Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf ve Jetta arasında kararsızlık
ceratoniaorg
15-02-2012, 20:06
Çok yakın bir arkadaşımda 2011 122 lik dsg li golf var aylık 400-450 lira benzin yakıyorum diye dert yanıyor. Bu sıralar dsg li dizel highline jetta lara kafayı takmış durumda.
Sorum şu ki golf yerine jetta alınırmı. Bildiğim kadarı ile bu iki aracın dsg si farklı ama arasında ne kadar fark var. Dizel Jetta daki dsg nasıldır şikayet varmı sorun çıkartıyormu. Yakıt olarak normal kullanımda ve basılmaya bağlı olarak ne yakar.
Şimdiden teşekkürler.
bence sakın öyle bişey yapma yeni jettalarda arka süspansiyon artık sabit ve bagaj kapağı vs amortisörlerini resmen çalmışlar.2 büyük kol koymuşlar bagaj kullanımını düşürmüşler.güzelim eski jettanın kalitesi süperdi.
metinmb407
16-02-2012, 09:26
Golf ten yeni Jetta ya geçiş hayal kırıklığı olur :)
Bdn bi saniye bile dusunmem golften 1.6 tdi dsg jettya gecerim... Zaten dsg cok keyifli ve hizli birde sehir ici 700 km altina inmiyor arac full depoda
Jön Türk
16-02-2012, 09:42
DSG jetta highline için süre vermiyor doğuş haberiniz olsun :D belki yıl sonu. manuel haziranda gelicekmiş
orhan_guney
16-02-2012, 09:48
bence skoda octavia baksın aynı arac ayrıca daha ıyı kalıte.bence ıncelesın
ceratoniaorg
16-02-2012, 10:24
skoda alındığında satılamama gibi bir sorunu var. jetta alınırsa zaten 2. el az km li bir araç dşünüyor deri donanımlı highline olan var bitane onun içine oturunca kalitesini fln baya beğenmiş. şuandaki golfte highline dsg ama benzinli ve aylık 500 tl benzine vermekten şikayetçi. Yeni jetta tdi lerdeki dsg hakkında da yorum yaparsanız çok sevinirim.
bartubasot
16-02-2012, 10:28
iki aracıda benim aracım stokken denedik jettanin dsgsi birazcık daha vuruntusuz geçio ve kaltığınız zaman kafayı önde götürüyo.
dsg konusuna gelince şimdi tamaştan geldim garantiden kavrama sisteminin siparişini verdim şimdi diyebilirsinizki dsg hani çok güzeldi çok iyiydide neden kavrama sistemi değşiyo;tamamen benim kıllığım yüzünde sadece 2'de düşük devirde arabanın silkelemesi ki çoğu arabada bunu yapar onun dışında hiç bi sıkıntısı yok ki ben 19 jantlarla kullanıyorum.
yakıt konusuna gelince jetta 1.6 tdi stok bir depo 800 şehir içi,19 jantlı haliyle 1 depo şehir içi 650. iki degerde yavaş kullanım yavaş kalkma vs falan.
ceratoniaorg
16-02-2012, 10:41
evet vuruntusuz olduğunu bende duydum acaba birde bu dsgler tork limitatörlü olduğundan dizele daha farklı bir dsg takmışlardır die düşünerek sordum zaten. çok teşekkürler güzel bilgilendirme oldu. peki 122lik benzinli golf ilemi denemiştiniz?
golf almanya üretimi, cetta ise meksika değil mi?
ceratoniaorg
16-02-2012, 10:52
evet jetta meksika ama sonuçta parça üretimi yapmıyorlar montaj sadece kaliteye pek bi etkisi olduğunu düşünmüyorum ama yukarıda arkadaş süspansiyon ve bagaj sorunlarına dikkat çekmiş . meksikanın fabrikalara vs vergi kolaylığından ve işçiliğin ucuz olmasından dolayı. sonynin çinde üretim yapması gibi.
öyle ama almanyada üretilmiş olanını tercih ederdim ben olsam.. ;)
öyle ama almanyada üretilmiş olanını tercih ederdim ben olsam.. ;)
doğru yola geliyorsun
doğru yola geliyorsun
sen çık aradan gıbrıslı :D :D
ceratoniaorg
16-02-2012, 11:03
oda doğruda benzinli golften dizel golfe geçip bide üstüne para vermek pek mantıklı değil sonuçta. max 65-70 bine dizel otomatik golf highline kadar dolu başka hangi araba tercih edilebilirki?
bartubasot
16-02-2012, 11:11
evet vuruntusuz olduğunu bende duydum acaba birde bu dsgler tork limitatörlü olduğundan dizele daha farklı bir dsg takmışlardır die düşünerek sordum zaten. çok teşekkürler güzel bilgilendirme oldu. peki 122lik benzinli golf ilemi denemiştiniz?
1.6 tdı golf ile 1.6 tdı jetta aynı motordu ikiside.
kalite konusuna gelince üretim olarak bu araçlar ztn aynı kalitede ama bu şunu çalmışlar bunu çalmışlar bilgilendirmesine gelince firmalar araçları gerek fabrika doluluğu gerekse üretim hattından dolayı başka yerlerde fabrika kuruyolar ve bunuda işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde tercih ediyolar.
yapılan parçalar takılan parçalar herşey aynı kalitede.boıng fırmasıda çoğu parçasını türkiyede üretiyo ona bakarsanız şimdi bizimkiler yaptı die türk yapmıştır kesin bişeyi eksik demek olmaz:D
eksiklilere gelince türkiyedeki vergilendirme olayından dolayı dogus oto araçlarda bazı şeyleri çıkartıp bazı şeyleri talebe göre koymuştur.örnek olark yurt dışndaki jettalarda comfortline paketinde park sensörü yok standart olarak vs sonuş olarak arz talep ilişkisinin vergi ve satış politikası birleşmesi soncu bu kötüleme çıkıyo umarım anlatabilmişimdir :D :D
Boeing hangi parcalari bize urettiriyor merak ettim.bu arada hingline ile comfort arasinda cok fark yok diye biliyorum o paraya degermi
bartubasot
16-02-2012, 12:19
Boeing hangi parcalari bize urettiriyor merak ettim.bu arada hingline ile comfort arasinda cok fark yok diye biliyorum o paraya degermi
Sivas Boeing 787 Uçaklarına Parça Üretiliyor 29 Kasım 2011 13:22 (http://www.aktifhaber.com/sivas-boeing-787-ucaklarina-parca-uretiliyor-525663h.htm)
edit: çoğu olarak yazmışım bundan kastım boeing olarak deil savaş uçakları parçasıda yapılıo die biliyorum uçaklarlada hiç alakam yoktur şimdi bunun üstüne soru gelmesin :D
Sivas Boeing 787 Uçaklarına Parça Üretiliyor 29 Kasım 2011 13:22 (http://www.aktifhaber.com/sivas-boeing-787-ucaklarina-parca-uretiliyor-525663h.htm)
fotoğrafını çekip koydukları parça çok basit bir şeye benziyor.. kolpa haber olmasın.. :)
bartubasot
16-02-2012, 12:22
fotoğrafını çekip koydukları parça çok basit bir şeye benziyor.. kolpa haber olmasın.. :)
:D doğrudur
Erdem K.
16-02-2012, 12:36
benzinli dsg golften mazotlu dsg jettaya geçmek bana mantıklı geliyor. hele ki yeni kasanın dsg mazotlusu mümkünse tadından yenmez, kasa olarak eski kasasından daha güzel ve gösterişli. (dsg farklarını bilemiycem, yakıt ve konfor olarak tercih edilebilir)
Kutluhan
16-02-2012, 12:44
yeni kasa hele bide dizel highline ledli ledli off tadından yenmez düşünmek bile gereksiz direk değiştirsin bence.
meksika üretimi jettayı biraz daha pahalı alıyoruz.şöyle izah edeyim eski jettanın önündeki kromlar panjur v.s 5 bin tl üzerinde.yenisini araştırın.hem pahalı alıyorum hem malzeme kalitesini resmen düşürmüşler.bağımsız süspansiyon yok artık.ben olsam direk alman üretimi golfü tercih ederim hem malzeme kalitesi hem işçilik.vw kaporta bölüm şefi arkadaşım.resmen golf 4 ve golf 5 in sacları mükemmel diyor.
Bagimsiz olmamasi jetta icinmi gecerli sadece?oyleyse cok sacma olmus he
Bir Jetanın içine binin bir de Golfun. Aradaki farkı anlayınca zaten hangisini alacağınızı da anlarsınız.
Detay işçilikler, ana malzeme kullanımı, parça kullanımıi vs.. Jettada hep ucuza ve basit kaçılmış maliyet düşürme ve USA pazarı için.
Kapı iç döşemeleri taş gibi Sybol plastiği, Orta konsolun devamındaki bardaklık bölümü yine aynı sürgülü değil, kapı içi izolasyonları farklı (serviste açıldı bakıldı), cam açma tuşlarında kromaj yok, bagaj amortisörlü değil , bagaj yalıtımı yok, motor kaputu amortisörlü değil, bi-xenon seçeneği ve led stop yok, spor koltuklar yok vs..
Ha kötü arabamı kesinlikle değil, sınıfında sedan olarak benim tercihim olur ancak verilen fiyat üstüne yukarıda saydığım olumsuzluklar olmamalı benim şahsi alım kriterlerimde.
Geniş ve bagajlı araç ihtiyacınız yoksa TDI Golf almak daha mantıklı.
63owen63
16-02-2012, 20:21
Hangisi size hitap ediyorsa onu alın, golf ün işçilik ve montajı biraz daha az sorun çıkarabilir, fabrika kriterinden dolayı
bartubasot
16-02-2012, 22:34
okadar kötülüdenizki jettayı yarın satıyım bende golf alıyım bari :D
Yanlış yazdığım bir durum var mı ki zaten bütün testler incelemeler yazılan çizilen bir durum?
Hayır kapılar yumuşakta ben mi sert diyorum?
Yada bagaj -motor kaputu amortisörlümü? Yada eski kasa jettalar gibi İzolasyon mu var?
Bi-xenon veya led stop geliyormu Highline da? Kötüleme değil olanı olmayanı söledim ben. Kötü araba diyen yok aradaki farkları sölüyorum sadece.
Gokhan43
16-02-2012, 23:18
Valla kaç yıldır VAG'cıyım , ama Jetta kullanıcısı olarak şunu her zaman söylerim , Golf > Jetta ne olursa olsun :)
Barancım sen jettayı doğru incelendiğine eminmisin :)
Sölediklerimde yanlış neresi var ki zaten bu bilinen bir durum. Maliyeti düşürmek için yaptılar tasarım ile farkı kapattılar ki bence iyide yaptılar.
CeM öZeR
17-02-2012, 13:12
Dizel jetta dsg bulabilirse alsın :) Arabada donanıma göre 4-5, 7-8 ay sıra beklenebiliyor. :) Ama şunu söyleyim şu an gerçekten tam bir altın niteliğinde. Değer kaybetmiyor. Gerçekten o kasaya göre ortalama tüketimleri çok çok başarılı. Benim bile aklımı kurcalıyor. Herşeyden önce hayırlısı olsun.
ceratoniaorg
17-02-2012, 15:25
ya herhalukarda bu benzinli golf u elden çıkartmak istiyor yakıttan dolayı 2. yılı olcak aracın 23K kilometrede senede şehir içinde 10K yapmıyor aslında ama yinede yakıt sıkıntı sonuçta highline deri paketli jettaya binincede beğenmiş banada sordu bende sizlere sorayım diye konuyu açtım. Yeni focus ta aslında mantıklı gibi ama daha tecrübe edemedi kimse.
bartubasot
17-02-2012, 20:39
Yanlış yazdığım bir durum var mı ki zaten bütün testler incelemeler yazılan çizilen bir durum?
Hayır kapılar yumuşakta ben mi sert diyorum?
Yada bagaj -motor kaputu amortisörlümü? Yada eski kasa jettalar gibi İzolasyon mu var?
Bi-xenon veya led stop geliyormu Highline da? Kötüleme değil olanı olmayanı söledim ben. Kötü araba diyen yok aradaki farkları sölüyorum sadece.
Eyvallah dediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama öyle bi anlatıldıki sanki binilmez bir araba gibi durum çıktı ortaya bende makarasına dedim.
şahsen kendi adıma konuşuyorum kaputta amortisör olsada olur olmasada olur ki her yıkamada motora su tutmama ragmen yagmurlu günlerde.evet arka bagajdaki durum hoş durmuyo paranın karşılığına göre.
izlasyona gelincede yine kendi adıma konuşuyorum lastiklerimden dolayı uğultu yapıyor bunuda içeri alıyo buda lastik kalitesinden kalkıpda 19 jant için 2.500tl lastiğe vermem gerek yok. bunların dışında ben hiç eksikliğini görmedim ama şunu diyebilirim 66.000 tl'lik bir arabamı asla değil benim gözümde de 50-55000tl'yi geçmez.
Jettayı öneririm. Yeni kasası bence gayet güzel. İlk 1000km de yakıtı biraz fazla gibi geldi fakat şimdi 6lt lerde geziyor. Bu kasa için bana göre ekonomik.
Arasts61
24-02-2012, 23:05
yeni jettaların bazıları tam bağımsız süspansiyon değil mi? tam bağımsız olmayanlar amerika için üretilenler deniyor? nedir doğrusu?
yeni jettaların hiçbirinde tam bağımsız süspansiyon yok.
semih1469
25-02-2012, 08:59
benim tercihim higgline alıncaksa eğer kesinlikle golften yana olurdu.. ledli farlar ve stoplarla , koltuk en önemli artısı bence iç hacme gelcek olursak aralarında çokta fark yok hemen hemen aynı. bu arada golflerinde hepsi almanyadamı üretiliyor ki ? benim aracım polo ispanya üretimli diğer arkadaşlarınki başka başka ülkelerde üretilmiş bence golflerinde hepsi almanyadan gelmiyordur, gelmesede zaten arasında bi fark olmaz kullanılan malzeme parça hepsi aynı sadece donanım bakımından fark olur oda doğuşun belirlediği birşey üretildiği yerle alakası yok
orhan_guney
25-02-2012, 10:14
skoda octavia alsın bence daha guvenli daha geniş.sonucda aynı motor.fıyatları daha ıyı.
ben 122 lik DSG Highline golf kullanıyorum 9 aydır çokta memnunum yakıtta kullanıcıya bağlı 100 tl'lik benzinle 350 km de yapıyorum 200 km de,zaten dizel dsg high ile fiyat farkıyla baya bi benzin alabilirsin keyfide cabası :) merak ettigin sormak istedigin baska birsey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
El-Diablo
18-03-2012, 12:01
Vw çalışanı olarak 2010 yılında son üretim yılı olan jetta ile yeni jetta arasında bariz şekilde üretim maliyetlerini kısma adına daha ucuz ve maliyetsiz yedek parça temini ile jetta üretimi yapılmaktadır
Son sözüm ne olursa olsun alacağınız vw grup araçları AB ülkelerinde üretilmiş olsun (tercihen audi platformlarını kullanan bazı SEAT modelleri > örneğin seat exeo)
Bende 2011 model bir 1.2 tsı kullanıyorum, bu aracı o kadar kötülemek haksızlık olur kanısındayım. Tamam golf kalite olarak daha iyi ama iki aracın ilk basta sınıfı aynı değil.
Almanya'da 1000 tane golf görürsünüz ama karşılığında 3 tane yeni jette görürsünüz, yani golf ve passat Alman Pazarı'nda yogun ilgi gören araçlar bu nedenle oldukça kaliteli.
Bu arada yeni jetta da arka bagaj amartisoru bulunuyor sadece gizlemişler yani yaylı sistem değil.
510 litre bagajında unutmamak gerek.
El-Diablo
25-03-2012, 18:24
Arka bagaj kapağı yaylı sistem sadece aniden sert bir şekilde açılmasın diye amortisör koyup hızını dengelemişler
Almanya ve diğer AB ülkeleri HB ve StationVagon araç tercih eder, üstelik JETTA denen gelişmekte olan ülkelere özel aracı satın almazlar.
Biraz araştırın ne demek istediğimi anlarsınız (Mesela Tiguan için sıra bekler siparişi verenler)
şu anda 2011 jetta'ya bınıyorum 1.6 tdi dsg ve gayet memnunum ben ıkısı arasında kalsam ve sedan dusunsem kesınlıkle tercıh ederdım. İstersen ozelden yazabılırsın satıyorum arabamı.