim akslar bikere deli gitmişti amk araç hayvan gibi sallanıyordu içinde ne bilya kalmış ne lale, 100 liraya yapmışlardı :) hatta milinde eğrilme bile vardı o dahil ;)
yaparken yanındaydım pis adam :D 2 kafa verdi o kdr bide aks ı düzeltti :D laleye bakmadı dahi :D oda doğan ustanın kıyağı 100 lira
gerçi bnde 130 liraya hallettim :D
farketmez 300-400de az ikisine göre :D yarın bi konuşayım bir günde yaparlarsa arabayı götürürüm uzun sürer derse aksları gönderirim..benim akslarda komple dağılmıştır çok sert kullanıyorum ayağımın ayarı yok biraz :D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:42
farketmez 300-400de az ikisine göre :D yarın bi konuşayım bir günde yaparlarsa arabayı götürürüm uzun sürer derse aksları gönderirim..benim akslarda komple dağılmıştır çok sert kullanıyorum ayağımın ayarı yok biraz :D
sökülü götürürürsen yada orda söktürürsen 1 saatte hallederler
sökülü götürürürsen yada orda söktürürsen 1 saatte hallederler
çok mübarek iş yapıyorlar çok eğer gidersem tebrik edicem :D
hadi len :D 2 aks kafası 2 de lale babayı 100 lira öle olsa bn ayda 1 değiştiririm :D iice eskişehir yaptın snde sanayiyi :D
dinleme bunu çingene gibi pazarlık yapar bu :D
sn 300 400 ayır kalırsa kızla yemek yersin yada içersin falan benzin alırsın yada :D
lan olm eskişehirde 50 lraya yaptırdım, mal adam *** gibi yapmış milin balansını yapmamış eskişehirden isstanbula gelince bidaha dağıldı senle beraber gidip yaptırdıkya lan... 100 lira almıştı adam hatırlamıonmu amk? ne 330 400 ü burak sen telde fiyat sor yarın, 300 400 hayal rakamlar o paraya çıkma alınır.... arıza ne olursa olsun 100 liraya yapıyorlar biliyorum ;)
Emir_b16a
14-02-2012, 23:46
çok mübarek iş yapıyorlar çok eğer gidersem tebrik edicem :D
aks ddiğin bişey değil sök tak :)
ztn bu ara duyduğum gördüğüm akstan sorun yaşayan 30. adam falansın kış ayları normal hasarlar bunlar :)
aksların daha fazla dayanmasını istiyosan patinaj çekme bide kış geçtikten sonra arabanın altını yıkat :)
aks ddiğin bişey değil sök tak :)
ztn bu ara duyduğum gördüğüm akstan sorun yaşayan 30. adam falansın kış ayları normal hasarlar bunlar :)
aksların daha fazla dayanmasını istiyosan patinaj çekme bide kış geçtikten sonra arabanın altını yıkat :)
birde senin bodrumda yaptığın gibi öküzün önde gidenini sollar gibi vites atmamalı dimi knka :D:D:D bodrumda o yaptığın hareketlerden dolayı ön akslarda boşluk var şuan bakıma girince bidaha yaptırcam :D:D:D:D:D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:48
lan olm eskişehirde 50 lraya yaptırdım, mal adam *** gibi yapmış milin balansını yapmamış eskişehirden isstanbula gelince bidaha dağıldı senle beraber gidip yaptırdıkya lan... 100 lira almıştı adam hatırlamıonmu amk? ne 330 400 ü burak sen telde fiyat sor yarın, 300 400 hayal rakamlar o paraya çıkma alınır.... arıza ne olursa olsun 100 liraya yapıyorlar biliyorum ;)
olum aks lalesi ayrı aks kafası ayrı :D lale pahalı kafa ucuz :)
bunu snin alıcağın dilden anlatmak isterdim ama banlanırım :D
hatırlıyom aksları bn taşıdıydım :D 2 aks kafası değişti bide akslar düzeltildi laleleri götürmedik :)
Emir_b16a
14-02-2012, 23:49
birde senin bodrumda yaptığın gibi öküzün önde gidenini sollar gibi vites atmamalı dimi knka :D:D:D bodrumda o yaptığın hareketlerden dolayı ön akslarda boşluk var şuan bakıma girince bidaha yaptırcam :D:D:D:D:D
muahahha az bile yaptım :D 4 senedir otomatik kullanıyorum sn dua et bodruma giderken 5 ten 2 ye çekmedim :D
arkadaşlar hep diyordu birgün o vites kolu elinde kalcak diye :D aks kafalarıyla yırttıysam iyidir bide aksları tamir ettirip ses devam ederse.
olum aks lalesi ayrı aks kafası ayrı :D lale pahalı kafa ucuz :)
bunu snin alıcağın dilden anlatmak isterdim ama banlanırım :D
hatırlıyom aksları bn taşıdıydım :D 2 aks kafası değişti bide akslar düzeltildi laleleri götürmedik :)
olm burak 100 liradan fazla para alırlarsa bana gel farkını ben ödeyecem amk :D:D:D hala diretiyor 100 liradan fazla tutacağını :D olm komple laleli sümbüllü s vs li götürdük biiz o aksları, doğan usta nasıl söksün laleyide elimize versin götürün yaptırın diye, laleyi aksçı söker, tornacı söker, başkası sökemez :D:D:D:D
not:burak fişini al bana göster, beni kazıklama :D:D:D:D
Emir_b16a
14-02-2012, 23:53
arkadaşlar hep diyordu birgün o vites kolu elinde kalcak diye :D aks kafalarıyla yırttıysam iyidir bide aksları tamir ettirip ses devam ederse.
bak mal yukarda ne ddi allahını seviyosan 100 liradan fazla tuttu de tutmasada farkını beraber yeriz :D
olm burak 100 liradan fazla para alırlarsa bana gel farkını ben ödeyecem amk :D:D:D hala diretiyor 100 liradan fazla tutacağını :D olm komple laleli sümbüllü s vs li götürdük biiz o aksları, doğan usta nasıl söksün laleyide elimize versin götürün yaptırın diye, laleyi aksçı söker, tornacı söker, başkası sökemez :D:D:D:D
not:burak fişini al bana göster, beni kazıklama :D:D:D:D
:D :D yok abi öyle bişey olmaz hem işimi ucuza halledip hem adam kazıklayamam :D aslında.. hiç adam kazıklayamadım hep kazıklanan oldum 4 aks körüğü değişimine 180 lira ödeyip kazıklanma rekorunu elimde tutuyorum sadece yağlayıp körük değişti yağ benden :D
bak mal yukarda ne ddi allahını seviyosan 100 liradan fazla tuttu de tutmasada farkını beraber yeriz :D
:D :D 100 liradn fazla tutmazsa arabaya bi iyilik yapıp benzin alıcam :D
Emir_b16a
15-02-2012, 00:00
:D :D 100 liradn fazla tutmazsa arabaya bi iyilik yapıp benzin alıcam :D
tutar tutar laleler de değişirse ddiğim gibi bi 300 lük olursun yada 400 lük
tutar tutar laleler de değişirse ddiğim gibi bi 300 lük olursun yada 400 lük
sıfır gibi oluyorsa sorun yok.yeterki gaza basacağım zaman ulan şimdi bir yerden bişey fırlayacak korkusu olmasın :D
Emir_b16a
15-02-2012, 00:07
sıfır gibi oluyorsa sorun yok.yeterki gaza basacağım zaman ulan şimdi bir yerden bişey fırlayacak korkusu olmasın :D
çıksa yiğitin arabanınki çıkardı ki yüklü bide onunki
korkun olmasın uzun süre sorun çıkarmazlar :)
çıksa yiğitin arabanınki çıkardı ki yüklü bide onunki
korkun olmasın uzun süre sorun çıkarmazlar :)
:) bide o kadar yanlama rolling izledik hep videolarda sağlam yapmışlar demek :)
ha körüklerin değişirse eğer evet maliyet artar ama 180 lira nedir amk yav :D okadar artmaz yani :D:D:D
laler değişmez onlarda revize olur, güzel olur ;)
Yorum yapmıyorum sana Burak :)
Yorum yapmıyorum sana Burak :)
:) sorunlar hep büyük olduğu için burda çözüm arayamıyorum.gitsem ustaya yenisini getir takalım der burda aks tamir eden varsa hemen yarın gideyim :)
ha körüklerin değişirse eğer evet maliyet artar ama 180 lira nedir amk yav :D okadar artmaz yani :D:D:D
laler değişmez onlarda revize olur, güzel olur ;)
tam 180 liraydı hatta en fazla 100 lira tutar diye hesaplayıp 200 lira ile gitmiştim sanayiye başka işlerde yaptıracaktım onlar kaldı :D
:) sorunlar hep büyük olduğu için burda çözüm arayamıyorum.gitsem ustaya yenisini getir takalım der burda aks tamir eden varsa hemen yarın gideyim :)
tam 180 liraydı hatta en fazla 100 lira tutar diye hesaplayıp 200 lira ile gitmiştim sanayiye başka işlerde yaptıracaktım onlar kaldı :D
ustanın sökme işçiliği dahildir... olay şu senin araban subaru, eskide olsa subaru yenide olsa subaru... subarunun işçilği farlıdır zahmetlidir ayakları.. halbuki hiçbi farkı yok oda araba buda araba amk.... uyuz oluyorum bu zihniyete.. bu zihniyet zaten usta yaptı beni..... doğan ustamın gözünü sevem 1 hafta önce fren balatalarımı değiştirdi 5 kuruşta para almadı :)
bugün vites kılıfını çıkardım ses iki kat arttı..debriyaja bastığım zaman kesilen debriyajı bırakınca gelen sürtme sesi bu uğultunun kaynağı olabilirmi debriyajı bırakıp boşta gaza basınca ses artıyor.
hem soruyu sorup hem cevabını veriyorsun ama paraya kıyıp yaptırmıyormusun olayı anlayamadım
neden foruma sordun bu soruyu
hem soruyu sorup hem cevabını veriyorsun ama paraya kıyıp yaptırmıyormusun olayı anlayamadım
neden foruma sordun bu soruyu
ilk önce aks olabilir dendi sonra arabanın her tarafını dikkatlice dinlerken debriyajı bıraktığımda gelen sürtme sesini farkettim... bunu neden yaptığını öğrenmek istedim..seyir halindeki uğultunun bu yüzden olup olmayacağını merak ettim.
Debriyaja basınca yük akslara binmeyi bırakıyor o yüzden ses kesiliyor
akslarını yaptırt sorunun hallolur
birde porya bilyalarına baktırt muhtemelen bozuk akslar ile bukadar yol yapman onlarıda bozmuştur
Debriyaja basınca yük akslara binmeyi bırakıyor o yüzden ses kesiliyor
akslarını yaptırt sorunun hallolur
birde porya bilyalarına baktırt muhtemelen bozuk akslar ile bukadar yol yapman onlarıda bozmuştur
peki dururken hiç yük binme filan yok boşta debriyajı bırakıp gaza bastığımda devirle birlikte artan sürtünme sesi geliyor..ayrıca prizdirek biyasındanda ses geliyor debriyaja hafif dokunduğunda onu kesiyor.