Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSI Rolanti Videosu
video çektim.aracta söyle bir durum var.titreme vs anlasılmıyor.neden yapar bunu?
Video0001[1] - YouTube (http://youtu.be/cVIkRZKaq8M)
CeM öZeR
15-02-2012, 16:40
Çok garip titreme olmadan rölantinin böyle oynaması. Bence filtre kitinden fazla hava alıp sensörler fazla havayı algılayamadığı için rölantiyi tam ayarlıyamıyor olabilir.
Gokhan43
15-02-2012, 16:43
Soğuktandır Onur takma :D :D Baksana -8.5 yazıyor :D
filtre kiti filan hiçbirşey yok araçta
video çektim.aracta söyle bir durum var.titreme vs anlasılmıyor.neden yapar bunu?
Video0001[1] - YouTube (http://youtu.be/cVIkRZKaq8M)
sabit gazda giderken veya dururken bastiginda 2bin 3bin devirde sabitken bir sorun var mi ?
VtecDream
15-02-2012, 18:16
bendeki oynama daha büyük ve 2k veya 3k gittiğim zaman sallantı yapıyor bende banada help :D
BurakCengizhanoğlu
15-02-2012, 18:23
Oksijen sensörü olabilir mi ?
golfcu0101
15-02-2012, 18:40
boğaz kelebeği veya oksijen sensörü derim ben bende 2003 golf varken boğaz kelebeği temizlenmişti sorun düzelmişti:rolleyes:
sabit gazda giderken veya dururken bastiginda 2bin 3bin devirde sabitken bir sorun var mi ?
hiç denemedim.bu kıs basladı yalnız böyle bişey.ama olsa bile heralde anlamam,öyle bişey anlamadım yani.ama gecenlerde deneme yaparken araba 2 kere ufak kesinti yapar gibi oldu anlık bişey böyle.egt filan dusuk diye yapmıstır belki dedim ama o da sacmaymıs.aracı calıstırdım 15-20 dk dolandım coolant 90 dı zaten.deneme sırasında 3.viteste 1 kere birde 4.vites 160 ta yaptı cok ufak.şu ara aracta gariplik bu var bir de.
simdi katalizörü iptal ediyoruz yazılımdan yanıltılıyor fakat o kirlilikten dolayı o2 sensorunun ömrü kısalırmı :) zamanında downpipe vardı ama.
soguktan olma ihtimali nedir arac bu sogukta güzel yakıyor yani bi depoyla 500 km filan giderim bu depoyla biraz deneme filan yaptık.800-900 gittiğim depoyla gecen 725te ısık yaktı işte.bizde bi fiesta vardı bundan önce,o da soguklarda stop ettiği olurdu arada bir.o2 sensörü demişlerdi ona kronik sıkıntıymıs.bende titremeyi kapıyı actıgınızda eliniz kapıdaysa anlıyorsunuz yoksa anlasılmaz.sesinden anlarsın birde
Yazılım varmı ?
Önceden başka birinde görmüştüm Golf 6da yazılım yapılmış rölantide aynı seninki gibi devir oynuyodu yazın...
Gokhan43
16-02-2012, 07:43
Yazilim var aracta
yazılım varda bayadır var alakası pek olduğunu sanmıyorum heralde soğuktan böyle yapıyor ama gecen basarken yaptıgı 3 ve 4.viteste ufak bı kesiklik tarzında bişeyi önceden yapmamıstı.
berkay_aydin
16-02-2012, 13:03
Seste veya görünürde birşey yoksa kadranda problem olma ihtimali nedir ?
Seste veya görünürde birşey yoksa kadranda problem olma ihtimali nedir ?
kadran sağlam çünkü normalde araçta otururken bişey hissetmiyorsun sesi dikkatli dinlemen lazım,eğer kapıyı açıp kolunu kapıya koyarsan daha rahat anlıyorsun rolanti orada aynen bunun gibi düşüyor
Rölanti motoru veya benzin pompasında sorun olabilir...
Birde bu oyna sırasında benzin tüketiminde oynama oluyor mu anlıkta stop etmemek için araba gaz veriyor mu
Birde bu oyna sırasında benzin tüketiminde oynama oluyor mu anlıkta stop etmemek için araba gaz veriyor mu
olabilir bilmiyorum anlık tüketim göstergem yok :p
gectiğimiz yaz aracın benzin pompası filan değişti kötü yakıttan.
Ben sıkışık trafige girdiğimde dur kalkta hele yokus varsa biraz o zaman araç stop etmemek için gaz veriyor sanki.
Otomatik araç diye pek üstünde durmadım ama bende filtre kiti var onunla da alakalı olabilir.
necati07
04-03-2012, 20:59
onur aynısı banada oldu gaz kelebeğinin temizlenip adaptasyon yapılması lazım sorun bu:)
onur aynısı banada oldu gaz kelebeğinin temizlenip adaptasyon yapılması lazım sorun bu:)
a3 culere sordum herkes normal diyor ama her zamanda yapmıyor soguklarda oluyor.serviste kaca yapıyorlar faydası oluyormu
Soğuktan olabilir belki manasız bir yorum olacak ama geçen sene kütahya tavşanlıda -9'da 2.0 tdı 'da bundan daha fazla devir oynaması mevcuttu bir süre yol yapıp durunca olmuyordu ama cold startta vardı.
necati07
04-03-2012, 21:22
kardesim ben kıbrıstayım fiyatlar farklı oraya gore yani çok bişey deil temizleyip bilgisayara baglıyo sorunbu yani benim aracdada oldu bu işlemleri yapdıktan sora kesildi bayadır yapmıo
Gaz kelebeğini temizlerseniz düzelir.Aynısı banada olmuştu.
necati07
04-03-2012, 21:38
aynen gaz kelebeginden oluyor başka bişeyden deil yani
gaz kelebeği telli mi yoksa elektronik kontrollü mü?
telli ise rölanti valfi böyle bir sıkıntıya neden olabilir.
Maf/map sensörünün kirli olmasıda bu tip sıkıntılar oluştrabilir.
Tüm sensörlerin sökülüp temizlenmesinde fayda var her zaman..
gaz kelebeği telli mi yoksa elektronik kontrollü mü?
telli ise rölanti valfi böyle bir sıkıntıya neden olabilir.
Maf/map sensörünün kirli olmasıda bu tip sıkıntılar oluştrabilir.
Tüm sensörlerin sökülüp temizlenmesinde fayda var her zaman..
elektronik tabiki.map ı nasıl temızlerız?
Arasts61
04-03-2012, 23:37
elektronik tabiki.map ı nasıl temızlerız?
Sokucen. poset icinde izopromil kusur alkole bandirican. Elini degdirmeyeceksin